Det finnes 211 000 oppskrifter på waldorfsalat på norske internettsider, men oppi i Himmelen, der jeg kommer fra, der bruker vi bare én. Nemlig denne:
Himmelsk waldorfsalat
(6 porsjoner)
1 sitron, finrevet skall og saft
100 gram rosiner
100 gram røde druer, delt i to
100 gram gram klementin, båter delt i to
100 gram stangselleri, fine terninger
100 gram ananas, delt i biter
1oo gram fruktcocktail, uten saft
1 ss kokosmasse
200 gram røde epler, delt i biter
200 gram hodekål, fine strimler
Bland sammen
100 gram lettrømme
100 gram ekte majones
Bland sammen og vend inn i salaten. La den stå kaldt et par timer, gjerne over natten.
1,5 dl kremfløte
Piskes til krem og vendes inn i salaten like før servering
100 gram valnøtter (eller andre nøtter du har for hånden)
Grovhakkes og serveres i en skål ved siden av. (Nøtter blir ganske fort bløte og ekle, så unngå å vende den inn i selve waldorfen. Det er også best med tanke på allergikere)
Pynt med noen rosiner, druer, valnøtter og klementinfileter.
Passer til
- Kalkun
- Koldtbord, jule- og nyttårsfrokost etc.
- Seibiff og laks
- Svinekoteletter
- Pita med kylling
- Sterk mat
- Osv., osv.
Godt nytt år!
Les også:
Enorm salat, anbefales – «himmelsk god»
Godt Nytt År
Nei takk.Den varianten blir ikke å finne på bordet hos oss.Men greit å ha flere varianter av Waldorfen.Smak og behag er så forskjellig.Lykke til og godt nytt år alle sammen

Takk for info.
Ny vri på waldorf salat:)
Sikkert godt. Jeg skal lage waldorf salat i dag. Annen oppskrift:)
Godt nytt år til deg og dine. Du har inspirert mange i bloggverden:)
Ananas? Kokos? Hodekål? Neh, holder meg til mammas oppskrift jeg, som forøvrig er ganske lik (bortsett fra fruktsalaten).
Godt nytt år, og gleder meg til å lage mat fra kokeboka di som jeg fikk til jul, signert
Den himmelske waldorfsalat.er det beregna til mange pers,den oppskrifta her.
8-10 pwts
Den så god ut
Godt nyttår
Takk og godt nytt år til deg også
Er rosiner veldig nødvendig….?
Ha ha, ikke hvis man ikke liker rosiner… (men det er godt, og trekker til seg fuktighet slik at den i stedet for å skille seg ved lagring heller blir mer saftig
Åkei, da skal e kanskje gi d en sjanse…
Takkåtakk – å godt nyttår!
TAKK! E tok rosiner oppi å det va skikkelig, skikkelig god waldorf, muligens den beste som e har lagd. Tusen takk!
Den oppskriften må jeg prøve. Takk skal du ha.
Godt Nyttår 
Du vil nok ikke angre!
Godt nytt år!