FÅRIKÅL-av en annen verden

Datter aner ingenting, håper hun ikke blir sur, men i kveld bytter vi ut tacoen med fårikål, av en annen verden.

Det finnes tusenvis av oppskrifter på fårikål. Alle smaker likt tungt av lam, fett og kål. Trenger egentlig ikke noe oppskrift på slikt.

Denne er annerledes. Den inneholder varme krydder, som gir en helt fantastisk smak og aroma til denne type mat og den inneholder eddik. Eddiken, i tillegg til at den gir god smak, nøytraliserer den fettet som gjør at fårikålen ikke føles så tung. Den harmoniserer retten og dette gjør at man kan spise ENDA en porsjon før magen sier stopp 😉 Dessuten salter jeg kjøttet datten over slik at det blir mer smak tvers gjennom 🙂

 

Hvis du på død og liv vil droppe krydderet, så gjør det da din tverre særing, men PRØV med eddiken. Du vil IKKE angre!

FÅRIKÅL AV EN ANNEN VERDEN
2 kg fårikålkjøtt
400 gram lammeskav
1,5 kg rensket kål, grove biter
0,5 kg rotgrønnsaker
2 liter vann
1 dl flytende lammefond
35 gram hvit balsamicoeddik
1 god ts rosmarin
1 god ts timian
1 god ts grovmalt sort pepper
1 god ts spisskummen
35 gram maisenna utrørt i litt kaldt vann

1. Vend inn kjøttet med 1 ss salt per kg. La dette stå over natten
2. Småkok kjøtt i vann, eddik og krydder i 1,5 time
3. Tilsett maisenna og kok opp
4. Tilsett kål og grønnsaker og kok ca 1/2 time
5. Dusj ditt legeme og vask håret, husk balsam
6. N.Y.T.

Som dere ser bruker jeg ikke HEL pepper, men GROVMALT. Dette er rett og slett fordi jeg HATER å spytte ut disse bitre, utkokte smaksminene som ødelegger totalsmaken. Hva mener du?

41 kommentarer
    1. Dette må prøves! Vanlig får-i-kål er jo helt greit, men denne gleder jeg meg til å prøve😊! Takk👍🏻!

      1. I dag har vi hatt Fårikål av en annen verden. Det smakte helt himmelsk!!! Min bedre halvdel syns ikke noe om kokt kål, derfor koker jeg ikke fårikål. Men dette falt i smak, så det blir det flere ganger 😊

    2. Hei!
      Denne skal jeg prøve! Veldig glad i tradisjonell fåririkål også, men prøver gjerne noe nytt👍

    3. Denne blir middag søndagen. Prøver den ut på hollenderen som aldri har smakt fårikål.Er det lurt, trur du?

    4. Takk for spennende oppskrift!
      Den må definitivt testes! …..men ikkje i dag..i dag blir det noko anna godt…
      Ha en strålende får-i-kål-kveld 😄

    5. Dettan så sånn smålig sexy ut på smak 😉
      Må prøves når æ ska lag fårikål næste hælg😁

    6. Spiser av prinsipp ikke fårekjøtt da lamungene er altfor gromme til å ende opp i magen min. Så sær er altså jeg 😂
      Har du noe forslag til annet kjøtt en kan bruke, og med dertil passende krydderier?
      På forhånd takk for tips 😊

        1. Får prøve med torsk da – i og med at det er en godkjent erstatning for svin så går det sikkert å bytte ut sau med det også 😊

    7. Koker du kålen bare en halv time? Blir ikke den veldig hard da?

      Har alltid kokt først 1,5 timer kjøtt og kål, lar det stå kjølig til neste dag så koker jeg det en god time til da fårikål alltid er best dagen derpå og kålen blir myk og god 😛

    8. Hei… Tester ut i helga… Provosere svigermor på smaksløkene søndag… Referat til deg på mandag😎 Gøy!

    9. 😋..dette må absolutt testes ut 😁
      Apropos reinkjøtt, prøvde å lage pinnekjøtt av rein, men ble veldig skuffet. Forventningene var kanskje litt for store 🤔 Særlig når jeg de siste årene totalt har falt for reinskank😋😋😋 uten sammenligning forøvrig..
      God helg🌞, nyt maten🥘🍷 og og håper Datter tilgir deg når hun får noe annet enn det vanlige 🌮 🤞😊

    10. Nå må æ bare innom butikken i morgen å handle. Søndagdmiddagen er klar. Æ glæde mæ. Takk for oppskrifta. Gohelg.😉👌

    11. Nå må æ bare innom butikken i morgen å handle. Søndagdmiddagen er klar. Æ glæde mæ. Takk for oppskrifta. Gohelg.😉👌

      1. Og hvis hvit balsamicoeddik ikke er å oppdrive her ute på bøgda, hva er nærmeste alternativ? Hvitvinseddik? Vanlig balsamico?

    12. Fårikål e godt men ikke helpepper så den e bytta ut m grovmalt pepper….Spennende variasjon på fårikålen, må prøves 😀
      God helg 🌻

    13. Denne oppskriften må prøves! Har du tilberedt poteten på en spesiell måte? Den så litt mer spenstig ut enn vanlig kokt mandel 😁

    14. Fårikål er tradisjon og skal ikke rotes med. Den skal lages slik bestemor lagde den. Lammekjøtt, kål, hel pepper, salt, litt mel og vann og serveres med poteter

    15. Denne oppskriften MÅ prøves og så bra å slippe å pille ut helpepper.Æ sæi bære….takk før maten .

    16. Skal testes ut sinere på høsten. Har kokt tradisjonell fårikål. Rein i kål står og på menyen. skal teste det også senere. Takk for fine oppskrifta.

    17. Denne skal vi teste ut på søndag, men sliter med å få tak i lammefond, av alle ting🤔🤭 kan jeg bruke annen kjøttfond, eller er det best å droppe det da?

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg