Reklame | Kokkejævel
Mens jeg drev og styrte med å produsere opp de 12 rettene til fotograferinga i dag, (den gikk strålende forresten ), så fikk jeg plutselig en idé om at det hadde vært artig å lage en vaffelkake som smaker akkurat det samme som ferske rundstykker. Altså, ikke bare ligner på ferske rundstykker, men som smaker akkurat det samme.!
Ja, det er en rar ting å undre på, ikke hadde jeg tid til det heller, klarte dessuten knapt å stå på foten mer enn fem minutter i slengen, men jeg kastet meg likevel rundt og endte opp med denne særdeles vellykkede oppskriften:
Grove havrevafler som smaker FERSKE RUNDSTYKKER
2,5 dl havrekli
2,5 dl hvetemel
2 ss solsikkfrø
2 ss linfrø
4 egg
1 dl olivenolje
1 ts salt
1 ss sukker
1 ts bakepulver
1 pk tørrgjær
1/2 liter melk
(Vann kan godt brukes hvis du er allergisk)
Piskes godt sammen et par-tre minutter for luftige og spenstige vafler. Dekk bollen med plastfilm eller håndflettet hampklede hvis du er motstander av unødvendig plast, og sett røra på stuebordet. Har du stor stue og flere bord, kan du sette røra på bordet i hjørnet. La bollen stå i 4-5 timer til det bobler og freser under plasten, (eller det håndflettede hampkledet).
(Kan også lage røren på kvelden og sette den i kjøleskapet. Da er den klar for steiking til frokost, nam nam!)
Stek vaflene på vanlig måte og spis dem ferske med godt pålegg. God fordøyelse!
Vi smattes!
Oppskrift på VERDENS BESTE VAFLER! (som smaker som vafler) finner du HER
Selv om dette var fra 2021 Har jeg vippsa for 2022
Gleder meg til kanskje endag bli flinkere på kjøkkenet 
Kjøpte mitt første vaffeljern bare for å prøve disse. Og ja, har betalt for meg her også
Svarte dem til forventningene?
Fikk lyst til å prøve denne oppskriften. Har bare et lite spørsmål først. Mitt belgiske vaffeljern blir lite brukt. Kanskje denne oppskriften passer til dette? Hva tror du?
Tror det blir BEDRE i belgisk vaffeljern!
Fantastisk gode, lagde røra i går kveld, og fekk ein framifrå frukost idag. Til og med dotter mi på 5 likte desse. Tusen takk for oppskrift. Eg hadde ikkje linfrø, nytta sesamfrø istaden. Ok men skal kjøpe linfrø idag, godt fot magen og. Gler meg til å prøve sjokoladekakevaflene og. Tusen takk og lukke til med bokprosjektet.
Røra vil bli prøved i morra. Til helga blir det stekt fenalår. Spennende oppskrifter.Vispet deg for norn dager siden.
Min første tanke når jeg ser slike oppskrifter er; vafler er kaker, brød er brød, men når jeg får tenkt meg om så er det jo kjapt å steike så de er vel et godt alternativ til stekte rundstykker!
Ja, går MYE fortere!
Liker “stilen” din, OG oppskriftene
og lurer på om denne røra/deigen kan lages på kvelden og stå, kaldt evt, over natta ? vippsa forresten 
Ja, det kan den selvfølgelig! Skal faktisk redigere det inn. Tenkte ikke på det da jeg skrev, var så trøtt
Da er 100,- vippsa
Takk for alle morsomme ,engasjerende og ærlige innlegg
Og selvfølgelig de gode oppskriftene
De skal prøves ut om ca 8 uker,da kan jeg kaste krykkene etter å ha sklidd på glattisen, noe som resulterte i operasjon og krykkehinking i 8 uker 
Altså, kult med vafler som smaker som rundstykker. Men hvorfor?

Har man lyst på nystekte rundstykker så går det definitivt raskere å bake enn å gi seg i kast med denne vaffel”røra”
Ha en strålende dag i Alta
Slipper å bake ut da, og dessuten litt morsomt med noe nytt
Tusen hjertelig takk for jobben du gjør, – hver dag. Dyktig mann!
Og takk for gode oppskrifter.
Har nok bare betalt for et halvt år
Da lyser jeg kulinarisk fred over deg og sin slekt i et HALVT ÅR
Hei du, da har jeg vippset for et år
Så da kan jeg spørre med god samvittighet; kan mandelmelk erstatte melken eller blir det bedre med vann da?
Med mindre du bruker mandelmelk i rundstykkene du baker, så ville jeg valgt vann. Lyser forresten kulinarisk fred over deg og din slekt
Elsker vafler og pannekaker.
Hjelper lite, for hvis du skal like denne oppskriften er det RUNDSTYKKER du må digge
Har vippsa en hundrings, tør ikke anna
Håper på kulinarisk fred over meg og mine
Lyser herved kulinarisk fred over deg og din slekt. Kok i fred
Da har jeg betalt for et år
Takk, da lyser jeg kulinarisk fred over deg og din slekt
Wow. Leste oppskriften tidligere i dag og lurte egentlig på
A) hvorfor den liksom skulle ligne på rundstykker – mer enn bare grove vafler (som man jo av og til prøver, på slump)
B) hvorfor den skulle stå i flere timer – og hvordan den da skulle boble? (Vanligvis skal man jo bruke deiger/rører med bakepulver ganske med en gang)
Så ser jeg tilfeldigvis nå at både tilstrekkelig væske og gjær manglet i oppskriften
Hvis du faktisk skal ta deg betalt for oppskrifter med noenlunde samvittighet bør de vel være korrekturlest…
Enig med deg. Heldigvis er alt digitalt og jeg tror jeg fikk rettet opp før noen rakk å lage noe
Det skal prøves, og jeg SKAL vippse en hundrings!
)
Spørsmål: MÅ man steke alt på en gang? Går gjæren bananas hvis en sparer litt til neste dag? (Er litt småspist… Men klarer å dele på 2, da
Sett den kaldt etter første steiking, så går det bra
Kjære kokkejævel! Jeg bor i Sverige og har ikke VIPPS, men SWISH! Og det funker ikke på norsk tlf nr!
Kan du gi med et kontonummer, slik at jeg og hele slekta slipper å bli gannet og havne i unåde for all framtid?
Kjøper selvfølgelig kokeboka, da den blir klar, men jeg tar selvfølgelig INGEN sjanse i mellomtiden!
Gå i fred inntil kokeboka kommer
Har vippsa noen kroner
Skal røra virkelig stå og godgjøre sæ i 4 – 5 tima?
Ja, hvis ikke våkner ikke gjæren
Gjær? :O
Har du glemt å føre på gjær?
Nei, ikke nå lenger
Takke fer strålende inspirasjon


De e vipsa velfertjente kronasjer
Takk, da lyser jeg fred over deg og din slekt
Denne må jeg teste ut. Nå har du så mye som frister at jeg snart må få fingeren ut og lage noe av det deilige du lager. Har vippset 100 så jeg kan komme meg i gang bare jeg har fått pelt meg i butikken
Lykke til med boka
Kulinarisk fred lyses over deg og din slekt
Takker og bukker….ehhh….neier
Den oppskrifta har jeg lyst og pröve
men jeg som bor i Sverige kan jo ikke vipse 


Tips? Vill jo ikke ”stjele” noe som koster et par kroner
Kos deg med vaflene
Tusen takk
Tusen takk for nok ei fantastisk oppskrift
. Leste gjennom den,må bare spørre om det kun skal være 0.5 dl.melk-vann? Synes det høres lite ut,tenkte kansje det skulle være 0,5 liter
.
.
Godt å høre at matprosjektet ditt har gått bra
Tuuuusen takk som sier i fra! Skal selfølgelig være en halv LITER. Har rettet nå, takket være DEG
Versegod
. Du veit når man har laget mat i over 50 år,merker man når det e nå som ikke harmonere i ei oppskrift
. Med den maratonhelgen du har hatt,e det fort gjort å skrive litt feil. Ha en fin kveld videre
Betalt for minst 1 og 2 år
så må vel igang med å prøve noen oppskrifter snart .
Ha ha, det syns jeg du burde
Takk forresten!