Pestosmør á la Kokkejævel

Reklame | Kokkejævel

Ja, i vår serie med “kryddersmør” har vi i dag kommet til det helt fantastiske pestosmøret. Jeg bruker samme oppskrift som når jeg lager vanlig pesto, bare at jeg bytter ut solsikkeoljen med smør. Jeg bruker for øvrig alltid persille i basilikumspestoen, for jeg syns den blir så blass og kjedelig hvis man bruker bare basilikum. Farger er viktig!

 

(PS! På bildet prøvde jeg å bruke Bremykt i stedet for smør, og smaksmessig funket det veldig bra, men vær oppmerksom på at det blir veldig mykt i romtemperatur. Skal smøret gis bort i gave anbefaler jeg meierismør. Da slipper det å dryppe fra gaven, he he.)

 

 

Pestosmør á la Kokkejævel

450 gram meierismør eller god margarin

1 potte basilikum

15 gram hvitløk, uten spire

50 gram parmesan, revet

30 gram pinjekjerner

30 gram peanøtter

30 bram cashewnøtter

0,5 dl solsikkeolje

1 pk bladpersille

1 ts salt

1 ts grovmalt pepper

 

  • Rist pinjekjernene i tørr stekepanne til de blir gyllne. Gjerne nøttene også, men de er som regel ristet fra før.
  • Kjør alt unntatt smør og basilikum på foodprocessor til helt glatt puré.
  • Tilsett basilikum på slutten og kjør noen sekunder til den også er oppløst, men basilikum blir grå hvis du kjører den for lenge.
  • Blandes sammen med smøret.

 

Passer til:

  • Pasta og risretter
  • Kylling, svin og fisk
  • Grønnsaker
  • Bakt potet

 

Holdbarhet:

I kjøleskap: 1-2 måneder

I fryseboks: 1.2 år hvis lufttett boks

 

 

 

IKKE GJØR DEG TIL KJELTRING FOR ET PAR KRONER!

Dette er en originaloppskrift fra sjølvaste Kokkejævel, og alle Kokkejævels oppskrifter koster min. 2 kroner pr oppskrift. Dette er en ordning basert på tillit, men kulinarisk tjuvpakk som nekter å betale for seg vil oppleve Kokkejævels veldig vrede, og det vil kastes en gastronomisk forbannelse over både deg og hele din slekt sju slektsledd fram i tid. Edder og galle kan også forekomme. Trolig å både bøtter og spann.

 

Har du problemer med 2 kroner som engangssum, så tilbyr vi naturligvis en nedbetalingsplan som begge parter kan være fornøyd med, og du vil være kvitt gjelden i løpet av få år.

 

Ikke gjør deg til kjeltring for et par kroner! Gå inn på VIPPS og skriv KOKKEJÆVEL (ikke telefonnummer) og betal for godsakene. Betaler du 100 kroner så kan du bruke så mange oppskrifter du vil i et helt år! 😀

 

Vi smattes!

 

Klikk HER for flere oppskrifter med smør  fra den legendariske, sagnomsuste, ekstremt talentfulle og, på toppen av det hele, gudommelig vakre Kokkejævel.

 

 

 

 

 

 

5 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg