Til Eline (gamle)

Sommer/ høst 2020:
Det skapes opphetede diskusjoner i kommentarfeltet.
Kokkejævel har smerter, er sliten, ja, totalt utmattet. Men Kokkejævel er uunnværlig på jobb, og tilbringer all sin tid der med smerter, betonggulv og piller. De som kommenterer oppmuntrer han til å roe ned, ta vare på helsa si osv. De blir sablet ned av Kokkejævel, for de vet ingenting om å drive privat bedrift osv. De kan holde kjeft på seg.
Kokkejævel beskyldes for å eksponere datter for mye i bloggen. Kokkejævel klikker, og brøler ut i sinne at datter ikke er eksponert, at hun synes det er helt ok og at de som synes noe annet kan for faen holde kjeft eller ringe barnevernet.

Januar 2021:
Kokkejævel har tatt til vett og trappet ned jobbing. Ansatt ny kokkesjef på hoftepluss. Må ta vare på helsa si må vite. Funnet på det selv.
Kokkejævel eksponerer ikke datter på bloggen lengre. Lillebror blir også skjermet. Vises knapt bilder av gutten. Funnet på det selv.

Med tanke på reaksjonene til Kokkejævel i sommer er det jo litt morsomt at Kokkejævel egentlig er blitt enig med kritikerne og tatt alt til følge.
Eller, vent, ikke riktig alt. Fortsatt like dårlig til å ta kritikk, og svarer alt som ligner på sådan med en frekk, nedlatende tone. Akkurat som før.

 

Eline (gamle)

 

Vær hilset, Eline (gamle)!

Til tross for tonen i kommentaren din, så skal jeg likevel prøve å svare så lite arrogant, frekt og nedlatende som mulig. Grunnen til at jeg svarer deg her og ikke i kommentarfeltet er rett og slett fordi jeg har forståelse for at du ikke er alene om din oppfatning av meg, og det derfor kan være interessant for andre enn bare oss to.

 

Vi har jo diskutert en del tidligere i kommentarfeltet du og jeg, og slik jeg har forstått det, korriger meg gjerne hvis jeg tar feil, så har du alltid skrevet like høflig og saklig til meg  som nå. Likevel har du liksom alltid følt at jeg har svart deg frekt og arrogant tilbake. En mann helt uten evne til å ta til seg saklig kritikk på en skikkelig måte.

 

Jeg skal faktisk gi deg litt rett. I hele mitt liv har jeg vært en outsider som har gått mine egne veier. Noen ganger har det ført meg galt av sted, andre ganger, som i kokkfaget, har det gjort meg innovativ, spennende og særegen. Har aldri vært redd for å trosse de kulinariske normene som er satt i faget, men vært en slags “kulinarisk jævelunge” kan du si. Derav navnet Kokkejævel forresten. (Inspirert av Anthony Bordain).

 

Som Kjøkkensjef tok jeg svært sjeldent eller aldri til meg tilbakemeldingene fra gjestene hvis retten var tilberedt slik oppskriften min tilsa. Jeg serverte maten slik jeg var stolt av å servere den, så fikk man enten like den eller la være. Også med mat er det like mange meninger som det er munner, og det er umulig å tilfredsstille alle. Da blir maten pregløs og kjedelig, som fabrikkmat. Den er lagd slik at færrest mulig finner noe å klage på.

 

Heldigvis hadde jeg ikke bare høye tanker om mine egne kokkekunster og smaksløker, men også tilstrekkelig mange munner som gjorde at vi kunne være en kjempesuksess de ni årene jeg sto over gryta. Likevel betydde ikke dette at folk talte for døve ører. Jeg tok jo til meg hver eneste tilbakemelding og tenkte over den. Etter hvert så har du hørt de fleste tilbakemeldingene fra før. Da gjelder det å være høflig å late som man aldri før har hørt når det surt bemerkes at det “er hvitløk i alt”, men heller prøve på en høflig måte å forklare at det faktisk bare er hvitløk i 30 % av rettene, men at de rettene til gjengjeld er så populære at de står for 70% av omsetningen. Kanskje du en gang skulle prøve en rett der det ikke står “hvitløksdressing” i menyen?”

 

Relevansen i sammenligningen? I januar 2020 fikk jeg prolaps i ryggen. De kommer ofte snikende, så for ryggen og kroppen sin del var det en fordel av vi, på fire timers varsel, ble nedstengt i mars. Likviditeten trivdes ikke like godt. Januar og februar skaper alltid et underskudd på 5-600 000 kroner som vi fra mars og utover prøver å tjene inn igjen. Da passer det svært dårlig å bli nedstengt på ubestemt tid.

 

På det tidspunktet hadde jeg over en million kroner i regninger som skulle betales de neste 30 dagene. Min løsning ble å selge ned så mye som overhodet mulig av varelageret på salg. Det, samt de nye permitteringsreglene som ble innført, gjorde at jeg regnet ut at vi ville klare oss i fire måneder uten inntekter.

 

Også om dette var jeg naturligvis åpen om på bloggen. De fleste forsto min avgjørelse, men slett ikke alle. Løsningen på problemet mitt lå i kaste meg rundt å bli en cateringsuksess, for det hadde man lest at noen hadde lyktes svært godt med. Tror faktisk du også var en av disse selvutnevnte cateringekspertene.

Det var jo ikke slik at jeg ikke hadde vurdert det, men mine vurderinger var da, og er fortsatt nå, at det klokeste jeg kunne gjøre i det uoversiktlige sitasjonen var bruke så lite penger som mulig. For det er ikke slik at det er gratis å bli en cateringsuksess. For det første må man ha et varelager, det hadde jeg solgt ned. For det andre må du ha ansatte, de hadde jeg permittert. For det tredje må du ha kunder å catere til, det hadde jeg ikke. Bare 5% av vår omsetning er menyslag, som hamburger og slikt, og jeg anså det som svært lite sannsynlig at bare fordi vi stengte så skulle folk gå mann av huse og ringe inn bestillinger som vi kunne kjøre ut.

 

Ikke hadde jeg verken kropp eller krefter til å bli noen cateringsuksess heller. Jeg vet hva som kreves. Hvor uhorvelig mye arbeid som ligger bak. Jeg hadde vært nødt til å jobbet hele min våkne tid. Det var jeg rett og slett for gammel til. Det jeg derimot hadde både kropp og krefter til var å selge reker et par timer hver fredag. Folk strømmet til. Både fordi vi har gode reker, men også for å støtte bedriften. Rekeslaget gjorde at vi klarte oss og viste meg, nok en gang, hvor uhorvelig mange det er som bryr seg om butikken min.

 

Alt dette prøvde jeg å forklare alle ekspertene. De fleste forsto, men ikke alle. Du var en av dem. Det er mulig jeg, etter hvert, svarte litt irritert på disse hundrevis av rådene om akkurat det samme. Selv om jeg har mange lesere så er jeg bare et menneske. Hvor cocky jeg enn kan framstå, så tror jeg at jeg heller aldri har lagt skjul på akkurat det.

 

I hele den stengte Frykten for Viruset begynte å legge seg ute i samfunnet. I mai åpnet Hoftepluss forsiktig opp igjen. Jeg hadde, pga skulderen, prolaps +++, og fordi jeg hadde muligheten til detvært sykemeldt 90% i den stengte perioden, og jeg fortsatte med det. Jobbet kun fysisk tidlig om morgenen. De faste ansatte kom tilbake 50%. Vi visse ingenting hvordan dette kom til å gå, men vi var tilbake og det var deilig.

 

Omsetningen økte uke for uke. I juni var alle faste tilbake i 100% stilling, og også et par ekstrahjelper var tilbake på jobb. Sommeren så grei ut. Fy Fader var fortsatt tvangsstengt, så bare Hoftepluss som var åpent. Veldig mye enklere og billigere. Ferielistene var skrevet. 2.3 stykker hadde funnet seg annet arbeid i permitteringstiden, men det gjorde ingenting, for FyFader var stengt. Til og med jeg hadde unnet meg tre uker ferie. Det har jeg ikke hatt siden jeg jobbet på Mega for over 8 år siden. Jeg gledet meg.

 

Så skjedde ting fort. Ryggen ble ekstremt mye verre. Buffet ble plutselig lov igjen. FyFader måtte åpne. Det kreves enormt med forarbeid å åpnet en slik type plass etter fire stengte måneder, men jeg klarte det på en helg. Mandagen etter åpnet vi med et brak og sommeren sto i brann. Uke etter uke etter uke med absurd mye arbeid. Sårt tiltrengte penger strømmet inn i kassa.

 

Åpningen av FyFader kom overraskende på oss. Jeg hadde regnet med at det skulle være stengt der til over jul og hadde derfor ikke erstattet de som sluttet. Vi var kronisk underbemannet. Ja, selvfølgelig fikk vi ansatt folk i panikk, men det er jo ikke bare å slepe folk inn fra gata og si “jobb”. Det er viktig for meg å understreke at det jeg driver med er et fag. Et fag jeg er stolt av.

 

Alt dette skjedde midt i ferieavviklingen til de fast ansatte. Det har alltid vært viktig for meg at de ansatte har fått seg en god ferie, så vi fulgte oppsatt ferieplan. Dette medførte naturligvis at jeg måtte jobbe enda hardere, og pillene gikk ned på høykant. Aldri noen sinne har jeg hatt så vondt, men jeg hadde ikke noe valg. Sommeren kunne redde oss og da måtte vi stå på mens vi kunne. Jeg har drevet med dette så lenge at jeg vet at en sommer aldri varer evig, og at høsten plutselig kommer som et knyttneveslag uka etter skolestart med halvert omsetning.

 

Den ekstremt gode sommeren 2020 ble et være eller ikke være for Hoftepluss AS, mitt, og 18 andre sitt levebrød. Også denne prosessen fortalte jeg åpent om. De fleste forsto, men ikke alle. Nå måtte jeg stole på mine ansatte og roe ned. Ta vare på kroppen min. Jeg prøvde å forklare at dette ikke handlet om at jeg ikke stolte på mine ansatte, men at vi var helt avhengig av at jeg faktisk var så mye på jobb som jeg var. Det var 4 måneder siden sist mange hadde jobbet og flere av disse var nye. Noen kunne ikke med kassa en gang. Ja, jeg var faktisk uerstattelig sommeren 2020.

 

Alt dette prøvde jeg å forklare alle ekspertene. De fleste forsto, men ikke alle. Du var en av dem. Det er mulig jeg, etter hvert, svarte litt irritert på disse hundrevis av rådene om akkurat det samme. Selv om jeg har mange lesere så er jeg bare et menneske. Hvor cocky jeg enn kan framstå, så tror jeg at jeg heller aldri har lagt skjul på akkurat det.

 

Ja, nå har jeg endelig kunnet trappe ned. Det er januar og vi omsetter på en uke like mye som vi gjorde på en dag i slutten av desember. Martin dukket plutselig opp av intet og framtiden ser faktisk lys ut hva min rolle på Hoftepluss angår. Ja, jeg er helt utslitt nå og har endelig anledning til å senke skuldene litt. Bloggen, boka og netthandelen har gitt meg en fot ekstra, som gjør at jeg ikke faller hvis Hoftepluss gjør det. I sommer ville jeg blitt tatt med i dragsuget. Jeg er personlig ansvarlig for nesten en halv million og det gir litt kalde skuldre når det går dårlig, men gjør også  at du står på absolutt alt du kan når du har sjansen. Som i sommer.

 

Jeg har forklart dette så mange ganger, både på bloggen, men også i kommentarfeltet. Jeg anser meg som relativt skrivefør, så jeg har, og nå er jeg helt ærlig, tolket det som vrangvilje når blant annet du ikke har forstått mine hensikter. At jeg på en måte har blitt misforstått med vilje. At uansett hvor mye jeg svarer så blir ikke svarene lest eller godtatt. Jeg sier ikke det er slik, men det føles av og til slik.

 

Hva Datter angår så er det hele tiden hun som har bestemt hvor mye hun ønsker å disponeres, hvilke bilder som brukes og hva jeg skriver om henne, men det er klart jeg også har lest hva som har blitt skrevet om disponering av barn, og det kan godt hende, jeg håper det, at jeg har blitt en klokere mann i løpet av 2020. Lillebror er en baby og kan ikke gi sitt samtykke, derfor vises han veldig lite i bloggen. Vi snakker jo daglig om disse tingene hjemme, for det er en balansegang å ha en personlig blogg. Verken jeg eller de fleste av leserne mine ønsker at den skal bli for privat. Da blir det bare kleint og ekkelt, men jeg bruker meg selv og mitt liv til å belyse, ofte uten at tema er nevnt i det hele tatt i bloggen, ting jeg er opptatt av, det er jeg helt ærlig på.

Hva kritikk angår, og dette er sikkert dumt av meg, så har jeg for vane å svare en kommentar i samme tone som den er skrevet til meg. Hvis jeg mener at et spørsmål, eller som oftest, en beskyldning er skrevet på en kvass og usaklig måte, så svarer jeg, forsøksvis, saklig, men kvast tilbake. Det tolereres ikke. Det virker som om enkelte, kanskje også du, mener at jeg skal legge meg ydmykt ned for enhver kritikk og beklage, men det går jo ikke. Da utsletter jeg meg selv. At noen kritiserer deg, hvor saklig det enn er, så trenger det jo ikke bety at denne kritikeren har rett. Det kan jo være at du, altså jeg, har vurdert problemstillingen på forhånd, for og i mot, og landet på en helt annen mening.

 

Jeg anser ikke kritikere som nettroll. Jeg liker faktisk en god diskusjon, men veldig ofte blir kritikk mot meg sauset sammen med ord som “tigging”, “dårlig likt på sitt eget hjemsted”, “høy på seg selv”, “selger både sjelen og familien sin for klikk”, “grådig”, “en million i lønn i fjor” osv., osv., osv., osv. Da hender det at jeg blir litt lei. Kan til og med bli litt lei meg, men det er ikke ofte lenger.

 

Nei, så jeg vet ikke. For å være helt ærlig så syns jeg kommentaren din var skikkelig usaklig, nærmest smakløs. Du spyr ut påstander som om det skulle vært sannheter. Det er uredelig og oppmuntrer i alle fall ikke til å få et saklig svar tilbake. Jeg mistenker tvert i mot at du fisker etter at jeg skal bli irritert og plumpe ut med en ufornuftig kommentar.

 

Hvorfor gjør du dette? Hva ønsker du å oppnå? Hva er egentlig din agenda?

 

 

Forsøksvis saklig hilsen

Kokkejævel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

82 kommentarer
    1. Eg synes du e kynisk, te å overforbruke helsa di. Men det va det eneste negative eg fant på å si om deg og ditt. Gla du har skjønt at du har kun ei helse, både for din skyld, men også for familien. Oppskriftene dine e magiske, og maten på Hoftepluss ditto. Klæm

    2. Æ træng 2 tærninga, du får 12 av mæ 👍Minst!
      Æ e gla du aldri gir opp å vær dæ sjøl. Æ læs 1 blogg, av akkurat den grunn 💙 Takk! 💙

    3. Jeg lurer oppriktig på en ting. Jeg har fulgt deg litt i ny og ned gjennom lang tid og synes det er befriende å ha en på bloggtoppen som utfordrer galskapen jeg mener mange av bloggtoppene representerer. Følger deg på FB, men leser sjelden dine innlegg. Mener likevel jeg har fått med meg at det sies at det verserer så mange nett-troll med hat og stygge kommentarer til deg. Har i dag, av nysgjerrighet og gooood tid sett gjennom noen av dine blogginnlegg og ser av kommentarene at det er noen få gjengangere som alltid slenger dritt. Men i det hele og store synes jeg du får god overvekt av støtte og gode ord av dine følgere. Er det noe her jeg ikke har fått med meg..plattform jeg ikke er på?
      Jeg synes det er bra du adresserer nett-trollene innimellom altså, men synes nesten de får litt for mye oppmerksomhet. Jeg lurer på om ikke det beste kanskje er å tie dem ihjel. Ikke gå i diskusjon med dem, ikke gi dem næring. Samtidig bør du oppfordrer dine følgere til heller ikke gå i diskusjon på dine vegne. Når de ikke får “næring” så blir de borte etterhvert.

      Du ville kanskje ikke ha mine råd, men du fikk dem likevel 😀 Så blir jeg glad om jeg får svar på mitt spørsmål om det er ting jeg ikke har fått med meg her.

    4. Eline: Kokken stakkar har satt seg i den situasjonen at han MÅ holde seg relevant. For enhver pris.

      For nå er det leserne han skal leve av, ikke spisestedene i Alta.

      Det er leserne som skaffer blogginntektene, som kjøper bøkene og som handler i nettbutikken.

      Han kan IKKE tillate seg å bli glemt. Da går han konkurs. Så for å holde interessen ved like og lesertallene høye må det provoseres kraftig mellom oppskrifter og kosemose-innlegg.

      Huff, synes nesten synd på ham….tror ikke stresset blir så mye mindre enn det han ville bort fra.

      1. Synes rett og slett du skal la være å «bekymre» deg. Det kommer så veldig tydelig ikke fra hjertet, så da kan du kutte ut…

    5. Eline skjønner tydeligvis ikke hva det innebærer å drive en bedrift, spesielt i disse tider med nedstengninger og plutselige åpninger igjen. Er sikker bare en ansatt som mottar lønnen sin uten bekymring for noe som helst. Da er det vanskelig å sette seg inn i ansvaret kokkejævel har hatt. Og selv om han forklarer, må noen ha det inn med teskje.

    6. Til Eline: jeg synes derimot du var både frekk og smakløs, og undrer meg på hvorfor du har behov for å legge igjen en slik kommentar på en blogg du tydeligvis misliker. Hvis du har et slags altruistisk ønske om å forbedre bloggverdenen så skal jeg love deg at det finnes bedre kandidater å ta tak i der ute…
      Kokkejævel har en direkte, nesten muntlig måte å svare på – liker du det ikke så les noe annet. Å fortsette å lese noe man ikke liker for så å klage på det, gjentatte ganger høres det ut som, det blir rett og slett for dumt.

      Jeg har ikke lest alt, men av det jeg har lest så har jeg heller ikke oppfattet ham som ufin i kommentarene. Hvis man velger å ta på krenkebrillene så kan man sikkert bli litt støtt over et kort svar innimellom, men jeg har full forståelse for at det blir litt korte svar når man mottar såpass mange «velmenende» råd og kommentarer om livet sitt.

      Slutt å kreve at han skal endre seg for å tilpasse seg din smak og dine meninger – det er nok av lesere som setter pris på bloggen akkurat slik som den er!

      1. Jaja, smaken er som baken… noen synes mitt innlegg var smakløst og frekt, andre er enige med meg. Det samme gjelder kokken. Noen synes han er ufin og frekk i kommentarene sine, andre ikke.
        Jeg krever ikke at han skal tilpasse seg min smak og mine meninger. Vil egentlig bare han skal reflektere litt over sin egen måte å respondere på.
        Jeg liker å lese bloggen. Jeg liker å skape litt debatt rundt påståtte sannheter. Og jeg kommer til å fortsette med det. In the end gagner jo kritikk og frisk debatt kokken 😆

        1. Da håper jeg virkelig du reflekterer litt over deg selv også, for det tar seg dårlig ut å skrive sånn som du gjør og samtidig kreve refleksjon fra Kokkejævel. Med det forlater jeg denne diskusjonen. Ha en fin kveld.

    7. Til Eline (gamle)
      Jeg lurer virkelig på hva DU er ute etter, synes ikke om dine innlegg i det hele tatt, tror du bare er ute etter og provosere, synes det smaker mye av “nettroll” av det du serverer på trykk!
      Lær deg og forstå at men esker er veldig forskjellig, noen liker, andre liker ikke!!! Kokkjævel er 100% ærlig, det må du faktisk tåle, eller la være!
      Om du prøver og være belærende overfor oss som velger og lese og følge bloggen hans, synes jeg du kan la det være, kutt ut og følge bloggen hvis du bare er ute for og skape diskusjon og bråk!
      Det er faktisk et valg vi alle kan ta, uansett hva det er!

      Terningkast 6 til deg Kokkjævel, for et ærlig og Godt skrevet innlegg!👌

      1. Kokken er ikke alltid 100% ærlig. Han legger ut ting som engasjerer og skaper debatt. Han er om ikke direkte kynisk, så ihvertfall kalkulert med hva som selger. En forretningsmann. Jeg er ikke belærende, men har registrert en negativ utvikling hvor feks denne eldre mannen som kjørte i flere timer og ikke fikk lammecarré ble rakket ned på. Til tross for at kokken selv la seg flat og beklagde overfor kunden slik seg hør og bør.
        Jeg liker å lese bloggen og kommer nok til å fortsette til jeg går lei. Og jeg kommenterer når og hvis jeg finner det for godt.

    8. Jeg forsøker ikke å oppnå noe eller har en hemmelig agenda. Jeg synes ikke jeg verken var frekk eller smakløs, har bare oppsummert ditt siste blogghalvår fra min synsvinkel.
      Og det jeg fortsatt undrer meg over er måten du behandler dine lesere på dersom de kommer med noe annet enn hyllest og nesegrus beundring og avslutter jubelen med et Amen.
      Jeg forstår at situasjonen din har vært både tøff og uavklar, og at du ikke visste hvordan du skulle får det til.
      Men slutt å angripe de som enten kommer med velmenende råd eller saklig kritikk.
      Og til dere blodfans; slutt å påstå at alle som er et snev av kritisk til Kongen er onde nettroll uten et liv, som bare næres av å anonymt angripe uskyldige sjeler på nett. Selv i innlegget om lammecarré klarte dere å få den gamle mannen til å fremstå som en egoistisk tosk. Kjipt for han å lese «støtten» fra dere. Skaff dere selv et liv og slutt å leve livet deres gjennom kokken 👍

      1. Har aldri sett ein bloggar gå til angrep på denne måten før.

        Mange støtter deg Eline(gamle), men man ser jo at det er nytteløst å nå fram både til han sjøl og menigheita 😀

        Ganske komisk egentlig. Bare til å flire av 😀

        1. Nå fram med hva da? Å få ham til å endre seg for å falle i smak hos dere kritikere? Det er nok av folk som vil ha bloggen og Kokkejævel akkurat som han er – hvis dere har behov for å finne noe å «forbedre», let et annet sted!!

      1. Ingen tvil om at du faktisk er entristfaan!!!
        Du gir meg og sikkert flere, en skikkelig god latter- så tusen takk for det.
        Keep up the good work!
        Tok du den?

    9. Fantastisk godt (be)skrevet, med vinklinger fra alle kanter om hvordan det er å være engasjert, inneha fagkunnskaper og (fag)stolthet, kunnskap, erfaring, ansvar på alle kanter (bunnlinjen på regnskapet, ansatte, faget, kvalitet osv), pågangsmot, tro på det en holder på med, hard prioritering av ressurser, nødvendig nøkternhet og realisme i harde tider, giv, driv og yte mer enn man egentlig er i stand til- fordi en må. I tillegg leser jeg at man må det man må for å holde seg flytende noen ganger, og tar sats når man har en tro på at man kan få det til! Oppi all motgang, medgang, strev, lykke, tragedier, jobbing, (u-)helse, kreativitet og livet med familien, så klarer du å beholde skrivergleden, pågangsmot, tro, fandenvoldsk (i positiv forstand) humor, vise en sårbarhet uten sidestykke (det anser jeg som en umåtelig styrke i et menneske, spesielt med tanke på alt du og dere har opplevd, og som har fått meg til å både gråte fra langt i hjerterota og tvunget meg til å avbryte lesingen fordi det rører så sterkt), fri tale fra levra som og kan ta meg gjennom hele følelsesregisteret gjennom et enkelt blogginnlegg! 😄 Stå på, you own it! 💪Heier på dere!

      PS; tredje forsøk på å lage ribbe med sprø svor i mitt liv på julaften, og jeg lyktes EENDELIG med det takket være deg og innlegget ditt, tusen takk🙏

        1. Definitivt ikke 😂
          Eller, altså, det er flere Unni’er. Vet jo ikke hvem du mente.
          Jeg lager ikke ribbe på juleaften….

    10. Er så mange sjalue sjeler som ikke unner noen noe. Er man nede så er det å prøve trykke dem helt til bunn. Synes du er tøff. Vet akkurat hvordan det er å leve med dårlig rygg og nekte å gi opp, da blir det en del smertestillende. Fortsett å være den du er, digger bloggen din selv på dine “dårlige” dager. Lykke til vidre med alt både jobb og privat 😊🌹

    11. Veldig enig i Rita sin kommentar. Masse lykke til med alt du driver med. Jeg koser meg med å følge bloggen din.

    12. Du virker å engasjere deg voooldsomt i kritikk og tilsagn fra folk som åpenbart synes du er kvalm.
      Detaljerte lange svar på kommentarer ingen faktisk engang legger merke til.

      Det kan virke som om du selv skriver kommentarene, for å kunne besvare dem deretter.

      Mat mat mat skitne sokker støgg dame feit gris naken mat mat mat til det brekningsfremkallende.
      Er det rart at folk får avsmak.

      1. Jeg får avsmak av deg feige Anonym som leker tøff i trynet bak tastaturet. Stå frem med navn og bilde og vær like tøff

        1. Har ingen interesse eller pr-kåthet til å legge trynet mitt ut på nett nei.
          Er denne kokken et lite barn som må skånes fra all kritikk?
          Hva faen er det han blogger for da?

      2. Men så dropp å lese bloggen, da! Eller liker du å påføre deg selv «smerte»? Du fremstår som lite intelligent når du klager på å måtte lide deg igjennom noe som er heeeeeelt frivillig… 😂

      3. Og du virker å engasjere deg noe voldsomt i en person du ikke liker 🤔 alle kan ikke like alle, men å kritisere søteste kjærest synes jeg er helt uakseptabelt! Tenk så mye mer positivt livet ditt hadde vært hvis du droppet å sitte trygt bak et tastatur og spy ut galle!?! Glem hele “kokkejaevel.no”, og gå deg en tur i frisk luft! Tenk positive tanker! SMIIIIL! 😁😂
        PS: jeg digger deg, kokkejævel!

    13. Syns ikke d va hverken usaklig eller usant d hun sier. Det er jo en presis beskrivelse av årets blogging sett utenfra.
      Om man vil være med på leken, så får man tåle steken.
      Spot on eline! 😊

    14. ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

      Ditt liv, din blogg, din datter, din hverdag, din jobb, din kjæreste, din sønn, dine barn, din helse, din tid, ditt valg!

      Jeg heier på deg!!!

    15. Vel,hvis æ ikke like nåt,eller nån,så gidd æ nu hvertfall ikke å bruke tid på det/den…
      Det e helt frivillig å lese,like du det ikke,gå forbi.
      Det som mange glemme,e at når man les,så miste man mye av det den som skreiv hadde av mimikk,tonefall og glimt i øyet.
      Man tolke det man les ut fra kor man e sjøl,og kan faktisk mistolke hele innlegget ut fra ka som va ment.
      Og så e det den lille biten med ironi og sarkasme, herunder også sjølironi,som e en del av samtale og uttrykksform i nord,som mange i andre dela av landet ikke bruke like mye,og derfor går glipp av,eller misforstår.
      Og tolke nøyaktig dit dem vil,og har dem en dårlig dag,så blir det deretter.
      Æ syns svaret ditt va helt greit,gjennomtenkt og reflektert.
      Du har ingenting å forsvare,det e din blogg, og du velge sjøl,i samarbeid med dine,ka som skal publiseres der.
      De som ikke like det/deg, kan vel heller finne seg en hobby som gir mer glede, med mindre de føle glede ved dytte eder og galle ut over andre…
      Da bør dem kanskje vurdere å prate med nån om å endre fokus…🤔
      Ha en fin dag,og takk for at du gidd,og at du faktisk ikke lar “ekspertan” stoppe deg😊

    16. Synes det er merkelig hvorfor folk skal lese bloggen din hvis de har så mye negativt å komme med og ikke kan “fordra” det du skriver. Faller meg unaturlig å lese ting jeg ikke liker. Da sveiper jeg forbi. Stå på og fortsett og skriv om livet mellom måltidene 🤗

    17. Dette ble en innertier, verken mer eller mindre.
      Elsker å lese bloggen, har boka di også, gleder meg til neste bok.
      Surmaga kritikk trenger du ikke lese så nøye 👇👀

    18. Heia
      Du har svart på en skikkelig og god måte, saklig også. Meget imponert👍🏽👍🏽👍🏽🤣
      Ha en fin dag😆
      Hilsen fra mæ i Dubai

    19. Du må jo få lov til å svare på det som kommer inn til deg. Og syns du svarer veldig informerende og saklig, samtidig som du setter skapet der det skal stå. Du står oppreist tross alt, – du legger deg ikke skinnflat for dårlig kritikk. Det har du all rett til. Dette er din blogg, det er ditt innhold, dine tanker, dine meninger, din bedrift, din familie, ditt liv. De som ikke vil involvere seg eller lese om det du skriver, kan jo rett og slett la være. Og mange bryr seg om deg og ditt, de fleste på en positiv måte. Jeg gjør det på grunn av at du er så hjertens ærlig om det mektige livet man har fått, om alt du har opplevd, mistet, og alt du har rundt deg. Og jeg gjør det for alle gode måltider jeg har spist hos deg, og alle gode oppskrifter du har gitt fra deg. Det er mange gode tips og masse inspirasjon i oppskriftene dine, og jeg vil gjerne få fremheve en oppskrift spesielt, og det er vaffeloppskrifta. De vaflene er magisk gode, og har gledet mange som kommer på besøk.
      Så stå på, lag deilig mat, kom med flotte tips, la bedriften vokse og bli en hjørnestein og et monument i Altasamfunnet, fortsett å ta inn de små som lager lokale produkter, gi oss det beste fra de beste. Fortsett å ta vare på familien din, og så vil jeg ønske deg all mulig lykke til, gled deg over at du har så mange fine rundt deg og at du har så mye kjærlighet nært. Det er fryktelig mange som står bak deg og heier! 🙂 Godt nyttår!

    20. Hei.
      Skjønner ikke hvorfor de som er så i mot deg leser din blogg.
      Noen elsker å kverulere.De sitter hele tiden inne å svarer på blogger ,avisoppslag o.l.
      Stakkars folk.
      Ha en fin dag.Ta vare på deg selv og dine kjære, og ikke bry dæ.

    21. Godt nyttår!
      Du leses daglig å rister på hode av de som absolutt må skrive kommentarer å være negativ.
      Det er ditt liv og det du vil dele.
      Stå på. 💜

    22. Hvorfor hele tiden se bakover når det er fremover en skal? Man prøver og feiler og tar med seg lærdommen, mer har man vel egentlig ikke bruk for.
      Å dvele ved «alt som gikk galt» vil til slutt sperre for alt som vil gå bra.

      Å følge en blogg, eller fb-side, BARE for å ha et sted å «kanalisere» sine egne sure oppstøt er bortkasta energi og man har bare seg selv å klandre 🙄.

      Godt nytt år forresten 🎉
      Terningkast 6 btw

    23. Godt svart og bare fortsett med å være deg, det er jo derfor jeg leser og liker bloggen din.
      Ønsker deg og dine et rolig, vakkert, fredfylt, friskt og givende 2021😘

      1. Disponering som i å disponere barn til å bidra på hjemmefronten, jobb eller lignende.
        Forresten en unødvendig kommentar fra deg når han nettopp har skrevet et innlegg om, -ja slike kommentarer som du beveget deg innpå nå.

        1. Krenk.
          Ble veldig lattermild og glad for Annes kommentar. Jeg satt også å stusset over akkurat dette men klarte ikke å finne det rette ordet. Til slutt tenkte jeg at “disponere” var vel riktig. Men i denne settingen tror jeg kokken mente “eksponere” og at han skrev feil. Men det var vel ingen som mente det frekt eller spydig, bare en latterfull kommentar og spørsmål. Forøvrig gir jeg kokkens svar terningkast 6 🙂

          1. Absolutt ikke ment frekt eller spydig!
            Syntes bare det var en morsom liten feil bruk av begreper, som jeg ikke kunne la være å påpeke.
            Jobber nemlig med disponering av mennesker til daglig 😀
            Støtter ellers kokken 100 %!

    24. En vurdering av svaret? På en skala fra 1-6?
      Da gir jeg en innertier! 😊

      Bare å stå på! Ingen grunn til å bøye rygg for usaklige og krasse folk som oser misunnelse og mindreverdighetskompleks! 🙂

      Lag dere en fin dag! Du, Kjærest, Lillebror og Datter 🥰🌞

    25. Det e faen mæ bærre SÅ tragisk å oppdag å nån skrua der ute e så inni hælveta DOM. Å at de spyr uttover her inne der æ må inn å se i ny å ne førr goe innspæll både på liv å smaka! -Faen å!
      Siste bilde dett va godt oppsummert!
      Godt nyttår å keep up the good work Kokkejævel!

    26. Hei og god morgen☺️
      No følte eg at eg bære måtte skrive, må no være en fyste gong for alt.
      Eg har følgt og lest nesten det meste som du har formidla. Følgte deg også på Facebook før du starta blogg,
      Mykje på grunn av at du er ærleg, inspirerar til god matlaging og det å tørre å være annaleis. For det vil eg påstå at du er(om en kan være påståeleg🙈).
      Livet er slik laga at veien blir til medan vi går, å det som var rett i fjor, er ikkje det samme som i dag. Så om du får senka skuldrane så er det supert, og eg synst heller ikkje du eksponerer deg sjølv, eller familien din på ein dårleg måte.
      Om en blir provosert av en blogg, i så stor grad at en må kritisere eller komme med negative kommentarar i form av personangrep, så forstår eg ikkje kvifor en brukar tid på å følge. Der finnast so mykje anna dritt i verden en heller kan bruke energien sin på. Eller kanskje begynne å feie for eiga dør, for det er no slik at den som leitar, han finn dritt uansett.

      Stå på 👍👍

      1. Så utrolig enig med deg. Syns også det er rart hvor mye dritt folk kan slenge over nett i anonyme kommentarfelt. Tviler på at nettrollene hadde gått bort til Asbjørn om de møtte han i virkeligheten å sagt det samme.

        Ikke rart det er mobbing blant unge når de har voksne som hetser andre på nett som forbilder. Trist, rett og slett.

        Syns forøvrig Asbjørn sin blogg er utrolig artig å lese og angående eksponering er han flink syns jeg. Fins de som legger ut alt mulig av barna sine å bruker barna til å tjene penger, det er ikke greit..

    27. Terningkast 6 for fantastisk bra svar til dette nett trollet.
      Det er ingen som tvinger henne til å lese bloggen din.
      Om hun ikke liker det hun leser, er det bare å la være å klikke innpå bloggen.
      Folk burde ha skamvett nok til å holde kjeft om de ikke har noe positivt å si.

      1. Problemet med enkelte er at dem kanskje ikke har noe liv selv og da skal vel ingen andre ha det heller. At det kan tyde på noen personlige problemer for trollene, -ja, vil jeg si da.

        1. Ja, det er nok slik det er. Vi sliter nok noe voldsomt. Sikkert psykisk syke. Alkoholisert ektemann. Arbeidsledige. Venneløse. Deprimerte.
          Ellers hadde vi jo ikke kritisert Kongen 😆
          Deilig med en selvutnevnt psykolog 👏🏻

          1. Man skulle jo faen meg ikke tro noe annet. Du fremstiller deg som en snill part her med at du trakk deg tilbake, -etter å ha spydd ut gørr. Når folk velger å skrive blogg, -på godt og vondt, så vil det alltids følge med små mennesker som sitter og venter på en “grunn” til å få spydd ut litt. Da har man fått klatret opp på neste “føle seg bedre” trinn. Spm. Hva faen gjør du og dine like inne på bloggen med negativ gørr??
            Finn dere noe annet å gjøre om dere er negativ til kokkejævel. Ingen som har tvunget deg og dine like innpå bloggen.

      1. Spm er jo da om du er samme lille personen som henne?
        Kanskje du burde tenke, -hvordan ville jeg (du) reagert etter å ha blitt bombardert med bullshitt fra dere nettroll🤔
        Hadde du, -om du har litt skamvett da, klart å holde kjeft eller å svart høflig på den driten som Eline m.fl. sitter og spyr ut av seg.

        1. Hahaha 😆 Saklig.
          Jeg har ikke bombardert kokken. Har ikke skrevet en eneste kommentar siden «Hold for faen kjeften på deg, eller meld meg til barnevernet».
          Da tenkte jeg det holdt på å bikke over for kokken og trakk meg vekk noen mnd 😆

    28. Man kan jo også bli smigret, all tid de som “ikke liker deg” gidder å bruke på deg. Jeg liker ikke sild, bruker ikke tid på å prøve å like det en gang. De leser og kommenterer og bruker av sin tid på deg, tar deg inn i sitt liv, smigrende. Skulle jo tro de kunne fylt den tiden med noe de faktisk likte… Faktisk så er det frivillig å lese også, tenk det, ingen tvang meg til å bruke nærmere ti minutter på å lese gjennom innlegget, sikle på noen reker og tenke dette. Fantastisk!

      Ønsker deg og alle andre en fin dag. Fyll den med noen som gleder deg 😉

    29. Ofte er humøret en har selv,avgjørende for hvordan en oppfatter noe skriftelig. Ikke for å være slem,men slik er det bare 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg