På mandag reåpner Fy Fader!

Reklame | Kokkejævel og hans Fy Fader, verdens største salat- og snackbar

For fire måneder siden, helt ut av det blå, fikk vi beskjed om å stenge FyFader, verdens største salat- og snackbar, innen klokken 18:00 samme dag som beskjeden kom. 60% av inntektene mine ble plutselig like ulovlige som narkotikasalg. Det var helt krise, men vi fulgte naturligvis lojalt opp. Permitterte alle ansatte og stengte sjappa.

 

Det var noen heftige dager og uker der man ikke visste noen ting. Etter en uke stengte vi Hoftepluss også. Ikke fordi vi ble pålagt det, men fordi det ikke var kunder nok til å holde det åpent. Folk var redde. Et kjøpesenter er ikke det første stedet du oppsøker hvis det svirrer et virus som visstnok kunne ta knekken på deg bare noen pustet mot deg. Etter hvert stengte over 70% av alle butikkene på senteret dørene.

 

Etter et par stengte uker hadde den verste panikken lagt seg og jeg kunne begynne å selge reker på fredagene. Var helt ville tilstander! Bestilte så mye som jeg fikk tak i, men ble utsolgt på et par timer hver eneste fredag. Folk ville ha reker, men jeg tror også veldig, veldig mange kjøpte reker for å støtte butikken i en ekstremt vanskelig tid. Det takker jeg for av hele mitt hjerte.

 

Fikk ofte veldig god hjelp på disse fredagene. Hadde ikke klart meg uten disse to, verken i livet eller på de crazy rekefredagene. Fy faen hvor høyt jeg elsker de to jentene der!

 

Etter hvert slapp frykten taket i befolkningen og det ble igjen folk nok på senteret til at jeg tok sjansen på å åpne Hoftepluss igjen uken etter 17. mai. Vi hadde vi åpningstider fra 12:00-18:00 tir-lør. Kalte tilbake fem ansatte som jobbet fire timer hver. Slik holdt vi på i flere uker. Omsetningen tok seg sakte, men sikkert opp. Etter hvert ble åpningstiden normalisert og alle faste stillingene kom tilbake 100%. Deilig å kunne gi folk jobben sin tilbake! Tror du faktisk må være arbeidsgiver selv for å forstå hvor godt det egentlig er. Vi bryr oss faktisk om dere selv om vi må være drittsekker av og til 😉

 

Midt opp i alt dette ble jeg fryktelig syk. Samme dag som FyFader  stengte var jeg hos ortopeden og planla skulderoperasjon. Etter 15 år med kronisk betennelse og smerter som ofte tok nattesøvnen fra meg skulle jeg endelig legge meg under kniven. Ble operert i begynnelsen av juni og skuldersmertene ble, etter noen dager med groing naturligvis, fullstendig borte. Da satte noe annet i gang. Noe som skulle være verre enn alt annet av smerter jeg noensinne i hele mitt liv hadde kjent. Nemlig nervesmerter i isjiasnerven etter en prolaps i ryggen. Man venner seg til alt og ved hjelp av tålmodighet, litt tabletter av ulikt slag, så klarer jeg nå og gjennomføre dagene på en relativt ok måte. Så lenge jeg er naziflink å hvile meg liggende en gang i timen, så klarer jeg dagen. Er jeg ikke flink. Vel, da straffes jeg hardt. Veldig, veldig hardt.

 

Nedstengning av livsverk, smertehelvete, sorg og depresjon etter det som skjedde i fjor sommer og i månedene etter, var det likevel ingen nåde. Boken måtte sluttføres uansett. At jeg klarte å i det hele tatt konsentrere meg om det skrevne ord i denne perioden tror jeg er noe av det jeg er aller mest stolt over i hele mott liv. Bare ungene mine trumfer den prestasjonen. Jeg syns boken ble veldig, veldig fin. Sterk og rørende, men også morsom, underfundig og, ikke minst, nyttig for den som er glad i god mat. Absolutt et god kjøp! Det kan du forresten gjøre HER, da får du en signert utgave. Ellers må du vente til 4. august. Da kommer den i bokhandelen UTEN signatur 😉

 

Så plutselig onsdag i forrige uke får vi vite at forbudet mot matbuffet skulle oppheves 15. juli. I klassisk regjeringstil får vi ikke vite om det gjelder alle buffeter eller om det bare gjelder på hoteller og kantiner. I en hel uke må vi altså gå og vente uten å vite noe som helst. Uten å kunne planlegge. Slik det jo har vært i hele denne stengte perioden. Absolutt ingen svar fra myndighetene.

 

I juli har Hoftepluss alene gått så godt at jeg hadde bestemt meg for å vente med gjenåpningen av FyFader til høsten, kanskje september eller oktober. Omsetningen har faktisk vært høyere enn juli i fjor selv om FyFader har vært stengt. Har vært ville tilstander. Sinnssykt artig! Etter antall selfies å regne, så aner jeg en aldri så liten “bloggeffekt” he he 😉

 

Hvor var vi? Jo, på mandag åpner altså Fy Fader igjen. I alle fall salatbardelen. De seks varmediskene blir inntil videre stående tomme, bortsett fra en. Den skal vi fylle til randen med masse godt, litt tapasaktig varmmat, som er lett å lage og lett å like. Vi har rett og slett ikke bemanning etter fire nedstengte måneder til å gjenåpne for full maskin. Dessuten må vi være nøye med avstanden, så tilstanden kan ikke bli slik på bildet. Avstandsregelen gjør at jeg ikke tror det er økonomisk forsvarlig å åpne opp for ti meter med varmmat riktig ennå. For at det skal lønne seg er vi avhengig av mye folk, gjerne tett i tett.

 

Uansett, velkommen til deilig salat med noe varmt “attåt” fra i morgen, mandag! Sprit hendene i dispenseren som står i inngangen før du kommer og vit at vi vasker gripebestikket hele tiden, minimum en gang i timen, men som regel oftere. Prisen på salat vil være den samme som vår kjedekonkurrent, 159,-, mens varmmaten eller salat med varmmat vil koste 199,- pr kg. Rimelig det også. Håper du ønsker å benytte deg av vårt tilbud og på den måten ta vare på et egentlig fantastisk konsept 🙂

 

Wish me løk og del gjerne! 🙂

 

 

 

 

37 kommentarer

Siste innlegg