Grove baconsnurrer med pesto og hasselnøtter

Pizzasnurrer er godt, bevares, men kanskje litt kjedelig? Ikke er det spesielt sunt heller. Da er det bedre med noen skikkelig saftige baconsnurrer av mellomgrov deig med nøtter i. Supergodt helt ferske, men også fantastisk å pakke inn i folie og varme opp på bålet i påsken. Jada, blir deilig å dekke disse med masse saftig ost, men hei, vi skulle prøve å være litt sunne her, skulle vi ikke?

 

Kjevle ut deigen slik at den er like dyp som en skåret baconskive. Ca 1/2 cm tjukk. Joda, dette klarer du! Jeg pleier å dele deigen i to før jeg kjevler. Ikke fordi det er viktig, men litt lettere å jobbe med.

 

Smør på pesto. Jeg kjøpte et ferdig glass på butikken og kjørte det sammen med en pakke bladpersille på stavmikser for å få en finere og grønnere farge, men ikke nødvendig for smaken.

 

Dekk leiven med skåret bacon, tett i tett. Dryss gjerne over litt timian og grovmalt svart pepper. Osten skulle vi holde oss unna, skulle vi ikke?

 

Skjær langs baconet med en pizzakniv og rull hver strimle ganske tett sammen.

 

Surr en baconskive lett slapt rundt hver baconsnurr og stikk en tannpirker i tre, uten peppermytesmak, inn i skøyten. Heves i en halv time.

 

Etter 15 minutter på 225 grader varmluft ser den slik ut. Unnskyld språkbruken, men fy faen de ser deilige ut!

 

Grov snurrdeig

5 dl lunkent vann

1 pk pizzagjær

(Bruker alltid pizzagjær når jeg lager snurrer, kanelsnurrer også. Er så sykt mye lettere å kjevle)

1 ss sukker

1-2 ts salt

(Best med to, men går helt fint med bare en også)

3 ss olivenolje

2,5 dl hasselnøtter/valnøtter

(Kan sløyfes hvis du er allergisk. Riktignok gir de mye god smak, men er slett ikke verdt å dø for)

5 dl grovmalt sammalt hvetemel

(Bruker alltid grovmalt når jeg baker. Den finmalte varianten gir en kleimen, litt bitter smak i munnen som jeg ikke liker)

5-6 dl hvetemel

 

 1. Bland sammen lunkent vann, gjær, sukker og sammalt hvetemel og la det ligge og trekke til seg væske i 30 minutter. (Utrolig viktig med grovbakst at du tilsetter det grove melet først og lar det trekke til seg så mye væske som mulig før du tilsetter hvetemelet. Blir et så utrolig mye saftigere resultat av det.
 2. Tilsett finhakkede nøtter, salt, olivenolje og 5 dl hvetemel og kna sammen en fast og fin deig. Tilsett mer hvetemel om nødvendig. Prosessen tar ca fem minutter.

 

Hviles til dobbel størrelse og du kan starte på prosessen som bildene viser.

 

Til denne oppskriften får du 16-18 baconsnurrer

 

Glad i bacon og bakverk? Se oppskrift på baconbakt loff HER

 

IKKE GJØR DEG TIL KJELTRING FOR ET PAR KRONER!

Dette er en originaloppskrift fra sjølvaste Kokkejævel, og alle Kokkejævels oppskrifter koster min. 5 kroner pr oppskrift eller 100 kr for et helt år.

 

Dette er en ordning basert på tillit, men kulinarisk tjuvpakk som nekter å betale for seg vil oppleve Kokkejævels veldig vrede, og det vil kastes en gastronomisk forbannelse over både deg og hele din slekt sju slektsledd fram i tid. Eder og galle kan også forekomme. Trolig å både bøtter og spann.

 

Har du problemer med 5 kroner som engangssum, så tilbyr vi naturligvis en nedbetalingsplan som begge parter kan være fornøyd med, og du vil være kvitt gjelden i løpet av få år.

 

Ikke gjør deg til kjeltring for et par kroner! Gå inn på VIPPS og skriv KOKKEJÆVEL (ikke telefonnummer) og betal for godsakene. Betaler du 100 kroner så kan du bruke så mange oppskrifter du vil i et helt år! 😀

 

Vi smattes!

 

 

Vi smattes!

 

 

 

23 kommentarer
  1. 😊 Nå er det mye snacks her hver dag, men smør med tørka reinkjøtt syns jeg du kan selge ferdig! Skal bestille litt forskjellig fra nettbutikken til påske 😊

  2. Disse står definitivt på påskemenyen.
   Vippser for sikkerhets skyld nå.
   Betaler 19-29 kr for en strikkeoppskrift så hvorfor ikke betale litt for en matoppskrift 😀
   Ha en strålende kveld!

  3. As we speak, eller spiser dine fantastiske baconsnurrer er det hektisk aktivitet på Stortinget. Det skal avgjøres hvem og hvor mye næringsdrivende skal få i den generøse og nødvendige vedtatte kontantstøtte på opp mot 20 milliarder til dekning av løpende utgifter som husleie/forsikringer og diverse.
   Fra nesten sikre kilder vet jeg at det er delt i to grupper.
   1. De som ble beordret stengt av myndighetene av smittevern hensyn får dekt 100% med tilbakevirkende kraft fra stengedato.

   2. Bedrifter som har måtte stenge, fortsatt er åpen, med betydelig inntektsreduksjon vil få dekt deler av de faste kostnader etter dokumentert inntektsreduksjon. Eller etter selvangivelseprinsippet.. på tro og ære..

   Slik jeg har forstått har du bedrifter i begge kategorier. Så da er framtida sikret 😉 Egentlig helt utrolig flott at myndighetene har klart å stable på beina en elektronisk løsning som vil være klar for utbetaling om 14 dager.

  4. Takk – disse må bakes til påske! Hva med å legge vippsnr i headingen. Vi betaler jo for aviser og ukeblader vi knapt nok leser, så helt greit å betale litt for lesestoff vi har glede av på nett!

   1. Du har ikke skjønt at han tjener over 100 000 netto poå bloggen…?
    Ikke sånn at han jobber gratis akkurat.. 😀

    1. Jeg skjønner selvsagt at det er annonsefinansiert 🙂 Men det er aviser og kulørt presse også, og det hindrer dem ikke fra å ta seg betalt eller kundene fra å betale.

     1. Å sammenligne en blogger, 1 mann og 1 pc på kjøkkenbordet med aviser med x antall ansatte med digre redaksjonslokaler.. var litt artig 😉

  5. Og plutselig ble permitteringen litt mer utholdelig og forventningene til påsketurene skrudd opp et ekstra hakk 😋

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg