Panna cotta “Irish coffee”

Enten du er hekta på alkohol eller sukker, eller bare digger noe skikkelig godt, så er dette definitivt desserten for deg! Den er full av både promille og sukker, så hold bilnøklene i i lomma!

 

Jeg ønsket å lage en “autentisk” dessert av irish coffee, at det rett og slett er en helt vanlig isrish coffee i geléform. Det krever dessverre litt ekstra sukker, men resultatet blir utrolig godt, samtidig som det er litt “artig” å spise, for man er jo vant til at denne smaken er varm og flytende. Fiffige greier!

 

Panna cotta “irish coffee”

pr porsjon

1 dl fersk og god kaffe

2 ss demerarasukker

4 cl whisky

(Du kan med fordel bytte ut whisky med konjakk, (det liker faktisk jeg best), og kalle desserten for panna cotta “frensh coffee”)

1 dl kremfløte

1 ss vaniljesukker

1, 5 gelatinplater

(Kanskje litt raspet sjokolade)

 

  1. Legg gelatinpaltene i kaldt vann.
  2. Trakt god kaffe og rør ut sukkeret i en liten bolle
  3. Tilsett 1 plate gelatin og løs det opp i kaffen.
  4. Tilsett brennevinet og hell over i ønsket serveringsglass.
  5. Sett kjølig en time.
  6. Kok opp fløte og vaniljesukker. Ta av plata.
  7. Pisk inn den halve gelatinplaten og pisk samtid luft inn i fløten slik at det ser _litt_ ut som krem.
  8. Avkjøl fløten til romtemperert og hell over irish-geleen
  9. Serveres enten umiddelbart eller når du vil. Er jo gelé. Tildekket holder desserten seg en uke.

 

Sug og svelg, trivelig helg!

(Eller noe i den duren… )

 

God jul!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7 kommentarer
    1. Laget ribbe på julaften etter din oppskrift/fremgangsmåte. Selv svoren blei perfekt, hørte bare god lyder fra gjestene rundt bordet. Oppskrifta er behørig skrevet inn, så tusen takk 🤩

    2. Det var den jævla oppskrifta på BACALAOEN som du lovte. Jeg hater kaffe. (Men er veldig glad i øl). Liker ikke bacalao heller. Anna enn hvit bacalao. Men skulle jo lage til sønnen min. Og du LOVET oppskrift på bacalao. Så nu ble det bakte poteter ala kokkejævel med kokkejævelkrydder. Snadder. Likte ikke bakt potet heller skjønner du. Så satser på at med din bacalao oppskrift er det jo en LITE mulighet for at jeg liker det like vel. Ikke liker jeg kaffe heller. Men ser jo du skal begynne med det også. Hvem vet???? Og nei, jeg anser meg fortsatt IKKE som blodfan. Men jeg er glad i å lage mat. Og har tross alt abonnementet på dine oppskrifter. Og har laget mange. Ingen har skuffet. Ergo er jeg også en god kokk. God helg. Blir vel bacalao neste helg da.

      1. Man er ikke idiot bare fordi man ikke vet om alle de forskjellige sukker”artene”. Demerarasukker er, enkelt forklart, brunt perlesukker, og finnes i alle butikker i Norge (Som alt annet i mine oppskrifter 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg