Det finnes fenalår. Så finnes det sirupsaltede fenalår fra Mydland.

Reklame | Kokkejævel.no

Jeg vet ikke hvor mange gullmedaljer Mydland har vunnet opp gjennom, men selv om det er mange, så har de umulig fått like mange medaljer som jeg har fått superfornøyde tilbakemeldinger på fenalåret deres nå i snart to tiår med julehandel.

 

Smak er subjektivt, men det er flere faktorer som gjør at fenalårene fra Mydland nesten er i en klasse for seg selv.  For det første holder de samme høye standard, år etter år etter år, slik at jeg aldri har aldri vært redd for å anbefale et Mydland-lår, fordi jeg VET at de ikke kødder med kvaliteten.

 

For det andre er lårene forholdsvis små og jevne i vekt slik at saltingen og tørkingen blir jevn og fin på alle fenalårene, ikke bare de minste. Dessuten, og dette blir bare viktigere og viktigere for folk, har de trolig markedets laveste saltinnhold med bare 4,1%, (50% mindre enn vanlige fenalår), uten at det går på bekostning av verken smak, kvalitet eller holdbarhet.

 

Mens vi er inne på salt, så må jeg jo også nevne den berømte tradisjonsoppskriften med sirup i saltlaken som bidrar langt mer til smaken enn man kanskje skulle tro, for det smaker ikke søtt, bare inderlig og deilig. Dette er rett og slett et helt unikt produkt fra Tromsø som jeg på det aller sterkeste vil anbefale deg å prøve.

 

På bildet ser dere produkter jeg selger mye av til spekemat nå for tiden. Skjenning, dette vidunderlige trønderske flatbrødet som er penslet på ene siden med sukkerlake som gjør det ekstra godt til saltmat som fenalår, finnekjøtt, sodd og spekemat. Prøv også Skjenning til julegrøten…

 

Mjødurtgelé har jeg jeg på det sterkeste anbefalt før til spekemat og pinnekjøtt, men vil også trekke fram Nordlysgelé. Den er også nydelig til spekemat, men i tillegg er den også helt fantastisk til lutefisk. Anbefales!

 

Pinnekjøttkrydder til fenalår? Absolutt! Jeg pleier å pensle mjødurtgeleen på låret og drysse pinnekjøttkrydder over. Magisk!

 

Klikk inn på julegavebutikken Kokkejævel.no HER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7 kommentarer
    1. Hei’
      Går det bra med deg og dere? 😁 har et spm- skal du slutte å blogge? Håper virkelig ikke det.. bare tenker på fraværet ditt, selvom det selvsagt er lov:)

      Ha en fin uke:)

      Mvh

      Stine

    2. *..øyeblikket ‘lappelura’ fra østlandet innser hvor uendelig mye mer kunnskap hun sitter inne med av asiatisk matkultur enn den hjemmehørende i sin egen..*

    3. Anbefaler skjenning. Er fra trøndelag selv. Men etter jeg flyttet til Inderøy så har jeg fått erfart hva skikkelig flatbrød til sodd er🤩 ellers også! Skal man ha sodd så er det Inderøy sodd som er innertier!

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg