Tilgi dem gjerne, men vit hva de gjør

Reklame | Omtale av egen bedrift

“Hvis du vil knekke nakken på meg, så kan du jo bare senke prisen på salatbar til 100 kr pr kilo et par måneder, så er du kvitt meg” sa jeg til butikksjefen i kjedebutikken rett ved siden av oss for en tid tilbake. Det burde jeg nok aldri sagt…

 

Idéen falt tydeligvis i smak, for siden har det vært en rekke kampanjer på salatbar som har vart flere dager, men aldri, som nå, over en måned i strekk. Klart vi merker det på veldig vårt eget salg. Det er jo faktisk halv pris av vår, så forstår godt at mange kunder velger det billigste. I alle fall når prisforskjellen blir så stor. Vil anta at det er hensikten med kampanjen også…

 

Det er et fritt land og alle priser naturligvis sine varer som de vil. Får likevel en litt vondt smak i munnen når en kjedebutikk og nærmeste kulinariske nabo bruker sine muskler på denne måten. Jeg har jo ikke mulighet til å selge med tap et par måneder for å ta opp konkurransen. Det er jo nå i denne tiden at jeg virkelig skal tjene penger. Slik er det å være liten. Dette vet kjedene. De kan tape penger en periode på en enkelt varegruppe uten at det får voldsomme konsekvenser, mens små frittstående butikker er avhengig av hver eneste krone de får inn.

 

Hvorfor skriver jeg dette innlegget? Sutrer og klager og synd i meg stakkars, buhu, som taper omsetning og alt er så leit. Nei, jeg gjør det for at dere skal være klar over hva som foregår og at det faktisk betyr noe hvor dere handler. Ja, ser at dere kan spare noen kroner et par måneder, men jeg er ganske sikker på at prisen settes opp igjen den dagen vi eventuelt må gi tapt for kjedemakten og lukke dørene. Det er slik det fungerer. Ingen kjeder senker prisene for å være snille. Da hadde de heller dannet en veldedig organisasjon. De driver butikk og den drives for å tjene penger. Tydeligvis koste hva det koste vil.

 

Håper ikke jeg med dette innlegget starter noen krig, for den er jeg i så fall dømt til å tape, men heller bevisstgjør deg som kunde. Jeg har tenkt meg om et par uker og har vært veldig usikker på hva som er klokt å gjøre, men kan jo ikke sitte helt stille i båten og se på at en kjedebutikk sakte kveler mitt konsept, mitt livsgrunnlag. Det ville vært feigt.

 

Dette skjer overalt. Sikkert der du også bor. Små frittstående butikker tynes av kjedene. Det er fullt lovlig. Kanskje til og med forståelig, men det er du som bestemmer til slutt hvilken by du vil ha og hvilke butikker som skal fylle den. 🙂

 

Vi smattes!

 

 

 

 

35 kommentarer
  1. Det er ikke syting å klaging. Det er vel informasjon sånn som æ ser det. Dæm kjøre sikkert med store reklameting i posten til alle som bor i Alta.

  2. Da har du bare En ting å gjøre.
   Lag en salatbar som er bedre enn kjedegreia.
   Om folket vil ha middelmådige greier så la dæm handle hos naboen.
   Aldri senk standard. (Men dette vet du jo.)
   De som bil ha kvalitet kjøper kvalitet. De andre går til naboen👍

   1. Kokkejævel har ekstremt bra kvalitet og et vanvittig bra utvalg i sin salatbar. Den må koste skjorta å drive. Takk 🙏
    Om lokalbefolkningen er fornøyd med “isbergsalat og krutonger”, så vel bekomme. Trist for hele Alta i så fall 🤷‍♀️
    Hilsen ei som alltid tar familien med til verdens største og beste salatbar hver gang vi passerer gjennom Alta. Dessverre så altfor sjelden. Måtte salatbaren vare evig 🥰

  3. Er det samme kvalitet på det som konkurrenten selger. ?? For hos deg er det jo topp kvalitet , og det må forbrukerne merke seg. Koster litt mere da. Stå på. Ha en fin kveld.🤶🎅🤗

  4. Forbrukermakta er større enn kjedebutikkene sin, men vi må opplyses og bli klar over hva som skjer slik du gjør her! Skulle SÅ ønske vi bodde nærmere, hadde kommet og mesket i salatbaren din! Her jeg bor er vi flinke å bruke de små, lokale butikkene og tilbudene som finnes! På Lillehammer har de klart å presse vekk Coop, siste butikken der bukket under uka som var. Så kampanjer funker på mange slags vis, et kynisk spill! Hold ut, stå på slik du gjør og markedsfør ennå mer det unike med ditt sted!

  5. Nå gjelder den kampanjen som æ har sett i alle bunnprisbutikkene. Litt merkelig hvis sjefen har overtalt alle bunnprisbutikkene til å sette ned salatprisen kun for å “knekke” deg?? Forøvrig så står det jo at det gjelder ut året, så du overleve helt sikkert 👌 Har stor respekt for deg, men det her blir for dumt.

   1. Alle butikker prissetter sine produkter akkurat som de vil og kundene handler selvfølgelig akkurat der det passer dem best, men det må da være lov å kommentere prissettingen uten at det skal betegnes som sutring? Jeg er ikke en gang sur, jeg bare opplyser slik at folk kan velge akkurat det som passer dem 🙂

  6. Dette blir for dumt. 🤦🏽‍♀️ Verden snurrer ikke rundt deg. 🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️

   1. Det eneste dumme her er jo deg, om du tror dette innlegget kun handler om Kokkejævel eller nabobutikken, eller salatbaren for den saks skyld. De som ikke ser samfunnet like snevert forstår at det handler om å benytte seg av lokale tilbud, varer og tjenester mens man enda har de tilgjengelig. De som legger sjela i å levere kun det beste hver eneste dag, ikke drive med lokketilbud på vassen agurk og tørr revet ost.

    1. Dette er for dumt ja, greit å sette fokus på en viktig sak. Men å samtidig henge ut noen syndebukk tar jo bare fokus bort fra denne saken. Man bruker de musklene man har, og i dette tilfellet er vist media som blir brukt.
     Og en ting til, jeg synes salatbaren dems er fin, er nok mange her som aldri har sett den før 😅

   1. Dette er ikke første gang du utfordrer meg, det er ikke første gang jeg har behov for det heller…. Det svir litt, gjør nesten litt vondt, men jeg har så godt av å få noen nye perspektiv på de valgene jeg tar. Innser at mine valg og holdninger som forbruker har større betydning enn jeg har tenkt…. jeg har aldri handlet hos deg, vet ikke om det kommer til å skje heller, har vært i Alta kun en gang i mitt liv og vet ikke om flere turer. Men jeg liker godt å lese det du skriver og heier på deg!

  7. Min kommentar til Alta sitt innlegg:
   Nei, dette blir ikke for dumt!!
   Du skriver: “dette gjelder ut året så du overlever helt sikkert”

   Tja. Overlever sikkert, men til hvilken pris?
   En nisjebutilk sliter hver eneste dag for hver krone.
   Kanskje du skal sette deg inn i hva det virkelig koster å drive en liten butikk før du slenger ut sånne “dumme” kommentarer?
   Fin adventstid.

   1. Sånn er det i bransjen? Klare man ikke å overleve, uten å sutre på nett, så e det vel ikke meninga at man skal det da. Skal alle gjøre det samme hver gang man møte motgang.

    Dum og dum kommentar kan diskuteres etter øyet som ser. FIN adventstid til deg å!

  8. Godt med litt oppdatering av denne slags saker👍
   Me trenger gå i oss sjølv å tenkja til 😘 kva me prioriterar.🌟 me vil ju ha kvalitet på det me kjøper.

   Ulla

  9. Syns det er flott at du setter fokus på dette, det får i alle fall meg til å tenke. Oppfatter det absolutt ikke som klaging, mer som opplysning over forbrukers makt. Vi vil gjerne beholde både Hoftepluss og Fy fader. Du tilbyr et konsept som er viktig for Alta. Både det du selger men også arbeidsplassene du tilbyr. Du gir ungdom en mulighet til å komme inn på arbeidsmarkedet i tillegg til dine faste ansatte. De aller fleste får en mulighet til å vise sin arbeidsevne, noe det står respekt av. Stå på Asbjørn, fortsett med å ” opplyse” oss av viktigheten av at vi støtter opp om de små bedriftene. Skal heretter bli enda mer bevisst på hvor jeg handler

  10. Kor mye informasjon får kundene om innholdet av billige matvarer de kjøper på kjedebutikkene. Er de stemplet og godkjent av matvare tilsynet.Er de ekte råvare eller tilsatt produkter som ikke er helsemessig.Hvor er de importert fra eller er det norske produkter.Jeg ser at du opplyser kundene om hvor varen kommer fra,og at de er lokale.Jeg mener at det er det viktigste vi kan gjøre for oss alle og være sikre på at den maten vi spiser er av beste kvalitet.

  11. Må si jeg synes det er kjempe bra at de senker prisen på salatbar slik at flere har råd til å spise sunt og godt!

   Kanskje må du snu på det for så å se det fra et annet synspunkt. Det kan jo hende at din kulinariske nabo kun ønsker å tilby deres kunder et sunt alternativ til rimeligere penge, og dermed flere har råd til.

  12. Tankevekkende! Kjøper lite salat, men vet hvor jeg skal kjøpe årets pinnekjøtt og ribbe, foråsiresånn! Heia deg, du leverer kvalitet og vi trenger ditt konsept i byen vår! 👏🏻

  13. Må bare si stå på å vær tro om ditt konsept, håper kundene dine setter pris på ditt utvalg, og er srg kjøpebevist, savnet blir nok stort vist de mistet deg. Skulle ønske vi hadde noe i nærheten det du tilbyr. Vi nordmenn er jo ikke villige til.å betale for god mat, å til slutt står vi der med skjegget i postkassa og dårlig mat, vi kan ikke leve av mukk produkter, ALTAVÆRINGA VÆR DERRS VALG BEVIST😋. Ha en flott kveld 😍.

  14. Jeg kjøper aldri noe fra salatbarene i dagligvarebutikkene. Med alle de menneskene som grafser oppi der, er jeg redd for at det er rene bakteriebomber. Noe helt annet i små delikatesseforretninger, bare så synd at her i Bergen er de så og si ikke eksisterende. Så derfor lager jeg salaten selv. Stå på, håper du har nok av kunder som setter pris på din mat og kjøper den.

  15. Jeg trodde man var “kollegaer” på ett kjøpesenter. Og gode kollega “hjelper” hverandre trodde jeg. Her snakker vi om en butikk som har omsettingen fra salatbaren som en dråpe i havet og en som har det som hele inntekten. Har forståelse for at kunder ikke tenker seg om og handler der det er billigst, men er sjokkert over at man innad på ett kjøpesenter gjør slik mot hverandre. Hele poenget med ett senter er vel at samdriften skal gi en felles gevinst og at alle er med på å “trekke” kunder. Blir ikke mange kunder med tomme lokaler.

  16. Kjedene har enorm makt! Og forbruker kanskje enda større… Folkeopplysning heter dette!! Og på samme måte som din butikk lider under kjedenes tilbud, er prisene innad i kjedenes butikker. Samvirkets knallsterke merkevarer blir skviset på pris, som rammer hver enkelt bonde i norges land, som gjør mangfoldet mindre, og mulighetene for dei fantastisk gode råvarene mindre. Pris er desverre tydeligvis avgjørende når forbruker handler, og få tenker over konsekvensene av valga som blir tatt i det sultne øyeblikket middagen bestemmes ved butikkhyllene… 🙈

  17. Jeg kommer og handler hos deg, hvis du tar ut mindre i lønn og slutter å tigge 😆

  18. Ja, d er forferdelig trist at det skal være slikt. Hadde jeg kunnet handle helt som jeg ville, da hadde jeg valgt kortreist, lokalt, økologisk, norsk kvalitet.
   Men jeg jobber i helsevesenet, lønna jeg får der tvinger meg ut til å handle etter hva ting koster, ikke hva jeg tror på, og egentlig vil ha, desverre…

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg