Jeg skal oppføre meg i kommentarfeltet!

Tidligere i dag hadde jeg en konkurranse på min FB-side hvor jeg loddet ut tre fenalår. Jeg kjører aldri disse lamme “lik og del”- konkurransene, men ingenting kommer gratis hos meg heller. For å vinne deg et fenalår var du nødt til å skrive “Jeg skal oppføre meg i kommentarfeltet!” i kommentarfeltet. På bare noen få timer har jeg altså fått nesten 6000 mennesker til å “garantere” at de skal oppføre seg som folk. Det er rimelig kult og det kun for prisen av tre fenalår. Intet mindre enn fantastisk!

 

Nei, jeg kommer naturligvis ikke til å komme løpende og klubbe noen rett i skallen, hvor mye jeg enn hadde hatt lyst, med fenalåret hvis de ikke holder “garantien”, men jeg tror at slike stunt som dette, (og jeg vil oppfordre alle bedrifter i Norge til å gjøre noe lignende), bidrar til å skape bevissthet om hvordan vi omtaler hverandre, både på sosiale medier og ellers. Som jeg skrev litt om i går burde hver og en av oss tenke litt over, både hva vi sier og gjør, både til og om andre mennesker. De drøyeste utsagnene er ikke de som treffer hardest. De verste er alle de små stikkene som over tid bidrar til at du til slutt kan miste både selvtillit og troen på deg selv og, i verste fall, miste lysten til å stå opp om morgenen. Noen blir til slutt liggende. Fordi summen av negativitet til slutt ikke var til å bære.

 

I går mante jeg til kamp og oppfordret alle til å slå ned på negative omtaler som de ser på sosiale medier, på samme måte som vi slår ned på rasistiske kommentarer. Hvis bare 10% av mine lesere gjør dette av og til er vi veldig godt i gang. Kampen kan til og med vinnes! Det er ikke så utrolig artig å være spydig hvis ingen ler av ufyseligheten din eller trykker “liker”, er det vel?.

 

Men altså, fenalår! Jeg lovet fenalår til tre stykker som blir med ut “i krigen” og siden jeg er en mann av mine ord holder jeg det jeg lover. Her er de heldige. Holdt på å si grisene, men lot det være. Var ikke noe morsomt. Fenalår er lagd av lam:

 

Evy Vibeke Håbet

May Nergård

Vivian Lauridsen

 

Gratulerer til dere og tusen takk for at dere er med på denne aksjonen mot nettmobbing, for det er det det er! Send melding til meg om navn og adresse, eller om dere vil donere låret til f.eks. Hjerterom Alta , så ordner jeg med overlevering 🙂

 

Men krigen er faen ikke over! Jeg donerer nemlig, av egen lomme, 10 kg pinnekjøtt fra Horns slakteri i Lofoten til en av dem som deler denne bloggposten med kommentaren “JEG SKAL OPPFØRE MEG I KOMMENTARFELTET!” Vi kan vinne denne kampen hvis vi står sammen mot trakassering og tør å vise verden at dette godtar vi faktisk ikke lenger!

Kommentér på bloggen eller fb at du har delt. Jeg stoler på deg og trekker ut en vinner i løpet av uken. Jeg håper på et voldsomt engasjement. Det er nok nå!

En kampklar aften ønskes! 🙂

 

 

 

 

 

 

 

182 kommentarer

Siste innlegg