Verdens saftigste sjokoladekake!

For snart 23 år siden fikk jeg mitt første barn. Tre gutter på rappen. Siden har det gått slag i slag. Datter er nå 11 år. Prøv å forestill deg hvor mange dugnader, skoleavslutninger, foreldremøter, 17. mai-er, fotballturneringer, turnstevner, pianokonserter, dåper, bursdager, konfirmasjoner osv. jeg har vært med på. Antallet er enormt og overalt blir det servert skuffkaker, gjerne av type sjokolade.

 

Tror faktisk jeg kan si meg ganske stor grad av sannhet at jeg har spist meg gjennom alle landets langpanneoppskrifter opp gjennom årene. Er det rart man ser ut som man gjør 😂La oss være ærlige, de aller fleste har vært litt for tørre og de som har vært saftige har ikke vært særlig gode. Noen uttak har det selvfølgelig vært, men imponert har jeg aldri vært. Inntil jeg smakte denne.

 

Det var i utgangspunktet en svært trist dag. Min morfar, barndommens kanskje tryggeste holdepunkt, selve klippen i så manges liv, skulle sendes til sin siste hvile. Etter begravelsen var det kaffe og kaker på bygdas forsamlingshus. Et litt rart og skummelt lite hus like langs grusveien, bak noen grantrær. Husker vi brukte å være så redd for å gå forbi der da vi var unger. Var jo der det var begravelser og det var alltid døde som blir begravd. Vi sprang forbi, uten å se opp, men vi følte alltid at det sto noen i vinduet og stirret etter oss.

 

Jeg prøver igjen. Etter begravelsen var det kaffe og kaker på bygdas forsamlingshus. Min svigersøster Hanne har alltid vært flink med kaker, men en kake som denne hadde jeg aldri før smakt. Jeg var bergtatt! Endelig en langpannekake som var både saftig og supergod, samtidig som den er enkel å lage. Det skulle ikke være mulig, men det er det.

Dette er Hanne sin langpannekake:

 

400 gram margarin

(Foretrekker margarin foran meierismør i bakverk, da jeg mener bakverket blir mykere og saftigere, Spesielt når det er kaldt)

8 ss kakao

4,5 dl vann

-Kokes opp

 

4 egg

1 boks rømme

velg selv feithetsgraden, går fint med begge

-Piskes lett sammen

 

Bland sammen disse to blandingene

 

9 dl hvetemel

8 dl sukker

2 ts natron

1 ts salt

-siktes inn i blandingen og piskes lett sammen

 

Steikes på 180 grader og er ferdig etter ca 25 minutter. Varierer fra ovn til ovn. Alltid bedre å steike sjokoladekaker litt for lite enn, litt for mye.

 

Glasur

100 gram smør

(Foretrekker meierismør foran margarin, fordi smaken blir sykt mye bedre)

6 ss kakao

6 ss melk

-rør ut og kok lett opp

Avkjøles litt før du tilsetter dette:

 

400 gram melis

4 ts vailjesukker, helst med ekte vanilje

kaffe til passe fylde, ca 6 ss, men prøv deg fram

-røres sammen

 

Avkjøl kaka en halv times tid før du smører glasuren over  et deilig, tykt lag. Stikk gjerne kaka med en gaffel så glasuren sprenges ned i kaka og, om mulig, blir enda saftigere. Nei, dette er ikke en helseblogg! 😂

Dryss så masse kokos over kaka. Det er en grunn til at så mange gjør det. Det er fordi det er best. Nei, du trenger ikke krangle på det. “Liker ikke kokos, buhu!” Ikke vits å kverulere på absolutt alt!

Denne kaka kan du forresten godt steike i en springform eller to og lage en “skikkelig” kake med fyll og greier. Mer om det en annen gang.

Hvis du ser godt på bildet så ser du at jeg faktisk ikke klarte å vente med å prøvesmake før jeg tok bildet 😂

Tusen takk for oppskriften Hanne <3

 

Hvis du har en oppskrift, på hva som helst, utenom det vanlige, er du hjertelig velkommen til sende til meg på mail.  [email protected] Merk e-posten med “oppskrift” Hvem vet, kanskje kommer din favoritt på bloggen 😉

Vi smattes!

 

 

 

58 kommentarer
    1. Syns det er veldig fint at det ikke er en helseblogg😍😂 Liker at du kombinerer gode oppskrifter og bra tekster om livet!

    2. Tusen takk…denne SKAL prøves🤗 Ps…regner med at den første delen skal avkjøles før egg og rømme haes i???

    3. Bruker omtrent samme oppskrift, men stikker hull i kaka med gaffel før glasuren strykes på. Da trekker glasuren også inn i kaka, og det gjør himmelsk god 😍

    4. Kor artig. Æ har akkurat samme oppskrift! Å ja… den e fantastisk god. Bakt den mange gang 😋
      …trur æ må bake den snart…

    5. Lager noe av det samme, men den heter texaskake😊. Sinnsyk god 😊. Æ bruk å stikke en masse små hull med en gaffel og ha glasuren på mens den e litt flytende og kaka e litt varm. Da trekker litt av kremen inn i kaka 😊😊😊😊😊

    6. Æ har ei oppskrift med kulturmelk. Alt bjores ihop i en bakeboille. Så lettvint atte, og så e den sykt saftig og god. Og ettersom æ les den her oppskrifta, så e nok denne minst like god 😋 Tusen takk

    7. Hvordan visste du at jeg ikke likte kokos? 😂 Neida, oppå sjokoladekake går det enda an 😊
      Så god ut 👍

    8. Har samme oppskrift, men stikk hull i kaka me gaffel når kaka e varm å helø glasuren over😍 her kalles den engelsk sjokoladekake 😁

        1. I kaker går det alltid bra å bytte ut hvetemel med en GOD fin glutenfri kakemix i samme mengde. Jeg baker rimelig ofte , og har enda ikke fått tilbakemelding om at noen har merket forskjell på hvetemel/glutenfritt. (Pleier ikke si noe, folk blir så rare når man serverer noe som er gluten eller laktosefritt..)

          Anbefaler kakemix/fin bakemix fra Semper – toro kan ikke måle seg.

        1. Jeg synes det meste jeg har smakt av kaker blir minst like gode med glutenfritt mel. (Kanskje ikke havremel) Toro lys melblanding eller noe sånt.

    9. Verdens beste sjokoladekake. Jeg lager halvannen mengde glasur, og stikker hull i kaka. Ødelegger enhver slankekur i mils omkrets.😋🤣

      1. Det lurer jeg og på 🙂 Og stekes den på midterste eller nederste rille i ovnen?
        Ser himmelsk god ut 😀

    10. Bakt, smakt og bedømt👌rundt kaffebordet i ettermiddag…😁 Nydelig og saftig kake, (og enkel å lage) 🙌 Blir nok fast sjokolade-skuffkake her i huset 😁

    11. Denne bakte min onkel i sitt bakeri i Danmark. Vi kaldte kaken ” Den der du ved nok” Presis samme oppskrift som denne😋

    12. Eg bruker ei lignende oppskrift, men uten å koke opp noe. Eg har gått over te å bruke oboy istedenfor kakao, synes det gir mye bedre smak 😊 Og gjerne 1,5 oppskrift glasur på toppen 😉😍

    13. Var spent på oppskrifta da jeg leste overskrifta, for jeg fant for omlag 1,5 år siden en oppskrift som jeg har tenkt det samme om, verdens saftigste sjokoladekake! Har Og jaggu meg, det er samme oppskrifta som du beskriver😄
      Ingen over, ingen ved siden av denne skuffkaka!

    14. Jeg har samme oppskrift, men uten noe koking. Verdens saftigste sjokoladekake med utrolig god glasur. Vært en slager hos både unger og voksne siste 15 åra.

    15. Vokste opp med denne kaka, og mamma har alltid en bit liggende på lur i fryseren. Hun har produsert denne i over 30 år så blir noen kaker. Visste du at den er like god frosen? Og om du hiver den i ovnen noen minutter før servering…mmmmmmm… med krokanis er det mat for guder. (Da funker det ikke med kokos da, men om du serverer den varm med is så skjønner du fort hvorfor den kokosen er optional)

      Men er du sikker på at det ikke skal være like mye sukker som mel? Og man skal gafle hele kaka rett ut av ovnen og smøre glasuren på med en gang så den trekker inn i herligheten.

    16. Har prøvd. Himmelsk god. Men æ kan fortsatt ikke bake. Kaka klapper i hop og ser ikke ut. Og den glasuren ble interessant på første forsøk. Da skal du være glad du ikke var i nærheta. Men god, absolutt. Og trøsta er at ungan ikke er vant med at mora bake kake så de var superfornøyd.

    17. Ah, den e så god! Har bakt samme kake i masse år, å den passe til alt og alle ælske den, skikkelig kaloribombe:) 🙂 Å den e faktisk bedre etter den har vært fryst ned, og tine den i romtemp… God helg:)

    18. Sykt bra blogg!!! Leste en gang et innlegg om Bestemor på Speed😃😃😃 Du må bare poste den her. Unner flere å lese den😂😂😂

    19. Vi bakte den i går kveld og tar den med nu i helga og serverer. Har ikke smakt på den enda, men den ser utrolig god ut 😋

    20. Bakte den, og herregud så mye bedre enn noen andre! Bytta bare ut melet med glutenfritt pga. Cøliaki, og de som trykka den i trynet hadde heller aldri opplevd maken 😁 Takk for super oppskrift!

    21. Halla. Dumt spørsmål fra en fyr som aldri har bakt noe særlig, men ønsker og lage denne til kjærest og barn; den kaffen du har i glasuren, snakker vi kaffe-pulver rett fra posen, eller? 🙄

      1. Etter og ha googlet litt rundt, ser jeg at det er langt i fra vanlig og gå for ukokt kaffepulver, men nemlig ferdigkokt kaffe. Kunne gått dårlig dette. 😅

    22. Den glasuren får jeg ikke til. Smør og melk går bra,
      men når kakaoen kommer oppi blir det bare en svart
      klump! Umulig å koke opp dette 🥴 Hjelp!!!

      1. Sånn blei det her også, men jeg kokte det litt likevel og når jeg hadde resten oppi så ordnet det seg og glasuren blei helt perfekt 😊
        Nu står den å godgjør sæ før den skal sprette og smakes 😄

    23. Sliter med mengdeforholdene i glasuren. 6 ss melk + 6 ss kaffe må jo bli veeeelgig tynt? Jeg stoppet på 2 ss kaffe, men måtte likevel pøse på med ekstra melis… Hvor gjør jeg feil?

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg