Tørkakjøttsmør à la Kokkejævel

Reklame | Kokkejævel.no

De fleste med tenner vet hva en god klatt med skikkelig godt hvitløkssmør kan gjøre med en rett, men de færreste har opplevd den kulinariske serieorgasmen som rister gjennom kroppen når tørkakjøttsmøret smelter sammen med biffen, når den spises på et stykke brød eller bare når den gjør et helt vanlig måltid med kjøttdeig og spagetti på en tirsdag til et måltid verdig i alle fall to stjerner i Guide Michelin.

 

Meget anvendelig med andre ord, kan brukes til alt. Prøv det til torsken eller stekt kveite, Herre Jesus!

I tillegg er det dette smøret så eksklusivt at det er perfekt både å gi og få i gave. Jeg pleier å skjære dem i skiver, som på bildet, og pakke dem inn i en cellofanpose. Enkelt, god og genialt!

 

KOKKEJÆVELS TØRKAKJØTTSMØR

1,5 kg meierismør

150 gram tørkakjøtt/tørka reinhjerter

50 gram tørkakjøtt/tørka reinhjerter

3 ts tørket timian

3 ts tørket rosmarin

3 ts salt

3 ts peppermix

 

  1. Romtemperer 1,5 kg meierismør i en bolle. Tar noen timer.
  2. Skjær 150 gram kjøtt i tynne strimler og kjør dem deretter til bitte små biter i foddprocessor
  3. Bland dette for hånd, (bruk engangshansker), inn i smøret sammen med krydder og salt.
  4. Dekk en 1,5 liters brødform med plastfolie. La folien henge ned over kantene.
  5. Dryss 50 gram strimlet tørkakjøtt/tørka reinhjerter i bunnen
  6. Press så alt smøret forsiktig ned i formen og dunk formen hardt ned i benken for å få ut luftbobler.
  7. Pakk den overflødige plastfolien over smøret og sett i kjøleskap natten over.

Holdbarhet: 14 dager eller mer i kjøleskap, men tørka rein, og urter for så vidt, mugger lett, så hvis du skal oppbevare smøret over lengre tid, så legg det i fryseren. Der er det holdbart i et år eller to.

 

Passer til:

  • Biff og andre kjøttretter
  • På eller ved siden av hvit fisk som torsk, kveite, steinbit og breiflabb
  • På bakt potet og i ris
  • På pasta
  • Nydelig på tapas-koldt og festbord
  • Åpenbart godt på brød
  • men også ekstremt godt på søt hvetebakst, som boller og julebrød

Hvis du ikke får tak i tørket reinkjøtt i din lokale lavprisbutikk, så kan du kjøpe det i en nettbutikk jeg vet om, nemlig Kokkejævel.no

 

Advarsel!

For å unngå kulinarisk død og fordervelse over deg og din slekt i generasjoner framover, så må du vippse 2 kr til KOKKEJÆVEL hver gang du velger å bruke en av mine oppskrifter. Skriv Kokkejævel i stedet for telefonnummer på Vipps.

Hvis beløpet er for høyt, så ta kontakt med meg for en nedbetalingsplan som begge parter kan leve med.

 

 

Kulinarisk hilsen

Kokkejævel

21 kommentarer
    1. Glemte å nevne viktig sak i forbindelsen med nominasjon til årets markedsfører hos Kampanje.no. Nominasjonen gjelder i kategori årets “Bør Børson” Det er en pris som deles ut til den, har tenkt å skrive sleipeste… men kategorien er: den mest kyniske og latterlige, sexistiske bedrift.

      Premien er et rustent “Lite wienerbrød” 😉

    2. Du e fantastisk, denne oppskriften skal prøves, forøvrig så brukes både urtetyttbær og tyttebær krem, bare nydelig 😋
      Æ må nok ha betalingsplan 🤣
      Ha en fortreffelig dag 🌹

    3. Steike…. trodde i min enfoldighet at dette med å Vipse til KOKKEJÆVEL var en jækla god spøk. Men… pika meg sant. Det er bare rett og slett tragikomisk… på linje med TV pastor Hanevold som hanker inn millioner via Vips fra sine stort sett ubemidlede, blåøyde , trofaste fanskare …

      Til opplysning.. Hanevold var den som fikk prisen “Et rustent Wienerbrød” sist. I 2017. Siden da har han mistet all troverdighet, og merkevaren TV Visjon Norge er ødelagt for all tid. Du er på god vei, til i utgangspunktet et glitrende merkenavn på nettbutikken, Kokkejævel, å gå samme vei. Hvem er det av seriøse produsenter som vil knytte sitt gjennom generasjoner solide merkenavn til Kokkejævel? Greit nok med 40 000 klikk.. ikke helt sikker, bare nesten… 99,5 % rister på hodet, trekker på skuldrene , 39970 ler oppgitt, 20/30 gråter 😉

          1. Setter pris på din rørende omsorg for mitt omdømme. Det har for øvrig alltid vært frynsete, og jeg skriver ikke for å få samarbeid, jeg skriver for å få gjøre min “greie”. Det klarer jeg. Er for øvrig 43,5 år og har holdt på med dette i 20 år. Du som har daglige råd, ofte flere ganger om dagen hvorfor ikke prøve å bruke LITT av den tiden til å etablere en rådgivningsbedrift? Om ikke annet for å få dagene til å gå.

      1. Ubemidla, blåøyde … osv 😂 tror neppe de som har vippsa 2kr til Kokkejævel får problemer med økonomien etterpå. Litt forskjell på å sende hundrelapper til Hannevold og 2kr til Kokkejævel 😂 Dette må være dagens dummeste kommentar

      2. Men i alle dager… hva er du for ei 💩-kjerring? Gjør oss alle en tjeneste og slutt å lese denne bloggen. Eller kanskje du er en fjortis som kjeder seg…? Ja, for da er modenhetsnivået forståelig… Latterlig!

    4. Bare undrer, spiser ikke familien denne maten som du lager å legger ut bilder av? Så da spanderer leserne dine maten på dere ofte? Syns det er rimelig på kanten etisk…
      Smart, men frekt.

      1. Kven betalar for maten på ditt bord? Er ikkje det arbeidsinntekt di/dokka? Når ein kokk/bloggar lagar nydelige rettar, tek bilde og delar oppskrifta, er ikkje det ein del av hans yrke som skal gi arbeidsinntekt ?

    5. Må innrømme at jeg ikke forstår Bien og co som bare må kritisere og klage.
      Hvis dere ikke liker Kokkejævels skriverier og artige anektoder
      SÅ FINN EN ANNEN BLOGG !!! 😖
      Det er masse annet å lese, så la oss som synes han er artig og har vettu ting å komme med få ha dette .
      Mobbere burde skamme seg.
      Har du ikke no godt å si så hold heller kjeft.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg