Reklame | Kokkejævel
1 kg fårikålkjøtt
2 liter vann
2 ts salt
1 kg kål
1/2 kg gulrot
1/2 kg kålrot
35 gram maisenna
Fosskok opp kjøtt, vann og salt. Rør godt rundt. Trekk kjelen av plata og skum skikkelig godt av fett og skum. La stå og putre en time før du på ny skummer av så mye som du kan. Dess bedre du skummer av dess mindre fett inneholder retten. Putre videre en time til.
Tilsett grønnsaker og putre en halv time til
Rør ut maisenna i kaldt vann og rør inn i fårikålen slik at krafta blir litt tjukkere.
Smak til med salt og pepper
“Æ SKA FAN IKKJE HA NÅKKA SLANKEFÅRIKÅL!” skriker du kanskje og hytter med neven som om litt mindre inntak av fårefett var livsfarlig? Ro deg ned, mann. Ser ikke ut som du hadde tatt skade av det, med da får du heller prøve deg på min
Fårikål, og 75 andre gode, kjappe og enkle middagstips finner du i den nye kokeboka mi
PLUSS
alt du trenger av oppskrifter på kraft er, sauser , tilbehør, kryddersmør og dressinger!
Kjøpte boka di igår,prøvde mæ på fiskesuppe idag,beste fiskesuppe vi har spist, takk for maten
Herre verden for en fantastisk tilbakemelding!
Jeg trekker fårikålen halveis ferdig, setter den kaldt over natta og tar av fettlokket neste dag og trekker den ferdig uten fett
Så lurt
Dette er jo frikase. For lite salt.
Står jo smak til med salt og pepper på slutten, så da får du jo salte slik d passer for deg.
Hvor mange personer passer den oppskriften til? Hilsen ei uten kokkeopplæring (og som ungdom klarte kunststykket å koke tørt/svi fårikålkjøttet…..) Har forresten blitt opplært av ho mor om å legge lagvis kjøtt og kål, men d skal en ikke gjøre når jeg følger di oppskrift? Så forresten veldig godt ut, så tenkte kanskje jeg skulle tør å prøve lage d igjen uten svidd kjøtt. Ha ha…
Brukte forresten hele pepper, og d var som motsetning til mandelen i grøten, typisk d hadde lurt seg inn en hel pepper i kålet …..yiiihaaa… not good. Kunne jo samlet de hele pepperen i en slags pose, men d var de da ikke. Men du bruker malt pepper? Da tror jeg at jeg har spurt om d jeg lurer på. Hilsen Synnøve
Ikke er det fårikål og aldri blir det fårikål. Trudde du viste bedre
Gleder meg til i morgen.. da blir det to dagers. Er vi ikke for grådig, blir det årgangs fårikål på Tirsdag. Enig med Sonja, peis på med kål. «Å koke bort med kålen» er sant. Legger potetene opp i gryta siste halve timen. Da blir det velsmakende fårepoteter
Den e nok like god som den som vanligvis lages , æ e utrolig gla i kålen så det blir mye av den, fylker gjerne på med mer kål etterhvert,tror æ må prøve din måte
Enig!
Nammmmm
Nam nam, men dette må vel være en fornyet versjon, litt mer en kål og kjøtt, men hvorfor ikke prøve noe nytt
.
Fin søndag s kveld te dåkker.