Verdens deiligste oreokake!

Foto, oppskrift og kakebaker: Kjærest

Jeg vet ikke hvor mange oreokaker jeg til sammen har spist de siste 15 årene, men det er nok dessverre langt flere enn jeg burde. Det serveres overalt! Dåper, bursdager, konfirmasjoner, bryllup og begravelser. Oreokake er vel det nærmeste vi kommer en nasjonal festkake for folks flesk.

 

Dessverre kommer den i mange varianter. Noen er gode, noen er helt greie og atter andre er rett og slett fæle. Problemet med de fleste oreokakene jeg har spist er at de rett og slett er alt for mektige. Etter 3-4 store kakestykker er du helt ferdig og holder faktisk på å dø. Slik kan vi jo ikke ha det hvis man ønsker å spise mest mulig. Og det vil vi jo.

 

Jeg tenkte, som vanlig, å gi dere oppskriften på den aller, aller beste oreokaken jeg har smakt, og dette sier jeg ikke for å smiske siden jeg har fått oppskriften fra Kjærest. Den er passe søt, passe mektig, passe luftig og helt fantastisk deilig!

 

Denne kan du spise så mye du vil av uten at du nesten merker noe. Plutselig er hele kaka borte, men det gjør ingenting, for du har gjort dette før, og baker alltid to slik at du har til kvelden også.

 

Verdens deiligste oreokake

(eller Kjærestkaka om du vil)

 

3 pk mørk oreokjeks original (uten sjokoladetrekk)

(Ikke fjern fyllet)

 

1 pk kremfløte

1 ts ekte vaniljesukker (Finnes på de fleste store butikker. Vanlig kan brukes, men blir ikke like godt)

2,5 dl melis

1 pk sjokolademousse fra pose. Følg oppskriften på posen (Flaut, men det funker)

1 stor boks Philadelphia kremost, naturell

100 gram smør

 

Lag sjokolademoussen først og sett den i kjøleskapet.

 

Knus 1,5 til 2 pk kjeks og bland det sammen med smelta smør. Dette er nok til en 24 cm rund kakeform. Sett bare formen rett på kakefatet, så slipper du å bale og styre når kake er ferdig.

 

Pisk fløten til luftig krem sammen med vaniljesukker.

Bland osten og melisen for hånd. Det klarer du! Her skal du snart trøkke i deg flere tusen kcal og så står du der og sutrer over at du ikke kan bruke mikser. Skjerp deg!

 

Vend så ostemassen forsiktig inn i kremen. Fortsatt for hånd, ja, så her er det bare å tørke svetten. Du burde begynne å trene litt kanskje, hvis du syns dette var voldsomt anstrengende.

 

Hell denne deilige blandingen over bunnen og dryss deretter over, som en annen trollmann, et lag med knuste kjeks.

 

Fordel så sjokolademoussen på toppen og dryss enda mer knuste kjeks på toppen.

 

Kaken kan selvfølgelig pyntes i både det vide og det brede hvis du er en slik en som liker å stå og smårødme over all skryten du får over en delikat pyntet kake. Selv har jeg blitt så gammel at jeg syns det er mest artig hvis kaken er skikkelig god. Og det er den!

 

Ja, det er lov å lage seg en oreokake selv om det bare er tirsdag! Forbannet tull at man må vente til helgen, for da er det jo så mye annet man skal spise. Er jo grenser hvor mye plass man har.

 

Vi smattes!

 

 

 

 

 

21 kommentarer
  1. Hjelp!!
   Ka e “ekte” vanilje-sukker?
   Den oreo-kjeksen, e det ikke sånt fyll innimellom?
   Skal man skrape det bort? Eller knuse kjeksen inkludert fyll?
   Æ må ha alt inn med teskje, skjønne du 😀
   Kanskje æ plutselig en dag finn ut æ skal lage kaka til svigersønn min :O

  2. Å herregud.. man blir ikke akkurat slank av å lese den her bloggen din 😂
   Den gullrotkaka va forresten himmelsk!!
   Så da står oreokaka som neste på lista… æ trur på alt du skriv 😆

  3. Den så da unektelig kulinarisk god ut. Jeg er ingen baker, men kanskje det er denne jeg må prøve å lage. Du kokkejævel, visste du forressten at det er forskjell på å BAKE kake og å LAGE kake??. Jeg kan ikke bake, derfor velger jeg kaker som jeg kan lage. Hils Kjærest og takk ho for oppskrifta, Takk til dæ som deler den. Ha en fin eftan.

  4. Samme oppskrifta som eg har bruka de siste ørten åran, så eg kan skriv under på at den e go ❤️ Eineste forskjellen e at eg har 2 plate gelatin i kremen, så den ikke bi så soggy når den bi ståanes framme.. Ikke at det e nå problem forsåvidt, sia den e den kaka som forsvinn først på kakebordet 😎

  5. Den kaka skal bakes neste tirsdag – da har æ lovd å lage kaka til innsamlingskafeen dagen ætte. Det e væl innafør? 👍🎂😁

  6. Ha, så kult. Æ og Kjærest har akkurat samme oppskrift, bare at æ spare litt av kremen og har den oppå kaka etter laget med sjokolademousse. Ser delikat ut og ostekremen får mer ostesmak sia d e mindre krem i den 😉 Og ja dein e dritgod, får alltid skryt av den. Kan selvfølgelig være folk e bare hyggelig, men d e jo ei anna sia av saken.

  7. Åherre … jeg som nettopp har fått streng beskjed om å gå ned i vekt – VÆÆÆ!! Kaaaakeee! *snufs*

  8. Everyone loves what you guys are usᥙally up too. Such clever
   work and eⲭpoѕսre! Keep up thе awesоme works guys I’ve added you guys to blogroll.

  9. Hei.koss’n får æ ungan t å få skriveglede?Æ har ei datter som fullstendig mangle d.ho ble bedt om å skrive en sjølbiogeafi engang….hele historien hennes va sånn her : æ heite……e så gammel og bor på……,vil du vit meir så spørr mæ direkte,for æ lev enda 😂ein ainna av hennes historia va sånn her….det var en mørk og stormfull aften,å han ble blendet av sola.Vi flire godt av d,for d e jo unekteli litt komisk,men veit ikke om lærer’n e av samme meining

  10. Ser deeeilig ut… 😋 Men hvor mye er det i en stor pakke philadelfia ost??? Har en her med 200g i…. 🙄
   😊😁

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg