Kokkejævels fett- og glutenfrie fårikål

1 kg fårikålkjøtt

2 liter vann

2 ts salt

1 kg kål

1/2 kg gulrot

1/2 kg kålrot

 

35 gram maisenna

 

Fosskok opp kjøtt, vann og salt. Rør godt rundt. Trekk kjelen av plata og skum skikkelig godt av fett og skum. La stå og putre en time før du på ny skummer av så mye som du kan. Dess bedre du skummer av  dess mindre fett inneholder retten. Putre videre en time til.

 

Tilsett grønnsaker og putre en halv time til

 

Rør ut maisenna i kaldt vann og rør inn i fårikålen slik at krafta blir litt tjukkere.

 

Smak til med salt og pepper

 

“Æ SKA FAN IKKJE HA NÅKKA SLANKEFÅRIKÅL!” skriker du kanskje og hytter med neven som om litt mindre inntak av fårefett var livsfarlig? Ro deg ned, mann. Ser ikke ut som du hadde tatt skade av det, med da får du heller prøve deg på min

Fårikål av en annen verden

 

IKKE GJØR DEG TIL KJELTRING FOR ET PAR KRONER!

Dette er en originaloppskrift fra selveste Kokkejævel, og alle Kokkejævels oppskrifter koster min. 2 kroner pr oppskrift. Dette er en ordning basert på tillit, men kulinarisk tjuvpakk som nekter å betale for seg vil oppleve Kokkejævels veldig vrede, og det vil kastes en gastronomisk forbannelse over både deg og hele din slekt. Eder og galle kan også forekomme. Trolig å både bøtter og spann,

Har du problemer med 2 kroner som engangssum, så tilbyr vi naturligvis en nedbetalingsplan som begge parter kan være fornøyd med, og du vil være kvitt gjelden i løpet av få år.

 

Ikke gjør deg til kjeltring for et par kroner! Gå inn på VIPPS og skriv KOKKEJÆVEL(ikke telefonnummer) og send over det du skylder meg. Nuh!

 

Vi smattes!

 

11 kommentarer
    1. Nam nam, men dette må vel være en fornyet versjon, litt mer en kål og kjøtt, men hvorfor ikke prøve noe nytt👍.
      Fin søndag s kveld te dåkker.

    2. Den e nok like god som den som vanligvis lages , æ e utrolig gla i kålen så det blir mye av den, fylker gjerne på med mer kål etterhvert,tror æ må prøve din måte🤗

    3. Gleder meg til i morgen.. da blir det to dagers. Er vi ikke for grådig, blir det årgangs fårikål på Tirsdag. Enig med Sonja, peis på med kål. «Å koke bort med kålen» er sant. Legger potetene opp i gryta siste halve timen. Da blir det velsmakende fårepoteter🙂

    4. Hvor mange personer passer den oppskriften til? Hilsen ei uten kokkeopplæring (og som ungdom klarte kunststykket å koke tørt/svi fårikålkjøttet…..) Har forresten blitt opplært av ho mor om å legge lagvis kjøtt og kål, men d skal en ikke gjøre når jeg følger di oppskrift? Så forresten veldig godt ut, så tenkte kanskje jeg skulle tør å prøve lage d igjen uten svidd kjøtt. Ha ha…

      1. Brukte forresten hele pepper, og d var som motsetning til mandelen i grøten, typisk d hadde lurt seg inn en hel pepper i kålet …..yiiihaaa… not good. Kunne jo samlet de hele pepperen i en slags pose, men d var de da ikke. Men du bruker malt pepper? Da tror jeg at jeg har spurt om d jeg lurer på. Hilsen Synnøve

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg