Det finnes 211 000 oppskrifter på waldorfsalat på norske internettsider, men oppi i Himmelen, der jeg kommer fra, der bruker vi bare én. Nemlig denne:
Himmelsk waldorfsalat
(6 porsjoner)
1 sitron, finrevet skall og saft
100 gram rosiner
100 gram røde druer, delt i to
100 gram gram klementin, båter delt i to
100 gram stangselleri, fine terninger
100 gram ananas, delt i biter
1oo gram fruktcocktail, uten saft
1 ss kokosmasse
200 gram røde epler, delt i biter
200 gram hodekål, fine strimler
Bland sammen
100 gram lettrømme
100 gram ekte majones
Bland sammen og vend inn i salaten. La den stå kaldt et par timer, gjerne over natten.
1,5 dl kremfløte
Piskes til krem og vendes inn i salaten like før servering
100 gram valnøtter (eller andre nøtter du har for hånden)
Grovhakkes og serveres i en skål ved siden av. (Nøtter blir ganske fort bløte og ekle, så unngå å vende den inn i selve waldorfen. Det er også best med tanke på allergikere)
Pynt med noen rosiner, druer, valnøtter og klementinfileter.
Passer til
- Kalkun
- Koldtbord, jule- og nyttårsfrokost etc.
- Seibiff og laks
- Svinekoteletter
- Pita med kylling
- Sterk mat
- Osv., osv.
Godt nytt år!
Les også:
Enorm salat, anbefales – «himmelsk god»
Godt Nytt År🎉
Nei takk.Den varianten blir ikke å finne på bordet hos oss.Men greit å ha flere varianter av Waldorfen.Smak og behag er så forskjellig.Lykke til og godt nytt år alle sammen🌟🥂
Takk for info.
Ny vri på waldorf salat:)
Sikkert godt. Jeg skal lage waldorf salat i dag. Annen oppskrift:)
Godt nytt år til deg og dine. Du har inspirert mange i bloggverden:)
Ananas? Kokos? Hodekål? Neh, holder meg til mammas oppskrift jeg, som forøvrig er ganske lik (bortsett fra fruktsalaten).
Godt nytt år, og gleder meg til å lage mat fra kokeboka di som jeg fikk til jul, signert😃
Den himmelske waldorfsalat.er det beregna til mange pers,den oppskrifta her.
8-10 pwts
Den så god ut 😋
Godt nyttår
Takk og godt nytt år til deg også 🙂
Er rosiner veldig nødvendig….?
Ha ha, ikke hvis man ikke liker rosiner… (men det er godt, og trekker til seg fuktighet slik at den i stedet for å skille seg ved lagring heller blir mer saftig 🙂
Åkei, da skal e kanskje gi d en sjanse…
Takkåtakk – å godt nyttår!
TAKK! E tok rosiner oppi å det va skikkelig, skikkelig god waldorf, muligens den beste som e har lagd. Tusen takk!
Den oppskriften må jeg prøve. Takk skal du ha. 👍😊 Godt Nyttår 🎉
Du vil nok ikke angre! 😀 Godt nytt år!