Sommeren alt var godt

Det hender seg av og til at Kokkejævel vrenger av deg uniformen, setter seg i bilen sammen med Datter, og kjører på ferietur. Nesten som en helt vanlig mann. Som de fleste av dere har fått med seg ble det ingen tur nå i sommer, men da er det ekstra godt å se bilder fra turen vi fikk i fjor. Sommeren alt var godt.

 

Påfyll av diesel, sjokoladeboller og taffelsticks. Vi elsker taffelsticks på tur! Ti timer med kjøring venter. Høy musikk. Høy synging. Fliring. Prating. Sommerkos. I et kvarter. Som dere alle vet ser bilturer alltid bedre ut på bilder og virkeligheten er ganske annerledes.  Kjedsomhet, langdryge timer hvor hun stirrer ned i telefonen sin og hysjer på meg med en gang jeg prøver å nynne med på en sang jeg liker. Noen må jo tørre å si det på SoMe snart. Jeg tør.

 

Langs veien passerer vi mange små bygder. Dette er Blokken i Vesterålen

 

På ferga over til barndommens paradis. Rundt odden ligger det eneste stedet jeg hadde det skikkelig godt da jeg var liten. Fredelig og avskjermet fra resten av verden. Ønsker å gi Datter et innblikk inn de glimtene av lykkelig barndom som faren hennes ble formet av. Røtter kalles det vel.

 

Endelig framme. Det er så fint her! Så mange minner som jeg vil ta vare på. Huske. Gi videre til mine. Skape nye. Pulsen stopper opp. Alt faller på plass. Jeg er tilbake. Jeg er lykkelig!  “Er det Internett her” spør Datter.

 

På tur til butikken for å kjøpe is. Datter og Niese. Beste selskap en sommer kan ha!

 

Det ser ut som Syden, men er det ikke. Vannet  i Vesterålen gir frostskader etter fem minutter, men vi ser glade ut på bilder.

 

Dette er min barndoms utsikt. Nå står min egen datter og niese og opplever det samme som jeg en gang gjorde. Jeg er glad jeg kan gi dem dette. Håper de også husker. For resten av livet.

 

Typisk unger å herme etter faren uansett hvor de er.

 

 

Ok da, innrømmer det, syns jeg ser rimelig kjekk ut på dette bildet.

 

Så går jeg og legger meg, ser ut av vinduet og blir bare stående. Kan det bli vakrere? Kan man bli roligere? Kan man være lykkeligere?

Sommeren 2018. Sommeren alt var godt.

Ønsker dere alle en fin kveld!

 

 

 

 

21 kommentarer

Siste innlegg