Kjære dagblogg, lørdag 26. juni, kl. 19:40, 2021

Reklame | Kokkejævel

Der kom lørdagskvelden. Som alltid like plutselig som julekuken i kjerringa. Dagene bare flakser av sted, og for en som meg  finnes det nesten ikke forskjell på dag og natt, hverdag og helg, jobb og fritid. Jeg bare står opp så tidlig som jeg kan og jobber meg gjennom den ene jobben før jeg drar videre til ned neste.

 

I bakgrunnen lurer en bokutgivelse der jeg må skrive inn flere “Kokkejæveltips” i manuset, samt et etterord. Fristen er satt til 14. jui, så det skal gå, men er ikke bare å finne tid til det, jeg må også være kreativt innstilt slik at det blir bra. Jeg får det nok til. Kanskje jeg kan stå enda tidligere opp.

 

Ja, det er litt mye akkurat nå. For å få skuta litt tilbake på rett kjøl, så hadde jeg tatt tak i alt driftsmessig administrasjon, samt kreativ utvikling, og hadde også skrevet meg inn som “lunsjavikler” i sommer, dvs. at jeg skulle jobbe fysisk i butikken fra 12 til 14 slik at de ansattes lunsjavvikling ikke skulle gå ut over salget vi er så avhengig av.

 

Så kom det inn en sykemelding for et par uker siden. Full stilling. Prolaps. Jo takk du, vet hvor vondt det er, så unner ingen å jobbe med slike smerter. Problemet er bare at vi av økonomiske årsaker har nedskjært inn til beinet, og jeg ikke bare kan rive en fyr fra gata i håret og sette han bak disken og be han gjøre en god jobb. I en sommer der hver krone teller.

 

Ja vel, da må man jobbe selv. Ringte legen etter at par (lange) dager og tryglet etter de samme medikamentene som jeg fikk i fjor sommer for å komme meg gjennom dagen uten å presse den største kokkekniven vi har gjennom hovedpulsåra i halsen, og vri rundt.

 

Det gikk helt greit. Alle, bortsett fra meg, kan bli syke, så ingen grunn til å føle på dårlig samvittighet, men tro det eller ei, plutselig begynner også  nysjefen å klage over et vondt kne. Jessufader, ta deg sammen, ta en dobbel dose med Ibux og Paracet og jobb videre for faen! Ikke kom til meg med surk. Jeg er 135 kg, og for hvert eneste skritt jeg tar så skriker knærne mine desperat etter nødhjelp.

 

Så trakk han ned buksa. Herregud, tenkte jeg, skal han selge seg eller kanskje framby seg gratis? Har jo ikke tid til dette, må opp og skjære grillskiver for pokker!

 

Det var ikke prostitusjon, han bare ville vise meg kneet hans og det så ut som en vannmelon. Kom deg til legen, sa jeg, dette kan være alvorlig!

 

Lang historie kort, noen måtte jo ta også hans vakter. Jeg såp meg rundt i det tomme rommet, og skrev “Asbjørn” på vaktlista.

 

Jeg håper kneet blir bra i løpet av neste uke. Håper også prolapsen til han andre roer seg i løpet av noen uker. Det finnes grenser for hva denne maskinen klarer. Vi er ennå langt fra havari!

 

Over til kjøpkaker! Det er lørdag og jeg tok litt av kan du si. Fra venstre, Coop sin sjokoladekake, og terningkast 6. Har ikke smakt like saftig sjokoladekake siden Verdens  saftigste sjokoladekake.

 

Coop Eplekake, vel? Den er relativt saftig, men kan ikke finne et eneste eple i den. Litt eplesyltetøy i en stripe riktignok, men det er ikke eplekake! Terningkast 3.

 

Rullekaka med bringebær fra Bakehuset får terningkast 4, men den ville trolig fått høyere terningkast hvis den ikke viste seg å være gammel, og burde nytes med størst behag inne 17.06.21. Det begynner å bli noen dager siden…

 

Den “ostekaka” med vanilje og sjokolade gidder jeg ikke å gi terningkast til. Den smakte rett og slett bare kalorier. Mer er det det ikke å si om den smaken.

 

Det var det jeg rakk. Skal prøve å bli litt flinkere å blogge framover. Det har bare vært litt mye, men jeg har det bra. Terningkast 4 tror jeg. Mer enn det får jeg bare i glimt, men til gjengjeld havner jeg aldri på 1 eller 2 på sommeren. Mange av dere aner, og det er deilig! 😀

 

Kulinarisk hilsen

Kokkejævel

Litt kjent mann

 

Kjøp signert utgave HER og hjelp meg oppover på bestselgerlisten! 😀

 

Ha ne fantastisk kveld! Jeg elsker dere <3

 

 

36 kommentarer
    1. Jeg pleier å digge deg og det du skriver. Og jeg digger totalt at du provoserer, skriver uten filter og er ærlig til beinet 🙂 Men akkurat her er jeg enig med de over. Tabu el ikke tabu, og “uskyldig” sykdom el ikke. Som arbeidstaker skal man aldri måtte oppleve at sjefen snakker om ens sykemelding til andre, verken her eller der. Uansett sykdom. Sånn er det bare og det er ikke opp til sjefen å vurdere hva som kan snakkes om el ikke. Alt slikt skal være bånn konfidensielt, punktum. Å gjøre noe annet er totalt useriøst som arbeidsgiver. Og det bør du respektere, du som er opptatt av å være en seriøs forretningsmann.

      1. Ja, det er vel slik det er, man digger helt til det er noe man selv ikke er enig i. Jeg framholder at betennelse i kne overhodet ikke er over streken. Hvis det gjør meg til en useriøs forretningsmann i dine øyene, lever jeg godt med det.

        1. Hm, jeg har da vitterlig ikke sagt at jeg ikke digger lenger…? 😉 Bare kommentert på noe jeg mente, som også noen andre mente. Meningsutveksling må du da vel være åpen for…? Er ikke det litt av poenget med et kommentarfelt? Uansett, jeg digger fremdeles jeg. Man trenger ikke være enig i alt fordiom 🙂

          1. Jeg er KJEMPEÅPEN for meningsutveksling, og helt enig med deg at det er mye av poenget med et kommentarfelt. Jeg gjør også hva jeg kan for å være med på denne meningsutvekslingen, derav min kommentar til deg. Hyggelig at du fortsatt digger meg 😀 og det er HELT umulig å være enig i alt i en slik blogg som denne. I så fall må den aktuelle være spik spenna gærn! 😉

    2. Hadde jeg vært din ansatt så hadde jeg nok reagert veldig på at mitt vonde kne, eller sykemelding med prolaps hadde blitt publisert på en blogg. Selv om jeg på arbeidsplassen min hadde vært åpen om det så ville det føltes som et overtramp å bli «uthengt» på en blogg. (Nå kan det jo være at de har godkjent innleggene for alt jeg vet). I tillegg tenker jeg at det må være veldig ubehagelig for den personen med prolaps, at du til stadighet framhever det at DU jobber med prolaps. Han /hun leser sikkert bloggen din😳

      1. Enig med deg hvis jeg hadde skrevet det på en negativ måte, men det gjør jeg iverhodet ikke. Alle mine bloggposter i det siste, til og med den som kom på dødsdagen 23. juni, har vært preget av positivitet og optimisme. At jeg er sykevikar for en med prolaps i ryggen er jo unektelig litt artig, og jeg har presisert at hvis det er noen som VET hvilke smertehelvete vedkommende er i nå, så er det jeg. Dette er så langt fra uthenging som det er mulig å komme!

      2. Hadde det vært mæ som var sykemeldt med mitt vonde kne,så hadde æ ikke brydd mæ en plass om at han hadde skrivd om det. Koffor hæng sæ opp i bagatella når det finns så mange trær??

    3. Veldig enig med deg Lena, en som har vært såpass lenge i «gamet» burde vite bedre, at slike opplysninger om ansatte deler man ikke. Tenker også på din datter…. jeg synes ikke at det hadde vært særlig morsomt at pappa’n min, en voksen mann snakker om kjønnsorgan og diverse iannhvert blogginnlegg. Må også i samme slengen si at du er veldig ivrig etter å få frem , at jeg er så flink, jeg jobber og jobber og har så vondt, men hør bare hvor utrolig flink jeg er…… ( disse yrkesveiene har du vel valgt selv eller…) Til slutt må jeg bare si at jeg synes det er temmelig dårlig gjort av deg å be folk vippse 100kr for et årsabonnement på oppskrifter og når mange har bitt på dette og vippset , så er det slutt på oppskriftene. Kall meg gjerne et nettrolll , men når du er så «åpen» om livet ditt så må du også takle kritikk og ikke bare tilbedere.

        1. Tror kanskje skeptisk tenker på oppskriftene du delte nesten daglig like etter du begynte å be om vipps for oppskrifter?
          Du sier de ligger ute i bloggen? Godt mulig, men hvordan finner vi de?….

          1. Tror egentlig “Skeptisk” bare ønsker å være vanskelig. Virker som hun leser bloggen daglig, og da tipper jeg hun har fått med seg at under toppbildet finnes knapper det står “Hjem”, “Kategori”, “Arkiv” og “Om meg”. Trykk inn på knappen “Kategori” og skroll nedover til du finner det du leter etter.

            I den grad det spiller noen rolle for “Skeptisk”, så har hun nok også fått med seg at jeg ALLTID har lagt ut oppskrifter i rykk og napp. Det handler om tid og overskudd. Vil anta at de aller fleste som følger meg har fått med seg at jeg drukner litt i arbeid akkurat nå…

        2. Men det årsabonnementet du reklamerte for og sannsynligvis tjente gode penger på lanserte du jo i en tid der du solgte enkeltoppskrifter nærmest daglig – og så kunne de få et helt år for bare 20 ganger prisen, hvilket kupp!
          Da er det ikke rart å få tilbakemelding på at det nesten ikke er oppskrifter lenger. Nå er nok de som har kjøpt abonnement såpass dedikerte fans at de ikke klager – men jeg hadde vært litt flau hvis det var meg som hadde mottatt vippsene. Ikke flau over å ikke ha tid – men flau over lokkingen noen måneder tidligere…

          1. Nei, jeg er overhodet ikke flau. Dette årsabonnementet, pålydende skarve 100 kroner, gir fri tilgang til alle mine oppskrifter som er lagt ut ut, samt nye som kommer i løpet av året. Selv om jeg vet du er kritisk til, vel omtrent alt jeg har gjort, så klarer jeg ikke se problemet her. Jeg svarer daglig folk på messenger, mail, sms og telefon, når de har kulinariske spørsmål, så jeg syns faktisk MOTSATT, at de får MYE igjen for den hundrelappen!

      1. Bloggen handle jo om livet hans. Livet hans består av jobb,jobb,jobb,sku han ikje skriv om det? Janteloven kan du ha førr dæ sjøl! Han E flink tel å jobbe,ferdig snakka. Oppskriftan ligg der,de har vi fått å det kjæm sekkert fler. Ka du syt etter? Og datter har sagt i podcast at ho ikke bryr sæ om bloggen,så ka du syt etter? E det kvinneguiden som e her inne nu mon tru?

    4. Syns du virkelig at dine ansatte sykemelding og årsaker til det er greit å legge ut?

      Enda et av dine uredelige virkemidler for å sette deg selv i sentrum og å dyrke egoet.

        1. Det handler ikke om tabu, det handler om at som arbeidstaker så har man krev på at arbeidsgiver ikke skal utlevere en eller utsettes for annen utilbørlig adferd fra arbeidsgiver. Å få utlevert sin sykemelding på en stor blogg sorterer under dette.

          1. Klart det er forskjell på sykemeldinger! Å omtale betennelse i et kne på en ikke negativ måte sorterer ikke en gang i nærheten av verken utlevering eller utilbørlig adferd fra arbeidsgiver.

    5. De få timene i døgnet du har fri må du bruke te å lade opp batteriene🤗 håper virkeli at de ikke blir flere sykemeldinger 🤗 Du e hærli ærli🥰 Lykke te me de som står igjen me boka🤗 De e bestilt, så her ventes de i spenning🥰 Nyt resten av kvelden me dine🥰

    6. Nå kan det være jeg som er blond her, men er ikke boken lansert for lengst!?
      Jeg skjønner altså ikke greia med tips og etterord med frist i juli.. 😛 😛 😛

    7. Synes litt synd i deg,så ubeleilig at den nye sjefen og sku få helsemessige problemer🙄. Du må no ikke slite deg totalt ut heller😕. Håper det ikke blir for langvarig plage for nysjefen😊. Ønsker deg og dine fine en riktig god helg😍.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg