Influensavaksine som virker! (3-løksuppe med kylling, bacon og chili)

Kjærest ligger for døden og det var ingen hjelp å få hos legen i morges. Virus. Han foreslo i stedet assistert avliving på stedet hvis vi skrev under på at vi ikke gikk ut med det i media i ettertid. Kjærest var helt enig med legen og kastet seg etter kontrakten, men jeg orket rett og slett ikke flere bårekranser for tiden, dessuten er ikke livsforsikringen klar ennå, så jeg satte foten ned og stanset henne. Finnes det ingen medisin så får man fader meg lage den selv! Så gjorde jeg det.

 

I stedet for å skrive bok, hva er vel en bok uten en Kjærest i livet?, så kjørte jeg på butikken og kjøpte alt som kan hjelpe mot lungebetennelse og kokte det sammen til en suppe som setter fart på immunforsvaret fra innsiden. Suppen gir krefter, inneholder masse gode næringstoffer og er så pass smaksrik at den funker selv om bihulene er potte tette.

 

Influensavaksine

(3-løksuppe med kylling, bacon og chili)

1 kg kebaløk, skivet

100 gram kinesisk hvitløk uten spire, finhakket

1 medium purreløk, skivet

1-2 røde chili, finhakket

1 rød paprika, skivet

ca 150 gram bacon, i digre klumper. Neida, fine terninger

5-600 gram kyllingfilet, gjerne av lår. Strimlet

3 kyllingbuljonterninger,

3 ss smør eller olivenolje (viktig med litt fett når man trenger kreftene som mest. Dessuten smaker det bedre)

1 ss hvetemel (kan sløyfes, men liker at det er noe som “holder” fettet)

1-2 ts tørket timian

1 ts grovmalt svart pepper (eller smak deg fram)

2-3 ts salt

1,5 liter vann

 

 

Fres løk, bacon, timian, hvitløk, chili, paprika og kylling i smør/olje tre-fire minutter til gylden og fin. Tilsett hvetemel og rør rundt. Tilsett vann og buljong og kok opp. Småkok en liten halvtime. Tilsett purreløken de siste fem minuttene av koketiden. Rasp over noen Paracet like før servering.

 

Serveres med hvitløksbrød hvis du vil. Krutonger er også godt. Iskrem er heller ikke å forakte til dessert, og det er faktisk lov når man er syk, er det ikke?

 

Etter at vi spiste denne suppen i tretiden har Kjærest sovet som et lite barn. Våkner opp fra tid til annen for å puste raspende, men det er ikke tvil om at hun har blitt litt bedre, på bare fire timer. Datter fikk også fornyede krefter, etter å ha vært syk hele uken, og ble med meg ned på jobb en tur for å sjekke forholdene. Jeg visste jeg var ganske god til å lage mat, men jeg visste ikke at jeg i tillegg var en mirakelmann. Nå vet jeg bedre. Jeg burde bli en religion! Ønsker meg en kirke til jul.

 

En helbredende aften ønskes!

 

Les også:

Jeg er så jævlig lei late kvinnfolk!!!

 

 

 

 

 

 

41 kommentarer

Siste innlegg