FÅRIKÅL-av en annen verden

Datter aner ingenting, håper hun ikke blir sur, men i kveld bytter vi ut tacoen med fårikål, av en annen verden.

Det finnes tusenvis av oppskrifter på fårikål. Alle smaker likt tungt av lam, fett og kål. Trenger egentlig ikke noe oppskrift på slikt.

Denne er annerledes. Den inneholder varme krydder, som gir en helt fantastisk smak og aroma til denne type mat og den inneholder eddik. Eddiken, i tillegg til at den gir god smak, nøytraliserer den fettet som gjør at fårikålen ikke føles så tung. Den harmoniserer retten og dette gjør at man kan spise ENDA en porsjon før magen sier stopp 😉 Dessuten salter jeg kjøttet datten over slik at det blir mer smak tvers gjennom 🙂

 

Hvis du på død og liv vil droppe krydderet, så gjør det da din tverre særing, men PRØV med eddiken. Du vil IKKE angre!

FÅRIKÅL AV EN ANNEN VERDEN
2 kg fårikålkjøtt
400 gram lammeskav
1,5 kg rensket kål, grove biter
0,5 kg rotgrønnsaker
2 liter vann
1 dl flytende lammefond
35 gram hvit balsamicoeddik
1 god ts rosmarin
1 god ts timian
1 god ts grovmalt sort pepper
1 god ts spisskummen
35 gram maisenna utrørt i litt kaldt vann

1. Vend inn kjøttet med 1 ss salt per kg. La dette stå over natten
2. Småkok kjøtt i vann, eddik og krydder i 1,5 time
3. Tilsett maisenna og kok opp
4. Tilsett kål og grønnsaker og kok ca 1/2 time
5. Dusj ditt legeme og vask håret, husk balsam
6. N.Y.T.

Som dere ser bruker jeg ikke HEL pepper, men GROVMALT. Dette er rett og slett fordi jeg HATER å spytte ut disse bitre, utkokte smaksminene som ødelegger totalsmaken. Hva mener du?

59 kommentarer

Siste innlegg