Kortene er kastet!

Tidligere i dag fortalte jeg at jeg nå framover skal prøve å se om jeg karer å forsørge meg selv og min familie på en god måte gjennom å satse alt på de tre B’er, Blogg, Bok og (nett)Butikk. Les innlegget HER

I 18 år, snart to tiår,  har jeg ofret absolutt all min tid for å gjøre mitt ytterste for at Altas befolkning skulle kunne kunne spise og ha tilgang på de absolutt beste smakene som Finnmark har å by på. Kunne med hevet hode ta med seg besøk sørfra uten å måtte være nervøs for at det ikke var bra nok. Det var alltid bra nok. Kanskje til og med bedre. Det har jeg jobbet natt og dag for. Stolt på meg selv. Gått min egen kulinarisk vei. Flaks, talent, teft og en nesten eselaktig gjennomføringsvilje

 

Alt har imidlertid sin tid. Nå er det nok. Jeg har ikke lenger det som skal til for å være en kulinarisk suksess i Alta. Prisen har blitt for høy.

 

Det sagt, kortene er kastet! Jeg ba dere stille meg spørsmål om alt dere lurer på.

 

Hei
Jeg kan ikke noe om blogg og den eneste jeg leser er din, fordi som mange andre sier den er virkelighetsnær og mange kan sikkert kjenne seg igjen i det du skriver.
Du tjener ikke mye på reklamefri blogg har jeg skjønt så hvorfor ikke gjøre den om til å ha litt reklame i den? 🤔
Men tror uansett du kommer langt og kommer til å gjøre det godt både med bøker og nettbutikk👌 Stå på …..

NORDLANDSPIA

 

 

Jeg er meget skeptisk. Da jeg startet opp bloggen i september 2019 skrev jeg ofte om svært følelsesladde temaer. Livet og døden skjedde, gang på gang, og jeg ble bombardert med beskyldninger om at jeg brukte mine døde barn for penger og klikk. Det gikk til og med så langt at en bruker i Kvinneguiden insinuerte at jeg hadde tatt livet av mine egne unger for å få oppmerksomhet selv. Kommentaren fikk mange likeklikk, men ingen, absolutt ingen av de som diskuterte på tråden tok til motmæle. Etter et par dager ble beskyldningen slettet, men akkurat da var jeg glad for at jeg ikke tjente penger på bloggen.

 

 

Men Var du ikke opptatt før denne nettbutikken at kundene måtte handle lokalt? Bruke de lokale arbeidsplassene slik at man kan sysselsette folk i arbeid? At kjedene og netthandel ikke måtte ta over for de fysiske butikkene?

Mens du nå satser alle kluter til på det som er relativt likt Hoftepluss sitt konsept med ekte, lokale varer – bare på nett? Mindre folk å betale lønn til for å selge mye av det samme som butikken din gjør?

ANONYM

 

Jo, og jeg er fortsatt opptatt av at folk skal handle lokalt. Ta vare på nærmiljøet sitt. Dette betyr jo ikke at man verken kan spise eller kjøpe et produkt som er produsert et annet sted i Norge. Eksempelvis produseres det ikke ost i Alta. Det betyr jo ikke at Altas befolkning ikke skal kunne spise ost. Da må det kjøpes utenfra.

 

At jeg nå samler det beste fra de beste, i første omgang, den nordligste landsdelen, slik at også resten av Norge skal kunne oppdage og nyte disse vanvittig gode produktene, det anser i alle fall ikke jeg som negativt.

 

Hva ansatte angår, så trodde også jeg det samme som deg da vi plutselig satte i gang i oktober, men sannheten var alt annet enn jeg trodde . En flaske gressløkolje tar 15 sekunder å selge på Hoftepluss. På nettbutikken skal den pakkes forsvarlig inn, noe som for en trent hånd tar ca 3 minutter. Matematikken kan stå for selv.

 

 

Æ bare lurer, hva gir inntekter på blogg der det ikke er reklame ?
All ære til deg som våget å ta skrittet – et lite steg for menneskeheten, et stort skritt for kokkejævel.
Æ har inntrykk av at kokker med egen drift ikke klarer stå lenge i det: De går ALL IN. Kauto hadde også en slik kokk, Alfreds kro, Maras pub og mat, catering, foredling av lokale råstoffer etc. Hadde bl.a verdens beste gjeddeburgere.

KIRSTEN

 

Vær hilset, Kirsten! Jeg har et samarbeid med blogg.no som gjør at vi deler inntektene av reklamen som de selger inn. Det betyr at jeg får betalt “pr klikk”. Det er ikke bare lesertallene som bestemmer hvor mye jeg tjener, men også årstid. Desember er en god måned, januar ikke.

 

Hva er “lenge”? Jeg har ofret alt for dere i 18 år.  20% av livet mitt! Han i Kauto kanskje enda lenger. Jeg syns det er lenge 🙂

 

 

Vurderer du ‘vlogg’ hvor vi kan se deg kokkelere ‘inn æksj’ n’, f.eks. i eksotiske finnmarksomgivelser? Eller steg-for-steg-oppskrifter med bilder for de som gjerne vil, men som trenger litt ekstra hjelp? Forventer selvsagt ikke at du stiller på Bloggerne, da hadde jeg blitt skuffet, men du er jo en artikar som vet å skape stemning 😊

VIBEKE

 

Ja, etter hvert et det planen med i alle fall små snutter, men for en som har noe å “melde” kulinarisk, som meg, så er det ikke bare å skru på kameraet og peise på, det kreves enormt med planlegging bare for tominutters snutt. Derfor venter jeg med et. Skriften er, og vil alltid være,  min min favorittarena, men ja, det kommer!

 

 

Synes det er tøft gjort å tørre å ta steget ut og stole på inntekter fra blogg/forfatter/nettbutikk- men høres ut som du trenger endring og at dette er bra for deg/dere. DET er viktigst.

Hva er din langsiktige plan? Hvor er du om 5 år?

INO

 

Om fem år? Det verken kan eller vil jeg svare på. Har kun skrevet under en 3-års kontrakt på lokalet, nettopp fordi jeg ikke vil binde meg så lenge denne gangen. Jeg er, hvis jeg er heldig, midt i livet og det gjelder å ta vare på hvert eneste år.

 

Jeg skal gifte meg for første gang 27. mars i år samtidig som Lillebror døpes. Selv om jeg er så gammel at jeg også fotsår at man må ha noe å leve av, så er 27. mars det absolutt viktigste som skjer i år. Storebror ble aldri døpt. Det sliter jeg fortsatt litt med.

Jeg gleder meg veldig til 27. mars!

 

 

  1. Hvis du kunne forandret en ting ved deg selv, hva ville det vært?
    2. Og hvis du kunne gjort det samme med kjæreste, hva ville det vært?

Lykke til med blogg, bok og butikk. 🙂

KLARA

 

  1. Enkelt! Har du fire ting du liker i kjøleskapet, så trenger jeg ikke alle fire i meg, selv om jeg er mett!
  2. Man skal aldri, aldri, aldri, ALDRI, offentlig skrive, si, ymte, kremte, hoste i skjegget noe som helst som kan forbedres på den mest perfekte skapningen som finnes! Er du spik spenna gæærn?

 

 

Verdens enkleste oppskrift på en god middag? 🙂

KINE

 

Kort spørsmål fortjener kort svar!

 

Til 3-4 enkle personer

 

1 pk reinskav

1 løk

2 gulrot

1/2 brokkoli (kan sløyfes)

4 ss tyttebærsyltetøy

hvitløksbrød

7 dl vann

1 pk kremfløte

1/2 dl reinsdyrskraft fra Toro (ev. 1-2 vanlige bujonterninger)

 

Steik reinskav og grønnsaker med ønsket mengde smør i en gryte. Skrell og del gjerne grønnsakene opp i mindre biter. Tilsett vann, buljong og fløte og kok opp. Jevn til ønsket tykkelse med maisenna og vann. Serveres med tyttebær og hvitløksbrød. Potetmos går, men da begynner vi å fjerne oss fra verdens enkleste oppskrift 😉

 

 

For om lag 13 år siden, på en matfestival (?) i Alta, spiste jeg din tyttebærostekake. Den var himmelsk. Kan du dele oppskriften? Hilsen Ingunn. 😊

INGUNN

 

Ja, det stemmer! Skrev aldri opp den oppskriften, og husker ikke heeelt styrkeforholdet, men den var basert på min smått berømte pasjonsfruktostekake, så jeg kan garantere deg at oppskriften vil dukke opp på bloggen i løpet av 2020. Det var en fantastisk god ostekake og vi lagde den i mange år til Borealis matfestival 🙂

 

 

 

Koffør e bloggen din reklamefri? De fleste lever vel av reklame?

HILDE KAARASLAN
Det er, som jeg har skrevet litt over, at jeg føler meg litt friere. Kan liksom skrive om hva som helst. Det betyr ikke at jeg ikke kan finne meg samarbeidspartnere i framtiden, men jeg ser ingen hensikt i en blogg som min hvis den skal være drevet av penger. For meg handler det alltid om lidenskap. Jeg har en enorm formidlingstrang og bloggen gir meg ikke bare mulighetene til dette, men siden jeg også har så mange lesere så rettferdiggjør det også at jeg bruker så mye tid på skrivingen. Jeg liker virkelig dette. Det r godt for meg.
Det var spørsmålene som kom inn, Jeg har svart etter beste vene.
Ønsker faktisk dere alle en fantastikk fin kveld!

 

 

27 kommentarer
    1. Du kan ikke bare satse på blogg. Du burde satse på Instagram og snap å. Der er fremtiden. Bloggene dabber mer og mer av. Du er en artig type og drar du måten du skriver på over til å lage matoppskrifter på YouTube kommet du til å bli en hit. Og du må jo ikke lage 5 stjernes middag men Hverdags mat! Gjør et konsept ut deg selv og selg deg sjøl i alle Plattformer.

      Takk for at du er du, din nydelige familie. Dere er fantastisk 🥰🥰🥰

      1. Takk, men jeg trives best med blogging. Det skrevne ord går aldri av mote. Dessuten satser jeg ikke _bare_ på blogg, jeg skriver bok og driver nettbutikk i tillegg 🙂

    2. Tusen takk for oppskrift.Den var så enkel og så god at den holdt knapt til 2 enkle mennesker 😂Men,en fantastisk oppskrift,som jeg kunne eksperimentere med…så det ble både mos,baguetter,masse krydder og sopp i tillegg. Resten av lørdagen,tilbringes i sofa med metthetskramper.😀

    3. Vi som har stukket av og slått oss ned sørpå, vil jo at bbb skal gi inntekt nok til at du fortsetter å skrive, og sender spennende mat rundt omkring, derfor jeg spør.

    4. Betyr det at vi som leser “støtter” bedriften når vi klikker inn på bloggen eller må vi klikke på reklamen for at det skal gi inntekt? #bloggamatør

    5. Hei 3B,
      Skal du ikke flytte sørover da når du skal drive 3B? Tenker på lys og varme på Østlandet. Mørke og kulde gir næring til depresjon og muskelsmerter. Regn treng du heller ikke. Inneliv i mørke, kjølige nord er ikke nødvendig hele livet.

    6. Heia enda en gang. Beklager jeg tok feil så du trenger ikke svare. Ved å trykke på linken til nettbutikken Kokkejævel så var det så klart også mulig å kjøpe boka di , via din “reklamefrie” blogg 😉

      1. Beklager, men du har hatt så mange ufine og usaklige kommentarer opp gjennom at jeg har gitt opp å svare deg. Finn deg et nytt nick og start på nytt.

    7. Å du gjør ikke dette for pengene 🤣🤣🤣🤣. Å det trur du folk trur på.
      Du sier at du har ofret deg i 18 år for Alta folket, dagens beste 🤣🤣🤣. Du gir deg vel for at du ser at du ikke er så populær blandt Altaværingene. Du er høy på deg selv, du må snart begynne å lande snart mann. Bloggen har holdt deg oppe med å skrive å gjenta det samme som du har gjort i 1 1/2 år med. Det klarte du jaggu med dette innlegget også. Du er som et lite barn, bli voksen. Finn på noe nytt å skriv om, kanskje det blir bra da 👍

      1. I alle dager!!? Hva er dette for en kommentar? Folkeskikk – egentlig ganske enkelt. Har man ikke noe godt å si så la være. Før en skriftlig kommentar bør man trekke pusten, tenke på om kommentaren kunne blitt fortalt muntlig til vedkommende i stedet for, og alltid – ALLTID – ha i bakhodet at den kommentaren er rettet mot er et levende menneske som uten unntak har medfødt evne til å føle. Som et menneske med egen vilje kan man stort sett velge å styre unna lesing av blogger man ikke liker å lese. I dette tilfellet virker det som en lur ting å gjøre, slik at jeg (og ganske sannsynlig flere med meg) slipper å få dine demoner til kaffen.

        1. Denne kommentaren min var ment rettet mot kommentaren til Anonym og absolutt ikke innlegget til Kokkejævel. Jeg ble så veldig lei meg av å lese Anonym sin nedlatende, og for meg veldig stygge kommentar at jeg er glad for at jeg har vært våken i mange timer før jeg leste den, så ikke hele dagen min blir fylt av gørre følelser. Alt godt til Kokkejævel og din familie.

      1. Beklager, det var ikke meningen! Tror jeg skal være veldig forsiktig med å snakke om andre produkter enn de jeg til en hver tid har valgt å kommentere.

    8. Jeg vil gjerne takke deg for pinnekjøttoppskriften din. Kjøpte en ekstra pakke pinnekjøtt på julaften som jeg kokte med rosmarin, og deretter skjerpet som du skrev. Dampet som vi alltid har gjort til resten av familien, siden de var skeptiske til å prøve noe nytt. Meeeen så måtte de jo smake på den kokte, og gjett hvilken alle syntes var best??? 🙂🙂🙂

    9. Hei igjen, glemte at det var en spørsmålsrunde, derfor gjentar jeg kommentaren på forrige innlegg, nå med et spørsmåltegn.

      Heia, ser det snurrer i uthevet blå skrift med linker til nettbutikken din og Hoftepluss. Glemte du å linke til boken i din “reklamefrie blogg?” 😉

    10. Gleder meg til du kommer med oppskriften på den ostekaken. Ønsker deg og dine alt godt videre .

    11. Hei. Ønsker deg lykke til med alt sammen. Jeg lurte på om du og kjærest ønsker flere barn og om dere tar de som kommer lissom ❤

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg