Melkesjokoladepudding med bringebærsyltet chili og appelsinkrem

Reklame | Kokkejævel.no

Veien til en pikes “hjerte” går ofte gjennom sjokolade, gjerne melkesjokolade. (Ta det fra en mann som har befolket Nord-Norge nærmest på egen hånd…)

 

Melkesjokoladepudding

(Nok til en liters form)

3 dl kremfløte

4 dl H-melk

300 gram melkesjokolade

(Eller helt vanlig melkesjokolade fra Freia)

1 ts vaniljepasta eller frøene fra en vaniljestang

6 gelatinplater

(Du kan reduser mengden til 4 plater hvis du velger å servere i porsjonsglass)

 

  1. Leg gelatinplatene i rikelig med iskaldt vann i 10 minutter
  2. Kok opp fløte, melk og vanilje under omrøring
  3. Ta kjelen av platen og rør inn melkesjokoladen til alt er oppløst.
  4. Press ut vannet av gelatinplatene og rør den ut i sjokolademelken
  5. Hell sjokomelken over i egnet form
  6. Ferdig etter 4-6 timer på kjøl, men best om den får stå kjølig til dagen etter.
  7. Dypp formen i glovarmt vann, rist litt på puddingen og hvelv den over på et avlangt fat
  8. Pynt gjerne med appelsinkrem og chilifudge

Kokkejæveltips!

Bytt ut melkesjokoladen med annen sjokolade, som mørk sjokolade, daimsjokolade, firkløver, fruktnøtt, osv., osv.

 

Appelsinkrem

1 pk kremfløte

1 ts vaniljepasta

finrevet skall av 1 appelsin

1 ts sitruslikør

(kan sløyfes)

 

Bringebærsyltet chili

1 dl bringebæreddik

100 g sukker

50 g rød chili

(Gjerne små rawit/thaichili)

 

Kok opp sukker og eddik og hell over chilien. Kan spises etter et døgn, men blir bare bedre etter hvert som dagene går. Hvis du ikke får tak i bringebæreddik, (og heller ikke gidder/orker å lage det), så fungerer det helt fint med vanlig eddik eller hvitvinseddik også altså. Skader heller ikke med litt vaniljepasta i syltelaken. Hot, men godt!

 

Jeg bruker chilien mye hel som pynt, for da kan hver og en spise akkurat så mye/lite de ønsker av den, men er også ekstremt godt å hakke opp en ts eller to og ha i puddingen eller kremen. Sjokolade og chili er en kanonkombinasjon!

 

 

Hvis ikke denne desserten “fungerer” må du nesten gå i deg selv, for da er det ikke desserten sin skyld…

 

Får du aldri nok sjokoladepudding? HER er enda en god oppskrift…

 

 

4 kommentarer
    1. Så flott ut, og den geleen du la ut var super, tilfeldigvis holdt jeg på med ei kake, og da passa den perfekt

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg