GRATIS OPPSKRIFT! -Jordbærpikkene

Reklame | The Kokkejævel

God morgen, godtfolk! Klokka er litt over fem og jeg er, bokstavelig talt, klar som et egg for dagen. Har sovet på sofaen i natt. Ikke fordi jeg har blitt kastet ut av det som snart blir en ekteseng, men fordi Lillebror var litt urolig og var for lyder i går kveld, og jeg er helt avhengig av podkaster fra NRK P2 for å sovne. Pleier å høre på Dagsnytt 18, Debatten, Språksnakk (Tidligere Språkteigen), Abels tårn og Verdibørsen når jeg legger meg.

 

Da jeg var liten hadde jeg en kassett der Per Aabel leste eventyr. Vi hørte på den hver enste kveld. Fant den forresten på søppelfyllingen på Sortland. Før i tiden så var jo fyllingene åpne, og vi brukte av og til å dra dit på lørdager for å lete etter ting som folk hadde kastet. Brukte å være mye folk der. Helt utrolig hvor mye flott man kunne finne. I våre dager sorteres jo alt, og resten graves ned.

 

Verdibørsen ja. I går kveld var det det jeg hørte på fram til jeg sovna. Irriterende at jeg sovna, for det var jævlig interessant. Handlet om griser. For under hundre år siden hadde de ganske lange føtter og vandret fritt rundt på gårdene. Gravde ustanselig i jorda og koste seg. De ble spist den gangen også, men de hadde det bra. I våre dager har de fått korte bein og grisene ser aldri dagslys. Der purkene tidligere fødte 4-5 unger i hvert kull, kan kullene nå bli så mye som over 30. Med 14-16 spener dør ca 20% av ungene og purka får liggesår av all ammingen, men i stedet for å redusere antall grisunger, så forskes det på å få skulderbenet mindre slik at hun ikke ligger hull i huden sin. Etter fire uker, mot naturlig fire-fem måneder, og nå skriver jeg fritt etter hukommelsen, blir ungene tatt fra purka. Etter loven skal hun da få en uke «fri» før hun igjen kan bli inseminert.

 

Det er lovpålagt at en gris på 100 kg skal få boltre seg på 0,8 m2. Det er altså under en m2 pr gris! Det er så lite at grisene faktisk ikke kan sove samtidige, men må sove på “skift”, for betonggulvet er rett og slett ikke stor nok for at alle skal kunne legge seg samtidig.

 

Jeg er ingen ekspert, dessuten sovnet jeg halvveis i programmet, men så vidt jeg vet har alle andre store dyr, som ku, sau, geit hest osv, krav på å gå ute et visst antall dager i året. Skulle for faen bare mangle, men hvorfor har ikke grisene denne rettigheten? Grisen, som er det dyret med størst intelligens og som ligner oss mennesker i så stor grad at vi faktisk kan, snart i alle fall, dyrke organer ,som lever, hjerte og nyrer, inne i grisen og bruke dem i oss selv. Så skal den altså leve på 0,8 m2 og aldri få se dagslys eller kjenne noe annet enn betong under føttene sine. Hvorfor behandler vi grisene så fryktelig? Jeg får vondt i magen. Kjære politikere, uansett parti, til og med Rødt, vær så snill å i alle fall øke bingeplassen til en m2 og gi grisene minimum like mange utedager som andre dyr. Selv om de blir alet opp utelukkende for slakting, hele 1,7 millioner hvert eneste år, så er jeg helt sikker på at baconet, ribba, pølsa og svinesteiken hadde smakt mye bedre hvis grisen hadde blitt behandlet med et minimum av verdighet mens den levde. Det er ikke grisebøndene det er noe feil med, det er lovverket. Slipp grisene fri!

 

Grå morgen i Tollevika. Bildet er tatt kvart over fem fra innsiden av vinduet. Sitter med beina på bordet bare iført en snasen boxer, og orker ikke gå ut bare for et bilde. Grått og litt surt, akkurat slik jeg liker det når jeg har mye å gjøre inne. Var forresten ekstremt effektiv i går. Ble ferdig med nesten alle 20 rettene og har kun et par igjen, samt  en del småtilbehør og+ systematisering og kutting, slik at vi faktisk er klar for første bilde kl. 09:00 i morgen tidlig. Jeg rekker det, men det er kjedelig hvis sola hadde skint fra skyfri himmel.

 

Hvis dere vil ha sendt noe i morgen, mandag, fra den lille nettbutikken med den store smaken, Kokkejævel.noså har jeg tid til å pakke alle bestillingene i dag. Akkurat nå ligger det bare sju bestillinger inne, så bestill HER eller DER, (blir aldri lei den vitsen!) hvis du vil ha noe godt til påske 🙂

 

Dere husker lørdagskurven som jeg fikk av Kjærest i går? Det er noe nytt vi har begynt med, og jeg får ønske meg hva jeg vil i lørdagskurven. Målet er et det skal bli litt lettere å holde seg unna fristelser resten av uka. Jeg ønsket meg gjendekjeks, kinder, fløte og jordbær.

 

Kurven ble tatt vel i mot…

 

Jordbærpikkene

1 pk jordbær

1 pk fløte

1 ts vaniljesukker

Sukker eller, som i mitt tilfelle, sukkerfritt sukker

1 liten ss potetmel

Kinderstang

Gjendekjeks

 

Del jordbærene i fire og sukre dem til du syns de er passe søte. Ha de i en kjele og kok de lett opp. Tilsett 1 ss potetmel utrørt i 1 dl vann. Kok opp en gang til, men skal ikke koke, og avkjøl.

 

Pisk fløten til krem. Trenger ikke sukker i, men liker en god ts vaniljesukker for å gjøre kremen “rund og god” i smaken.

 

Knus 4 gjende pr glass i en matprosessor eller med en kjvele.

 

Legg alt lagvis og la stå, hvis du klarer, 30-60 minutter før du spiser. Nam nam!

 

(For ordens skyld: Ja, jeg har skikkelig dårlig guttehumor, men så er jeg er jo også en slags gutt)

 

I DAG FÅR DU OPPSKRIFTEN GRATIS! 😀

Dette er en originaloppskrift fra sjølvaste Kokkejævel, og alle Kokkejævels oppskrifter koster min. 2 kroner pr oppskrift, ev. 100 kr for et helt år. Dette er en ordning basert på tillit, men kulinarisk tjuvpakk som nekter å betale for seg vil oppleve Kokkejævels veldig vrede, og det vil kastes en gastronomisk forbannelse over både deg og hele din slekt sju slektsledd fram i tid. Edder og galle kan også forekomme. Trolig å både bøtter og spann.

 

Har du problemer med 2 kroner som engangssum, så tilbyr vi naturligvis en nedbetalingsplan som begge parter kan være fornøyd med, og du vil være kvitt gjelden i løpet av få år.

 

Ikke gjør deg til kjeltring for et par kroner! Gå inn på VIPPS og skriv KOKKEJÆVEL (ikke telefonnummer) og betal for godsakene. Betaler du 100 kroner så kan du bruke så mange oppskrifter du vil i et helt år! 😀

 

Vi smattes!

 

PS!

Fantastisk oppskrift på søndagsteken finner du HER

(OBS! Ikke gratis)

 

Og for deg som ikke has skjønt hvorfor i all verden jeg blander inn dyrevelferd inn i en oppskrift, så er det jo fordi det er akkurat der vi gjør. Vi tenker “Herre Gud, er det sant? Det er jo helt forferdelig!), så reiser vi oss opp, ser ut av vinduet og tenker på noe helt annet.

 

 

 

 

 

19 kommentarer

    1. Det finnes heldigvis alternativer, vi kjøper gris og lam fra en gård hvor de får gå fritt ute hele året. Kjøttet smaker helt annerledes enn det du får i butikken, og selv om det er litt dyrere enn i butikken så er det absolutt verdt det!
      Vi spiser heller mindre kjøtt men sørger for at det vi spiser er av god kvalitet. Da er det faktisk essensielt at dyra har fått plass å bevege seg på og har hatt gode levevilkår!

      Syns det er supert at det settes fokus på dette, syns det er litt trist at kvantitet og billig kjøtt skal være viktigere enn at dyra har det bra.

    2. Da burde du også slå et slag for kyllingen og høna også som lever i tusentall inne i et bygg. Og hest som e lovpålagt 2 timer bevegelse hver dag, kor 1 time kanskje betyr ridning og 1 time ute før den går inn i boksen sin igjen, og aldri får være sosial med andre hester fordi dem går aleina i en liten paddock (som kan være typ 5×5 meter på ridesenter), og har gitter imellom hesteboksan. Eller innekatter som også aldri får oppleve frisk luft, kaniner som sitter i for små bur fordi eieran tenker ikke på at en kanin har behov for å bevege sæ. nei d her ble bare deprimerandes så best å gi sæ nu.

    3. Takk for nok en fin blogg 😊
      Særdeles sjelden jeg kommenterer, men leser alt du skriver. Heier på deg og alle andre med integritet og mot!
      Siden du skriver om griser og dyrevelferd: Jeg har selv hatt gleden av å besøke Grøstad gård – som virkelig fokuserer på dyrevelferd. Dokumentaren om grisen Gunda var jo også på lista over Oscar-bidrag fra Norge 👍 Dessverre nådde den ikke helt opp. Men vil du se hvordan Gunda og vennene har det, anbefaler jeg dokumentaren.
      Det er heldigvis ikke alle griser i Norge som har det så vondt som du beskriver 🥰
      https://www.dagsavisen.no/nyheter/innenriks/2017/12/17/perler-av-svin/

      1. Tusen takk! Nei, noen har det bra, men de aller, aller fleste, selv om bøndene følger loven, har de ikke bra. Det er kun en lovendring som skal til. Flok flest kjøper billigst mulig, så forbrukermakt nytter ikke. Jeg vil ha samme lovverk for gris som storfe. Ikke art storfe lever luksusliv, men de har det i alle fall bedre enn industrigrisen

        1. Da håper vi på en lovendring som gir både gris, storfe og alle andre dyr et best mulig liv før de ender opp på middagsbordet ❤️🍽

    4. Hei, har ikke vips. Hvis æ skulle finne en oppskrift som æ fikk lyst å prøve, kan du da sende kto.nr?

    5. En liten digresjon når tema er griseprat, jordbærpikker og Abels Tårn. Høna som også tilhører dyre og planteriket var et tema for litt siden i tårnet. En av livets store gåter. Hvem kom først, høna eller egget. Biologer , professorer og andre kloke hoder var i studio. Ble litt distrahert på slutten.. fikk ikke med meg konklusjonen.. om det var noen?

      1. Har du et liv? Eller sitter du bare på nettet og klimprer på klissete tastatur med pekefingermetoden? Egget kom først og du sto sist i køen. Åpenbart.

    6. Tror vel dyrevelferden i Norge er omvendt proporsjonal med hvor mye makt interesseorganisasjonen Senterpartiet har.

      Ha en fortsatt fin søndag 😊

        1. Haha, ja. Abels tårn anbefales. Fra avansert nanoteknologi, fjerne galakser, fysikk, psykologi, dopapir og bidet. Dopapir greia i går var tankevekkende. Et spørsmål henger fortsatt i luften. Når du får bæsj på fingrene, tørker du da med papir til papiret ikke lenger er brunt?😳

    7. Interessant lesing i dag! Ja jeg mener det, og dyrevelferd ER viktig slik du skriver! Baconet i dag smaker ikke slik baconet smakte før!
      Så mange gode oppskrifter du legger ut, gleder meg til du en dag kommer ut med en ekte kokebok, den skal jeg ha, gjerne signert (y) Jeg er en av de som ikke tør bruke noen fra bloggen for en gastronomisk forbannelse vil jeg helst unngå, da venter jeg heller på boken din. Kanskje den er velsignet også 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg