Var det virkelig dette jeg lengtet slik etter?

Illustrasjonsfoto

Så sitter jeg her da altså, på “jobb”. Ingen kunder så langt. Ingen stemmer. Bare lyden av kjøl- og fryseanlegget som slår seg på ved jevne mellomrom. Selv radioen er stille. Har ikke orket å slå den på. Av og til kan lyden av en radio i et rom uten mennesker være litt skummel. Jeg lar den stå avslått.

 

(52 har så langt vært innom butikken “fra sin egen stue”, altså på kokkejævel.no, men ingen av disse har handlet noe)

 

Pga. salget av Hoftepluss, så har jeg ingen akutte pengeproblemer, så det er ingen grunn til panikk for hus og hjem, men følelsen av å være skrudd ned fra verdensveggen, lagt inn i en skrivebordsskuff og glemt siger over meg på slike dager. Regner ute gjør det også. Har gjort det i flere timer.

 

Da jeg opprettet nettbutikk i oktober i fjor, så var aldri hensikten at jeg skulle leve av den gjennom hele året, bare selge som hakka møkk i julehandelen. Ellers skulle jeg stulle rundt. Skrive litt blogg og kanskje flere bøker Hvile.

 

Helvete, hvor mye hvile trenger man egentlig i løpet av et døgn?

 

Jeg sover godt og lenge omtrent hver eneste natt. Står opp med familien min og slapper av før skole, barnehage og “jobb”. Stort sett fri i helgene. Ingen lange dager. I alle fall ingen tunge. Det var dette jeg lengtet etter, og definitivt også trengte, men det var ingen som fortalte meg at det skulle være så fordømt kjedelig å leve uten tidspress.

 

Klokka er litt over ett, og på skitet på døra står det at jeg stenger klokka to. Som regel har jeg åpent til litt over fire, men greit å kunne ha litt fleksibel åpningstid hvis man skal noe. Nå skal ikke jeg så veldig mye for tiden, men man kan aldri vite.

 

I går var det også en skikkelig stille dag, men det kom inn tre hyggelige damer på tampen som reddet dagsomsetningen. Det er jo det som er så fint med et sted som dette. Jeg trenger ikke så voldsom høy dagsomsetning for at det skal “gå rundt”. På Hoftepluss var jeg helt avhengig av flere hundre kunder om dagen, for bare husleia var på nesten 5 000 og lønna like under 20 000 kroner PER DAG.

 

Ikke riktig like høye lønnskostnader her heldigvis. Eller husleie for den saks skyld. Derfor burde jeg ikke være nervøs for framtiden fordi det er rolig et par uker, men heller klamre det til mitt bryst og bare nyte det! Jeg må øve meg på det. Nyte roen når den kommer, i stedet for å hele tiden jage etter noe som jeg egentlig akkurat har kjempet meg bort fra.

 

Det er jo ikke slik at det ikke er noe å gjøre her nede i nettbutikken. Det er masse som må gjøres nå før jul. Bare det å registrere inn alle de tørka reinhjertene er dagevis med arbeid, for hvert hjerte må registreres med vekt, et og ett. Har også masse annet, men orker ikke skrive om det. Greit nok at dette er Norges kjedeligste blogg, men får da være grenser, ha ha.

 

Neste uke reiser jeg i alle fall til Oslo. På onsdag skal jeg signere pallevis med bøker. Får ikke lov til å skrive antall, men det er flere tusen. Er ikke det bare helt fantastisk 😀 Det virker om om kokeboka når langt utover min leserskare, men det er ennå for tidlig å si om den virkelig blir en hyllevelter. De fleste ville vært fornøyd med de salgstallene jeg allerede har forhåndsolgt, men jeg er dessverre ikke laget slik.

 

Eller, ikke dessverre, det er jo slik jeg er. Man skal ikke forandre noe ved en selv som ikke er skadelig. Å være på stadig jakt etter å gjøre en enda bedre jobb trenger slett ikke være noe negativt, men viktig at det ikke tar overhånd da. Alt med måte som det heter. Kloke ord, men som alt klokt er det selvfølgelig mye enklere sagt enn gjort, he he.

 

 

Nei, nå må jeg jobbe videre! Skal snu meg fr den ene rumpeballen til den andre. Riktig innholdsrik dag ønskes dere alle!

 

Kulinarisk hilsen

Kokkejævel

Kokk uten kjøkken

 

 

 

8 kommentarer
    1. Heia, har alltid hørt det er sunt å kjede seg 🙂
      Hva skjer med podcast? Blir det mere jårring?
      God kveld!

    2. Siden døra er skitat, så kan du jo vaske den. Ikke så spennende kanskje, men det er nå et avbrekk fra den vanlige tralten. 😀

      1. Eg bruker urtesaltet eller pasta/pizzakrydderet til Kokkejævel på salat. Og selvsagt litt god eddik og olje 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg