Når mor saboterer fars forhold til barna

Jeg trodde vi samarbeidet bra om Datter, men alt viste seg å være et renkespill. En kalkulert og ondsinnet plan for å undergrave min troverdighet både som far og kokk. Typisk kvinnfolk! Når du tror at du kan stole på dem så dolker de deg i ryggen med så mange sløve kniver som de kan finne.

 

Jeg oppdaget samværssabotasjen ved en tilfeldighet i går. Vi pleier å spise pizza de lørdagene Datter er her. Hun liker det og siden jeg er blogger er det grei bloggmat å legge ut ulike oppskrifter av. Jeg er ganske god på pizza. Får det til. Bunnen er suveren, både sprø og saftig samtidig. Pizzaene mine er rett og slett veldig gode.

 

“Mamma har også begynt å lage pizza” sa hun plutselig og uten forvarsel. Jeg kunne i tro mine egne ører. Det har alltid vært jeg som har lagd maten. Jeg har jo en viss forståelse for at når vi ikke lenger bor sammen at hun også må kunne få stelle i stand litt mat, men et sted går grensen. Pizza er min greie!

 

-Så hyggelig da, svarte jeg med sammenbitte tenner. -Er den god?

“Ja, den er faktisk bedre enn din”

 

Det svartnet for meg. Tok tak i ungen og ristet henne og ba henne gå ned og vaske munnen sin. Dette fant jeg meg rett og slett ikke i. Hva faen er det den mora holder på med? Undergrave mitt forhold til Datter på den aller mest skitne måten man kan tenke seg. Ondskap i sin reneste form. Ble kvalm.

 

Jeg tok opp telefonen og konfronterte mora. Hun “skjønte” naturligvis ikke hva jeg pratet om, det gjør hun aldri. Jeg forklarte at dette ødela forholdet mellom meg og Datter og at jeg syns det var fryktelig, fryktelig dårlig gjort. “Hva snakker du om? Hva er det jeg gjør”. Hun hørtes faktisk nesten fortvilet ut. Jeg bestemte meg for å slutte.

 

-Du lager visst bedre pizza enn meg, sa jeg og skogglo. -Hva har du i fyllet???

 

 

(For ordens skyld: Pizzahistorien er sann, men jeg har smurt litt på i et ironisk forsøk på å være morsom. Vi har fortsatt et godt samarbeid, selv om hun ikke syns den telefonen var like morsom som jeg syntes 😉 )

Les hemmeligheten bak pizzafyllet HER

 

24 kommentarer

Siste innlegg