Såret helt inn til hjerteroten

De siste dagene har gått mer inn på meg enn jeg har tillatt meg å innrømme, både overfor meg selv og dere. Å bli beskyldt for å ha utlevert din egen Datter, det aller kjæreste du har, ikke bare i ett innlegg med ord og bilde, men gjennom et helt år! Du har, for klikk, noen skarve kroner og 2×5 minutter i rampelyset brettet ut dine aller nærmeste sine aller innerste føleserier i en sosialpornografisk orgie som Norge aldri tidligere har sett. Jeg skal ikke falle for fristelsen å harselere mer med disse aktverdige menneskene som som aldri gjør noe feil, men som mer enn gjerne belærer andre, ikke hvordan livet burde leves, men hvordan livet skal leves, eller saklig kritikk som de kaller det.

 

Jeg er vant med “saklig kritikk”. Allerede som liten 2. klassing fikk jeg masse “kritikk” fra ungene i bygda fordi jeg flytta dit på feil måte. “Kritikken” varte i mange år. Uansett hvordan jeg prøvde å forklare og forsvare meg ble de aldri fornøyd med svaret. Tror egentlig ikke de hørte etter heller.

 

I fjor sommer fikk jeg også “saklig kritikk” da jeg åpent gikk ut og fortalte at vi hadde mistet et barn. Det var helt greit å fortelle det én gang, men å fortelle at det gikk inn på meg og at bunnen ble revet vekk fra livet mitt ble for mye. Jeg burde heller logge av og ta meg av familien min. Jævlig godt tips egentlig! Tok det til meg, men dere vet, ble sittende pålogget mens familien min gikk for lut og kaldt vann.

 

Det siste året har jeg også fått veldig mye “saklig kritikk” for å fortelle om hvordan det er når både hodet og kroppen går på en smell og du blir avhengig av kjemi for å kunne takle hverdagen på en skikkelig måte, eller sutrer og klager over helsa som de “saklige kritikerne” kaller det. En ordentlig mann skal ikke sutre over slike ting, han skal bite tenna sammen og holde følelsene inne helt til han kjøper seg et tau eller hopper fra en bro…

 

Får ikke bare “saklig kritikk” når jeg er litt for trist, men kanskje mest når jeg er glad og har det godt, eller “høy på meg selv” , “høylytt”, “breial” og “kvalmende og ufordragelig” som de saklige kritikerne kaller det.

 

Fikk også masse “saklig kritikk” når jeg i fjor under en måned etter Katastrofen, og helt ødelagt som menneske, satte meg ned med en kopp fordi “alt” ble ødelagt samtidig på jobb og jeg rett og slett, der og da, ikke klarte mer. Det var ikke mer igjen. Det formelig haglet inn med “saklig kritikk”, samt over 300K. Da ble de “saklige kritikerne” rasende! Av alle gode formål, så gikk pengene til denne, denne, denne kokken.

 

Dere forstår tegningen. Det kan bli for mye av det gode, selv om den er saklig og velbegrunnet. Likevel har de siste dagers “saklige kritikk” virkelig gått inn på meg på en måte som “saklig kritikk” ikke har gjort på lenge. Bryr meg til og med om at “saklige kritikere” er illsinte fordi jeg ikke svarer på akkurat samme spørsmålet som jeg har svart på flere titalls ganger de siste dagene. At jeg ikke står til rette, som om dette var en rettsak, jeg satt i tiltaleboksen og “den saklige kritikeren” var enten dommer  eller aktor og krevde svar nuh!

 

Hvis folk spør meg om hvem jeg er så  svarer jeg alltid at jeg først og fremt er Pappa. Jeg har ikke bare brukt, men jeg har dedikert over halve livet mitt til å jobb og familieliv. Det har ikke blitt tid til å mye annet. Mye har naturligvis blitt valgt vekk, men det har ikke gjort meg det skarve grann, for jeg er først og fremt pappa og vil ikke være noe mer enn det. Ja, jeg er opptatt av å være størst, best, raskest, sterkest, smartest osv., og det å være Pappa er for meg det aller, aller største av alt.

 

Da blir jeg lei meg når dette ikke bare blir satt i tvil, men når det faktisk “saklig” blir hevdet at jeg “selger” mine egne barn for å du skal lese meg, så blir jeg ikke bare sint, men jeg blir helt tom. Det er så langt fra sannheten som det kan bli! Har lest det aktuelle innlegget igjen, og igjen og igjen, og kan faktisk ikke for mitt bare liv forstå hvordan jeg utleverer Datter på noen som helst måte. Meg selv, ja, og indirekte datter som har en pappa som tør vise følelser, og endatil skrive det så alle ser. Kanskje ikke barnemishandling, men ikke langt i fra. Jeg blir bare trist.

 

Ja, vi mennesker er laget slik at vi gjerne ønsker tilbakemelding på oss selv, positiv eller negativ, og vi leser alt vi kommer over av stoff der vi selv er omtalt. Der er vi alle like, og jeg er ikke et unntak. Heller ikke en 12 års gammel jente. Hva tror du er verst å lese, at faren er lei seg for at hun vil flytte, gråt til og med, eller “konstruktive” tilbakemeldinger som forteller at faren en kynisk jævel som selger sin egen datter i jakten på klikk, penger og berømmelse?

 

Jeg bare spør. Som vanlig er det du som sitter inne med de rette svarene og fatter ikke at så mange ikke er enig i deg selv om du helt åpenbart har rett. Jeg regner meg selv som en oppegående mann, kanskje til og med litt over gjennomsnittet, og vet at dette er en dum blogg å skrive. Det beste hadde bare vært å la være å skrive noe som helt i dag, men jeg klarer ikke. Da hadde bloggen blitt slik som de andres. Det jeg vil jeg ikke. Bloggen min er dønn ærlig, og jeg skriver om det som opptar meg. Akkurat nå er det dette. Det opptar meg noe helt fryktelig.

 

Takk for oppmerksomheten! Igjen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

128 kommentarer
  1. Hei ❤️ Har lest deg en god stund, synes det er stort og tøft av deg å dele alt på godt og vondt 👊 Har selv mistet en gutt, og har andre barn som har fått ta del i alle følelser og ikke minst fått rom til å dele sine. Barn føler sinnsstemningen vår på kroppen. Og om vi ikke er ærlige om følelsene våre, vet de for det første at vi lyver, og for det andre så lager de seg ofte verre historier i hodet. Så jeg vil si til deg: Vær stolt over at du tør og vise følelsene dine! Og ikke minst; datter er heldig som har en pappa ( og øvrig familie ) som inkluderer henne på godt og vondt. Og som viser henne at livet kan være ganske så godt selv om man har opplevd sorg og kriser ❤️ Avslutter med et sitat jeg elsker, og som jeg prøver å leve etter; «every single person you meet is fighting a battle you know nothing about; be kind – always 🙏

  2. Dette var utrolig tøft å lese. Jeg vet faktisk ikke om noen blogg som verner mer om privatlivet samtidig som de skriver om familiemedlemmer (altså du forteller litt men ikke slokna man «kjenner» datteren din på noe som helst måte, du inviterer rett og slett til et lite drypp av hennes liv her og der som. I grunn sier lite om akkurat hvem datteren din er (selvom vi absolutt får inntrykk av at dette en en jente som er glad i pappaen sin (de fleste er vel ikke det i den alderen? I mammaen og kjærest»)
   Du inspirer og setter ting i perspektiv. For oss som mistet halvveis i svangerskap i magen har din/deres reise vært inspirerende (selvom vært tap på ingen som helst måte kan sammenlignes med den grusomheten dere har og fremdeles går gjennom med å miste det kjæreste man har, et barn)). Det er også fantastisk flott å få følge reisen til et nytt kjærlighetsbarn, og igjen inspirerende å få et pitte lite vindu inn i hvordan dere klarer å se frem til den nye som skal komme selvom derenødcendigvis er urolige.
   Måten din (og ikke minst kjærest selvom vi får vite lite om henne og) er en inspirasjon.
   I denne bloggen byr du først og fremst på deg selv, usminket både opp og nedturer, ekstremt stekt og inspirerende.

   Ønsker dere alle virkelig alt godt videre, og håper på flere blogginnlegg

  3. Hei!! Når er ærlighet feil????? Du er jo bare hærlig ærlig!!! Skulle gjerne sett bakom hver en gardin,.. til de som alltid må være bedrevitere,.. og kritisere andre,… men ,.. nei forresten,.. det vil jeg overhode ikke!! Hvem ,.. har ikke grums,.i livene sine??? Men,.. det er maaange ,.. som deg,.. som bare ,.. ønsker å være ærlige!!! Og gjett hvem jeg heier på?!! 👍🏻🥰 Fortsett med dine ærlige betraktninger og tanker kjære du!! Masse lykke til!!!!

  4. Elsker å lese din blogg ❤. Tenk om alle hadde vært lik deg i forhold til din datter. Det å la henne få bestemme selv der og at du hører på hva hun vil. Det er jo å tenke på hennes beste. Tenk om fler var slik ❤. Nå kjenner jeg verken deg eller din sambo, men synes dere er fantastiske. Din sambo er jo fantastisk i forhold til din datter og det er ikke alltid like lett å ta rollen som bonusmamma. Det vet jeg, er det selv. Men bare det å kunne samarbeide med barnets biologiske foreldre er jo så veldig viktig i forhold til barnet/barna.
   Fortsett vær den du er. Det kommer du lengst på.

  5. Kritikken handler om barns rett til privatliv. Om du har fått hets eller stygge meldinger, hvor er disse? Jeg har bare lest saklig kritikk her på bloggen. Det må du tåle uten å gå i krenkefella.
   (Kritikken handler altså ikke om hvor barn skal bo eller ikke, men ar du utleverer et barns valg og bruker sterke virkemidler for å understreke hvor lei deg du er. Barn har rett til å få sitt privatliv skjermet, de skal få forme sin egen digitale identitet også.)

  6. Enkelte folk blir ikke fornøyd uansett hva man prøver eller gjør.
   Gjør man en ting er dette galt, gjør man det motsatte neste gang er også det galt.
   Å ha en fast mening om hva man mener er tydeligvis klinisk umulig for enkelte.

   Har kun lest ett og annet innlegg fra andre bloggere.
   Fulgt bloggen din, for det er den enste som faktisk interesserer meg å lese fast.
   Livet og hverdagen er ikke en dans på roser, selv om noen tydeligvis mener dette.
   Alt i dag skal jo være så perfekt gjennom Facebook, Instagram, Twitter og Snapchat.
   Å vise hvordan hverdagen og livet faktisk er, er sjelden vare i dag. Derfor er bloggen din best å lese. Det er fakta – akkurat slik som du føler det. Hva som forventes, er helt bak mål.
   Heier på deg, og familien din ❤️🤩

  7. Har fulgt deg bare en liten stund, og syns det er så bra at et mannfolk tør å vise følelser. Den eneste du utleverer her, er deg selv og det er helt greit. Stå på videre!😊

  8. hei. Jeg er fra en liten bygd og blogget. Var på vei opp med å by på meg selv. Men jeg bøy tydeligvis for mye på meg selv og ble anmeldt til barnevernet. Min datter var da på din alder. Stor ståhei med møter på barnevern, skolen og med datter. Alt endte i ingenting. Bare en følelse av å ikke være god nok, en følelse av skam som ikke var min. Jeg la ned bloggen for jeg klarte ikke mer. Jeg skulle ønske at jeg var sterk nok og håper du kan stå i det. Jeg beundrer ærlige rederlige bloggere som ikke har gjort noe galt…som klarer å stå i det. Kjenner på følelsene du har og jeg tror ikke mange forstår at det er så sårende. Stå på, ikke gi opp. JEG HEIER PÅ DEG!!!
   Klem fra Rogaland

  9. Håper du kommer deg fort over sårheten over dette 👍Det er så mange hatere det ute som gjør dette til en heldags jobb og sitte og kritisere på værst mulig måte! At du er sår når det gjelder barnet ditt forstår jeg veldig godt.
   Jeg selv sto frem som homofil i 2002 og hadde 2 sønner. Og de ble mobbet grovt i oppveksten pga at pappa var homofil og jeg fikk skylden av voksne mennesker.. Men dette handler om deg , se på de vakre tilbake meldingene i stedet 👍 Uansett hva man gjør, skriver , legger ut bilde etc så er det feil for noen.
   Du har absolutt ikke gjort noe galt .. Stå på og overse de som hater, ikke svar de engang!

  10. Haha! Jeg husker halve Norge og hele Noah, PETA og andre dyrevernsaktivister regnet ned over hele kongefamilien over et bilde hvor kongebarna spiser en is i parken og den ene hunden sleiker på isen. For et kaldblodig hoff og hundemordere. Det ble stor ståhei, men for resten av oss som satt sjokkert tilbake så blir det bare helt klart at Internett er blitt en sykdom. Det gjør folk syke. Både de som skriver dritten og de som blir nødt til å ta imot. Jeg vet ikke hva din sak handler om men jeg er lei for å se at du lar deg gripe og påvirke som dette. Børst Internett av skuldrene dine, ta noen lange steg tilbake og vær glad i deg selv og din familie. Dette her blir man bare ødelagt av.

  11. Heia❣️
   Håper du klarer å hebe hodet over de som dømmer og kritiserer deg. Jeg syns det er så deilig med folk som er så tvers igjennom ærlig og tørr å si hva de føler og mener❤️ Og jeg håper du klarer å se alle de positive kommentarene du får og bare glemme nett trollene for de vil alltid prøve å ødelegge for de som lykkes med å ha lesere❤️ Ønsker deg og dine ei fin helg❤️ Stor klem❤️

  12. Heisann, har fulgt deg i lang tid Asbjørn, på lang avstand, fra Trøndelag. For det første; tusen takk for at du er akkurat den du er; åpen, ærlig og så innmari dyp. Du skal vite at dette er et uttrykk for din styrke og ditt mot som jeg ikke har sett maken til! Fortsett slik og så får de eller den, som setter seg til doms over deg og dine kjære enten slutte å følge deg eller snarest projisere sine negative følelser overfor egen terapaut. Du må for all del ikke bukke under for mindretallets tyranni Asbjørn! Forresten gode baguetter du har; var innom i sommer og kjøpte med et lass til turen ut til sommerparadiset i Loppa. 🌹

  13. Atter en dag må vi lese om det, atter en dag tusenvis av mennesker som kjenner en annens familie best ! Atter en dag tusenvis av mennesker som ikke forstår at deres kommentarer sårer mer enn en kommentar fra en far som elsker sin datter og sin familie mer enn mest !
   Tusenvis av mennesker som prøver å ødelegge for en familie fordi de er uenig , dere kjenner ikke denne familien . Kokkejævel kjenner sin familie og vet hva som er greit og ikke greit å publisere !
   Alle kan tenke seg om før man trykker publiser!

  14. Æ har lest mye av det du har lagt ut, men æ har ikke lagt igjen nå kommentar te dæ før nu. Her e litt saklig kritikk; Du e sterk, modig og tøff som velg å være så åpen og sårbar overfor så mange. Du e et nydelig forbilde til eksempel for ungan dine. Det e en helt ødelagt forventning i samfunnet te at menn ska være «tøff» som i å tåle alt i stillhet. Det har kosta mange liv, både i overført betydning og helt bokstavelig. Det du gjør e virkelig nåkka som krev mot, og du gjør det kompromissløst ærlig. Det står det faen mæ respekt av! Å være åpen også om vanskelige følelsa e litt som å slå på lyset når du e redd for monster under senga. Det meste blir mindre skummelt når det kommer fram i lyset. Så håpa æ de andre «saklige» kritikeran tar sæ en bolle og ser nøye på eget liv først. Det e aldri for seint å lære nåkka nytt <3

  15. Tillater meg å anbefale å lese Synne sitt innlegg. Scroll sånn ca halveis oppover. Et fint, rolig og reflekterende innlegg om dette tema.

  16. Hmmm har lest endel av dine innlegg. Syns du skriver åpent og ærlig. Ingen feil i det. Og du har skjermet din datter og familie. Ingem tvil. Fortsett som du gjør. Jeg setter pris på å lese og kommer til å forsette med det😍

  17. Du har fått frem poenget ditt nå, Kokkejævel Hvor mange ganger skal du komme tilbake til dette, er det ikke en ide å skrive om noe annet – gå videre på en måte.

   1. Jeg tar absolutt poenget ditt og forstår hvorfor du nevner det, men denne bloggen handler om det som opptar meg, det som skjer; når det skjer. Jeg kan ikke sitte å spekulere i hva 40-50 tusen mennesker til en hver tid syns er interessant å lese om. Sorry 🙂

    1. Der fikk du sagt det !!! Er så enig Så ønsker jeg deg og familien alt det beste Håper du fortsetter å skrive Er ikke lett å være i media Tydelig mye misunnelse ute å går Som du ser er det mange som støtter deg så bare stå på for vi vil høre fra deg

   2. Vi gjør alle det vi kan i eget tempo. Når selve kjerna i bloggen handle om å skriv det som opptar han, så er det nettopp det han gjør. Mene du nåkka anna, så les nåkka anna!

  18. De er bare en blogg som jeg titter innom å leser. De er din på grunn av ærligheten. Hva godt jeg kjenner meg selv i gjennom hva du skriver. Så de er litt dom å lese om seg selv. Nettopp operert igen selv på skulder og hater den følelsen og kunne ikke bruke den som jeg var med og ikke kunne gå på jobb og lage maten til mine kunder. men bare kunne stå på sidelinja ta i mot bestillinger i rn liten stund. dersom jeg kjenner meg selv ..jeg vil inn å la maten sånn som den skal være. ikke sånn 97% som mange av mine snsatte gjør og ikke kunne flørte og små chatte ved kundene mine. Så nå starter fysio til å få tingene på plass og meg ut fort som fan ut i mitt deiliga kaos.

  19. Eg syntest at det er bra at du forteller om ting som det er. Å vise følelser er ein fin ting, å det må fleire gjerne prøve og.
   Stå på og ver den personen du er, det er det beste. Stå på ☺️
   Du er den du er og bra er det❤️

  20. I en eller uærlig verden hvor alt hele tiden er så perfekt, hvor alle er perfekte, mens den psykiske helsen i befolkningen blir stadig dårligere (🤔) – syns jeg det er godt og forfriskende å lese om ærlige tanker og opplevelser, både positive og negative. Det er tross alt slik livet er!

   Heier på deg og familien din! 😊

  21. Hvorfor kan du ikke innrømme at du ikke alltid har rett? Jeg er selv skilsmissebarn, og hadde fryktelig dårlig samvittighet ovenfor pappaen min, men jeg synes likevel det var tungt å ha to hjem. Det endte til slutt med at jeg var mest hos mamma men “på besøk” til pappa, ikke på grunn av han men fordi det er fryktelig slitsomt å bo i en bag. Igjen, synes jeg dette var tungt og jeg var veldig glad pappa skjerma meg fra sine følelser, og at jeg fikk dele denne tøffe tiden med de jeg ville. Dersom pappa hadde sagt til alle på skolen hvor lei seg han var over valget mitt hadde det ikke lenger vært min rett å fortelle vennene mine at jeg bor mest hos mamma nå, og jeg synes det er kjipt. I tillegg ville alle de jeg ikke skulle vite det også kunne brukt en sår situasjon mot meg. Håper ikke din datter føler det på samme måte.

   1. Dette er også en slik typisk setning som blir brukt mot meg hvis jeg ikke skifter mening til deres syn.”Innrømme at jeg ikke alltid har rett”. Hvorfor kan ikke du det? Jeg har ofte lagt meg såkalt flat på bloggen, hvis jeg selv mener at jeg har gått over en grense. Jeg er for øvrig også skilsmissebarn. Tror vi skilsmissebarn er like ulike som andre barn.

    1. 99% av kritikkerne kaller det heller mennesker med stor forbauselse og vantro går på følgende. At et voksent oppegående menneske kan indirekte blottstilte sitt barn med sine innerste bitte såre tanker og tårer til 50 000 fremmede mennesker. Omtrent folketallet i Tromsø. Det er kjernen av bekymring fra de du kaller moralens voktere og bedrevitere. Husk de støtter seg til faglig ekspertise innen feltet barn og ungdom.

  22. Jamen kjære deg. Alle mennesker er forskjellige, og der er mange meninger der ute. Når du lager en blogg så må du forvente at folk tolker deg på mange måter. Kanskje er det noen som skriver dårlige ting til deg for å få deg til å bli sint. Ja du har opplevd mye vondt, og det er fint du skriver om det, men det er det også mange andre som har. Og jeg er sikker på at det ikke er de mennesker som beskylder deg for å ha bagtanker med det du skriver. Det vil være en god ide å sette deg ned å tænke på hvorfor du blir så sint. Hvorfor ignorerer du det ikke? La ikke de dårlige kommentarene få så mye plass. Det fortjener de ikke.

  23. Nettroll er farlige. Klart de gjør noe med deg. Det er ikke rart et sted.
   Tror greia her er aksept. Det å akseptere at folk er bedrevitere må man bare, Men ikke respekter det. Aksepter du får den driften slengt i trynet, men bestem deg for om de er verdt å ødelegge for deg. Bestem deg om de eller du gjør det som er rett for ditt liv. Jeg mener du på ingen måte har tråkket over grenser. Jeg har kommet til at jeg ikke liker folk, frem til de viser at de fortjener at jeg liker dem. For det fortjener jeg. Du fortjener også det.

  24. Heier på deg og familien din😍 glem nett-trollene, de er ikke verdt en kalori. De sier de gir saklig / konstruktiv kritikk – men de er bare nett-troll. Ønsker deg og familien en strålende helg. Gleder meg til neste blogg-innlegg. 👍😍

  25. Takk for at du e du og ingen annen 🤩og at du e en ordentlig mann som e tøff og flink med ord , eg syns ikke du utlevere andre en deg selv 🤩 der e du kjempe flink 🤩 prøv å tenk den veien å lukk øyan for nettroll🥰 stå på 😍

  26. Fortsett med å være den du er! Det må settes mer fokus på mannlig psyke, hvordan kan man ellers forhindre at den dystre statistikken om menn som tar selvmord fortsetter å øke? Aldri ti stille, fortsett med det du gjør. Du er et godt forbilde for mange!

  27. Vi ser jo dette i gjenn og i gjenn, i blogg-sammenheng. Jeg leser din blogg og koser meg med den, skal du vite. Men nett- troll finnes altid der ute. Det er litt synn og si det, men så lenge du utleverer å skriver så må du også tåle kritikk. Det er en del av pakka, selv om en del folk, helst skulle hatt oppdragelse og en god smekk. Noen er alltid ut etter å kritisere.🙂

  28. Dette var tungt å lese Asbjørn. Og det var rett fra levra!! Beundringsverdig! Takk for at du delte❤️Mvh hilsen fra Østlandet

  29. Det ligger noe i å vispe opp selvoppfyllende profetier. Du, som mange andre, har en tendens til å ta sleivspark til “hat-kommentarer” på forskudd hver gang du skriver om et tema hvor de pleier å komme. Helt forståelig logikk, men det betyr også at du slår på alle alarmklokker for å restarte de samme diskusjonene i kommentarfeltet med de samme hatkommentarene om og om igjen til dommedag. Hadde det ikke vært bedre å bare drive med det du driver med?

  30. Noen må no bare tråkke andre ned , leser bloggen din fordi æ syns den er så ærlig og hjertevarm . Er nok mange som kan kjenne seg igjen i det som du skriver om , så håper jo at du fortsetter i blogge ❤️

  31. Hvor har du fått all denne hetsen? Kan ikke se annet enn overveldende støtte fra damer 50+ her og på FB, og saklig (ikke “saklig”) kritikk på diverse forumer. Så hvor skrives hetsen, egentlig? Fint om du kunne kommet med en link.

  32. Du e fantastisk flott 🥰 takk for en super ærlig blogg 😊 en fornøyelse å lese , håper alt går greit med deg 😊 ser frem til at “lissbanet “kommer til verden ❤ hils kjærest🥰

  33. Får vondt av deg💙prøv å gi alle positive tilbakemeldinger størst plass i hjertet ditt, og dem er det massevis av, hver dag💙haterne er ikke verdt en liten kalori, en gang💙

  34. Du magiske ordrike mann, slutt aldri med bloggen din, det er en berikelse å lese dine fantastiske ordspill 👏👏👏👏😍

  35. Heisann kokkejævel…
   Nå skal du huske på at det er mange der ute (tilogmed) anonyme (proffe) bloggere som vil trykke deg ned, prøve å lokke deg bort fra dette forumet. IKKE la deg knekke. Du er en Jæv…l på å blogge om det som er hverdagen til mange av oss, du setter ord på mye tabubelagte temaer, eller ting som rett å slett er for tøft for de fleste å blogge om. Nemlig det å faktisk leve her å nå! Du skal fortsette, vi er 90 % entusiaster som følger deg, de resterende 10% må du bare få la utrykke seg, men ikke ta det innover deg. Du er helt topp!! Og nå gleder vi oss, vi 90% av følgerne dine på: hvordan livet som småbarnsforeldre vil bli. La oss få være med på ferden. Vi syns ikke du hverken utleverer datters privatliv eller drar noe for langt ihht henne. Det er ikke mange linjene igjennom et år, hun har vært nevnt heller. Du har akkurat den balansen en blogger skal ha, når det kommer til det aller mest private. Det du har delt med oss, er noe du og kjærest er enig om, skal få publiseres. Du gir oss akkurat det som skal til, for at følgere elsker bloggen din. Gi oss resten også nå, i rett porsjon, om innspurten til den lille som snart melder sin ankomst. Vi er maasnge som gleder oss sammen med dere. Flere enn de som IKKE gjør det. Stå på, pust med magen, og overse usaklig kritikk fra “nett trolla” kjør på, vi digger deg, kjærest, datter…..og gleder oss til å høre om bitteliten ❤

  36. Kan ikke se noen plass ar du har utlevert din datter, du skriver jo om bare dine flølelesrt, det er utrolig tungt når barnet velger på mere til den andre foreldren, da kommer det mange tanker, tårer osv… snakker om erfaring, jeg valgte å la min datter flytte til sin far pga ombygning gjennom flere år… trist å sende hende på en helt annen landsdel, men det var til det beste for henne! Mange tårer har det blitt og sinne om skole som liksom skulle hjelpe oss…
   Sender deg en stor styrke klem ❤️ Hev deg over dem som Dem som er så vond at de må sende deg slike mld for å heve seg 🙂 du er en flott og unik person, glem ikke d

  37. Så lenge du deler DIN historie og DINE FØLELSER så er det sannheten, ingen kan ta i fra deg det.
   Men, du må ta med i regnskapet ditt sånt som andres misunnelse, jantelov og ikke minst nettroll.
   Alt dette kan du møte hver dag, og du kan velge… skal jeg ta det innover meg og ødelegge dagen eller skal jeg forkaste slike ytringer som du ikke har bruk for og ha en god dag????
   Valget er ditt, ha en fin dag med familien din.
   Gjør som hundene: de sparker over dritten og går videre👍

  38. Gud bedre, som du syter!

   Det er faktisk mest av alt skremmende at du faktisk ikke ser hvor du tråkket feil. Jeg tenker at det nok er best for alle den avgjørelsen som ble tatt av andre i familien.

   Dette er ikke sunn oppførsel.

   1. Det blir nå litt rart det du skriver Heidi-Gunnhild. Hvorfor er det bare du som synes det er usunn oppførsel, skremmende at han ikke ser hvor han tråkker feil?
    Du må være utrolig stolt av deg selv, for du tråkker ikke feil,…..

    1. Er det bare meg? Mottar ikke bloggeren enorme mengder hets og hat?

     Jeg hverken hetser eller hater, jeg ser heller ikke at andre gjør det, men man må jo tro han på hans ord?

     Jeg er kritisk til hans utlevering av umyndige personer. #stopsharenting

  39. Som jeg leser det, så snakker du om dine følelser. Om du “utleverer” Datter, så er det med å si at hun ønsker å bo på én plass, slippe å pendle med kofferten.
   Du er en god pappa som lar din datters ønske komme først, du hører på henne. Ikke alle foreldre gjør det.
   Den som kan si noe om du har utlevert Datter, er vel hun selv. Hva føler hun?!
   Mitt råd er at du snakker med Datter om dette, kanskje hun sier hvordan hun opplever innlegget, og alle kommentarerne fra de kritiske røster.
   Men “kjenner” jeg deg rett, har du nok snakket med henne allerede.

  40. Jessufader… E det rart det e krig i verden?? Det sir mer om dæm spyr ut oppgulp enn om dæ. Hæv dæ over dæm som e så feig å sitt å gjemme sæ bak et tastatur. Kanskje du egentlig treff et ømt punkt? Kæm vet.. Ærlighet vare lengst sies det. Fortsett med det. Hadde du vært den klysa dæm sir du e, så lure nu æ på koffer du følges av så mange… Og som du bruke å si… Hvis du e så grusom, koffer i allverden gidd dæm å følge dæ i sosiale medier da?? Ha en fin kveld ilag med kjærest 🙂

  41. Skjønner at du lar deg treffe av pilene disse menneskene sender ut,selv om de er i fåtall av alle oss som leser deg. Men innerst inne tror jeg du vet selv at du ikke har skrevet noe galt,verken ang datter eller andre ting. Du skriver rått ærlig,og derfor har du også så mange som heier på deg! Datter hører til i familien din,dagene dine,alt du puster og lever,så det skulle bare mangle om ikke hun blir nevnt. Men det jeg leser når du skriver om henne er ren kjærlighet! Og du setter henne først av alt,ingen tvil om det. Samtidig er det min mening at barn har ikke vondt av å vite at også en mamma eller pappa kan bli lei seg av og til,de kan også gråte,men at vi blir glade igjen vi også. Akkurat som dem! Og det var dette du uttrykte på innlegget ditt,hvordan du selv følte det. Intet mer-intet mindre,men det ligger stor kjærlighet også i dette. Så la disse «Disneymammaene» eller hvem det nå er som skriver disse fæle meldingene seile sin egen sjø,lukk ørene for dem,de er uansett i mindretall med meningene sine! De aller aller fleste av oss heier på deg!

  42. Du e et ækte mænneske, som skriv en ækte blogg om det ækte livet og de ækte følelsen det livet innebær. Vet du har mange ækte fans som følge deg i tykt og tynt hær på bloggen. Og desverre har du og nån drittsækka som bare må…
   Dæm træng sikkert og et ækte liv.
   Kanskje det e misunnelsen som føre fingra dæmmes over tastaturet når Dæm læs bloggen din. ikke la Dæm bryte dæi ned.
   Stå på. Du e bare et mænneske, mæn et ækte!
   Husk det.
   Klæm fra reisa

  43. Hei!
   Vet det ikke nytter her og nå og si at du skal heve deg over disse personene som bare er ute etter å lage kvalme, men om noen dager eller uker så klarer du kanskje å mer fokus på alle de gode tilbakemeldingene. Du er helt fantastisk med ord og du baner vei for å være åpen og tørre å snakke om det som er vanskelig og tøfft, også er du til og med mann. Stå på og ikke la folk du ikke kjenner knekke deg. De er som sagt bare ute etter å være kvalme, antagelig fordi de ikke har funnet mening i sitt eget liv😉

  44. Kjære Asbjørn❤️ Det gjør meg trist at du har det vondt, de såkalte bedreviterne er ikke verd det. De har vel ingen rett til å kritisere din blogg og din skrivestil, hva du skriver om er ditt valg. Jeg har også lest både det innlegget og alle andre innlegg og jeg opplever ikke at du utleverer på noen negativ måte. Å være åpen om følelser er en god ting og så trygg og flott som Datter er gjør det vel ingenting om hun vet at du aller helst vil være mest sammen med henne . Hun er elsket av dere alle , i begge hjem, og det vet hun. Ikke les kritikken, du trenger ikke det. Det gjør deg bare vondt og det sårer. Jeg mangler totalt respekt for mennesker som gjemmer seg bak et tastatur og spyr ut eder og galle om andre, det sier vel mest om dem. Og jeg er stolt av deg😊

  45. Disse menneskene som sei sånt t deg bør være så tøff å ærlig å komme direkte til deg å sei d, face 2 face, om ikke så e di utrulig ond å ikkje minst feig. Sjønne godt du blir såra å lei deg, å det e d fullt lov tell, men sånne menneska som d her e d bare å hæve hode over å gå videre, d e dønn sjalusi ikkje Nåkka anna. Du e ærlig å d e det eg like med denna bloggen, å eg flire så tåran trille mange ganga, bare fordi du e den du e, rett fram men også saklig. Å en anna grunn t at eg føll deg her e fordi eg e en englemamma som kjenne mye av følelsan du skriv 😉 Heie på deg 😉😁

  46. Har nettopp begynt å følge bloggen din aktivt men har lest litt på fb. Har gjennom mitt liv hørt om fedre og mødre som bruker barna får å såre motpart, det er barnevern sak, det du gjorde var stort, du la dine behov til side og støttet din datter, det kreves mot og styrke. Flere kunne gjort som deg, da hadde det kanskje vært flere barn som har hatt en god og trygg «skilsmisse».
   Jeg tror at din datter har stor tillit til deg, stoler på deg, og vet at du er der for henne, det er gull verdt.

  47. Sender en varm klem, trur du trenger en no. Og bare fortsett med å dele det du har på hjertet, vær ærlig mot deg sjøl og dem du har nært rundt deg, så vil det nok helst gå bra. Men la for all del ikke trollene bestemme over deg og ditt. Vi er mange som står bak deg og støtter når det røyner på, – husk på det <3

  48. Tenkte på deg i stad på vei til jobben. Kjenner deg jo ikke i det hele tatt. Men tenkte du er et menneske jeg beundrer. Som står oppreist etter alt du har opplevd. Og tørr og være åpen om så mange vanskelige temaer. Beundrer deg veldig! Og all humor du har. Wow. Det er få som deg. Prøv og hev deg over de forsmådde rasshøla som fikk et så stusselig liv så de finner glede i og ta andre på alt mulig. Gud og glad man kan være man ikke blei en sånn person. Skal belæra alle andre. Mens man selv har skogen sjåka full av svin. Har man det godt med seg selv har man det godt med andre.
   Bare vær den du er. Det er mer enn godt nok. Både som menekse og pappa 💙

  49. Misunnelsens grønne uhyre rir disse haterne!! La dem lide i sin enfoldighet!! La ikke de få ødelegge for alle oss 🥰
   Les heller alle de flotte, hyggelige, varme og koselige tilbakemeldingene her, og la de flomme over dæ og skylle vekk grumset. Megaklæm til dæ og dine 😍👍❤🎉

  50. Det dønn ærlige e jo grunnen til at æ les bloggen din. Æ føle du har altførr mange som e ute etter å «ta» dæ. E det fordi du oppleve suksess? Hm. Man kan bære lure. Uansett. Æ sitt nu har og les bloggen din og boka om kværandre. Fy faen altså. Æ bruke egentlig ikke kommentere nokka særlig på blogga, men på din gjør æ det gjerne. Fordi æ meine du treng fleire gode kommentara. De sir at det ska ti fine ting som veie opp førr en dårlig, og fy faen du har fått mye dårlige kommentara opp igjennom. Kan ikke folk bære roe sæ ned og feie førr egen dør først???! Blei litt bannskap i denna kommentaren og det beklage æ litt. Prøve og ikke banne så mye førr tida da æ har en sønn på tre år som her om dagen kommenterte dæsken(!) til ett eller anna æ sa😂 æ innså der og da at det e på tide og sette inn ekstra krefter på fokus på språkbruk førr ei stund. Iværtfall til han blir så stor at æ kan lære han kordan det e greit å bannes. Shit, nu blei det plutselig en kommentar om mæ detta, kanskje æ e litt selvopptatt? Jaja. Du veit kordan det e vel😂 når man e glad i å prate (:les skrive i detta tilefelle) så går bære skravla!

   Æ har forresten djævelsk løst å prøve lammelår på bål oppskrifta de en gang!👌

  51. ❤️ Du har en fin og ærlig blogg❤️ Du setter ord på ting mange sitter inne med og kjenner seg igjen i! Stå på! Du må aldri slutte å skrive! Vi var forresten innom Hoftepluss i sommer!! FOR en FANTASTISK mat !!! Har aldri fått maken på resturant før!! All ære!! Aldri innom Alta uten en tur dit!!! Klem❤️

  52. ❤❤❤❤Vær stolt av den du er og det du står for, forstår ikke hva det er du utleverer, må evære dine følelser å hva er galt med det, du/dåkker får prøve å la nettrollene leve sttt eget misunnelig liv, de har nok overskudd på tid, ikke arbeid å går på rød løper,savner nok virkelighete, de kan ikke ha det godt med seg selv.
   Prøv å ha en fin kveld 😍

  53. Ta til deg alt det positive, og slutt å dvele ved nett-trollene! De vil ha deg i liggende stilling! Ikke la de få den gleden!
   Skjønner at det er tøft men du har ikke gjort noe galt. Du vet selv hvor grensen går.
   Stå på! Du har maaaaaange som heier på deg! ❤️
   Ta vare på deg selv og dine vakre! ❤️
   Du er dønn ærlig og fremstår som hel ved!

  54. Jeg har vært stille, til nå. Jeg ønsker ikke å kritisere, bare si litt om hva jeg selv tenker. Jeg tror du mener godt, og at du er en hardtarbeidende mann som prøver så godt han kan. Det må være helt ok at du deler åpent og ærlig om deg selv, og der er du god på å beskrive alle de positive og negative realitetene du gjennomlever. Jeg tenker videre at du muligens kunne latt være å dele såre og sensitive følelser omkring din veldig unge datter i offentligheten. Barn er enormt lojale, sånn er det bare, og er i gitte tilfeller utsatt for reaksjoner både i seg selv og/eller fra andre. En forelder vil jo beskytte, og jeg velger å tro at du gjør det på de fleste måter, men i sosiale medier er alle vegger nede. Alt blir så åpent og sårbart som teksten står skrevet på nett. Selv vokste jeg opp med svik fra mine foreldre, på ulike måter. Jeg var snill og lojal, hvilket valg hadde jeg? Først som ung voksen måtte jeg ta konsekvensene, og jeg brukte lang tid på å erkjenne deres feilsteg. Det var en tøff erkjennelse som satt langt inne. Jeg bestemte meg at jeg selv ikke skulle begå de feilsteg mine foreldre gjorde mot mine barn, og det har jeg etterlevd. La barn få lov å være barn, la barn få lov å ha trygg og beskyttet tilværelse. Det er alle små sin forbaskede rett. Voksenpersoner skal ta ansvar for sine egne handlinger og følelser, og ikke projisere disse på sine små. Aldri. Ikke i min verden. Jeg tror at du vet hva jeg prøver å si. Du er en frodig, i positiv betydning, nordlending, med muligens litt kort lunte innimellom😅Likevel, det er greit, bortsett fra noen av styggordene du serverer i eitrende sinne da🙊 Jaja, for ordens skyld, mine ord er mine, og ellers ønskes en fortreffelig kveld.

   1. Jeg må si til de som jeg til det kjedsommelige, og for døve ører, har sagt til alle som mener at det er et slags overgrep at Datter seg meg gråte, og i alle fall forteller om det i bloggen. Jeg er ikke av den oppfatning, jeg kjenner henne jo, men klart det ikke er hyggelig. Samlivsbrudd er aldri det. Det ER vondt. Jeg er også av den oppfatning at det ikke er skadelig i det hele tatt at omgivelsene rundt vet at faren savner henne veldig npr hun er borte. Det motsatte hadde vært mye verre. Uansett, vi blir aldri enig om dette uansett hvor mange og lange ord vi skriver. God helg 🙂

    1. Hei, er det ikke rart hvordan de negative kritikkene er de vi tar til oss fordi vi gjerne vil gjøre alle til lags? Hvor mange positive tilbakemeldinger har du fått? Les dem og ta de til deg og kos deg med dem. Det er valgfritt å lese bloggen din, og da du skrev om noe jeg var dypt uenig i valgte jeg bare å la vær å lese mer på akkurat det innlegget. Kunne fyrt meg opp og kritisert deg men jeg valgte å la det være. Det tenker jeg at det er det flere som burde gjort. Bestemor så alltid har du ikke noe pent å si la vær å si noe. Jeg synes de aller fleste innleggene dine er gode. De tar opp ting vi alle kan kjenne oss i hjem i. Ønsker deg og dine en superduper helg. 🥰

     1. Ja, det er skikkelig rart, og som regel tar jeg det ikke personlig, men farsrollen betyr så mye for meg og definerer meg nesten totalt som menneske at jeg ikke klare å la dette slippe så lett. Heldigvis kan du kanskje si, for hvis ikke hadde jeg jo ikke brydd meg

    2. Selvsagt savner du henne, og det er både fint og riktig å fortelle henne. Derimot er det feil å påføre henne evt. skyldfølelse for hennes egne valg, om det er greia. Selv ble jeg brukt på det groveste rent følelsesmessig og praktisk i forbindelse med nettopp skilsmisse/samlivsbrudd. Det var et helvete, når jeg erindrer hvordan jeg hadde det da. Bare vær så snill å ikke involver barn i voksent følelsesliv omkring samlivsbrudd, ei heller voldsomme svingninger i humør og følelser. Det vil kunne skape utrygghet hos de små som ikke bærer år med egen erfaring til å justere forståelse for hva som faktisk skjer. Barn skal ikke være part i sånne saker.
     Ikke enkelt å si noe om sånt i korthet.😌
     Du tar en del plass, og det er både greit og lov. Jeg liker hvordan du brenner for det du gjør, og jeg er sikker på at du er glad i dine kjære. Pass på kjærest nå! Ang. det å tafse på magen, så er jeg ei som forteller hvor fantastisk flott en gravid kvinne er🥰 Pass på deg selv også, sånn at du har overskudd til den lille kommer.
     Ha en fin helg!😊

     1. Heldigvis har jeg ikke brukt Datter på det groveste i forbindelse med dette samlivsbruddet. Ei heller har jeg påført henne noe ekstra skyldfølelse enn den et barn naturlig kjenner på i en slik situasjon. Bra du synes det er både greit og lov å ta plass, hva du nå enn måtte mene med det. En fin helg til deg også!

      1. Det er nesten ikke til å tro det jeg leser. Du sa selv at vi må huske på at datter, sønn, sønn og sønn leser bloggen din. Så lar du 100 kommentarer komme med nedrige, platte skjellsord til dine velmenende konstruktive kritikere. Kritikere som støtter seg til fagpersoner vedrørende eksponering/utlevering av barn av utagerende foreldre i sosiale medier.

     2. Synne, her blander du kortene. Eller rettere sagt, projiserer dine egne vonde opplevelser over på hans datter. Jeg er lei for at det skjedde deg, det skal være sagt. Det må ha vært veldig vondt å stå i.

      Selvfølgelig skal ikke barn stå til ansvar for de voksnes følelser. Det er imidlertid slik at foreldre også er mennesker. De fleste av oss MED følelser.

      Jeg er 100% sikker på at hans datter vet inderlig godt at ho er høyt elsket av pappaen uansett hvor ho bor mest, og jeg er 100% sikker på at pappaen overhodet ikke brukte sine følelser i noe forsøk på å få henne til å ombestemme seg.

      Sier ikke at det dermed må ha vært lett for henne å se pappaen lei seg på bakgrunn av hennes valg/ønske. På ingen måte. Det anerkjenner han jo også. Jeg synes det at ho forteller om sine ønsker og behov, og blir hørt, vitner om at ho ivaretas godt.

   2. Her er det tydelig misunnelsen som råder Blir så rasende på innlegg som er helt ubegrunnet Det er dine ord OK hold de for deg selv Om du føler deg sviktet i barndommen så hva F…. har det å gjøre med den ettertraktende kokken i Nord En far som tar vare på familien og ikke minst er dønn ærlig i sine innlegg ? Ta deg et tebrød og tenk deg om

  55. 😪😪…at mobbingen (ja, jeg kaller det mobbing) aldri skal ta slutt… finner ikke ord, blir bare så trist på dine og din families vegne 😥😥😥

  56. Du har jammen meg ikke gjort noe annet enn å være dønn ærlig om hvordan du opplevde det at datter skulle bo hos sin mor! Har aldrig forstått hvordan noen kan finne på at du utleverer datter,håper du klarer å heve deg over alle nettroll😊. Skjønner at det går inn på deg,alle stygge kommentarer. Du var helt fantastisk på NRK 2,Drivkraft,satt å hørte på hele sendinga. Tror alle som hørte sendingen kansje forstår litt bedre hva du har måttet gå igjennom av motgang. Så godt at du har kjærest stødig ved din side😍. Ønsker dåkker en fin kveld💕

  57. Jeg tenker at disse som kritiserer deg så hardt og brutalt for det ene og det andre, ikke skjønner, eller godtar at du er en kunstnersjel. Du er åpen, impulsiv og bunn ærlig. Du skaper kunst med ord, du skaper kunst i oppskriftene dine. Du lever livet ditt helt og fullt.
   Mange mennesker har problem med å takle anderledeshet og at noen tør å gå utenfor «boksen«.
   Du gjør rett i anerkjenne dine egne følelser ovenfor kritikken, det må man for å kunne gå videre. Men så må du legge de følelsene fra deg. Bare du sjøl kan frigjøre deg fra det du kjenner er usaklig og misforstått kritikk.

   Lykke til videre i 2020 til dere begge.

  58. De menneskene som ikke kan komme med noe annet enn kritikk, er noen ynkelige stakkarer som blir tøffest i verden bak et tastatur.
   De kan gå og leke i trafikken, for min del! 🙃 Og de er ikke verdt å bruke energi på, stå på og ikke mist skrivegleden din! Lover deg at vi som heier på deg, er i stort flertall!
   Gleder meg hver dag, til å lese dine underfundige og fine innlegg. ❤

  59. 😊Hjelper nok ikke følelsene dine om jeg skriver at du ikke må bry deg så mye🤔Fordi vi er som vi er, noen ting reagere vi på i dag men ikke i morgen.
   Men det som er viktig å ha med seg er, at jo mer sliten man er, jo mindre negative kommentarer tåler man😢. Det er når man er nede at disse negative tingene setter seg fast😊 men dette vet du jo😊
   Hvis det er greit for deg og din datter det du har skrevet så er det fint det.
   Kos deg, brett opp arma, gi litt mer faen😁

  60. Kjære Asbjørn. Du utleverer ingen. Du skriver om livet slik det er med oppturer og nedturer. Du er et ekte menneske og disse nettrollene klarer ikke å unne andre suksess.
   Du bryr deg om dine nærmeste og dine ansatte. Du er en mann med et stort hjerte. Flere skulle vært som deg.
   Jeg leser bloggen din fordi du skriver rett fra levra hvordan livet faktisk er. Jeg er helt sikker på at du hjelper mange som sliter med å sette ord på hvordan det faktisk kan være.
   Ikke gi opp. 99% av oss som leser bloggen din digger det du skriver og du er en ærlig blogger som ikke rosafarger livet.
   Sender deg mange klemmer ❤

  61. Sånn æ ha forstått det så ga du vært igjennom mye de siste årene, og at noen velger å være ufin på den måtten, forstår æ faktisk ikke.

  62. Disse “saklige kritikerne” har misforstått hva en blogg er, men viktigst av alt, hva din blogg er. Desverre er det slik i dag at alt forventes å deles, og når det deles, er det feil. Deles det ikke, så er sikkert det også feil, fordi da er du likegyldig ovenfor din egen familie. Unnlater du å fortelle hjerterått ærlig, er du en sviker. Er du ærlig, opptrer du utleverende og brå. Desverre er det også slik at denne type mennesker, blir ikke fornøyde uansett. I dag er det slik at alle forventer at alle skal være enige, og er man ikke enige, ja gud hjelpe deg.
   Vær trygg, de aller aller fleste som følger deg, vet at du alltid handler ut i fra det som er best for deg og din familie. Ikke har du gjort noe galt heller. Ikke la deg knuse av denne typen mennesker og fortsett slik du har gjort, for jammen er du rå! 🙌💪

  63. Du må aller glem at du faktisk e god nok som du e . E bestandig nån som e så my bedre enn alle andre og veit og kan alt. My trur æ grunne på sjalusi på ka du har og på ka du får te.. Og må tenk på at syns familien din det så e faktisk det det som e viktiast. Ikke ka en eller 100 ekkle kommentara si. Skjønne det tar på men æ sei hev haka å vit at du gjør en god jobb, du har valgt gode valg som e rett for dæ og dine! Mein det å lev det. Å husk æ trur vi e fleir som digge dæ og det du står for💪💪🙌

  64. Jeg har litt vanskelig med å forstå de som sliter med det du skriver. Hvis det plager dem er det vel bare å slutte å lese. Alternativet er at de liker å bli provosert. Lurer på om det er noen der ute som virkelig trenger behandling. Men som kanskje ikke tør å ta det opp med legen sin. Mulig kapasiteten i psykiatrien må økes betraktelig🥴

  65. Heisann! Du skildrer livet ditt og følelsene som de er og ikke som de andre vil det skal være. Ikke er noe bedre enn det! Tror de som har opplevd å være i de situasjonene du har vært i synes det er godt at noen kan sette ord på disse følelsene.Brutalt og ærlig! Jeg synes at flere burde være som deg! Datter har en fantastisk pappa som i aller høyeste grad er opptatt av datters beste! Håper du ikke gir etter kritikken!🍀😊❤️

  66. Det er vel en sannhet i det at mye vil ha mer. Dess mer du skriver om det, dess flere og styggere svar får du. Du må tie trollene i hjel! Det er det eneste som hjelper. Alle har vi vel et ømt punkt innerst inne, og de har funnet ditt. Jeg vet at det holder hardt å bare overse det, men jeg tror at det er det eneste som hjelper. Jeg heier fortsatt på deg, og det er det mange andre som også gjør👨‍🍳

   1. Lytt til Mathildes råd – ellers river de deg i fillebiter. Overse og overhør. Det finnes dessverre mange, der ute, som elsker å ødelegge andre. De burde gå i seg selv..

  67. Huff.
   Stå på du skriver rett fra levra.
   Lest /fulgt kun din blogg .Helt til du skrev om audmarit og anbefalte å se på hennes blogg.
   Ha en fin kveld.
   Trøsteklem til dere fra Bodø.

  68. Fantastisk 🙌
   at du tør å skrive om dette, der dei fleste hadde gøymd skamma innerst i hjartet og latt det gå innover seg.
   Ikkje skam deg, du er ærleg- det får du alltid betalt for til slutt.
   Heiar på deg! 🤩

  69. Nå må jeg bare si det jeg tenkte sisr jeg leste om drittsekker, for det er trolig en spesiell.
   Anmeld han for netthets. Han er en tosk og fortjener bare det; å bli anmeldt!

  70. Det som først og fremst slår meg er alt det fæle folk kan få seg til å skrive,beskylde andre for.

   Så da lurer jeg på hvorfor dere leser bloggen er det bare for å ha noe å klage på å kritisere.

   Koser meg hver dag med å lese bloggen din❤❤

  71. Asbjørn! Din blogg e den einaste i Verden eg gidda å les. Ikkje hver dag, men innimellom når det passa sånn. Og fordi eg bli nysgjerrig på click-baiten din 😊
   Grunnen til at eg elska bloggen din, e det ekte, ærlige og såre.
   For noen kan det sikkert bli vel nakent og bunnærlig, men det e jo grunnen til at alle vi andre lika deg. Det e alltids noen som e sur og kritisk, men koffør i all verden gidda de å les då?
   Nei, drit oppi ka bedreviteran skriv, du e i din fulle rett til å velg ka du ska skriv på DIN blogg.
   Stå på og prøv å GJE MEIR FAN!

  72. Stå på 🤗 trur du har flere fans enn nåkka anna… Vi fansen får vel bare bli flinkere til å overdøve de andre.. Dessverre vil anderledeshet bestandig plage noen menneska som ikke har særlig med dybdesyn. Vi e mange som heie på dæ. 🤗

  73. Vondt at de herjer sånn med deg. Direkte ondskapsfullt! Ut fra det enkelte skriver om seg selv vs. deg, levnes det særdeles lite tvil om hvem som er høy på seg selv, og ikke minst – mangler forankring til virkeligheten. Og det er ikke du. Lettvint å gjemme seg bak “anonym”, når man kun er ute etter å bryte ned andre.

   Ønsker deg og dine alt godt, dere er heldige som har hverandre. ❤

  74. Heier på deg. Har ikke lest noe som minner om utlevering i dine ord. Du skriver om “mellom måltidene” og på en ærlig og åpen måte. Disse forståsegpåere, de er nok sjalu for at du tør sette ordene på hvordan det er å være mann. Og er jo ingen som tvinger dem til å lese. De får finne seg en blogg om silikon innsprøytninger, selvbruning osv… og slutte å kritisere noen som er mer ærlig om sine tanker, meninger og følelser enn de noen gang blir. Heier på deg og dine ❤️

  75. Værsegod Asbjørn!
   -du får så gjerne oppmerksomheten vårres! Nesten alltid sett æ å homra førr mæ sjøl når æ læs ifra Alta, men i dag va det anneledes. Å godt e det at ikkje alt e likt! Du skildra på en fantastisk måte, å æ gleda mæ te å læs dæ igjen! Sjit i alle de derre surpongan som alltid skal spy uttasæ sjit. De om det, å synd e det faktisk i de. Heldigvis e ikkje vi sånn!
   Gleda mæ stort te neste avdeling ska åpnes, SELVFØLGELIG i Vesterålen å gjerne på Melbu! 😉
   -U rock!

  76. Det följer med berömmelse man får ta kritikk også…alla synes ikke like..pröv att ta till deg den gode berömmelsen fra folk som liker deg…og la det överskygge den dålige kritikken og la deg aldrig låte andre människor få deg att synes du är dålig..De människer som er stygg med deg skulle du endå aldrig umgås med privat…du hade valt bort dem själv…klem fra meg

  77. Heia kokkejævel 🥰 du vet jo, etter å ‘ha stukket nesa frem’ I snart et år på bloggen, pluss til følgerne på Facebook tidligere, at noen MÅÅ bare kritisere! Ikke saklig egentlig (for den kritikken aleina tåle du nok), men skikkelig mye drittkasting! Sånn e det bare. Dem e overalt! På alle medier🙄 Når man sjøl e sårbar, sliten og nede, DA kjenne man virkelig ekstra godt kor mye de nettrollan slit på psyken.
   Æ håpe at du får en mye bedre dag i morra🥰 varm klæm til dæ 😍

  78. Heia kokkejævel 🥰 du vet jo, etter å ‘ha stukket nesa frem’ I snart et år på bloggen, pluss til følgerne på Facebook tidligere, at noen MÅÅ bare kritisere! Ikke saklig egentlig (for den kritikken aleina tåle du nok), men skikkelig mye drittkasting! Sånn e det bare. Dem e overalt! På alle medier🙄 Når man sjøl e sårbar, sliten og nede, DA kjenne man virkelig ekstra godt kor mye de nettrollan slit på psyken.
   Æ håpe at du får en mye bedre dag i morra🥰 varm klæm til dæ 😍

  79. Takk fordi du tør være ærlig. Takk for at du viser norge at det å være foreldre ikke er bare gode stunder, men også tunge. Takk for at du er en kjærkommen motvekt til det overdrevent «perfekte» glansbildet som mange maler. Så kjære kritikere:Som Magnus Krogh så fantastisk sa til alle som velger å sitte beskyttet bak sine skjermer og kommentere om liv de egentlig har null kunnskap om -Skru igjæn septiktanken!

  80. 😢 Blir lei meg over at du lar dem krype under skinnet ditt. Det er det de vil… haterne! Har lest litt om Sofie Elise, hvor mye pes hun også fikk da hun lå på topplista blandt bloggerne. Da kom HATERNE på banen igjen, for vi nordbaggar er vel sånn..”du må ikke tro du er noe”.
   Jeg ser for meg at du har mye av de samme problemene vedr familie og barn med skilte foreldre, som 90% av befolkningen har, men vi skriver det på veggen på FB istedet, og får en klapp på skuldra av våre venner der. Mye må en tåle når man er en offentlig person (som jeg tillater meg å kalle deg 😉), men du må ikke akseptere alt! Haterne fikk deg på kroken, så nå er det opp til deg å sprelle nok til at du slipper før du havner på bålet. Dette klarer du, og det vil gå sååå godt med datter og deg, med tiden til hjelp. 🥰

  81. Du er beintøff, som står så støtt og godt forankret i deg selv. At noen aldri kan unne andre gode ting, tanker og meninger, får stå for deres regning.
   Tror de aller fleste som leser deg,vet at livet er uoversiktlig, kronglete, vondt og samtidig veldig veldig varmt,godt og ikke minst helt ekte(det du deler).
   Heier på deg og dine 💝💖

  82. Livet, vakkert og brutalt, akkurat slik som du skriver om❤️ Fortsett slik 😊
   Det blir som oftest pyntet på av folk flest i sosiale medier, ikke alle tørr å skrive dønn ærlig slik det EGENTLIG er.
   Heier på deg 👍😃

  83. -Eneste du har utlevert er vel bare deg sjøl. Og det er du vel gammel nok til å bestemme selv. Stå på du og fortsett med å mene noe !

  84. Alle nett trollene kan ta seg en bolle.
   Du er morsom, åpen og blodig ærlig. Akkurat slik jeg liker det.
   Sender en varm klem fra Bodø
   <3

  85. ❤️❤️❤️
   Håper dagene fremover blir bedre for deg. Sjønner deg veldig godt at dette går innpå deg😟

   Gir deg en stor klem fra Gudbrandsdalen 😊

  86. Dette må være så vondt for deg og dere. 😔. Føler virkelig med deg, for man skal jammen ta ha baller for å skrive om livet som du gjør. ♥️. Så får den saklige sitte der med sine små baller og smålige sjalue meninger!!!. Stå på Asbjørn, det er mange som heier på deg og dine 👏👏👏

  87. Skjønner godt at dette har gått inn på deg, men du har overhodet ikke utlevert datter, du skrev jo om DINE følelser angående dette. Grunnen til at eg følger din blogg er nettopp fordi du er dønn ærlig.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg