Piller, alkohol og selvmordstanker

De fleste har tunge og vanskelige perioder gjennom livet. For alt for mange, (totalt tok 639 personer, 467 menn og 172 kvinner sitt eget liv i 2020),  ble disse periodene HELT uoverkommelige. Mørket vinner over lyset.

 

Til tross for alt, eller nettopp derfor, har jeg aldri aktivt, verken forsøkt eller villet ta mitt eget liv, men jeg har LENGTET etter døden. Jeg har bedt til min gud mange ganger at han umerkelig skulle hente meg i løpet av natten.

 

Han hentet meg aldri. Han hadde mer sansen for de aller vakreste, aller minste, de aller mest umistelige. Jeg ble igjen. Hver eneste gang.

 

OG DET ER JEG GLAD FOR!

 

Jeg er så glad i hver eneste dag jeg får her på jorden. Livet mitt er, for å bruke et veldig enkelt ord, komplisert, men jeg ringer min “bortkomne sønn” hver ENESTE dag, og hver enste dag tar han telefonen. Det står det faktisk respekt av, for jeg er ikke akkurat en FEST å snakke med, ha ha.

 

Jeg kommer hjem til Konemor og levende Lillebror og bare ALT faller på plass! (Bortsett fra det som HELE tiden skurrer i bakgrunnen, men jeg prøver, jeg PRØVER hver eneste våkne time å ignorere det, men når natten kommer er muren borte, så det finnes fortsatt. Selv om jeg MANN.

 

(Kjæreste Gud, kan du ikke i alle fall fikse dette? Du som er allmektig og kan både drepe og vekke til liv, burde kunne klare dette med armen bak på ryggen.)

 

***

 

Nei, vi skal ikke “dyrke” verken sorg, sykdom eller annet (v)ræl, men vi skal heller ikke late som om fortiden, (eller NÅTIDEN for den del) aldri har funnet sted, for da visker vi ut selve LIVET, og det vil i alle fall ikke jeg!

 

 

Ta vare!

 

Kulinarisk hilsen

Kokkejævel

Pornostjerne

 

( I dag er det hele 4 måneder siden jeg og Konemor ble smidd i Hymes lenker. Jeg er så glad for at jeg blir likt og elsket, og, kikke minst, at kan elske tifolds tilbake. Hjertet blir aldri fullt. Jeg har det veldig bra, og om bare noen dager nå så er jeg ikke sjef på jobb lenger heller. Jeg gleder meg veldig. I del to av livet skal jeg ikke være sjef, bare være til stede.

 

For de som trenger meg.

 

 

 

 

 

 

 

61 kommentarer
  1. Takk for at du sier disse ordene høyt, det er så viktig!
   Min datter på 13år ble en del av statistikken i 2020. Jeg hater rett og slett de ordene. Hun var ei jente som ikke fikk den hjelpen som vi søkte. Hun var ikke bare ett tall, derfor er det så viktig at enda flere tørr å snakke høyt om vår psykiske helse, all respekt til deg! 👍
   Håper du får den hjelpen du trenger, du har opplevd mer enn de fleste og det står respekt i hvor åpen du er.

  2. Tror det er en god ide` å nevne Mental Helse sin døgnåpen hjelpetelefon nr. 116 123 på slutten av innlegg som handler om alvorlige selvmordstanker. Når dette tragiske tema blir omhandlet i Nrk kommer alltid dette telefonnummer i rulleteksten. De har døgnåpent.

   Er også en hjelpetelefon for pillemisbrukere. Det er 915 08 588

  3. Da min verden raste sammen, og jeg gikk til lege og fikk diagnose akutt depresjon, måtte jeg fylle ut et skjema. En av spørsmålene var om selvmordstanker. Svaralternativene var ja og nei. Svaret var nei men…. Legen sa det er et elendig skjema, men riktig svar er kansje at du kunne tenke deg en pause. Ja, en pause fra alt vondt og vanskelig. 20 timer søvn og avknapp på tankespinn. Så hvis noen hadde sagt at vi kan legge deg i dyp narkose i et par døgn, hadde jeg sagt ja takk.

    1. Takk😊
     Har det fint nå. Dette var 15 år siden. Og når liver har delt ut noen kilevinker, så sitter man igjen med en verktøykasse som gjør at når neste kilevink kommer, så vet man en del om hva som fungerer for å ikke falle helt i bakken. Antar unntaket er å miste barn. Det har jeg ikke gjort, og håper jeg aldri gjør.

  4. «Her selges det barn og tragedier for klingende mynt på daglig basis»..noe rar setning når du kun har lest to av innleggene hans? Og det er omtrent ordrett fra ei av kjerringene på KG. Det som er rart er at om han kun skriver om seg selv,så er han egosentrisk. Nevner han barna sine så fyyy,da selger han dem for klikk. Han er en blogger som skriver om livet SITT,det er det bloggen handler om. Og livet DITT…veldig mulig at du ikke har et dårlig liv men derimot er fullt fornøyd med å kunne kritisere andre,slik som resten av de i mørket på KG.

   1. Kan du svare meg på hva KG er?

    Jeg har bladd gjennom fb-profilen og ser jo at det er svært heftige overskrifter på mange blogginnlegg. Det er jo det som kalles clickbait?

    De fleste bloggere skriver vel om seg selv, om jeg har forstått konseptet riktig. Det å trekke små barn som ikke har samtykkekompetanse på egne vegne blir svært feil i mine øyne.

    1. KG er Kvinneguiden, og det vet du veldig godt. For det første kommer ordlyden av flere av dine setninger derfra, og for det andre kan jeg ikke tenke meg at en som bruker så utrolig mye tid inne på et kommentarfelt på en BLOGG, ikke vet kva Kvinneguiden er. Blir litt småteit når du later som du ikke aner hva KG er, eller ramla du bare PLUTSELIG og HELT tilfeldig inn i kommentarfeltet til en av de hyppigst omtale bloggene der inne? Du er litt artig og det er IKKE vondt ment 🙂 <3

      1. Hvorfor ikke? Det er INGENTING mot negativiteten de gnir hverandre inn med og gir hverandre en high five for på KG!

        1. Ja, du er inne på noe der! Kanskje jeg er hele kommentarfeltet mitt, både her, på Instagram og på Facebook, bare fordi det skal se ut som noen bryr seg. Kanskje jeg til og med er andre bloggere, har du tenkt på det? Akkurat det med andre bloggere BURDE du kanskje tenke litt på, for husker jeg ikke feil ble du vel litt vel “intens” inne hos en annen blogger, at du omtrent ble slettet helt. Kanskje vi skal roe litt ned nå, ta et glass vin eller to og se noe artig på tv?

         1. Fantastisk 😂 Men det er slik de forsvarer seg når de ikke har noe mer å komme med,da faller de liksom mitt sammen 👍

     1. Jøss. Hva du tror eller ikke tror er meg faktisk revnende likegyldig. Om du får en slags trøst av å tro at jeg er på en guide så for all del, slå deg løs. Du er også ganske artig, og det er litt vondt ment.

      Jeg bruker utrolig mye tid på kommentarfeltet? Jeg har vært innom flere ganger i løpet av disse to dagene, og vil vel tro at jeg kanskje har brukt er kvarter til sammen – så «utrolig mye tid» må i såfall være i bloggermålestokk.

      1. Først så skriver du i en kommentar på det første innlegget hans du påstår du var innom «Man kan faktisk ikke vite med deg,hehe». Veldig rar kommentar om du verken er på KG eller har lest bloggen hans før. Så kommenterer du i kommentarfeltet,men vil ikke lese selve bloggen.Så har du blitt «anbefalt» å lese den,derfor trykket du deg inn og kommenterer «Nå er du virkelig i slaget». Videre har du bladd deg gjennom fb profilen og fått med deg «flere heftige overskrifter!.. I tillegg har du helt samme ordlyd som kommer fra KG…Neida,du er nok sikkert ikke en av de som sitter i lapskausen der inne…Faktisk så avslører du deg selv ganske grundig.

  5. Nå er du virkelig i slaget! Fantstisk clickbait overskrift kombinert med bilde av baby er en sikker vinner.

   Håper du får nok cash til å erstatte sjela du selger.

   1. For å si det sånn,så tror jeg ikke NOEN av oss som følger kokken fast,gikk på noe clikkbait her og trodde det var noe alvorlig ille! Vi VET at han skriver om tanker,følelser,minner,ja-livet mellom måltidene,og det er derfor vi liker han,det har ingenting med å selge sjela si å gjøre. Men…hvorfor i alle dager leser du hva han skriver? Det er jo tydelig at DU ikke liker han..

    1. Jeg har ikke lest bloggen før, men klikket meg inn på et annet innlegg på han oppfordring og leste nå også dette innlegget.

     Mener dere at det var en ok overskrift, altså? Den mer enn hentyder jo at den handler om hans selvmordstanker og pillemisbruk? Flankert av et ‘koselig’ bilde av far og baby ble hele posten vanvittig kvalm. Jeg fatter ikke alle hjertene dette mølet får.

      1. Jeg ser at mange blir utfordret av tema, og jeg tror at det bikker flere veier. Jeg har sympati med deg og alt du strir med i livet sånn du forteller uten filter. Nesten uten filter. Det er uten tvil viktig å tørre å snakke om sånne ting. Samtidig kan det slå feil vei også for noen som leser både innlegg og kommentarer. Folk som er suicidale kan oppleve tema som å rippe opp i ting og tøffe konfronterende kommentarer kan være puffet som bikker dem over kanten til det fatale. Er en person skikkelig deprimert kan stygge kommentarer være utslagsgivende for en handling. Det bør folk tenke over før dem klikker ‘publiser’. Spesielt ufine og slemme kommentarer er farlig tror jeg. Det er jeg redd mange ikke tenker over.
       Ikke enkelt når folk er så ulike.
       Noe annet; Er du ikke bekymret for hvordan et sånt innlegg kan oppfattes, sånn som at piller, alkohol og depresjon, ustabilitet kan få et kommunalt barnevern til å sette brillene sine på nesa? Du ber om oppmerksomhet. Men, du vet sikkert hvordan alt dette fungerer. Jeg forstår at du ønsker fokus på realiteter i livet, på godt og vondt.
       Alt godt.

       1. Takk for innspill! Selv om jeg har et annerledes filter enn mange andre, så betyr det ikke at min åpenhet er uten kontroll. Hva barnevernet angår, så håper jeg virkelig de ha høyere kompetanse enn å fatte vedtak basert på en boggoverskrift. Hvis ikke er de selvfølgelig hjertelig velkommen. De øvrige påstandene dine om hvordan deprimerte og suicidale påvirkes i den ene og den andre retningen veldig “synsete” og gir i alle fall ikke meg innrykk av at du jobber med slike. Alt godt til deg også.

        1. Hva jeg jobber med er ikke relevant. Kunnskap har jeg om tematikken her. Jeg mener altså at folk som sliter sterkt psykisk kan bli trigget på ulike måter, også ved at det skrives om selvmord, og om det mobbes, og shaming i sosiale medier. Du har selv nevnt at det påvirker deg om formen din ikke er god.
         Når det gjelder bloggoverskrift så kan det ha en voldsom kraft. Slike ord har et alvorlig innhold og er vel også ment slik?

         1. Klart at yrke og erfaring har relevans når man kommer med mange påstander om en alvorlig tematikk. Nok om det. Jeg vet i alle fall ikke nok om temaet til å diskutere det dypere. Hva jeg “tror” om temaet er i alle fall åpent for alle og en hver. 🙂

      2. Jeg ble faktisk skikkelig sjokkert over en slik overskrift kombinert med bilde av barnet ditt. Jeg er jo ingen erfaren bloggleser og er målløs over kynismen i bransjen. Her selges barn og tragedier for klingende mynt på daglig basis. Jeg skulle ønske at jeg ikke hadde fått innblikk i dette, det gjør meg dårlig.

       1. Enig med deg i at det er voldsomt. «Det går bedre nå» hadde muligens vært en tilnærming som ikke virker så skremmende.
        Piller, alkohol og selvmordstanker er i seg selv sterke ord i innhold. Han har i signatur kalt seg pillenarkoman og mye annet. Sammen med alkohol og mentale topper og daler virker det bekymringsverdig. Håper legen hans følger opp. Fra et voksenståsted tenker jeg på hva øvrige av ungene hans må føle av bekymring.

     1. For det første så er det ikke pillemisbruk når det er legen som har fastsatt hvilke og hvor ofte man skal ta pillene,man får de for en grunn. Og legen har også oversikt over NÅR man kan be om ny resept! For det andre så nei-jeg trodde ikke kokken ville ta selvmord,som sagt så skriver han om tanker,følelser og alt det umenneskelige han har vært igjennom og likevel klarer å stå støtt i dag. Så innlegget handlet om akkurat det jeg trodde det kom til å gjøre! Jeg mistenker at du er en av de som har seila gjennom livet og leker dommer på KG. Og forresten…klickbait?…Han er blogger og har det som inntekt,so why not? Hvorfor plager det deg og den lille gruppa på KG så forferdelig? Har dere ikke noe innhold i livene deres?

      1. Hva er KG? Og hvorfor tillegger du meg et dårlig liv kun basert på noen få kommentarer på en blogg? Hva slags menneske gjør det DEG til?

  6. Takk for din åpenhet. Det er så viktig å kunne å kunne klare å sette ord både på gleder og sorger.

  7. Har lest bloggen din siden du startet,
   å som flere
   folk skriv så hadde verden absolutt blitt ett dårligere sted uten dæi❤
   Eg e en av dem som har prøvd å avslutte selv, no gikk det no ikke sånn. Eg veit kor jæ…. livet suger innimellom … Har d bra no❤

  8. Sorgen og gleden de vandrer til hope, husk det. ‘ Og hvem har sagt deg at du kom til verden for å få solskinn og lykke, osv…’.

  9. Carpe Diem, de ordene henger på soverommsveggen min, og er nesten det første jeg ser når jeg våkner. Etter noen tunge år har de bokstavene vært med meg i snart 10 år. Uansett hvor jeg har flyttet har de fulgt med på lasset. Jeg leser de og de betyr noe for meg.
   Carpe diem er en setning fra et latinsk dikt av Horatius. Det er en metafor for å oppfordre mennesker til å nyte hver enkelt dag. Setningen ble første gang brukt av den romerske dikteren Horatius i verket Odes, og da i Ode 11 i den første samlingen.
   Hele verselinjen er
   «Carpe diem quam minimum credula postero»,
   det vil si «Grip dagen, stol så lite som mulig på den neste».

  10. Verdens største, mildeste og mykeste klem sendes herved til Alta.

   Noen ganger er det vondt å lese det du skriver fordi det er så lett å kjenne seg igjen, samtidig som det på en rar måte er godt å ikke være alene. Ikke la noen få endre den du er med vonde kommentarer, for du er akkurat den du skal være når du er deg selv på godt og vondt.

  11. Verden hadde unektelig vært fattigere uten deg i den!
   – Jeg reagerer også på at det selvmordstallet er så forbannet høyt for menn! Jeg var klar over at det var flere menn enn kvinner, men hadde aldri trodd det kunne være SÅ stor forskjell!

    1. Ja, men dette er allikevel så JÆVLIG drøyt!
     Nå velger jo menn gjerne metoder som i større grad “lykkes” enn det som er “normen” for kvinner, men dette kan jo seriøst ikke utgjøre mer enn en dråpe i det havet her!! –
     – Det er vel unødvendig å poengtere at jeg er sjokkert inn i beinmargen.. – Dette er jo fullstendig uakseptabelt!..

     1. Jeg har ikke forsket på dette, men jeg har gjennomgått et samlivsbrudd. For en mann kan det være en ENORM belastning. Han har absolutt ingen REELLE rettighete,r og her fullstendig prisgitt det motsatte part, som sitter med makta. Det er hevet ove en hver tvil at folk med bortimot uinnskrenket makt, også misbruker denne. Jeg vil anta at mange selvmord kommer etter et samlivsbrudd der makta har blitt misbrukt akkurat litt for langt.

       1. Vet ikke, kanskje, men mange menn står i alle fall uten både kjerring, bolig, unger, penger og nettverk etter et samlivsbrudd. Jeg har “forsket” litt på hvordan mange menn blir behandlet etter brudd, og for å si det forsiktig: Jeg hadde hengt meg!

  12. Uten å være «blodfan» av deg, setter jeg umåtelig pris på at du kan sette ord på og formidle det jeg ikke klarer selv. Det hjelper meg til og formidle det jeg gjerne skulle sakt til de som spør meg og de som oppriktig bryr seg om meg når jeg ikke klarer og sette ord på ting. (Du hjelper meg med ordene) For det kan bli for mye, så man ikke klarer og finne «ordene»

   Haha! Nå blir jeg nok diagnostisert av de selvutnevnte, lavpanna psykologene på KG….😂

   Seriøst! Takk for at du gir så mye av deg selv på godt og vondt. Skulle ønske jeg hadde guts til det selv😊

   1. Ikke bry deg om de selvutnevnte lavpanna psykologene på KG,de er bare en liten gjeng på 20-40 stk som sitter bak tastaturet og velter seg i selvtilfredshet mens de håper på å få en «likes» fra resten av den lille gruppa.Og ingen av dem tørr å kommentere i kommentarfeltet på fb (selv om de påstår at det er kun der de leser,) for da er de plutselig ikke anonyme mer. Nei,i mørket kan de analysere og plukke i biter hver en setning kokken skriver,for å vri til ett eller annet,men i lyset er de altfor redde for å sprekke! Selv på den varmeste solskinnsdagen sitter de og vokter på hva kokken har lagt ut,slik at de kan hive seg over bokstavene igjen i håp om å skinne litt i den lille gruppa si en time eller to. De er rett og slett latterlige.

   2. Haha, takk, begge to! Jeg er åpen for kritikk, så jeg leser det jo, men har lagt merke til at ti og med når jeg gjør/skriver noe som (jeg tror) er bra og positivt, så blir det vridd og vrengt til det helt ugjenkjennelige. Litt tungt hvis jeg er nede, men litt fascinerende på de gode dagene. (Som er de aller fleste) 🙂

    1. Har sett det samme selv,selv i det positive klarer de å finne noe negativt,de er så surmagra at de må vel gå med sure oppstøt konstant,de hadde sikkert trengt noen nøytraliserende piller for det. Lo høyt da denne «Finlay kritiserte vinklene du tok bildene dine i,av mangel på annet dritt å lire utav seg. Ofte har de sakset ut noen få linjer du har skrevet og utelatt resten,sånn at de kan få noen få ekstra sjokkerte «likes» fra resten.Og samtidig som de teller hvor mange lesere du har hatt en dag,så har de kanskje selv fått hele 7 «likes» på innlegget sitt,det er jo bare så morsomt siden de er så opptatte av antall lesere 😂 Nei,jeg synes du skal riste av deg kritikken den møkkagruppa der kommer med,de er jo rett og slett ubetydelige små folk som bare trenger å få skinne litt der inne 😂

    1. Og det er vi veldig glade for at du gjør! Du skriver om livet slik det ER,både om det flotte og det vonde. Du skinner mer enn noen av de på den mørke gruppa noen gang kan håpe på å gjøre,og det er det som irriterer dem. Sorg får heller ikke over,den kommer tilbake igjen og igjen,og noen ganger slår bølgene ekstra hardt over deg. Da er det bra at du skriver om det 👍

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg