Til lille Asbjørn!

Reklame | Kokkejævel og Ark.no

Kjære lille Asbjørn! Nå er det på tide at du en gang for alle setter føttene dine tungt i gulvet og går ut av de doene på skolen du låste deg inn på i friminuttene fordi du ikke visste hvor du ellers skulle gjøre av deg. Åpne døra, hev hodet og gå rett forbi de som står og tisker, hvisker og småflirer.

 

Du ble kokebokforfatter, mann! 

 

Du har allerede gruset din egen rekord fra i fjor og alt ser ut til at du har skrevet en bok som virkelig mange har bruk for. nesten hver eneste dag, hele året. Du vet hva det betyr, lille Asbjørn?

 

Det betyr at du ble en suksess. Ja, du ble det. Du var minst like bra som de som lo eller slo. Du visste det ikke da, men nå vet du det. Du var en god gutt som har blitt en god mann. Du var aldri, selv når du også hadde muligheten, den som lo av andre som var enda mindre verdt enn du selv. Det hadde kanskje gjort det lettere for deg, men du gjorde det ikke.

 

Vær stolt over det, mann!

 

Du fomla, famla og ramla i mange år, inntil gastronomien traff deg som et lynnedslag i 1998. Siden har det vært dere to bestevennene. Dag som natt. Du ble ganske raskt en meget selvsikker kokk, som nok er veldig mye bedre i dag enn han trodde han var da han følte seg som aller best, men det er slik det skal være. Du visste du var veldig god, og du hadde vært underdog i så mange år at jeg tror du rett og slett trengte å få lov til å skinne litt noen år.

 

Det har ikke bare vært Faget som har stått ditt hjerte nært. Aller nærmest har nok ungene dine stått. Selv om du jobba som en superhelt, først for å få råd til husleie og mat, siden for å skape den beste spiseplassen innenfor sju blåner, så har det alltid, alltid vært viktig for deg å presse tid på nærmest daglig basis til denne stadig større forsamlingen med unger, både god, sunn og hjemmelaget mat som de faktisk likte og spiste. Enten før eller etter trening, piano, gaming og hva det nå har vært alt sammen opp gjennom.

 

Veldig mye har du lært på disse snart 25 årene!

 

All denne kunnskapen har du nå klart å prikke inn mellom to fantastisk store og fine permer slik at andre kan ta del i din kunnskap og kulinariske visdom. Når jeg ser skjermdumpen jeg tok da jeg snakka med forlaget i går, da boka akkurat hadde kommet til landet og de viste den glade og stolte som høner fra. Jeg ba dem finne fram boka fra i fjor, den du skrev under nesten umenneskelige forhold, men som du likevel, etter hvert, klarte å skrive, delvis i alle fall, i en både optimistisk og humoristisk tone. Skjermdumpen ble tatt med disse to bøkene sammen. Fortiden og framtiden.

 

Du klarte det, lille Asbjørn!

 

Vi fikk det faktisk til. Husker da jeg stolt som en hane med hår på brøstet titulerte meg som forfatter i fjor da vi hadde skrevet kontrakt med Kagge om “Livet mellom måltidene kom”. Da var det en som syrlig, flere ganger faktisk, påpekte at man ikke kunne kalle seg for en skikkelig forfatter før man hadde skrevet minst to bøker.

 

Vel, til tross for alt, eller nettopp derfor, så kommer, om nøyaktig 14 dager, min 2. bok ut til omtrent alle landets bokhandlere! 😀  Den har allerede forhåndsolgt mer enn de aller fleste som gir ut bøker selger totalt. Og jeg kan si med sikkerhet at det kommer en bok nummer tre, så du kan i grunnen kalle meg for hva du vil uten at vi bryr oss!

 

Folkens, ha en riktig god helg!

 

Kulinarisk hilsen

Asbjørn Kokkejævel Sandøy

Stolt kokebokforfatter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

45 kommentarer

Siste innlegg