Strikkepinner

Så slår man opp øynene. Alt som har skjedd er historie. Det eneste som betyr noe egentlig. Er ikke i går, men i dag. Og i morgen.

 

Likevel er det strikkepinner jeg tenker på når jeg går inn på badet. Skal ikke fortelle om dagen i går, det et egentlig ikke min historie å fortelle, men jeg tenker på strikkepinner. Uten garn.

 

Vi har virkelig kommet langt! Jeg kan sitte her og fortelle, helt åpent, hva som har skjedd. Nå var riktignok ikke strikkepinner, eller andre instrumenter, noe alternativ i vårt tilfelle, det bare skjedde, men likevel. Tenk hva de har måttet gjennomgå. Alle disse kvinnene opp gjennom historien. På skammen. På angsten. På frykten. For å dø. Jeg har ikke lest meg opp på emnet, dette er bare lette, om enn litt dystre, morgentanker, men det må jo ha vært mange som har dødd. Både på ekte. Og inni seg.

 

Brydde mennene seg? Hadde de forutsetninger for å forstå? Eller var dette kvinnenes bør å bære, helt alene? Det må i så fall ha vært en voldsom belastning. Man kan si mye om den oppfølgingen vi fikk i sommer, eller den totale mangelen om du vil, mer om det en annen gang, men nå står i alle fall alle parat til å hjelpe. Hvis det skulle være noe. Det er en stor trygghet. Vi står ikke alene. Eller, ikke vær så tøff, kvinnen står ikke alene. Mannen finnes det fortsatt ingenting for. Han er den litt irriterende tredjeparten som ingen helt vet hva de skal gjøre med, men det har vi kanskje bare godt av, vi som ikke brydde oss i hundrevis av år. It`s pay back time.

 

I dag er det Allehelgensaften. En minnedag i folketroen. Nå kler vi oss ut og spiser godteri. Vi har mistet noe på veien et sted. Selv om veldig mye har blitt bedre. Likevel er jeg veldig glad vi har kommet dit vi er i dag. Det er tross alt lettere å leve. For de fleste av oss. Hvis vi tenker oss om.

 

Ha en skrekkelig dag, kulinaster!

28 kommentarer
  1. Gode tanker sendes til dere ❤
   Gjør vondt i hjerte på alle fartshumpene dere er så uheldig å møte på deres vei. Desverre møter noen flere fartshumper enn andre, men, dere kommer over dem en etter en sammen. Så ber vi for dere og at nå må fartshumpene stoppe og veien gå strake veien frem. Ja,mange kan si at dem forstår og vet hvordan det er og har opplevd lignende, det gjør meg litt irritert. Det er ingen som kan forstå og vite hvordan akkurat dere har det, alle opplever,føler og takler ting forskjellig. Eneste jeg kan si,jeg aner ikke hvordan dere har det,men prøver så godt man kan å forstå, men det er umulig,men føler med dere. Masse lykke til videre på veien. Ønsker dere det beste og heier på dere. ❤

  2. Tenker på dere, aller mest på kjæreste. Ufattelig hvor mye dere må tåle 😢. Du og jeg, som har stått i det kullsvarte hullet før, vet at der framme er det et lys, men gjør kjæreste det? Håper så inderlig at hun klarer kampen og at alle vi, som har blitt så glad i dere, skal få feire deres bryllup neste år ❤️. Og til alle større makter vil jeg bare si; vern om dem! Nå er det fan mæ nok!!!

  3. Håper det er greit med Kjæreste. ♥️ Mange gode tanker tel dokker to. ♥️♥️ Du er virkelig reflektert på morran. Det er nok mange kvinner som tidligere har måttet bære byrden aleina. 😪 Håper det beste for dokker to. Ha en fin dag videre. 😘😘

  4. Ja tenk…………. hvor mange som mistet livet pga av strikkepinner……………..hvor mye skader……….. skam angst frykt fornedring………… ja mye er bedre i dag…………. og av og til var det ikke noe mannen hadde å si for å unngå det som skjedde og andre ganger var han nok ikke til stede……….. Kvinnen bar nok på mye inn i seg selv……….. mange hemmeligheter som ingen fikk innsyn i. Oppfølging i dag …….. trist når den går forbi – og godt når man står sammen <3

  5. God dag. Håper det er bra med din kjærest. Har tenkt på dere.
   Takk for gode tanker om kvinnelivet før. Godt at utviklingen har gjort det bedre på alle måter.
   Takk for at du deler. Ønsker dere en fin dag 🌺

  6. Stykeklem sendes til dere begge, se fremover, prøv og glede dere over hverandre, og fremtiden! ❤️❤️

  7. Livet er skjørt. Forferdelig trist å miste noen. Ønsker dere alt godt. Må bare si at du har en egen evne til å sette ord på ting, og mye fornuft i det du skriver. Klem fra mæ

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg