“Unnskyld, i dag e æ faktisk edru”

Møtte han i banken i morges. Han så godt ut. Jeg skulle sette inn forrige ukes omsetning. Jeg vet ikke hva han skulle. Han beklaget igjen for å ha stjålet det fenalåret før jul. Det er helt i orden, svarer jeg. Godt nytt år!

Vi har fenalårene i en egen disk utenfor hoveddisken. Han hadde sett seg ut et saftig et og stukket det under den slitte jakka. Noen andre kunder tipset meg. Jeg gikk etter han. Fant han på en benk inne på senteret. “Jeg satte det tilbake. Mista det i gulvet, ombestemte meg og satte det tilbake” sa han. Jeg trodde han. Ville tro han. Selv om jeg så at han satt på en litt rar måte.

 

Gikk tilbake. Kundene som tipset sa at historien ikke stemte. Han hadde stukket låret under jakka og gått. Helvete, tenkte jeg. Faen! Jeg snudde og gikk bort til benken igjen. Han var selvfølgelig borte. Gikk til utgangen og så han tilfeldigvis gå mot Rema på andre siden av veien. Jeg satte opp farten og nådde han igjen. Motet meg litt opp, for vet aldri hva som kan skje i slike situasjoner. Jeg har opplevd det aller meste.

 

Takk skal du ha, sa jeg og strakk ut hånden. Han tok fram låret fra jakka umiddelbart og beklaget. Sa han var sulten. Vurderte et øyeblikk å gi han låret i julegave, men slo det fra meg. Hvis man er sulten i Norge trenger man ikke stjele et fenalår til 759 kroner. Så bløt er jeg ikke.

 

Gikk “seirende” tilbake til min egen rikdom og satte låret tilbake på plass. Solgte det bare minutter etterpå. 759 kroner i mitt favør. 0 til han.

 

To uker etter, i dag, møtte jeg altså samme mann i banken, av alle steder. “Unnskyld for at jeg tok det låret. Var virkelig ikke meningen. I dag er jeg endatil edru.” Jeg smilte til han, tror jeg. Er selv i dasshumør for tiden, men sa at det gikk helt greit og ønsket han et godt nytt år. Håper det ikke hørtes ut som en fornærmelse, for det var virkelig ikke ment slik. Håper av hele mitt hjerte at han får et bedre år til neste år. At han ikke trenger å stikke fenalår, og gudene vet hva annet, under jakka for å skape seg noen minutter med kulinarisk nytelse og mening i en hverdag som neppe er enkel.

 

Vet du hva? Neste gang jeg ser han skal jeg faktisk gi han et fenalår! Han gjorde en feil og har beklaget seg til meg to ganger. For en tid tilbake fikk jeg litt penger av dere. Da jeg selv lå nede med brukket rygg. 759 kroner av disse bruker jeg på et fenalår til en mann som jeg er helt sikker på kommer til å sette enormt pris på det. Håper ingen reagerer negativt.

 

En fentastisk aften ønskes!

24 kommentarer
  1. Fint gjort😄 Det jeg reagerer på er at du faktisk solgte fenalåret til noen andre etter at noen har hatt sine fingre på det og hatt det under jakka? Er ikke det litt lite hygienisk?

  2. Du har et ❤️ av gull👍 Forsvarer absolutt ikke at han tok det på noen måte, men tenk hvis man ikke har mat selv❣️ Godt nyttår til deg og din flotte familie🎉⭐️

  3. Amen!🙏Takk for at vi har mennesker som deg som evner å se verdiene av å gjøre ” det du vil at andre skal gjøre mot deg skal du gjøre mot andte”🙏 Ønsker deg og dine et godt år i 2020💖

  4. Hjerte av gull, det e æ sikker på at du har ❤
   Tilgivelse e ofte ikke langt fra ergrelse og irritasjon når noen har gjort dæ urett…..stor respekt av det medmenneske du vise dæ å være🍀
   Tenk, når han oppleve å få den gaven og tilgivelsen fra dæ ?
   Får vann i øyan på begge dokkers vegna😥😥

  5. 300 000 eller var det 800 000 er ikke litt penger .. tenker jeg. Men du kontakt “To good to go” og bli medlemsbedrift, et glittrende tiltak for miljøet og matsvinn 😉

    1. Det første var en innsamlingsaksjon.. en vipps greie?… det andre er “To good to go” en app der folk kan kjøpe overskuddsmat for noen få tiere. I Alta er Esso Bukta – Scandic -Narvesen Bossekop – Aksis – Cirkle K og Thon Hotel medlemsbedrifter hos “To good to go” 😉

  6. 😢😢❤❤ Tenk å kunne tilgi på den måten du gjør..❤❤😢😢 Du rører ved noe i meg.❤❤ Her triller tårene over din medmenneskelighet.

  7. Medmenneskelighet ❤ å det er jo det hele jula handler om, være snille mot dem som kanskje trenger det mest. Æ driver bedrift sjøl, ikke samme kategori som dæi, men hvert år pleier æ å glede et knippe mennesker, som har satt spor i mine hjerter. De trenger nødvendigvis ikke være fattige på kroner, men fattig på medmenneskelighet. Å det finnes mange der ute – desverre, av begge slag. Å den beste gaven æ sjøl kan få, er å vite at akkurat i dag, har æ gleda å gjort dagen bedre for en annen sjæl. Det koster så lite, men varmer så mye.
   Riktig godt nyttår, til dæi kjære medmenneske, å til familien. Håper året 2020 blir dokkers år ❤

  8. Det er første gang jeg skriver i et kommentarfelt, men makan til hedersmann som deg skal vi lete lenge og langt etter:) Heia deg! Vi trenger slike gode forbilder som deg i vår litt skakkjørte verden. Husk det, når du tenker å gi deg som blogger, at nettopp du er viktig for samfunnet vårt! Det er ikke tilfeldig at du ligger øverst på lista. Du har et budskap! Det er det svært få bloggere som har!

  9. Syns det var en veldig god tanke og godt å høre 😍.Min første tanke når jeg leste innlegget var at ..’ å ,skulle bodd nærmere,så skulle jeg ha forært han ett ‘..ikke fordi jeg forsvarer at han stjal,men heller tanken på hva som kunne være årsaken.Og tenker at han aldri vil gjøre det igjen …Riktig godt og flott nyttår til deg og dine 💫💥✨

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg