Ned 3,6 kg første uke!

Tirsdag 05.10.21

Forrige tirsdag over og i dag under

Tirsdag 12.10.21

 

Bortsett fra et par-tre virkelig tøffe dager, så har den første “slanke”uka gått rimelig greit egentlig. Jeg har holdt meg slavisk til “kuren” jeg har gitt meg selv og har ikke sprukket en eneste gang. Det er jeg fryktelig stolt over faktisk! Jeg har spist og drukket så mye de siste årene at en plutselig bråstopp kom jo som et totalsjokk på kroppen.

 

Ka i hælvete mainn” kauker kroppen, “kor er mine fire mandagspils hænne???” “E du heilt avstumpa i haue eller?! Bærre EN porsjon med meddag???” rumler den videre, “Du kainn da ikkje mein dettan særiøst. Æ kjæm jo te å svelt dæ i hjæl!

 

Tirsdag 15.10.21

 

Tirsdag 12.10.21

 

Etter at jeg viste kroppen sitt eget speilbilde ble det plutselig stille fra den kanten. Magen har blitt så stor at tyngdekraften har tatt tak i den og trekker den nedover. Det har jeg aldri før i mitt liv hatt, og jeg kan garantere deg at jeg ikke skal ha det slå lenge! Jeg glemte dessverre å ta bilder forrige tirsdag, da jeg veide 138,5 kg, men forskjellen er ikke enorm. Jeg kan se jeg har smalet litt, men det ligger ennå et par uker med strilefse og havreskjorte før jeg har vunnet over tyngdekraften., men målet et at jeg 1. november skal ha en mage som går utover, ikke nedover.

 

Mine måltider i løpet av en dag, uke 1 og 2

Frokost, lunsj og kvelds kjører jeg bevisst svært ensidig nå i begynnelsen, da dette er noe jeg liker veldig godt og ikke går lei, samt at jeg får 100% kontroll både på mengde og kaloriinnhold. Hvert knekkebrød med dette pålegget inneholder maks140 kcal, altså maks 560 kcal pr måltid.

 

Middagen tar jeg fra min egen bok. Den inneholder å mange gode, kjappe og sunne middagsretter, at det er ingen problem å gå ned i vekt med den maten. Alt handler om mengde. Der må jeg virkelig kjempe hver dag for å ikke ta en porsjon ekstra til middag, for ikke å snakke om å varme opp rester til kveld. (Som var min spesialitet!).

 

Øl har jeg fullstendig kuttet ut på hverdager, men jeg har gitt meg selv lov til drikke maks fire på fredager og fire på lørdager, men det er ikke noe drikkepåbud, så hvis jeg finner ut at jeg ikke trenger/vil ha fire, så kjøper jeg bare tre, tro eller kanskje ingen. Trenger likevel litt valgfrihet på det punktet. Jeg har drukket øl så ofte, så lenge at jeg trenger at jeg ikke pålegger meg selv totalavhold.

 

Ellers holder jeg meg helt unna brus, både med og uten sukker. Koster meg ikke en kalori. Jus slutta jeg å drikke i 2016 da jeg gikk ned 24,4 kg og har aldri begynt med det siden. Spiser så mye (frukt) og grønt at jeg får i meg de C-vitaminene jeg trenger. Melk har jeg aldri drukket, men får i meg kalk o de greiene der fra hvitosten.

 

På fredag og lørdag er det jo ofte varmmat på kvelden, så da spiser jeg “kvelds” klokka 16 og middagen til kvelds. Enkelt egentlig.

 

Frokost:

08:00 (senest 08:30)

4 havreknekkebrød

Lettmajones

Masse agurk

4 skiver kokt skinke

4 skiver lett Norvegia

Multivitaminer og trankapsel

Kokkejævelkaffe og vann

 

 

Lunsj

12:00 (senest 12:30)

4 havreknekkebrød

Lettmajones

Masse agurk

4 skiver kokt skinke

4 skiver lett Norvegia

Kokkejævelkaffe og vann

 

 

Middag

16:00 (senest 16:30)

Valgfri middag fra min egen kokebok, “Hva skal vi ha til middag?”, men alltid bare en porsjon, 6-800 gram. Av disse er ca 200 gram, (øyemål, da jeg ikke veier maten), kjøtt eller fisk, ca 150  gram karbo som potet, ris, pasta etc., (ja, jeg gidder ikke noe lavkarbofanatisme), litt saus og resten masse grønnsaker, helst rå, kokt eller dampet.

Kokkejævelkaffe og vann.

 

 

Kvelds

20:00 (senest 20:30)

4 havreknekkebrød

Lettmajones

Masse agurk

4 skiver kokt skinke

4 skiver lett Norvegia

1 frukt (ikke banan)

Vann

 

Som dere ser kommer jeg til å kjøre samme “taktikk” kostholdsmessig denne uken som i forrige. For en som er vant til å spise og drikke så mye som meg, så er det stabilisering og skrumping av magesekken som er prioritet nummer 1. Jeg trenger rett og slett litt tid på å venne meg til mindre mat. Har aldri hatt problemer med den berømte “metthetsfølelsen”, (har jo egentlig gått rundt konstant mett), men jeg har som regel spist enda mer, (og enda litt til), likevel.

 

Det er så godt å være godt i gang! Kroppen føles lettere, (noe den da også faktisk er), og jeg jeg helt sikker på at jeg kommer til å få dette til. For meg er det viktig at jeg egentlig spiser som normalt, bare mye mindre og litt mer regelmessig. Til frokost og lunsj blir jeg skikkelig mett, og energien holder seg helt til neste måltid. (Selv om jeg er temmelig sulten den siste timen, men det skal man jo for pokker være før et måltid!)

 

Hva trim og trening angår, så har jeg bevisst valgt å ikke utsette kroppen for enda flere påkjenninger enn det sjokket den jo faktisk gjennomgår nå. Jeg er mye i bevegelse på jobb, så inn til videre får det holde. Mange går på en smell med både trening og redusert matinntak. Gjorde det selv i sommer da jeg gikk 83 Komsalaia-turer på rad, og svettet og peste så mye at det er mulig det ble litt ekstra inntak i den perioden. Jeg gikk i alle fall ikke ned et eneste gram. Trening får komme etter hvert som kroppen min har vent seg litt til omstillingen.

 

Kampen om å bare ta en ekstra middagsporsjon er nevnt, men det som overrasker meg mest etter denne uken er:

 

  1. Hvor lett det egentlig har vært å bare kutte ut øl i ukedagene. Hadde jeg visst det, hadde jeg kutta ut for mange år siden. Har jo trodd jeg har trengt dem for enten inspirasjon, trøst eller belønning, men så viste det seg at det bare var en jævla dårlig uvane.
  2. At savnet etter et varmt måltid på kvelden er veldig mye mindre enn jeg trodde.
  3. At sukkersuget jeg har hatt etter middag de siste årene, som jeg omtrent daglig har dekket, både etter middag og kvelds, med en (eller to) gomorgen-yoghurter og et par bananer, ga seg etter bare 2-3 dager. Savner det over hodet ikke, og det er sant.

 

Sånn, det var min lille “rapport” etter en uke til ende med kostholdsendring. Etter hvert vil jeg nok kjøre litt mer variasjon inn i måltidene for ikke å gå på en smell, men inn til videre kjører jeg denne dietten. Jeg liker den og den fungerer.

 

Nå skal jeg gå og jobbe. Det har kommet inn ganske mange bestillinger, så helt tydelig at folk begynner å handle inn julegaver allerede nå.

 

 

Folkens, lag dere en vidunderlig dag!

(Og husk, klarer jeg, klarer du…)

 

Les også:

Stopper jeg ikke nå, så DØR jeg!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20 kommentarer

Siste innlegg