Er det noen der ute?

Reklame | Kokkejævel.no

Jeg vet ikke hvorfor, men de siste ukene har jeg våknet hver enste natt mellom halv to og halv fire. Som regel klarer jeg å sovne igjen hvis jeg hører på en eller annen podcast, men i natt orket jeg ikke og sto opp, kokte meg (pulver)kaffe og småjobbet foran PCen.

 

Selv om jeg har våknet og ikke får sove igjen, så kjenner jeg jo at jeg er trøtt og burde fått to-tre timer til bak øyelokkene, men husker dere, det var jo slik som nå jeg holdt på da jeg begynte å blogge i 2019? Sto opp klokka fire for å rekke å skriveblogg  før jeg var på jobb på Hoftepluss klokka seks. Seks-sju dager i uken i flere måneder. Samtidig som jeg skrev på boka “Livet mellom måltidene”.

 

Har heldigvis roet meg litt nå, men det var en artig periode. Masse media, masse oppmerkosmhet. Trengte noe annet å tenke på etter Katastrofen. På mange måter tror jeg at bloggen “reddet” meg. Gjorde meg såpass kjent at boka solgte bra, og jeg fikk meg enda en bokkontrakt. Er jeg riktig heldig kan jeg bli en slags kokebokforfatter på sikt. Salget på neste bok avgjør akkurat det. Selger den bra blir det i alle fall en bok til. Har den i hodet allerede. En hel bokserie faktisk. Håper på godt salg.

 

En annen ting som denne bloggsuksessen har “gitt” meg, er denne lille nettbutikken min. Jeg hadde nok klart å stable en nettbutikk på beina også uten bloggen, men jeg er overbevist om at salget ikke en gang hadde vært halvparten så bra uten bloggen som flaggskip. Selv om produktene jeg har samlet er av av helt ekstrem kvalitet, og garantert ville blitt en suksess på sikt, så hadde jeg aldri i verden klart å oppnå et slikt formidabelt godt salg da vi start opp før jul i fjor. Et salg som ga meg “rygg” til å tåle de magre etterjulmånedene, samt investere i kjøl- og fryseanlegg uten en enste krone i lån.

 

Til tross for alt, så er jeg en veldig, veldig heldig og privilegert mann. I det ene øyeblikket ligger man nede med brukket rygg og gisper etter luft, og i det andre har man reist seg og er i ferd med å skape seg en helt ny framtid. Ja, jeg har jobbet beinhardt for det, i mange, mange år, men det er det mange som gjør uten å “få det til”. Man er også avhengig av litt flaks, samt evne til å utnytte både store og små momentum som dukker opp underveis.

 

Til tross for at jeg er litt sjenert, eller kanskje nettopp derfor,  så har jeg aldri vært redd for å stikke meg, bli sett og gå nye veier. Det gjør selvfølgelig at jeg av og til går feil og må snu, men som regel kommer jeg fram til spennende steder der få eller ingen har vært før, og det er det, samt dette intense behovet for å klare meg selv, som driver meg.

 

Dette voldsomme behovet for å klare meg selv tror jeg kommer fra oppveksten. Det å stå utenfor og ikke passe inn gjør noe med et barnesinn. Jeg utviklet evnen til å fylle dagene med innhold og glede uten hjelp fra fellesskapet, fra bygda rundt. Jeg klarte meg selv og hadde det bra, selv om andre kanskje lo av meg og syntes jeg var en raring.

 

Ikke helt ulikt slik situasjonen er i dag. Jeg klarer meg selv og går mine egne veier. Da kroppen kollapset og ikke kunne jobbe som kokk lenger enn 15 minutter i slengen, så utnyttet jeg momentumet som oppsto etter bloggen og skapte meg en ny arbeidsplass, nettbutikken, der jeg faktisk kan sette meg etter 15 minutters jobb uten at det går ut over noe eller noen. Det tar bare litt lengre tid å fullføre. Det at det ser ut til at jeg har evnet å gjøre nettbutikken til et levebrød for meg og min familie er jeg både stolt , ydmyk og veldig glad for.

 

Hei, hvor tiden flyr når man koser seg snakker om seg selv! Klokka er straks blitt fem. Tror faktisk jeg skal prøve å bikke litt på sofaen og høre på Abels tårn på Nrk. Greit å få litt innputt om verden utenfor bobla. Når man jobber så mye som meg, og hele livsgrunnlaget er avhengig av egen innsats, så er det lett for at man havner i en boble der det aller meste av fokuset handler om deg og ditt. Derfor prøver jeg å høre på “kloke” podcaster som Verdibørsen, Språksnakk, Ekko, Abels tårn, Politisk kvarter og Dagsnytt 18. Det gjør meg kanskje ikke vis og klok, men det holder meg litt oppdatert og minner meg om at det finnes andre liv der ute enn mitt.

 

Klokka åtte drar jeg på jobb. Stikk gjerne innom nettbutikken og kjøp noe godt til deg eller noen du er glad i. Det har bare kommet inn fire ordrer i løpet av natta, og det holder ikke til salt i såret. Klikk HER for å komme til den lille nettbutikken med den store smaken 🙂

 

 

Ønsker alle der ute en riktig god dag, (når den tid kommer)!

 

Kulinarisk hilsen

Kokkejævel

 

EDIT

Det ble baking! Siden hver dag er en fest, så klinker jeg til med festrundstykker med parmesan og gode urter. Oppskrift kommer når de er ferdig stekt 🙂

 

Klikk HER for oppskrift!

5 kommentarer
  1. Håper du klarer å få til et par timer til.med søvn, er jo håpløst å starte dagen midt i natta, blir jo som i et vakuum. God morgen nstt11😴
   Lag en fin andre påskedag for deg og fine.

  2. Fantastisk gode krydder i nettbutikken din, ble en højdare her i familien. Og i går smakte vi på Kokkejævels snaps, den har stått I 2 uker og godtgjort seg sammen med litt Vikingfjord og var bare nydelig. Så all ære til produktene dine😀

  3. Tusen takk for elgpølsen som pløtsligt dukka upp i postkassen, så gøy med overraskninger. Pølsen var god også 😀

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg