Reklame | Kokkejævel
Datter aner ingenting, håper hun ikke blir sur, men i kveld bytter vi ut tacoen med fårikål, av en annen verden.
Det finnes tusenvis av oppskrifter på fårikål. Alle smaker likt tungt av lam, fett og kål. Trenger egentlig ikke noe oppskrift på slikt.
Denne er annerledes. Den inneholder varme krydder, som gir en helt fantastisk smak og aroma til denne type mat og den inneholder eddik. Eddiken, i tillegg til at den gir god smak, nøytraliserer den fettet som gjør at fårikålen ikke føles så tung. Den harmoniserer retten og dette gjør at man kan spise ENDA en porsjon før magen sier stopp Dessuten salter jeg kjøttet datten over slik at det blir mer smak tvers gjennom
Hvis du på død og liv vil droppe krydderet, så gjør det da din tverre særing, men PRØV med eddiken. Du vil IKKE angre!
FÅRIKÅL AV EN ANNEN VERDEN
2 kg fårikålkjøtt
400 gram lammeskav (Kan slipses.)
1,5 kg rensket kål, grove biter
250 gram gulrot, i røffe biter
250 gram kålrot, i tøffe biter
2 liter vann
0,5 dl flytende lammefond
(Kan halstørkles. Herregud, disse “vitsene” blir bare dårligere og dårligere!)
35 gram hvit balsamicoeddik(eller hvitvinseddik)
1 ts rosmarin
1 ts timian
1 ts grovmalt sort pepper
1 ts spisskummen
35 gram maisenna utrørt i litt kaldt vann
1. Vend inn kjøttet med 1 ss salt per kg. La dette stå over natten
2. Småkok kjøtt i vann, eddik og krydder i 1,5 time
3. Tilsett maisenna og kok opp
4. Tilsett kål og grønnsaker og kok ca 1/2 time
5. Dusj ditt legeme og vask håret, (gjerne med Alvelands einebærsåpe hvis du plages med tørr hodebunn.)
6. N.Y.T.
Som dere ser bruker jeg ikke HEL pepper, men GROVMALT. Dette er rett og slett fordi jeg HATER å spytte ut disse bitre, utkokte smaksminene som ødelegger totalsmaken, men jeg vet mange elsker disse pepperbombene, så det avgjør du selv.
Mer middagsinspirasjon finner du i den nye kokeboka mi, “Hva skal vi ha til middag?”.
75 kjappe, enkle, gode, men fortsatt hjemmelagde oppskrifter!
PLUSS
alt du trenger av oppskrifter på kraft er, sauser , tilbehør, kryddersmør og dressinger!
Prøv også
Kokkejævel fett- og glutenfrie fårikål
Hva betyr “datten”?
“Dessuten salter jeg kjøttet datten over slik at det blir mer smak tvers gjennom”
:p
Denne prøvde jeg i går. Anbefales!!

Har du forsøkt å mikse deler av krydderblandingen og noe av eddiken i ” vanlig ” fårikål? Funker i så tilfelle dette mon tro?
Ja, funker som gull
Ser spennende ut! Skyller du av saltet av kjøttet før du koker det? Hvilke rotgrønnsaker bruker du? Og hva anbefaler du av drikke til? Skal ha et fårikållag med 8 personer, og bruker Oppdals-lam så klart
Jeg koker helpepperen og fjerner den før jeg legger i kjøttet.
35 gram eddik? Er ikke gram en rar måleenhet? Det blir vel 0,35dl som virker litt lite?
En annen variant er lettsaltet og bokna lam som det kokes fårikål av. Yummi

Tusen takk for oppskriften. Denne skal prøves, så skal du få høre hva jeg/vi synes etterhvert
Kult! Denne må testes
Du skriver ekte, ærlig og godt. Bra jobba! Fant akkurat ut at vi visstnok er i slekt
så det var en ekstra bonus for å heie på deg. Stå på og masse lykke til videre!
Mmmm, så himmelsk godt ut
Må prøves 
Denne skal prøves
Hørtes nydelig ut!
Og jeg er enig med deg når det gjelder pepperkorn i fårikål- de er bare irriterende!
Lagde stor posjon av fårikål, vanlig oppskrift. Er veldig glad i fårekjøtt. Fryste ned det som ble igjen og skal prøve med eddik og krydder på det. Takk for oppskrifta
Hva er lammefond?
Konsentrert lammekraft på flaske
Trur du går m ordinær fårikål, å bare legge til krydder og eddik?
Høres så spennende ut .-)
Ja visst!
Spist i dag nydelig
Denne skal vi teste ut på søndag, men sliter med å få tak i lammefond, av alle ting
kan jeg bruke annen kjøttfond, eller er det best å droppe det da?
Kan jo bruke oksefond, men blir ikke helt det samme. Fonden gir en ekstra fylde til retten, men går fint uten
Skal testes ut sinere på høsten. Har kokt tradisjonell fårikål. Rein i kål står og på menyen. skal teste det også senere. Takk for fine oppskrifta.
Denne oppskriften MÅ prøves og så bra å slippe å pille ut helpepper.Æ sæi bære….takk før maten .
Fårikål er tradisjon og skal ikke rotes med. Den skal lages slik bestemor lagde den. Lammekjøtt, kål, hel pepper, salt, litt mel og vann og serveres med poteter
Dette såg godt ut!! Men kvifor lammeskav?
Det kokes i stykker og skaper en utrolig god fylde på sausen
Denne oppskriften må prøves! Har du tilberedt poteten på en spesiell måte? Den så litt mer spenstig ut enn vanlig kokt mandel
Fårikål e godt men ikke helpepper så den e bytta ut m grovmalt pepper….Spennende variasjon på fårikålen, må prøves

God helg
Ser spennende ut må prøves
Nå må æ bare innom butikken i morgen å handle. Søndagdmiddagen er klar. Æ glæde mæ. Takk for oppskrifta. Gohelg.

Og hvis hvit balsamicoeddik ikke er å oppdrive her ute på bøgda, hva er nærmeste alternativ? Hvitvinseddik? Vanlig balsamico?
Hvitvinseddik går fint
Nå må æ bare innom butikken i morgen å handle. Søndagdmiddagen er klar. Æ glæde mæ. Takk for oppskrifta. Gohelg.

Apropos reinkjøtt, prøvde å lage pinnekjøtt av rein, men ble veldig skuffet. Forventningene var kanskje litt for store
God helg
Rektig god helg


Ska teste oppskrifta
Hei… Tester ut i helga… Provosere svigermor på smaksløkene søndag… Referat til deg på mandag
Gøy!
Koker du kålen bare en halv time? Blir ikke den veldig hard da?
Har alltid kokt først 1,5 timer kjøtt og kål, lar det stå kjølig til neste dag så koker jeg det en god time til da fårikål alltid er best dagen derpå og kålen blir myk og god
Helt enig mht pepperet. Må nesten prøve en gang.
Åj, den hørtes spennanes ut.. den må prøves… Har du prøvd den med reinkjøtt???
Nei, denne har jeg faktisk ikke prøvd med reinkjøtt, men sikkert godt det også
Takk for oppskrift, den skal DESIDERT testes ut til uka!
God helg til deg og dine 
Spiser av prinsipp ikke fårekjøtt da lamungene er altfor gromme til å ende opp i magen min. Så sær er altså jeg

Har du noe forslag til annet kjøtt en kan bruke, og med dertil passende krydderier?
På forhånd takk for tips
Nei, skal man lage fårikål og ikke vil ha får da får det heller være :D.:D
Hahahahaha – enig, spis lammet eller la være!
Eller sau. Saukjøtt smaker bedre.
Får prøve med torsk da – i og med at det er en godkjent erstatning for svin så går det sikkert å bytte ut sau med det også
Google “falsk fårikål”. da får du et alternativ med kjøttdeig. Knallgodt det også
Spennende
Da var søndagsmiddagen herved valgt
Dettan så sånn smålig sexy ut på smak

Må prøves når æ ska lag fårikål næste hælg
Takk for spennende oppskrift!
Den må definitivt testes! …..men ikkje i dag..i dag blir det noko anna godt…
Ha en strålende får-i-kål-kveld
Denne blir middag søndagen. Prøver den ut på hollenderen som aldri har smakt fårikål.Er det lurt, trur du?
Den skal prøves.
Er ikke spesielt glad i tradisjonell fårikål, så håper denne oppskriften får meg omvendt. 
DETTE SKAL PRØVES.
Fikk lyst å prøve denne med reinkjøtt – men da uten eddik
Hei!
Denne skal jeg prøve! Veldig glad i tradisjonell fåririkål også, men prøver gjerne noe nytt
Den så ut til å være farlig utenomjordisk ja….
Dette må prøves! Vanlig får-i-kål er jo helt greit, men denne gleder jeg meg til å prøve
! Takk
!
Må prøves
I dag har vi hatt Fårikål av en annen verden. Det smakte helt himmelsk!!! Min bedre halvdel syns ikke noe om kokt kål, derfor koker jeg ikke fårikål. Men dette falt i smak, så det blir det flere ganger