Reklame | Kokkejævel
Ja, i vår serie med “kryddersmør” har vi i dag kommet til det helt fantastiske pestosmøret. Jeg bruker samme oppskrift som når jeg lager vanlig pesto, bare at jeg bytter ut solsikkeoljen med smør. Jeg bruker for øvrig alltid persille i basilikumspestoen, for jeg syns den blir så blass og kjedelig hvis man bruker bare basilikum. Farger er viktig!
(PS! På bildet prøvde jeg å bruke Bremykt i stedet for smør, og smaksmessig funket det veldig bra, men vær oppmerksom på at det blir veldig mykt i romtemperatur. Skal smøret gis bort i gave anbefaler jeg meierismør. Da slipper det å dryppe fra gaven, he he.)
Pestosmør á la Kokkejævel
450 gram meierismør eller god margarin
1 potte basilikum
15 gram hvitløk, uten spire
50 gram parmesan, revet
30 gram pinjekjerner
30 gram peanøtter
30 bram cashewnøtter
0,5 dl solsikkeolje
1 pk bladpersille
1 ts salt
1 ts grovmalt pepper
- Rist pinjekjernene i tørr stekepanne til de blir gyllne. Gjerne nøttene også, men de er som regel ristet fra før.
- Kjør alt unntatt smør og basilikum på foodprocessor til helt glatt puré.
- Tilsett basilikum på slutten og kjør noen sekunder til den også er oppløst, men basilikum blir grå hvis du kjører den for lenge.
- Blandes sammen med smøret.
Passer til:
- Pasta og risretter
- Kylling, svin og fisk
- Grønnsaker
- Bakt potet
Holdbarhet:
I kjøleskap: 1-2 måneder
I fryseboks: 1.2 år hvis lufttett boks
IKKE GJØR DEG TIL KJELTRING FOR ET PAR KRONER!
Dette er en originaloppskrift fra sjølvaste Kokkejævel, og alle Kokkejævels oppskrifter koster min. 2 kroner pr oppskrift. Dette er en ordning basert på tillit, men kulinarisk tjuvpakk som nekter å betale for seg vil oppleve Kokkejævels veldig vrede, og det vil kastes en gastronomisk forbannelse over både deg og hele din slekt sju slektsledd fram i tid. Edder og galle kan også forekomme. Trolig å både bøtter og spann.
Har du problemer med 2 kroner som engangssum, så tilbyr vi naturligvis en nedbetalingsplan som begge parter kan være fornøyd med, og du vil være kvitt gjelden i løpet av få år.
Ikke gjør deg til kjeltring for et par kroner! Gå inn på VIPPS og skriv KOKKEJÆVEL (ikke telefonnummer) og betal for godsakene. Betaler du 100 kroner så kan du bruke så mange oppskrifter du vil i et helt år! 😀
Vi smattes!
Klikk HER for flere oppskrifter med smør fra den legendariske, sagnomsuste, ekstremt talentfulle og, på toppen av det hele, gudommelig vakre Kokkejævel.
Ser fantastisk godt ut! 🙂
Har du en pesto oppskrift uten nøtter , blir bare så vanskelig å puste når æ får med
Nei, jeg har dessverre ikke utviklet noen oppskrift uten nøtter
Ikke laget noe ennå men vippse om jeg gjør det. Men må inn å se når du legger ut.
😊
Så hyggelig 🙂