Hvor går egentlig grensa?

Jeg har et åpent kommentarfelt som er flittig brukt. Det er jeg veldig glad for. Jeg skriver ofte om store, tunge temaer som egentlig angår oss alle på en eller annen måte. Selv om jeg aldri er politisk, men skriver livet sett fra mitt ståsted, det som skjer mellom måltidene, har jeg både forståelse og respekt for at andre kan se på verden med litt andre øyne. Jeg påberoper meg ikke sannheten om noe som helst, bare viser verden hvordan den ser ut fra der hvor jeg står. Eller ligger, alt etter som.

 

I går skrev jeg -Når ble spontanabort i uke 9-10 “Å miste et ufødt barn”?

Overskriften er et spørsmål som ble stilt på et nettforum som diskuterte min blogg, og siden jeg fant dette spørsmålet, og, ikke minst, måten og konteksten det var stilt på, som spesielt interessant kan du si, valgte naturligvis å besvare dette spørsmålet på min egen blogg.

 

Dette er et ekstremt følsomt tema, for veldig mange, men som vanlig belyste jeg bare mitt ståsted, sett med mine øyne, fra min situasjon. Trodde vel, naiv som jeg er, at egentlig ikke et menneske i denne verden kunne føle seg støtt av mitt svar. Kankje bortsett fra spørsmålstilleren. Var i alle fall ikke min intensjon. Jeg tok feil.

 

Kommentaren under kom inn i morges, altså ikke midt på natta, på min blogg. Jeg velger å gjengi den i sin helhet. Ikke for å henge ut noen, men som et innlegg i den løpende debatten om nettvett og hvordan vi oppfører og omtaler hverandre på nettet. Jeg tør ikke tenke på hva folk som skriver om langt mer kontroversielle temaer enn jeg må gjennomgå.

 

“Uavhengig a tema: Du minner meg om mora mi.
Vokste opp med en manipulerende psykopathelvette uten sidestykke.
Manipulerte og spekulerte og brukte sine hersketeknikker helt uten sidestykke.
Ja, jeg kjenner hele “gata”.

Det du sier er at dersom folk sier noe annet enn deg, og ikke knytter noen følelser til et foster,
og tar i betrakting av en tredel faktisk RENNER UT ila de tre første månedene…
Ja da er man grusomme om kalde.

Dette er jo et høyst relevant etisk dilemma, og virkeligheten er at over halv norge IKKE
hevder det er et dødsfall å spontanabortere i første trimester.
Og at noe synes “ufødt barn” blir en overdreven overdramatisering; er vel ikke så rart.
Da er vel ikke denne personen av den grunn et “iskaldt monster”.
Ja, kondolerer for den nyfødte. All min medfølelse.
Men du har ingen sympati fra meg, og mange andre, for å demonisere alle oss som ikke har samme “varme” tanker om denne celleklumpen deres.
Nå blir jeg vel også en clickbait.

Dette er jo fakta. Og ikke alle, pålangt nær, som har noen som helst følelser rundt en abort eller en
spontanabort. og vi er ikke grusomme personer likevel.
Du kaller deg JÆVEL, og håner det kristne miljøet i alta som ikke liker denne jævel tittelen hengende midt i amfisenteret.
Men gurrimalla for et søndagskoleinnlegg du kommer med likevel.
Å VENDE KAPPEN MED VINDEN.
KANSKJE DERFOR DU HAR FÅTT SÅ MANGE FØLGERE:
ET HANKJØNN UTEN ET MANNKJØNN. ERGO TUSENVIS AV KVINNELIGE LESERE:

Såhåper dette innlegget kan hjelpe JÆVELEN å ta vekk tankene fra celleklumpen.
Og heller fokuserer på det som plager deg reellt sett:
Mistet et barn.
Yngre kjæreste; må få et til barn selv om du har hundre.
Must buy bus.
hvordan skal du vri deg unna? 🙂”

 

Dette tar jeg meg ikke nær av i det hele tatt altså, det er rett og slett for drøyt, men vi kan ikke holde på på denne måten! Det kommer ingenting godt ut av slik debattkultur. Hvor kommer alt dette hatet fra? I akkurat dette tilfellet ser jeg jo at det har bygd seg opp over tid, og fikk en slags utløsning i dag morges, men ellers? Hvorfor skriver mennesker slike kommentarer til andre mennesker? Hva ønsker de egentlig å oppnå? Føles det godt, eller hva er egentlig greia?

 

Kjør debatt, men oppfør dere ordentlig!

 

 

88 kommentarer
  1. Fordi folk har forskjellige meninger, og ingen sperrer når det gjelder å gi uttrykk for disse meningene. Det er vel en av ulempene ved å ha en blogg. Gå trøstig videre, du.🍀

  2. Folk blir søren meg galere og galere… Så lenge DERE føler at dere har mistet et barn, så har dere det. Og ingen skal si noe annet, eller føle seg tråkket på av hva dere føler, på samme måte som at når noen mener at de ikke kan få barnet de bærer ikke skal frykte å bli demonisert over å ta abort innenfor lovens grenser. Det koker jo ganske enkelt ned til at man skal respektere andres følelser. Uansett om man mister, eller velger å ta bort, så er det så ufattelig mye følelser med i bildet. Jeg har selv opplevd å miste to ganger, og jeg var knust. Likevel, med to voksne barn, så ville jeg valgt abort om jeg hadde blitt gravid nå. Og jeg forventer å bli respektert for begge deler.
   Og DU skal respekteres for ditt syn, og dine følelser.
   Jeg er admin på et facebookforum med ca femtentusen medlemmer, og opplever stadig hvordan folk tror at de kan skrive akkurat hva som faller dem inn, fordi de kan gjemme seg bak et tastatur… Stå på du!
   (og strengt tatt, så håper jeg at du anmelder de verste komentarene for sjikane, sånn skal man bare ikke oppføre seg…)

  3. Æ blir så matt. Kan ikkje folk bare akseptere at ingen e lik, at vi alle har ulik bagasje, og dermed ulike forutsetninger førr korsn vi oppleve ting. Man treng ikkje spy ut eder og galle i kommentarfeltet så snart man kjenne sæ uenig.
   Om man på død og liv MÅ kommentere, så hold det å si f.eks; “Æ e faktisk helt uenig med dæ når det gjeld spontanaborta, men har selvsagt respekt førr dåkkers opplevelse basert på dåkkers situasjon.”
   Alt godt ønskes dæ og Kjærest.

  4. Det finnes kalde mennesker her i verden, og det finnes mennesker som åpenbart er totalt blottet for empati og forståelse.
   Den såkalte “celleklumpen” var ikke bare et barn for dere, men et nytt håp, og en ny start. ❤

   Eg personlig skjønner meg ikkje på folk som på død og liv MÅ vrenge ut av seg i diverse nettfora, eller som kommentarer på en blogg, uten noen som helst respekt for andres følelser oppi det hele. Joda, du velger å dele fra ditt liv, livet mellom måltidene, men det e dermed ikkje sagt at du skal finne deg i allslags dritt fra alt og alle. Ja, folk må jo få komme med sine synspunkter, e ikkje det eg meiner, men gjør det i det minste på en voksen måte, uten å slenge dritt og å være nedlatende!

   Som eg kommenterte på en Facebook-side her om dagen: “Me lurer på hvorfor/hvordan våre barn og unge kan være og e så grusomme mot hverandre?” De lærer det jo en plass….

   Til slutt sender eg en liten hilsen til kjærest… Eg har vært gjennom det ho går gjennom nå, på en måte frivillig, men ikkje heilt – min meining har alltid vært at man må være 2 for å oppdra et barn, og barnefar var ikkje enig, så da måtte eg dessverre ta abort…men for meg var det et barn, ikkje en celleklump!
   Uansett, sender ho mange gode tanker og klemmer, og veit at dere vil komme ut av detta, stående – om enn litt bøyd. ❤

  5. Æ e sjokkert at mennesker kan tillate seg å skrive sånt til andre mennesker🙈😢
   For dæ var det ikke bare en “celleklump”, men et håp i mørket etter tragedien dokker opplevde i sommer..
   For noen er det bare en “klump”, for noen et “lysglimt og håp”.. Uansett kossen en ser på den klumpen så hold man kjeft og scroller videre.. Man kan mene det man vil, men noen ting lar man være å skrive om🙂Er desverre noen nett-troll som koser seg bak tastaturet, og det forsvinner desverre aldri..
   Håpe du og kjærest oppnår det dokker drømme om❤️Det unne æ dokker🙂

  6. Jøss… her
   ligger det endel problemer under overflata ja… Dette er sånn som man bare avfeier som psykotisk tøvprat…..

  7. Æ lærte engang av en god journalist, at man måtte beskyttes for seg selv …💖💖
   Stakkars plaga menneske..
   og synd du fikk denne bøtta av vond livserfaring fra dette menneske..
   Ho har kanskje ikke alle de varme hjerta og klemman som du får.. bare ved å være dæ sjøl…
   Det e jo forskjell på mennesker..
   Noen ganga blir forskjellen gjort av livet..
   Og noen ganga klarer man å reise seg… og noen ganga ikkje..
   Så godt å være en som løfter.. og så godt å bli løftet..💕
   Du e sterk!

  8. Kommentarer av slik art er lavmåls. Folk er ikke så tøffe at de sier det direkte til deg. I stedet for blir de nettroll og spyr eder og galle.
   Du spør”hvor kommer dette hatet fra”? Det kan likegodt være et uttrykk for misunnelse…
   Æ heie på dæ å synes du skriver godt. Du lykkes på mange områder,selv om det oppstår triste ting i hverdagen. I livet…. Livet er ikke greit for alle… Noen får mer enn de makter..
   Men som fin dag er,skal ogdin styrke være. Stå på Asbjørn. Ha en fin dag👍

  9. Trur æ skal la være å si for mye angående det innlegget du har fått, i fare for å synke ned på samme lavmål som den som forfattet det innlegget. Stå på videre du Kokkejævel 😊

  10. Jeg tenker det er av uvitenhet, sjalusi, dumskap og ondskap. Ikke godt å si hva som foregår oppe i hodet på sånne mennesker som lirer av seg styggedom på sosiale medier. Jeg ber ikke, men akkurat dette mennesket får noen tanker fra meg i dag, om at nestekjærlighet er noe alle burde få oppleve, om at jeg ønsker dette mennesket får det bedre med seg selv, og at h*n får fred i sjelen. For det kan h*n ikke ha, altså godt med seg selv. Man må kunne oppleve kjærligjet for å gi kjærlighet.

   Også håper jeg du, kjærest, datter og sønner får en god dag, en dag fylt av kjærlighet og omtanke. ❤

  11. Jeg er så enig med deg! Greit at man har egne meninger, men grensen går ved slike uttalelser! Jeg hadde vært like knust om jeg hadde mistet et barn, ja for det er et barn selv om det er bare noen uker gammelt i magen.. jeg heier på dere ❤ Ønsker dere alt godt, håper du ikke mister motet pga den idioten der! Klem fra meg ❤

  12. Blir trist av å lese sånt…💔Men han kan ikke vite alle fakta om dæ å alle følelsan du bær på..Hev hodet.. nån folk har bare løst å rakke n på andre..Ønske dæ å dine 1 fortsatt fin dag❤

  13. Kjør debatt, oppfordrer du til!
   Tja, hva skal jeg si (skrive!) At det finnes mange mennesker der ute som har masse hat og frustrasjon i seg er det ingen tvil om!

   Selv kom jeg i skade for å skrive om NAV som skulle ha alle i jobb selv om du knapt kan stå på beina…….. Det skapte debatt også. “Mange om er i jobb uten å kunne stå på beina” f.eks. Uppppssss!! Sorry! Jeg glemte å ta høyde for dem som sitter i rullestol…….

   Om du lurte: jeg har IKKE sansen for slike ytringer som den du har gjengitt. Vedkommende som har lirt av seg dette må virkelig ha en del traumer “innabords”. Lurer virkelig på hva som rører seg i mennesker som klarer å skitne til enhver ting.

   Synes oppriktig synd på disse. Som bruker sosiøe medier til å lire av seg all dritt. Kanskje de heller hadde trengt en profesjonell “snakkepartner”.

   Ingen grunn til å la dette gå innover deg pg dine. Gå med hevet hode og rak rygg! Du skriver glimrende. Ting som utløser latter og smil- og det om utløser en tåre/ettertanke.
   Ha en fin dag til deg og Kjærest! ❤

  14. Av og til må man bare si folk kan faktisk ikke bruke mere vett enn de har. Dette er nok et slikt tilfelle.
   Stå på videre👍

  15. Æ syns du går varsomt og stødig i følsomme temaer! Det (hersker😉) ingen tvil om at du forteller, synser og mener fra deres ståsted.
   Tenker at de som tøyer grensa for hva som skal skrives i en kommentar ville latt seg irriterte over en hver tittel!
   Hver mot andre som du vil de skal være mot deg.. Barnelære som skulle vært tatt opp igjen, tydeligvis!

  16. Det e for jævlig! Og så gjør nett-trollene akkurat det de beskylder andre for å gjøre – mene at kun de sitter på det riktige svaret, ser de ikke det når de spyr ut all sin eder og galle???
   Ønske dæ og dine en god dag og sender over en haug med klæmma!!!!! ❤🥰
   Make my day, keep up the good work!! ✍✍✍

  17. Måtte lese det to ganger, sjøl om det egentlig holdt den ene.
   Du terger helt klart andre av ulike årsaker. Du tillater deg å gå ut av A4-ramma og nekter å la andre definere deg. Det gir deg masse frihet. Du fikser det som andre ikke nødvendigvis frigjør seg fra. Det du er og oppnår oppfattes som urettferdig fordi du ikke følger reglene andre synes liv skal leves etter.
   Du står i alle rollene dine samtidig – og det er krevende å takle for noen av dem som står utenfor.
   En offentlig person skal liksom tåle så mye mer enn andre, fordi man har gått inn i den offentlige rolla.
   Noen vil alltid synes at du tar for mye lys, men det er ikke ditt problem. Det er deres.
   Meldinga du fikk, er subjektiv. Ett menneskes oppfatning av deg, ditt liv og den hjerteskjærende hendelsen du skreiv helt subjektivt om.
   At du og dine er kållåpne om sjøl det såreste i livet, står det respekt av. Du ber ikke om at andre skal mene det du mener. Du forteller hvordan det er for deg og Kjærest.
   Da slipper noen å lure.
   At andre tror du har en annen agenda, må de ta ansvar for. Hvordan de tolker deg, blir ingen sannhet i seg selv. Det forteller vesentlig mer om dem enn om deg.
   Om denne meldinga burde vært gitt i det offentlige rom?
   De fleste av oss vil si nei.
   Hvis man ikke kan si noe ansikt til ansikt til adressaten, bør man ikke legge det ut noen steder.
   Gammelt kjerringjungelord. Man bør i alle fall være modig nok til å la adressaten vite hvem man er.

  18. Noen mennesker er sånn skrudd sammen at de føler de vokser om de kan tråkke andre mennesker ned. Og helst så langt ned at de ikke klarer å reise seg igjen. Og noen mennesker forstår ikke at det de skriver på Internett, og i kommentarfelt, i utgangspunktet kan leses av hele verden. Det vi andre må huske på, er at oppgulpet deres egentlig ikke handler om det som skrives, men at det handler om de underliggende problemene denne personen har. De trenger hjelp, de trenger utløp for sin frustrasjon – det er vårt ansvar å møte de med saklighet, ansvarliggjøre dem for sine holdninger, vise dem konsekvensene av sine tastetrykk, og henvise de til rette instanser. Det synes jeg du gjør på en utmerket måte kokkejævel.

  19. Man må gjerne være uenig, det er jo bare sunt, men man skal tenke på hvordan man legger frem uenigheten sin. «Alt kan sies bare formen er god», har jeg lært.
   Grensa overskrides når folk angriper person og ikke sak, når folk ikke leser nøye men heller legger egen tolkning til grunn for oppgulpet.
   Du skriver klokt, varmt og lett gjenkjennelig, stå på!

  20. Hei på denne dagen . Jeg er rystet over hva denne personen skriver. Det finns ingen grenser . Tror denne personen har alvorlige problemer.
   Ja,hvor går grensen? Den grensen ble jo gått over med det personen skrev. Fortsett som du gjør og jeg syns det er fint at du ikke tar det innover deg,men det lagres jo et sted i kroppen…Man blir litt satt ut.
   Ha en fin dag du og din fam.❤

  21. Ja….. sier ganske mye om den person når du angriper andre på den måten. Greit at man kan si og mene hva man vil her og du sier vi gjerne skal kommentere og ja være ærlig.
   Å være ærlig er for meg noe selvsagt MEN når det blir stygt og at man nærmest latterliggjør noen er det langt over grensa!

  22. Her har du tydeligvis fått tilbake melding fra en person som ikke har forståelse for deg og det du representerer. Hvordan du og dine opplever det dere har vært gjennom er det bare du og dine som vet og at du velger å skrive om det syns jeg er bra. Du har aldri valgt å skrive om annet enn akkurat det du føler og det står det respekt av. At noen får seg til å skrive en sånn kommentar er for meg uforståelig. Har stor respekt for deg og bloggen din, ha en fin dag 🙂

  23. Noen gjør hva som helst for å få sympati. Noen har visst “mista et barn” fordi de ikke ble gravid ved forrige samleie…. jaja – de om det. Lykke til videre med bloggen din:-)

  24. Her har du tydeligvis fått tilbake melding fra en person som ikke har forståelse for deg og det du representerer. Hvordan du og dine opplever det dere har vært gjennom er det bare du og dine som vet og at du velger å skrive om det syns jeg er bra. Du har aldri valgt å skrive om annet enn akkurat det du føler og det står det respekt av. At noen får seg til å skrive en sånn kommentar er for meg uforståelig. Har stor respekt for deg og bloggen din, ha en fin dag 🙂

  25. Ja hva skal man si….. NETT TROLL av verste slag👎🏻 Blir helt matt, sint, fortvilet på deres vegne som får sånne mld!!! Men tenker at denne personen kan umulig ha det godt med seg selv👌 Stå på videre dere❤️, og glem aldri at det er såååå utrolig mange som tenker på dere, hvor åpene dere er og som elsker bloggen din❤️ Ikke uten grunn at du ligger på første plass dag etter dag❤️ Klem til deg og kjærest, ta vare på hverandre ❤️

  26. Blir helt matt av enkelte folk å ka dæm riv av sæ på nettet,du finn dæm overalt! Det e sånn at æ ikke orke å komme med komentarer på enkelte temaer fordi man ofte får sånne syke,ekle og stygge ting tilbake.Helt forfærdelig, å vi lure på koffor ungan våres ikke har nettvett?? Æ tenke at du burde bare slette sånne komentarer å ikke bruke tid på dæm fordi det fortjene dæm ikke. Æ har en gang valgt å beholde jenta mi da æ va bare 6 uke på vei fordi æ hørte hjerteslagene hennes på tidlig ultralyd som ble tatt pga en sykdom æ har, så for mæ va det ikke en celleklump men ett lite hjerte som i dag e 20 år å mamma sitt hjerte. Stå på å vær dæ sjøl å drit i ka sånne nett troll tenke og mene. <3

  27. Jeg tenker at dette er et meget skadet menneske som bærer på så mye hat, og som hun nå øser over deg! Det er godt du ikke tar deg nær av det for det er faktisk for drøyt! Men skremmende er det…at sånne mennesker slipper til med sine hatytringer på sosiale medier! Det er ikke sikkert det er bare du som får fæle meldinger fra henne….men som ikke klarer å la sånnt fare! Melder du det?

  28. Jeg har lest en del grove kommentarer på blogger, men dette var den groveste.
   Stå på videre. Sender varme tanker til deg og familien din.

  29. Jøss… det var en litt brå start på dagen..😥 rart, hvordan noen mennesker kan stemple andres følelser som riktig eller gale. En følelse er nettopp det, en følelse. Ikke nødvendigvis fakta. Håper du kan stenge ute denne personen, sånne kommentarer egner seg ikke i noen form, hverken på nett eller i andre sosiale lag…🙈

  30. Jøss… det var en litt brå start på dagen..😥 rart, hvordan noen mennesker kan stemple andres følelser som riktig eller gale. En følelse er nettopp det, en følelse. Ikke nødvendigvis fakta. Håper du kan stenge ute denne personen, sånne kommentarer egner seg ikke i noen form, hverken på nett eller i andre sosiale lag…🙈

  31. Syns igrunnen synd på en person som kan lire av seg slik, har det nok ikke godt. 😔Hadde trengt profesjonell hjelp tror jeg. 🤔 Stå på kokkejævel, skriv om dine følelser og hverdag. 😊

  32. Altså..serìøst..dermå være et tilfelke av nån som burde bli sperra inne på lukka avdeling..at enkelte kan tillate sæ å være så ufin😮😮 kvalmt..

   Peis på kokkejævelen ikke legg så stor vekt på slike folk..hilsen kokkesatan

  33. Tror i bunn og grunn dette er et menneske traumatisert over tid. Har helt sikkert irritert seg over navnet KokkeJÆVEL og nå var det endelig tid til å slippe ut frustrasjon over mangt og meget.
   Kjære dere, la denne dama/jenta ida få fred. Hun trenger hjelp vil jeg tro!

  34. Du har, tross alt, et liv med varme og kjærlighet, og får mye trøst og vrme tanker. Det er ikke alle forunt. Du ser at personen har hatt det vanskelig. Har nok det fremdeles, siden innlegget også er postet på natta. Er nok også en god del misunnelse ute og går. ❤️❤️ Vi får sende kjærlighet til de som sliter.

  35. Ja, det kan en sannelig lure på. Har funnet ut at uansett hva ting handler om, må det bestandig være noen som må kverke ut av seg et eller annet stygt. Slike personer kan umulig ha det godt med seg selv. Personlig skyr jeg slike, av personlig erfaring gir de seg aldri, det er som de blir glade av å være dritt mot andre. Sikkert krenka noen jeg også nå…

  36. Alltid noen som vill legge igjen slike kommentarer,dette er dessverre prisen for å stikke hodet frem. Stå på , vær deg selv👍🏻Du gjør en forskjell 🙂

  37. Fortsett som du gjør/skriver, mange rare dyr i arken ! Fint du belyser sånne ømme tema,vi er mange som heier på dåkker. Ha en fin onsdag 😍

  38. Fortsett som du gjør/skriver, mange rare dyr i arken ! Fint du belyser sånne ømme tema,vi er mange som heier på dåkker. Ha en fin onsdag 😍

  39. Herregud ka folk kan få seg til å skrive. De som ikke liker det du skriver om det var på bloggen eller sia de får la vær å like og være .Alle har forskjellige meninger,men dette var stykt skrevet.
   Du må ikke ta deg nær av dette.Fortsetter folk slik slett dem!!!
   Ha en fin ettermiddag

  40. E det mulig sei æ bære!!!!! 🙄🙄🤔🤔😟 Gå videre dokker og prøv å glem slike kommentarer. Det er din blogg og du kan skrive det du vil. Klæm tel dokker. 👌😘

  41. At noen kan finne på å skrive noe slikt,hvor er respekten for andre mennesker og hva de føler.Vi er ikke alle lik og vi mener ikke det samme,men likevel så er enkelte ting litt for drøyt.

  42. For kort vei fra tanke til tast. Alle har vel p ett eller annet tidspunkt hørt eller lest noe, der vi reagerer med “for e jævla tosk” og det som værre er. Men for 30 år sia måtte du sette deg ned med penn og papir for å skrive innlegg til avisa, vente til neste dag før du fikk kjøpt frimerke og sendt brevet. Mange sinte leserbrev forsvant nok inn i ovnen før neste dag opprant. I dag tar det bare minutter å sende en kommentar. Ingen tid til å tenke seg om 2 ganger.
   Nei, jeg har ingen løsning på problemet.
   Og for ordens skyld, jeg har ingen problemer med å se at dere sørger over det som ikke ble💓
   Jeg kan selv kjenne på sorg over at en i nær familie ikke rakk å gjennomføre prøverørsbefuktning før mannen døde brått og uventet. Og da er det ikke en gang snakk om hjerteslag.

  43. Hva skal man si? Sjøl nordlenninger blir stumme innimellom.
   Vi får håpe vedkommende fikk en bedre dag i dag etter å ha greid å spy ut så mye eder og galle.
   Klem fra en anna nordlenning (som kommenterte seint i går kveld/tidlig natt)

  44. Enda en gang viser det seg at noen burde beskyttes mot seg selv! Ser at han skylder på mora, at hun var psykopat, det er ingen unnskyldning for ens egen oppførsel.
   Stå på du, Asbjørn, skriv i vei og ikke bry deg med sånt som dette👍❤️

  45. Det er lov å undre seg på hvorfor enkelte MÅ lese noe de ikke liker. Ett tips til nett-troll med lav selvfølelse: slutt å lese ting som forstyrrer den indre fred. Da slipper man nemlig å forfatte surmaget kritikk og sårende ord til andre, og alle sparer tid og krefter. Så til Kokkejævel: Lykke til videre med bloggen og livet👍🏻😊, fra en fornøyd leser.

  46. Altså, FOR en stygg kommentar… Tenk å få seg til å skrive noe sånt til andre mennesker. Stå på, jeg heier på dere❤️

  47. Æ blir ikkje førrfær av nåkka lenger, men enkelte like æ ikkje.
   Å d dær svare like æ dårlig.

  48. Herremann. Jeg spontanaborterer for 6 gang as We speak og selv om det for meg akkurat nå ikke er et barn, så er det likefullt håp, drømmer og kjærlighet som renner sakte ut. Og det gjør like forbanna vondt nå som da jeg fødte en liten gutt på 16 uker som heller ikke hadde livets rett.
   Fatter ikke at folk kan lire av seg sånt piss.
   Sier som faren min jeg – har du ikke noe fint å si så hold kjeft.

   Mange gode tanker til dere – livet er sykt urettferdig ❤️

  49. Huff denne personen er som en tikkende bombe, trenger hjelp fort som fy. Nei Asbjørn og kjæreste overse slike personer. Stå på vidre vi e mange mange som ønsker dokker d aller beste❤️

  50. Kan ikke påstå at denne person er syk uten å ha fått han/henne grundige utredet.
   Men æ vil på det sterkeste påstå at vedkommende trenger hjelp.
   Stå på videre.

  51. Folk blir bare værre og værre… mye man kan gjemme sæ bak på nett, et tastatur i detta tilfelle… ingen ansikt.. betyr for mæ, feig sjit!

  52. At “folk” kan få sæ tel å skrive sånt, det e uforståelig førr mæ. Æ var 8-9 uker på vei då æ mistet etbarn, og i mitt hjerte og sinn så var det et barn. Det barnet ville vært 24 år nu. Stor klæm til dæ og dine ❤🌹

  53. Egentlig burde slik trolling fått null oppmerksomhet. Ignorering er knallhard respons, men jeg skjønner at på dette området er det en umulighet. Det er for sårt og for skadelidende. Responsen fra dine lesere/ følgere blir nok helt sikkert lest av personen som har skrevet «hat»meldingen til deg. Da skjønner nok den personen at h*n har gått for langt. «Ønsketenkning»…

  54. Jeg tror ikke denne kommentaren gjelder spesielt det innlegget du refererer til, men snarere at du blogger i den sosialpornografiske sjangeren. Og folk elsker sosialpornografi, enten det er i form av blogg eller diverse reality-programmer på TV.
   Du vil ha – og trekker til deg mange ulike lesere – dessverre også ustabile individer. Disse får utløp for sine frustrasjoner i diverse kommentarfelt, et kjent fenomen helt fra bloggingens barndom.
   Men som sagt, “Livet mellom måltidene” trekker flere slike enn Trines Matblogg.
   For å slippe å få dette i kommentarfeltet, kan du ha forhåndsgodkjenning av kommentarene, eller stenge bloggen for kommentarer.
   Eventuelt legge om kursen og blogge om Måltidene i livet.
   For så lenge du kjører sosialporno kommer disse til å dukke opp med jevne mellomrom, beklagelig vis.

   1. Sosialpornografi er et negativt ladet ord, men det var vel også meningen siden du bruker det hele tre ganger i den korte kommentaren? Mulig jeg tar feil, men jeg mener jeg holder meg godt innenfor grensen. Ja, jeg tar opp sårbare temaer med utgangspunkt i meg selv, men jeg er aldri utleverende selv om jeg av og til kler meg naken.

    Jeg bruker sjelden eller aldri bilder av andre enn meg selv og navngir aldri andre i min nærhet. Ja, grensegangen er hårfin og definisjonen er på ingen måte krystallklar, og respekterer at du og jeg har to helt forskjellige definisjoner på sjangeren.

    1. Ordet sosialpornografi er muligens negativt ladet, og mulig jeg brukte det for mange ganger i den korte kommentaren? Beklager det, om det oppleves problematisk, men bruker det i mangel på noe bedre. I mine øyne er det nokså dekkende for sjangeren.
     Var heller ikke meningen å tråkke på noen tær, så håper jeg ikke har gjort det.
     Da du skrev “kjør debatt”, tolket jeg det som at du ville ha innspill, selv om noen kanskje skulle være uenig med deg.
     Dette var altså mitt nogenlunde konstruktive bidrag til debatten, med mulig årsakssammenheng, og forslag til løsninger.
     Ha en fin kveld, og takk for meg.

  55. Edit*
   I mine øyne er ikke dette en kommentar preget av hat, som du beskriver det.
   Men ord skrevet av et menneske i psykisk ubalanse. Et sykt og kanskje fortvilet menneske, som trenger hjelp snarere enn å bli satt i fokus på denne måten. 🙂

  56. Pleier ikke å kommentere blogger, men dette er helt sykt. At folk kan skive sånt!!! Hvordan folk opplever ting er jo helt forskjellig fra person til person, men man må ha respekt for andres følelser og hvordan man velger å reagere på ting. Jeg synest dere er tøffe som våger å stå frem med tunge ting, som jeg vet mange går igjennom og som ikke er lette å snakke om!!! At voksne folk ikke kan oppføre seg i kommentarfelt er skremmende! Bloggere er mennesker med følelser de og! ❤

  57. Må ofte stille meg selv spørsmålet: Dersom en blogg irriterer en person så vanvittig, hvorfor følger/leser h*n den? Det er da vitterlig nettsteder, blogger, instagramkontoer som er helt på tvers av det jeg står for eller ønsker å lese, og enkelt nok lar jeg være å gå inn på dem.
   Det jeg skulle ønske var at folk generelt slo på den “indre redaktøren” sin FØR de trykket på send-knappen. Er det sant? Er det godt ment? Er det nødvendig?

  58. “Celleklumpen deres”? For en sinnsvak og kald ting å si. Jeg tenker at om man er uenige i din/deres definisjon på dette oppi sorgen dere allerede var i så er det faktisk mulig å scrolle videre. Ingen normale stabile mennesker klikker sideways av å lese en blogg. Det ligger nok MYE mer i bunn. De færreste skriver vel sånn håper jeg. Jeg er glad du ikke tar det innover deg iallefall.

  59. Selv om vi vet at det fins iskalde idioter der ute, og aksepterer at det er helt umulig å diskutere med slike kverulanter, trenger vi overhodet aldri å akseptere slike oppgulp av angrep fra dem.
   Jækla duster!
   Mange- Kanskje de aller fleste- blir såret av slike angrep, og det tror jeg faktisk de psykopatene får glede av.
   Fortsett å overøse verden med godhet og varme

  60. Uffamæ hvordan vi mennesker kan greie å trøkke ut av oss. Tenker at slike mennesker har dt ik godt md sg selv . Du er et godt menneske og jg ønsker alt bra for dere og at dere lykkes 🌹

  61. Ikke sikkert disse “meningene” til nettrollet var reelle. Tror mange sitter bak skjermene sine og prøver å få utløp for sitt miserable liv, ved å få andre til å føle det samme. Tror også det er mulighet for misunnelse, man skal ikke stikke seg mye ut før janteloven kommer frem. Tror at om noen ville fått fram en annen mening enn din, ikke ville formulert seg som et nettroll, men skrevet meningen på en mer konstruktiv måte.

  62. Ohoy, ja,ja, – godt at verden har sånne som deg, da blir den her kloden et varmare sted å leve på ilag. Varm klem til deg og dine. Stå på, stå JÆVLIG på!!!!

  63. Hær e kjærnen i hele innlegget:
   Du kaller deg JÆVEL, og håner det kristne miljøet i alta som ikke liker denne jævel tittelen hengende midt i amfisenteret.
   Det virke for mæ som person e fra det kristne miljøet i Alta.
   Melding til dem: Gå ikke der kor Kokkejæveln har butikk. gå handle nån andre plassa.
   Det e fortvila at folk generelt skal ta hensyn til folk som har en tro/religion. For mæ blir det litt sånn.
   Ring ikke med kirkeklokken for det plage mæ, steng alle synnagoger for dem rope og hyle fra et tårn, det e en hån mot mæ og min eventuelle tro. Sånn da fikk æ det ut av verden.
   Skriv det du vil for misunnelsen e den største feil vi i Norge har. Æ misunne dæ ikke jobben, (ok, misunne dæ i å ha en jobb e arbeidsledig), lønna, barna, kjæresten, huset osv.
   Æ å du e min egen lykkessmed og æ har tak over hode og mat på bordet, e gift med en hærlig mann og trives i hverdagen som du bare at du har kjærring. hahah.
   Kjør på og drit i trollan, de religiøse, dem som blir såra av alt mulig, Alle de hær kan la vær å lese hvis dem ikke vil. Det hær e frivillig.
   SKRIV OG SKRIV OG LEV OG FORTSETT MED DET DU GJØR.

  64. Du skrev følgene: For meg er svaret veldig enkelt og håper jeg ikke tråkker i et vepsebol nå, for dette er slett ikke et innlegg i en abortdebatt, men et partsinnlegg fra en far som revet fullstendig i fillebiter av bunnløs sorg, plutselig øyner et nytt håp, en ny framtid, en ny start, bare med lyden av det bitte lille hjertet.

   Altså helt tydelig hva du føler – ikke dømmende for andres mening i det hele tatt. Hva som er grunnen til at koen da lirer av seg masse dritt og er dømmende kan jeg bare fable om, ogdet skal jeg ikke gjøre her.

   Takk for at du gir av deg selv uten å dømne andre. Måtte alle klare å gjøre det samme. ❤

  65. Jeg synes du skriver så vakkert og ærlig om det som er vanskelig i livet. Det er IKKE greit å skrive så ufølsomme å kjipe kommentarer bare for at man er uenig. Jeg har selv gått gjennom det samme som dere, uten å sitte igjen med samme følelse som dere. Jeg følte det ikke på samme måte. Men når jeg leser ditt innlegg får jeg på ingen måte en følelse av at du dømmer meg. Jeg tenker ikke at min opplevelse var feil på noen måte. Den var jo min. Du forteller om DIN opplevelse, om DINE følelser. Ikke mine. Min opplevelse og mine følelser er mine. Vi er alle forskjellig, og opplever livet forskjellig. Det må vi respektere. Det vi ikke trenger å respektere er handlingene til mennesker som bevisst sier eller gjør ting for å skade eller såre andre. Det er rett å slett IKKE greit! ❤️

  66. Det kan vel hende kommentarfelt har blitt en erstatning for manglende psykiatriske tilbud. Det oppleves i alle fall som mange – inkludert dette mennesket- ikke har fått nødvendig oppfølging. Jeg tenker at det er viktig å se opp og forbi dem man ikke kan ta ansvar for eller hjelpe. Når det kommer til spørsmålet om begrepsbruk, så endres det fra embryo til foster rundt uke 8, men det har aldri vært noe annet enn foreldrenes barn – slik jeg ser det. Ønsker dere lykke til videre ❤️

  67. Det vil være motsetninger i dette, når noen tar ønsket abort på dette stadiet, mens andre, som dere sørger over tapet. Uansett så er det et liv som går tapt, og det er trist. Tenker at hvis det er noe galt med fosteret, vil naturen ordne opp på eget vis. Opplever ikke at du klandrer noen for valg de måtte ta, men alle har vel sine grunner for å reagere som de gjør.

  68. Alle å enhver eie sine følelsa og opplevelsa…. skal godt gjøres å diskutere om dæm e rett eller gal. Hev deg over og lykke til🤞

  69. Det ligger mange ‘udetonerte bomber’ der ute. Denne gangen gikk tydeligvis en slik av…. Trykkbølgen var kraftig, den var mørk og den luktet vondt. Veldig vondt!

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg