Karbonader på hvitløksbrød med stekt løk og ertepuré á la Kokkejævel

Reklame | Kokkejævel

I en travel hverdag er karbonadesmørbrød en sikker vinner til middag når det bare er en time til dere må være i bilen for å få poden av gårde på jazzballett. Under følger oppskrift på karbonader med skikkelig trøkk i.

 

Karbonader á la Kokkejævel

600 gram karbonadedeig(med vann og salt)

1 ts salt

(2 hvis karbonadedeig uten salt)

1/2 grovmalt pepper

1/2 ts timian

1/2 ts rosmarin

2 ts løkpulver

2 ss potetmel

1,5 dl kaldt vann

 

Kna sammen karbonadedeig, krydder og potetmel i et minutt med hånden. Spe på med det kalde buljongvannet, litt etter litt, og kna et par minutter til når all væsken er inne i deigen.

 

Form fire like karbonader og lag et slags rutemønster på hver side med en kniv.

 

Stekes på middels varm stekepanne i godt smør eller margarin til de er gylden og fin på begge sider. Etterstekes i ovn på 200 grader i 5 minutter.

 

Ertepuré á la Kokkejævel

400 gram frosne erter

1,5 dl vann

1 kyllingbuljongterning

1 hvitløksfedd, uten spire og finhakket

1 pk bladpersille, grovkuttet

50 gram godt smør eller margarin

1/2 ts salt

1/4 ts grovmalt pepper

 

  • Kok opp vann, kyllingbuljong, hvitløk og erter.
  • Fosskok i tre minutter.
  • Ta kjelen av plata og hiv oppi den grovkutta persillen, med stilker og det hele
  • Kjøres til klatt puré med stavmikser
  • Smak til med salt og pepper

 

 

Stekt løk á la Kokkejævel

400 gram løk, skrelt og skivet

50 gram godt smør eller margarin

2 ts salt soyasaus

2 ts sukker

¼ – ½  ts salt

¼  ts grovmalt svart pepper

 

Fres løken og smøret i stekepanne i ca 15 minutter på styrke medium styrke. Løken skal bli gyldenbrun, men ikke brent. Tilsett sukker, soyasaus og pepper og fres tre-fire minutter til.

 

Hvitløksbrød

Til middag bruker jeg skikkelig grovt brød og smører et godt lag med hvitløksmør. Oppskrift på hvitløksmør finner du HER. Stekes sprø, men saftige, ca 5 minutter, på 225 grader varmluft.

 

Jeg har alltid en boks rømme i kjøleskapet, for det er veldig godt som frisk saus til slike retter som dette. Også utrolig godt med noen skjeer med tacosaus rundt. Gjør som du vil, du er relativt voksen 😉

 

 

KJØP FRI TILGANG TIL ALLE MINE OPPSKRIFTER FOR ET HELT ÅR FOR KUN 100 KRONER!

Dette er en originaloppskrift fra sjølvaste Kokkejævel, og alle Kokkejævels oppskrifter koster 5 kroner pr oppskrift, eventuelt 100 kroner for et helt år. Dette er en ordning basert på tillit, men kulinarisk tjuvpakk som nekter å betale for seg vil oppleve Kokkejævels veldig vrede, og det vil kastes en gastronomisk forbannelse over både deg og hele din slekt sju slektsledd fram i tid. Edder og galle kan også forekomme. Trolig å både bøtter og spann.

 

Har du problemer med 5kroner som engangssum, så tilbyr vi naturligvis en nedbetalingsplan som begge parter kan være fornøyd med, og du vil være kvitt gjelden i løpet av få år.

 

Ikke gjør deg til kjeltring for et par kroner! Gå inn på VIPPS og skriv KOKKEJÆVEL (ikke telefonnummer) og betal for godsakene. Betaler du 100 kroner så kan du bruke så mange oppskrifter du vil i et helt år! 😀

 

Vi smattes!

 

Klikk HER for flere oppskrifter fra den legendariske, sagnomsuste, ekstremt talentfulle og, på toppen av det hele, gudommelig vakre Kokkejævel.

 

 

 

 

 

 

4 kommentarer
    1. En liten digresjon:
      Ser du skriver “eder og galle”, mens det korrekte er edder og galle. Edder av av norrønt eitr, som betyr gift 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg