Verdens deiligste (og ENKLESTE) oreokake!

Reklame | Kokkejævel.no

Jeg vet ikke hvor mange oreokaker jeg til sammen har spist de siste 15 årene, men det er nok dessverre langt flere enn jeg burde. Det serveres overalt! Dåper, bursdager, konfirmasjoner, bryllup, begravelser, morsdager og valentinsdager. Oreokake er vel det nærmeste vi kommer en nasjonal festkake for folks flesk.

 

Dessverre kommer den i mange varianter. Noen er gode, noen er helt greie og atter andre er rett og slett fæle. Problemet med de fleste oreokakene jeg har spist er at de rett og slett er alt for mektige. Etter 3-4 store kakestykker er du helt ferdig og holder faktisk på å dø. Slik kan vi jo ikke ha det hvis man ønsker å spise mest mulig. Og det vil vi jo.

 

Jeg tenkte, som vanlig, å gi dere oppskriften på den aller, aller beste oreokaken jeg har smakt, og dette sier jeg ikke for å smiske siden jeg har fått oppskriften fra Konemor. Den er passe søt, passe mektig, passe luftig og helt fantastisk deilig!

 

Denne kan du spise så mye du vil av uten at du nesten merker noe. Plutselig er hele kaka borte, men det gjør ingenting, for du har gjort dette før, og baker alltid to slik at du har til kvelden også…

 

Verdens deiligste oreokake

 

3 pk mørk oreokjeks original (uten sjokoladetrekk)

(Ikke fjern fyllet)

 

1 pk kremfløte

1 ts ekte vaniljesukker eller vaniljepasta

150 g melis

1 pk sjokolademousse fra pose. Følg oppskriften på posen (Flaut, men det funker)

300 gram Philadelphia kremost, naturell

100 gram smør

 

Lag sjokolademoussen først og sett den i kjøleskapet.

 

Knus 300 g kjeks og bland det sammen med smelta smør. Dette er nok til en 24 cm rund kakeform. Sett bare formen rett på kakefatet, så slipper du å bale og styre når kaken er ferdig. Bunnen skal ikke steike.

 

Pisk fløten til luftig krem sammen med vaniljesukker/vaniljepasta.

 

Bland osten og melisen for hånd. Det klarer du! Her skal du snart trøkke i deg flere tusen kcal og så står du der og sutrer over at du ikke kan bruke mikser. Skjerp deg!

 

Vend så ostemassen forsiktig inn i kremen. Fortsatt for hånd, ja, så her er det bare å tørke svetten. Du burde begynne å trene litt kanskje, hvis du syns dette var voldsomt anstrengende.

 

Hell denne deilige blandingen over bunnen og dryss deretter over, som en annen trollmann, et lag med knuste kjeks.

 

Fordel så sjokolademoussen på toppen og dryss enda mer knuste kjeks på toppen.

 

Kaken kan selvfølgelig pyntes i både det vide og det brede hvis du er en slik en som liker å stå og smårødme over all skryten du får over en delikat pyntet kake. Selv har jeg blitt så gammel at jeg syns det er mest artig hvis kaken er skikkelig god. Og det er den!

 

Ja, det er lov å lage seg en oreokake selv om det bare er tirsdag! Forbannet tull at man må vente til helgen, for da er det jo så mye annet man skal spise. Er jo grenser hvor mye plass man har.

 

Vi smattes!

 

Pynten er sponset av Kokkejævel.no. Bortsett fra varer merket med “Kun i butikk”, sender jeg over hele landet. Ja da, ferdig knust oreo har vi også 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

38 kommentarer
    1. Har brukt denne oppskriften i mange år, men æ har kun en gang laga me sjokomousse fra pakke, da fikk æ streng beskjed fra Datter at d ikke va godt😅 i tillegg hiv æ på piska krem på toppen, mest for det visuelle, de svarte Oreokjeksan vises bedre på kvit krem👍🏻 Ha en fin morsdag med dine kjære🍰

    2. Æ like itj oreokake !!!! Trudd æ ,,, heilt te æ laga dein her ,,, driv å trøkke ned det fjerde stykke no ,,,, takk for ei nydelig oppskrift

    3. Og hvis man gjerne skulle spist enda et stykke : Finhakk salte peanøtter og strø oppå. Da kan det hende at et stykke til glir ned.

    4. Sitter og drikker dagens første kaffikopp og Humrer og koser meg når jeg leser bloggen din asså! Du får sagt det😂

    5. Hei hei hei… denne oppskriften har jeg brukt i mange år, har laget min egen versjon av oppskriften som heter Oreo dream cake 😊 Men avogtil klinker jeg til med hjemmelaget mousse som gjør den ennå litt lettere. Så da tar en 1 kr av provisjonen 😉 God helg til deg og dine. Jeg digger bloggen din og ønsker dere alt godt 😊

    6. Har laget oreokake på denne måten i alle år 😉. Nasjonal kake er vel verdens beste, eller Kvæfjord kake om du vil.

    7. Din troilltamp…..tænk å lægge ut sånne kaker på bloggen når man e på slankern??
      Veldig god kake, favoritten hos bonusbarnebarn. Han dytter gladelig i seg en halv kake men e nokka tam i målet resten av festen.

    8. Kjæresten til sønnen vår har bursdag i dag, og etter en del leiting etter «den riktige» kaka, landet jeg på Oreokaka di. Den falt i smak hos bursdagsbarnet som sa det var den beste oreokaka hun har smakt. I tillegg gled den rett ned hos to av fire barn som i utgangspunktet ikke er glad i ostekrem. De to siste hadde kanskje også klart å spise opp hele stykket hadde det ikke vært for den feite pizza’n vi spiste rett før😅. Denne anbefaler jeg gjerne videre.

    9. Ser deeeilig ut… 😋 Men hvor mye er det i en stor pakke philadelfia ost??? Har en her med 200g i…. 🙄
      😊😁

    10. Hei.koss’n får æ ungan t å få skriveglede?Æ har ei datter som fullstendig mangle d.ho ble bedt om å skrive en sjølbiogeafi engang….hele historien hennes va sånn her : æ heite……e så gammel og bor på……,vil du vit meir så spørr mæ direkte,for æ lev enda 😂ein ainna av hennes historia va sånn her….det var en mørk og stormfull aften,å han ble blendet av sola.Vi flire godt av d,for d e jo unekteli litt komisk,men veit ikke om lærer’n e av samme meining

    11. Everyone loves what you guys are usᥙally up too. Such clever
      work and eⲭpoѕսre! Keep up thе awesоme works guys I’ve added you guys to blogroll.

    12. Åherre … jeg som nettopp har fått streng beskjed om å gå ned i vekt – VÆÆÆ!! Kaaaakeee! *snufs*

    13. Ha, så kult. Æ og Kjærest har akkurat samme oppskrift, bare at æ spare litt av kremen og har den oppå kaka etter laget med sjokolademousse. Ser delikat ut og ostekremen får mer ostesmak sia d e mindre krem i den 😉 Og ja dein e dritgod, får alltid skryt av den. Kan selvfølgelig være folk e bare hyggelig, men d e jo ei anna sia av saken.

    14. Den kaka skal bakes neste tirsdag – da har æ lovd å lage kaka til innsamlingskafeen dagen ætte. Det e væl innafør? 👍🎂😁

    15. Samme oppskrifta som eg har bruka de siste ørten åran, så eg kan skriv under på at den e go ❤️ Eineste forskjellen e at eg har 2 plate gelatin i kremen, så den ikke bi så soggy når den bi ståanes framme.. Ikke at det e nå problem forsåvidt, sia den e den kaka som forsvinn først på kakebordet 😎

    16. Den så da unektelig kulinarisk god ut. Jeg er ingen baker, men kanskje det er denne jeg må prøve å lage. Du kokkejævel, visste du forressten at det er forskjell på å BAKE kake og å LAGE kake??. Jeg kan ikke bake, derfor velger jeg kaker som jeg kan lage. Hils Kjærest og takk ho for oppskrifta, Takk til dæ som deler den. Ha en fin eftan.

    17. Å herregud.. man blir ikke akkurat slank av å lese den her bloggen din 😂
      Den gullrotkaka va forresten himmelsk!!
      Så da står oreokaka som neste på lista… æ trur på alt du skriv 😆

    18. Hjelp!!
      Ka e “ekte” vanilje-sukker?
      Den oreo-kjeksen, e det ikke sånt fyll innimellom?
      Skal man skrape det bort? Eller knuse kjeksen inkludert fyll?
      Æ må ha alt inn med teskje, skjønne du 😀
      Kanskje æ plutselig en dag finn ut æ skal lage kaka til svigersønn min :O

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg