Verdens beste vafler!

Finnes det egentlig noe bedre enn helt nystekte vafler med rømme og syltetøy på? Jeg tror faktisk ikke det. Det finnes et utall av gode vaffeloppskrifter der ute, men denne tror jeg er den beste av dem alle. Fra meg, til dere.

 

5 egg
275 gram sukker
1/2 ts mandelessens
– Piskes lett sammen

550 gram hvetemel
2 ts  vaniljesukker
1 ts  bakepulver
1 ts  natron
1/2 ts salt
1/2 ts kardemomme
-Blandes sammen

1/2 liter h-melk
1/4 liter kulturmelk

375 gram meierismør

FRAMGANGSMÅTE
1. Smelt smøret og la det bli kroppstemperert
2. Pisk egg, sukker og mandelessens lett sammen
3. Pisk inn halvbarten av helmelken og all kulturmelken
4. Bland alt det tørre og sikt det over røra
5. Pisk inn melblandingen til glatt røre
6. Tilsett den siste halvparten med helmelk
7. Pisk inn den tempererte smøret

For sprø vafler: Pensle vaffeljernet med smør før steiking
For bløte vafler: Steik uten å pensle vaffeljernet

Røren holder seg 5-6 dager, men varer neppe like lenge 

 

Lag en god søndag, folkens!

 

Syns du vaflene er såpass gode at du er villig til å betale en slant for oppskriften, så er det bare å vippse til 91380129 når den kulinariske orgasmen har gitt seg litt 😉

33 kommentarer

Siste innlegg