BuljoBurger

Reklame | Kokkejævel.no

Foto: Frikant

BuljoBurger

400 gram kjøttdeig (med salt og vann)

400 gram reinskav

Kjør reinskavet dypfrosset i foodprocessor. Tin litt før du blander inn i kjøttdeigen.

 

Er du så heldig at du har kvernet rein- eller elgkjøttdeig trenger du naturligvis ikke “jukse” på denne måten. Velger likevel denne varianten siden folk flest ikke har tilgang på slikt.

 

1/2 vaniljestang, frøene

1 ts tørket rosmarin

1 ts grovmalt svart pepper

5 gram salt

10 gram fersk hvitløk, finhakket

10 gram løkpulver

12 gram potetmel

1 ss tomatpuré

0,25 dl flytene margarin med smørsmak

2 ss dl flytende viltfond

1 ts  liquid smoke

(finner du ikke det i butikk kan du bruke finhakket bacon av GOD kvalitet. Ikke kjøp noe rask!)

Kjøres på foodprocessor

 

1,5 dl kaldt vann

 

Kna krydret godt inn i kjøttet før du tilsetter vannet 1/2 dl i slengen og knar det det godt inn. Kna ca 3 minutter. Deigen skal være fat, fin og smidig.

 

Foto: Frikant

Vei fire 200 grams burgere og brun dem på begge sider i stekepannen. Etterstekes i ovn på 225 grader ca 5 minutter. En ekte BuljoBurger har fetaostkrem og stekt bacon på toppen. Serveres gjerne med urtepotet og tyttebærkrem.

 

IKKE GJØR DEG TIL KJELTRING FOR ET PAR KRONER!

Dette er en originaloppskrift fra selveste Kokkejævel, og alle Kokkejævels oppskrifter koster min. 2 kroner pr oppskrift. Dette er en ordning basert på tillit, men kulinarisk tjuvpakk som nekter å betale for seg vil oppleve Kokkejævels veldig vrede, og det vil kastes en gastronomisk forbannelse over både deg og hele din slekt. Eder og galle kan også forekomme. Trolig å både bøtter og spann,

Har du problemer med 2 kroner som engangssum, så tilbyr vi naturligvis en nedbetalingsplan som begge parter kan være fornøyd med, og du vil være kvitt gjelden i løpet av få år.

 

Ikke gjør deg til kjeltring for et par kroner! Gå inn på VIPPS og skriv KOKKEJÆVEL(ikke telefonnummer) og send over det du skylder meg. Nuh!

 

 

 

9 kommentarer
  1. Såå klart ska du få pæng for oppskriftene , har vippsa 100 kr , håper det e greit så eg slipper å vipse 2kr rettsom det e , du e en unik mann med tæl , klemz til dere , små og store 😘👶😘😘

  2. Denne må prøves 👏🙏 Takk for god blogg, humor og nakent alvor! Bor i Finland så jeg har ikke vipps 😅 men kan jo sende deg noe finsk (Fazer, eller noe av Moomin til Lillebror?) om du mailer meg en adresse (til hoftepluss, så blir man ikke private) Som takk for oppskrifter jeg frekt har snyltet på

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg