Det må hvile en forbannelse over meg…

Jeg vet ikke hvor lenge Adam var i Paradis, men jeg fikk i alle fall bare én dag…

 

Merket jo at jeg hadde litt vondt i høyrefoten da jeg gikk ned fra Komsalaia i går, men jeg har så mange vondter, til og fra og fram og tilbake, at jeg egentlig ikke bet meg spesielt merke i enda en som plutselig dukket opp. Still deg i kø liksom. Jeg bare haltet på en litt ny måte, og kom meg trygt ned og hjem uten at jeg brydde meg det minste grann.

 

Vel, 01:30 i natt brydde jeg meg til de grader! Jeg må vel kunne påstå at jeg er rimelig vant med sterke smerter, men dette var i sannhet en ny (delta)variant. Jeg så på klokka og måtte slukøret konstatere at det ennå var et par timer til jeg kunne ta nye tabletter. (Det er tross alt grenser for hva denne arme kroppen klarer å absorbere av smertestillende.

 

03:30 var tiden endelig inne. Jeg fikk, på en svært umandig måte, forflyttet meg fra sofaen til kjøkkenet og kunne livreddende medisiner. Var dessverre helt fri for de med aller størst effekt, men i nøden spiser fanden rosa, og etter en halv times tid var effekten såpass at jeg klarte å duppe av i alle fall.

 

05:26 ringte jeg legevakta. Fikk ikke svar. Ringte igjen 06:01 og fikk time 08:00.

 

Det ble ikke røntgen, for hun var ganske sikkert på at det ikke var brudd, men trolig noen avrevne muskelfester-et-eller-annet(hun brukte MANGE fremmedord til å være en moderne, ung lege. Har vært mye hos forskjellige leger de siste årene, og mitt inntrykk er at de aller, aller fleste prøver så godt de kan å snakke et språk som vanlige folk forstår. Ingen kritikk fra min side altså, bare en observasjon.), som det var gått betennelse i pga. den voldsomme belastningen det faktisk er for en stakkars fot nederst på en 135 kilos tung kropp,  å kreke seg opp Komsalaia fra Tolleviksiden 83 ganger på 83 dager.

 

Hun ba meg holde meg i ro. No shit, jeg kom inn, haltende på krykker og med maksdosen av paralgin forte presset til det aller ytterste. Selv jeg forstår at det neppe blir noe Komsala-tur i dag…

Fikk Vimovo, et medium sterkt betennelsesdempende middel, og hvis foten ikke ble litt bedre til over helga måtte vi ta MR for å sjekke bløtvevet. Jeg både håper og tror legen ha rett. At dette ikke er brudd, men bare en heidundrende betennelse.

 

En prøvesten skal livet være. Her er solen, ta den kjære. Snart er dagen ny og du står opp.

Ole Paus

 

 

Kulinarisk hilsen

Kokkejævel

Den forbannede

 

 

 

 

18 kommentarer

Siste innlegg