Kokkejævelsk waldorfsalat (Slik gudene ville lagd den)

Det finnes 211 000 oppskrifter på waldorfsalat på norske internettsider, men oppi i Himmelen, der jeg kommer fra, der bruker vi bare én. Nemlig denne:

 

Himmelsk waldorfsalat

(6 porsjoner)

1 sitron, finrevet skall og saft

100 gram rosiner

100 gram røde druer, delt i to

100 gram gram klementin, båter delt i to

100 gram stangselleri, fine terninger

100 gram ananas, delt i biter

1oo gram fruktcocktail, uten saft

1 ss kokosmasse

200 gram røde epler, delt i biter

200 gram hodekål, fine strimler

Bland sammen

 

100 gram lettrømme

100 gram ekte majones

 

Bland sammen og vend inn i salaten. La den stå kaldt et par timer, gjerne over natten.

 

1,5 dl kremfløte

Piskes til krem og vendes inn i salaten like før servering

 

100 gram valnøtter (eller andre nøtter du har for hånden)

Grovhakkes og serveres i en skål ved siden av. (Nøtter blir ganske fort bløte og ekle, så unngå å vende den inn i selve waldorfen. Det er også best med tanke på allergikere)

 

Pynt med noen rosiner, druer, valnøtter og klementinfileter.

 

Passer til

  • Kalkun
  • Koldtbord, jule- og nyttårsfrokost etc.
  • Seibiff og laks
  • Svinekoteletter
  • Pita med kylling
  • Sterk mat
  • Osv., osv.

 

Godt nytt år!

 

Les også:

Perfekt helstekt kalkun

 

 

15 kommentarer
    1. Nei takk.Den varianten blir ikke å finne på bordet hos oss.Men greit å ha flere varianter av Waldorfen.Smak og behag er så forskjellig.Lykke til og godt nytt år alle sammen🌟🥂

    2. Ny vri på waldorf salat:)
      Sikkert godt. Jeg skal lage waldorf salat i dag. Annen oppskrift:)
      Godt nytt år til deg og dine. Du har inspirert mange i bloggverden:)

    3. Ananas? Kokos? Hodekål? Neh, holder meg til mammas oppskrift jeg, som forøvrig er ganske lik (bortsett fra fruktsalaten).

      Godt nytt år, og gleder meg til å lage mat fra kokeboka di som jeg fikk til jul, signert😃

      1. Ha ha, ikke hvis man ikke liker rosiner… (men det er godt, og trekker til seg fuktighet slik at den i stedet for å skille seg ved lagring heller blir mer saftig 🙂

        1. TAKK! E tok rosiner oppi å det va skikkelig, skikkelig god waldorf, muligens den beste som e har lagd. Tusen takk!

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg