Kokkejævels havrevafler

Da ungene var små og ettermiddagene ekstremt travle, så hendte det rett som det var at jeg stekte vafler til middag. Aldri “vanlige”, men vafler som jeg kunne servere med (nesten) like god samvittighet som brødmat.  Det er ikke nytrekt torsk med lever og rogn, men det metter magen og holder ungene i gang fram til kveldsmat.

PS! Disse vaflene inneholder ikke kardemomme så smaksmessig passer det til alt vanlig pålegg, både ost, kjøtt og fisk.

 

KOKKEJÆVELS HAVREVAFFEL

4 egg

1 dl sukker

(Kan halveres eller droppes helt hvis du som meg egentlig burde få fingrene klipt av med en rusten avbitertang hvis du så mye som nærmer deg et vaffelhjerte)

2 ts vaniljesukker

1 ts bakepulver

1 ts natron

3 dl rømme/kulturmelk

1 dl flytende margarin (ev. 100 g smeltet)

6 dl melk

Piskes lett sammen noen sekunder

 

1 dl havrekli

1 dl havremel

5 dl hvetemel

Pisk kjapt inn i melkeblandingen

 

La røra stå å svelle 30-60 minutter. Blir veldig mye bedre av å stå litt. Hvis du ikke klarer å vente en halv time på vafler så er nok buksene så pass trange at vafler kanskje ikke er det rette akkurat i dag, hva?

 

Vi smattes!

 

 

Foto i verdensklasse: Frikant

 

 

 

1 kommentar
    1. Disse såg gode ut😋. Når vi har barnebarn på besøk,eller om det e bare meg å gubben,lager eg ofte grove vafler. Bruker vanlige lettkokte havregryn.litt fin sammalt hvete.litt grov sammalt hvete. Litt kruskakli. Ellers som din oppskrift,alle elsker grove vafler. Bruker godt med egg i alt av vafler😍

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg