Himmelsk sjokoladepudding

Etter en litt salt hovedrett som ovnsbakt fenalår er det godt med noe søtt, fløyelsmykt og deilig til dessert. Da passer det perfekt med en hjemmelaget sjokoladepudding. Denne oppskriften som jeg nå gir til dere er ikke av det stive slaget som du kan drepe en sau med, men mer som en slags sjokoladekrem som formelig bare smelter på tunga. Hvis du ønsker en litt stivere variant øker du bare mengden gelatin med en eller to plater. Hvis du har lyst til å drepe en sau oppsøker du en psykolog. Lov meg det!

 

Vi hadde gjester i går og da serverte vi sjokoladepuddingen med en vaniljesaus, men det er også utrolig godt med en jordbærsaus til denne “puddingen”. Kjempeenkel å lage.

 

Himmelsk sjokoladepudding

  • 6 dl kremfløte
  • 4 dl h-melk
  • 125-150 gram sukker
  • 500 gram god sjokolade, helst med over 50% kakaoinnhold
  • 1 vaniljestang
  • Raspet skall fra 1 normal appelsin
  • 6 plater gelatin
  1. Legg gelatinplatene i kaldt vann
  2. Kok opp fløtemelken med sukker, vaniljestang og appelsinskall
  3. Skru av varmen, og rør inn sjokoladen
  4. Press vannet ut av gelatinen, og rør inn i sjokoblandingen
  5. Rør til helt jevn konsistens
  6. Hell over i pene glass
  7. Sett kjølig et par timer

 

Jordbærsaus

  • 500 gram halvtinte jordbær
  • 250 gram sukker
  • ½ vaniljestang, frøene
  1. Kjøres på blender til helt glatt saus

 

Enkel sjokopynt

  1. Putt litt sjokolade i en sprøytepose
  2. Legg denne i en skål over kokende vann
  3. Når sjokoladen er smeltet klipper du et hull i enden
  4. Sprøyt gitterfigurer på et bakepapir og avkjøl

 

Denne desserten har jeg også foreviget på film. (Mulig bak betalingsmur?)

Se filmen HER 

 

Vi smattes!

 

Flere desserter finner du HER

 

 

17 kommentarer
    1. Elsker sjokolade,men ikke mørk… i denne sjokoladepuddingen din…kan jeg bruke feks lys kokesjokolade eller aller helst Stratos ( favoritt) og hvor mye mer sjokolade for å få skikkelig smak

    2. Nydelig dessert…. 😊 Sku gjerne tatt bilde av produktet, men den gikk førr fort….. rakk ikke. Ska prøv neste gang….
      👏👏👏

    3. Vi laget denne, men den ble jo aldri stiv. Den har nå stått i kjøleskapet over natten og er fortsatt bare sjokoladesaus..vi fulgte oppskriften nøyaktig. Er det virkelig nok gelatin i denne oppskriften?

    4. Denne må prøves, men jeg lurer også på hvor mange personer denne oppskriften er beregnet til😀?

    5. Kan jeg spørre hvor mange personer oppskriften er beregnet på? Mest sannsynlig kunne jeg spist opp alt alene, men hva er normalt her? Trøste spise alt alene, evt dele med 4 til 6 gode venner som også trenger trøst?

    6. Hahaha😃, hvis du har lyst til å drepe en sau oppsøker du psykolog….. ler meg skakk av disse kommentarene inni oppskriftene. Du skriver så befriende og morsomt 😄

    7. Ser kjempegodt ut, kunne tenkt meg å lagd d idag. 😋 Men har ikke fløte, å butikkene e stengt. 😜Så da blir d en annen dag. 😊 En trusefukter! 😂😂😂

    8. Hei. Fantastisk fristende mat du lager, blir ordentlig inspirert til å prøve de! Du er jo Norges “Jamie Oliver”! Røft dandert, men pyntet og lar hovedingrediensene selv få hovedfokus. Lekkert! Gleder meg til fortsettelsen!

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg