Verdens enkleste fiskesuppe (Toro er for hyser!)

Joda, det er helt greit med en ferdigpose av og til, gjør det selv også, men har du en time til overs så er det så utrolig verdt å lage seg en fiskesuppe helt fra bunnen. Ja, det tar faktisk bare en time. Slik gjør du:

 

Basisoppskrift på fiskekraft

(Oppskriften ganges opp etter hvor mye bein du har)

1 kg bein og avskjær

1 liter kaldt vann

1 ts salt

1/2 ts hel svart pepper

25 gram gulrot

25 gram sellerirot

25 gram løk

25 gram purreløk

2 laurbærblad

(Det skal max være 10% grønnsaker av bein mengden. Feilen mange gjør når de koker kraft er at de har i alt for mye grønnsaker. Da blir det en grønnsakskraft)

 

  • Bruk en smal kjele når du koker kraft. Dette for å forhindre fordamping
  • Gi bein, vann og salt et skikkelig fossoppkok
  • Skru ned varmen og skum skikkelig godt av
  • Tilsett finhakkede grønnsaker, pepper og ev. litt urter hvis du vil
  • La krafta trekke i en liten time
  • Skum av hvert kvarter

 

  • Fjern beina
  • Sil krafta gjennom en vanlig sil
  • Sil krafta enda en gang gjennom en finmasket sil/sileklede hvis du har
  • Kok ned krafta til ca halvparten

 

Lat som om du har begått en fryktelig forbrytelse og parter opp beina i mange små biter. Skyll gjerne beina i kladt, rennende vann for å fjerne eventuelle blod og DNA-spor

 

Drukne beina i kaldt vann og tilsett salt

 

Kok godt opp slik at siste livsgnist forsvinner fra beina. Skum bort alle rester.

 

Skjul alle spor med et lokk av hakkede grønnsaker. Ringer naboen på døra later du som ingenting. Plystre hvis du finner det naturlig.

 

Dukker denne karen opp spør du om han har fløte

 

Verdens enkleste fiskesuppe

7 dl fiskekraft

3 dl kremfløte

2 ss Heinz BBQ-saus (de andre duger ikke)

30 gram smør

30 gram hvetemel

saften fra 1/4 sitron

smak til med salt og pepper

 

  1. Fres sammen smør og mel til en jevning
  2. Tilsett kraft og fløte og kok opp
  3. Tilsett bbq-saus og sitron
  4. Smak til med salt og pepper
  5. Tilsett fisk og grønnsaker
  6. Kok opp og server
  7. Ja, det er faktisk så enkelt

 

Vi smattes!

 

Vil også si at jeg pleier å salte fisken litt en halv times tid før jeg tilsetter den i suppa. Blir fastere og bedre da

 

Pleier også å gi grønnsakene et kjapt oppkok på forhånd og avkjøle dem i kaldt vann før jeg tilsetter dem suppa like før servering. Først og fremt fordi jeg vil ha mest mulig fiskesmak i suppa, men også pga fargene og tykkelsen på suppa. Grønnsaker slipper mye vann ved oppkok og det vil jeg ikke ha i suppa.

15 kommentarer
    1. Kunne du kanskje tenkt dæ å legge ut nån feske oppskrifta til onga som ikkje like fesk (trur dæm lyg) føle vi har prøvd d meste fra ovnsbakt laks til hjemmelaga fiskenuggets/pinna, e så søkkanes førtvilt når dem steile me matbordet når dem høre det e fesk t middag… 🙁
      Hilsen fortvilet 2barnsmor som kanskje sku vært flenkar å servert fesk.

      1. Det er vanskelig og unger er like forskjellig som alle andre mennesker. Min erfaring er i alle fall at enklest er best. Og ferskt. Datter spiser fersk fisk, ikke frossen(ikke fordi den har vært frossen, men fordi det ofte er dårlig kvalitet), men da må jeg ikke “kødde” for mye med den hvis du forstår hva jeg mener. Og hun velger selv hvilket tilbehør hun skal spise. “Liker” ikke saus for eksempel

    2. Homemade fiskesuppe er best. Jeg tilsetter gjerne LITT hvitløk også i suppa eller i kraften. Og utelater selleri. Namnmm.

    3. Her i huset må jeg lage suppa for seg, for ungene liker ikke fiskesuppesier dem, så dem eter kun fisken og ikke suppa 🤣
      Gleder meg til å prøve denne oppskrifta 👍

    4. Jeg har fått en skrei som elevene har fisket i Lofoten 🙂 Den er saltet, så jeg hadde tenkt å henge den til tørk. Hva ville du brukt den til når den er ferdig tørket?

    5. Digg men alt for mye jobb/tid, blir dessverre ingen favoritt her.
      Godt alternativ er de ferdige fersk-suppene som nå er kommet i super’n med add’ing av litt fersk filet – Digg dem og 🙂

    6. Du er dyktig. Så du har sikkert en god oppskrift på kraft av rekeskall, Dere selger jo en god del Varanger reker. Dem er jo bare nydelig.Men tru de færreste koker kraft av skall, Det meste går nok rett i søppla. Den krafta setter en nydelig smak på din fiskesuppe (vil æ tru)

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg