Ups, we dit it again!

Fikk Mattilsynet plutselig på døren i dag. Jeg satt nede i kjelleren til lunsj. Kyllingsalat med lune rosmarinkrutonger på toppen. Skjær gammelt brød eller bagetter, gjerne grove, ca 1/2 cm tykke skiver/biter, hell over godt med rosmarinolje og bak i ovnen på 200 grader i ca 10 minutter eller til gylne og fine. Legg krutongene rett over på et kjøkkenpapir slik at overflødig fett renner av.

 

Rosmarinolje

 • 1/2 liter olivenolje
 • 1 ss tørket rosmarin
 • 1/2 ss salt
 • 1/2 ss grovmalt pepper
 • 1 neve fersk rosmarin, finhakket

Bland alt godt sammen. Godt til steking av brød, men også suveren til steking av kjøtt, fisk og grønnsaker.

 

Hvor var vi? Jo, kontroll fra Mattilsynet. Erfaren inspektør og så umiddelbart at vi hadde alt på stell. Likevel, den som leter, han finner, og “rette” inspektøren hadde garantert funnet noe å ta oss på. Vi hadde en slik gærning for et par år siden. Var helt krakilsk. Elsket den enorme makten hun var blitt tildelt gjennom jobben. Makten til å drepe et spisested hvis hun ville.

 

En av mine hadde vært utsatt før denne inspektørens idioti på en plass han hadde jobbet tidligere. Et hotell. Det var jul og masse julebord. Absurd mye å gjøre. Da dukket hun opp og hun hadde det ikke travelt for å si det slik. Hun så inn der intet menneske før hadde sett. Gransket. Ville finne noe hun kunne “ta” dem på. Til slutt fant hun en strekt kalkun inne på kjølerommet. Den var ikke merket med stekedato og heller ikke tildekt. Det var fordi den var stekt samme morgen, fortsatt var lun og skulle serveres på kveldens julebord. Spilte ingen trille for denne inspektøren. Kalkunen måtte kastes i søpla.

 

Jeg liker smilefjesordningen, men jeg liker ikke at vi er pålagt å henge opp “fjeset” like etter inspeksjon hvis vi ikke er enig. Vi har rett til å anke en avgjørelse, men likevel blir vi “dømt” før dommen er rettskraftig. Og det endatil i full offentlighet!

 

Se for deg at jeg hadde enten slurvet eller snusket med skatten og tingretten fant meg skyldig i skattesvindel. Selv om jeg anket på stedet så hadde jeg vært pålagt å henge dommen fra tingretten godt synlig på Hoftepluss slik at alle kunne lese den. Selv om den ikke var rettskraftig. Det høres selvfølgelig helt håpløst ut, men slik er det med smilefjesordningen. Dommen SKAL opp, enten du er skyldig eller ikke.

 

Jaja, ble smilefjes hos oss i alle fall og SE på disse to  glade bestekompisene! Snur de deg opp ned i sofaen så ser du at de har tatovert “Double trouble” på hver sin arm. Jeg syns det er litt søtt, for de er BEGGE i svigermors drømmer, he he 🙂

 

Nei, nå må jeg lette på rumpa! Kjærest trenger noe bærehjelp. Er visstnok en yoghurt som skal løftes ut av kjøleskapet og til spisebordet der hun sitter. Vet ikke helt om hun misbruker denne graviditeten, men er såpass forelsket at jeg lar tanken bare streife forbi.

 

 

He en skinnene ren kveld!

 

 

13 kommentarer
  1. Betryggende for alle dine kunder se at du og dine medarbeidere har alt på stell😉😄. Ikke bra reklame om du hadde fått anmerkninger av mattilsynet😊. Flotte medarbeidere du har😍. Kos deg med kjærest,å ha en fortreffelig kveld🤗👌.

  2. Godtcat alt e på stell og at kjærest får hjelp tel å få yoghurtn fra kjøleskape 🥰 Ha en fin kveld 😁

  3. Gratulerer 😊, viser seg at det lønner å være nøye, forde om systemet kan virke håpløst pirkete,når der det ikke brukes sunn fornuft.
   Super kveld til turtelduene😍

  4. Plutselig en vakker dag tropper den gærne, krakilske idioten fra Mattilsynet opp igjen som vikar, før du aner det 😂

   1. Job trodde du kun kommenterte når du skulle støtte de svakeste ,trodde det var din oppgave og passe på . Men det ser ut som om du hadde ønsket at mattilsynet hadde funnet noe ,det kaller jeg ondskap.

  5. Neida, det er ikke ondskap.. Heller et råd om at det kanskje ikke er så lurt å gå i verbalt angrep på en offentlig tjenestekvinne, på Norges største blogg, med titusenvis av lesere. Vet aldri hvem vi møter rundt neste sving 🙂

  6. Ha ha ha, du e bare god. Husk nå er det kjærest som gjelder 💕
   Gratulerer med 😊.
   Ha en strålende dag.

  7. Synes det er edelt av deg å bringe yoghurten til bordet, for det er viktig at Kjærest sparer på kreftene når hun kan. 🙂 <3

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg