Omsetning april 2020

En spesiell måned er over. Det er vel ikke april 2020 jeg kommer til trekke fra når jeg sitter i gyngestolen og forteller barnebarna om den måneden bestefar ble mangemillionær akkurat. Selv om FyFader fortsatt er tvangstengt er det godt at Hoftepluss er i gang igjen. Holde åpnet. Treffe kundene igjen. Vise at man fortsatt lever. Holder ut. Godt å få noen av de ansatte tilbake i arbeid, selv om det bare er fire timer om dagen. Lediggang er roten til det meste.

 

Omsetningen er kanskje ikke mye å skryte av: 507 467,28 kr inkl. mva mot 1 359 408,58 kr inkl. mva samme periode i fjor. Det gir ikke mindre enn hele 63% omsetningssvikt. Kundetallet er enda dystrere: 1937 vakre mot 8872 vakre i samme periode i fjor. Det er 78% nedgang det. Det er utgjør faktisk 6935 mindre vakre og det var et artig ordspill.

 

Likevel sutrer jeg ikke. Dette er slett ikke så ille som det ser ut som, sett fra min side. Før Viruset brukte vi 63,5 arbeidstimer for å holde hjulene i gang på skikkelig vis. Nå bruker vi bare 18 timer. Det vil si at vi før Viruset måtte omsette for 45 000 kroner pr dag bare for å dekke inn lønna, så trenger vi nå, med bare 18 timer, å omsette for 13 000 kroner i snitt pr dag for å dekke den inn. Det er betraktelig mye mindre. Enormt mye mindre faktisk. Andre utgifter kommer naturligvis i tillegg, men du skjønner hva jeg mener.

 

Dette gir håp. Når i tillegg Staten går inn med litt hjelp til faste utgifter, så har jeg meget stor tro på at dette kommer til å bli veldig bra på sikt. Klart man må tenke annerledes, kanskje først og fremst bemanningsmessig, siden det er den desidert største utgiften, men med klok og sindig hånd tror jeg at jeg skal få det til. I stedet for å jakte på stadig høyere omsetning kommer jeg nå til å fokusere knallhardt på kostnader og bunnlinjen. Det er tross alt bunnlinjen som betyr noe, ikke hvor høy omsetning du har.

 

Ja, nå vet dere det. I alle fall dere som er såpass interessert i driften av min bedrift at dere har lest helt ned hit. Dere som ikke kunne brydd dere mindre vet naturligvis fortsatt ingenting og det er for så vidt helt greit det også.

 

Vel, ha en fortsatt fin dag! I alle fall dere som har det eller som er i ferd med å få det. Dere som har det helt jævlig får bare prøve å gjøre det beste ut av dagen. Snart er det kveld og den er over.

 

Vi smattes!

 

 

7 kommentarer
    1. Håper du har søkt og fått dekket faste utgifter av staten. De krever “bare” 20/30 prosent omsetningssvikt.

      1. Jeg har søkt, men det er ikke slik at de dekker alle faste utgifter. Det er en formel som trekker vekk den omsetningen som vi faktisk har, men det er helt greit. Jeg mener ikke at Staten skal dekke alt 🙂

    2. Har sotte å regna litt sjøl i dag på tallene i år mot tallene i fjord mars og april. Så skjønner litt hvordan du har det😊 Selvfølgelig helt andre tall og helt annen forretning, men vi er i samme båt. Kan ikke annet enn å krumme nakken, se framover og tenke positivt😃👍🏼Ønsker deg masse lykke til😃🌺Det blir bedre🌈

    3. Så bra du har gode kunder som handler hoss dåkker, de er gull hvert😍, fint å holde på kundegruppa, så godt det lar seg gjøre i disse tider 😊

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg