Og det ble kveld, lørdag 14. august 2021

Reklame | Kokkejævel

Klokka er halv sju, og Lillebror og Konemor har gått ned for å sove. Jeg har verandadøra åpen og hører det konstante suset fra bølgene som slår inn mot land nede i Tollevika. Hører også en nabo som spiller fotball med en unge ned i gata Han er tydeligvis et voldsomt talent, for applausen sitter løst. Lyden av sommer. Det eneste som mangler er en gressklipper i bakgrunnen, med man kan ikke få alt her i livet.

 

Hva har så Kokkejævel, altså sjølvaste,  gjort på sin aller første fridag siden 8. mai? Vel, nesten litt flaut å si det, men jeg altså vært på jobb hele forbanna dagen. 😀  Jeg kan ikke for det, jeg elsker å jobbe, og denne helgen har det jo tross alt vært superduper-salg på Kokkejævel.no, nettbutikken der du finner alt det beste på ett sted!

 

Det har vært et voldsomt trøkk disse dagene. Siden jeg la ut DETTE blogginnlegget har jeg omsatt for nesten 100 000 kroner. Omsatt er ikke det samme som TJENT, men det er dette jeg skal leve av framover, så er selvfølgelig OVERLYKKELIG over at dere faktisk KJØPER alle disse fantastiske produktene, for hva er vel en butikk uten kunder?

 

Konemor og Lillebror har vært innom to ganger. De farter mye rundt og gjør noe nesten hver eneste dag. I dag har de, blant annet, vært sammen med bestemormor/Svigermord og tante på ulike ærender. Og innom pappa når det høver slik. Det gjør arbeidsdagene veldig mye lettere. At den lille familien min har det bra, selv om jeg står og pakker krydderbokser og kaffe med meg selv på forsiden.

 

Bla bla, timene går. Vi spiste middag sammen klokka seks. Konemor som serverte. Kylling og ris uten krydder, med salat uten dressing. “Deilig”, men Lillebror liker det best slik. Jeg skal ikke skryte på meg at jeg alltid gjør det, men av og til liker jeg å spise maten akkurat slik vi serveren den til han. Jeg føler det gir et fellesskap å spise den samme maten, men  gleder meg til han tåler LITT mer salt, chili og algt som godt er 😀

 

Der bikka klokka halv åtte (ja, det tar faktisk litt tid å skrive disse innleggene…), og jeg skal avslutte. Har tatt kveldsdosen med piller, også den lille rødvonsrøde som gjør meg stuptrøtt, og gleder meg bare til Konemor kommer opp igjen. Da gar vi en god time, halvannen å være sammen. Enten se en serie på TV eller bare sitte ute å småprate. Eller bare være nesten helt stille og bare samholdet og kjærligheten  mellom oss mens vi bare ser på fjorden og hører bølgene skulpe inn mot stranden.

 

(Eller, det skjer jo også, krangle så skjegghåra fyker over en eller annen dusteting som ingen av oss husker på slutten av krangelen hva var.)

 

Uansett hva det blir til, så er jeg glad det er min kone som kommer opp trappa snart. 🙂

 

 

Kulinarisk hilsen

Kokkejævel

Veldig heldig mann

 

 

PS! 1: Ja, tørka reinhjerter er også på superdupertilbud.

PS! 2: Ja, røkt villaks er også på superdupertilbud,.

PS! 3: Ja, jeg lyver ikke når jeg sier at ALT er på superdupertilbud.

PS! 4: Ja, det er sant at TO av de som har handlet innen søndag 23:59 får et sirupsaltet fenalår fra Mydland får et sirupsaltet fenalår i postkassen.

 

40 kommentarer
    1. Kanskje det barnet i gaten ikke er et voldsomt talent. Det er kanskje da man trenger begeistringen mest. Gode foreldre, naboer og venner ser den. De leser sikkert bloggen din. Den kommentaren hadde stukket i meg, med et barn som slet veldig motorisk, men opplæringen bestod av å være aktiv, oppmuntre og vise at du KAN. Aldri hadde en nabo vært spydig mot det. . Du spiller på følelser, men andre har også følelser. Både den ansatte som ikke kom på jobb, og naboen som lo og klappet begeistret. Jeg blir sliten av deg. Jeg kan la være å lese bloggen, men dette handler ikke om meg, men en voksen influenser med mange lesere. Hva var målet med kommentaren? Den var ikke morsom. Heller ikke nødvendig, og gjorde ingen noe godt. Sokratesregelen kan være fin å bruke på gjennomlesning av og til’.

    2. Det er så mangt som forundrer meg til tider. Jeg undres når noen hever seg over andre og dømmer på bakgrunn av en tekstblogg. Når beskyldninger hagler uten noen form for seriøse refleksjoner. Men sånn er vel livet. Man slutter aldri å undres.🙂
      Selv er jeg en meget godt voksen dame som har født tre barn til verden. Disse har i mer eller mindre tur og orden skaffet meg åtte nydelige barnebarn.
      Mine barn har en far som er egen næringsdrivende som medførte at han da barna var små så måtte han være borte fra heimen store deler av året. Når jeg sier borte, så mener jeg skikkelig borte. Han hadde hele Europa som sin arbeidsplass. Det hendte ofte at vi hadde planlagt både det ene og det andre, så kom det plutselig beskjed om at han måtte dra avgårde. Da måtte han “snu seg på femøringen” og dra, gjerne etter at barna hadde lagt seg. Når vi våknet neste morgen var pappa borte. Når barna var store nok til å forstå, snakket vi selvfølgelig om pappa sin jobb. Hvorfor og hvor og i det hele tatt alle spørsmål som dukket opp. Dette gjorde at barna fikk en forståelse av hva pappa gjorde som de kunne leve godt med. Pappa hadde en jobb som han var kjempe flink i, og denne jobben medførte mange goder for barna og meg. Noen ganger var vi alle med pappa på jobb, og barna mine ble særdeles flinke i geografi og historie. Matlaging derimot var ikke det kuleste de visste, og måtte læres senere.😀
      Livet vårt var til tider særdeles uforutsigbart. Utfordringer måtte løses men er det ikke slik for alle da. Er det ikke det som er livet (mellom linjene) 😍
      Mine barn har sine egne familier i dag. De er alle i det man kaller så fint etableringsfasen. Utfordringer står og banker på døren. En bygger hus og har en jobb som medfører at han er borte en måned om gangen. En har en jobb som betyr mye borte fra hjemmet. En er i reiselivsbransjen og vi alle vet hva det betyr. Alle barnebarna har det veldig godt og ser ikke ut til å ta noen skade av verken det ene eller det andre.🙂
      Slik tror jeg livet er for oss alle til tider. Jeg vet at dette tema kunne jeg skrevet en hek bok om men slutter her.😀
      Så til deg kokkejævel. Jeg syns du skriver så inderlig varmt om din familie. Det er kjærlighet ikke mellom linjene men mellom hver bokstav.❤ du har virkelig “stått han av” med alle dine utfordringer og jeg tar av meg hatten for alt du har fått til. Du har valgt å dele din hverdag gjennom en blogg, og vi er mange som heier deg og din familie frem.
      Det er ikke ofte jeg skriver så mange innlegg på blogger etc. Men når jeg skriver så blir det som oftest en del ord. 😀
      Avslutningsvis vil jeg dele noen ord som ikke er mine, men kommer fra dikteren Kolbein Falkeid’s penn. Jeg syns det forteller så mye om dette livet vi er satt til å leve. Det heter Samtalen og går så her:

      Hvem har sagt at dagene våre skulle være gratis?
      At de skulle snurre rundt på lykkehjulet
      I hjertet vårt og hver kveld stoppe på en gevinst
      Hvem sa det?
      Hvor hadde vi det fra?
      det var piller for alt nerver, vedvarende hoste og anemi,
      Men hvem sa at snarveiene støtt var kjørbare
      At fjellovergangene aldri snødde til og at nettopp vi skulle slippe å sitte fast I tunnelen
      Ja hvem sa det?
      Hvor hadde vi det fra?

      Kolbein Falkeid har også skrevet noe han kaller for privat huskeregel, og denne har jeg gjort til min huskeregel
      Du skal ikke klistre fine øyeblikk opp på veggene i tankene og forgylle dem med lengselen din
      Du skal kjøre spettet hardt innunder arrete hverdager og vippe dem opp
      En etter en
      Det er derfor livet har deg på mannskapslista.

      PS. Hils masse til den nydelige kona di og dine flotte barn.
      Masse lykke til videre Kokkejævel og alt godt herfra ❤

    3. Er det ikke bra at « hordene « forsvarer mennesker som blir angrepet 🙂 🙂 hadde det skjedd på skoler over hele landet feks. Så hadde mange vonde år vært unngått !

      1. Til «Leser» Det er bra å forsvare de svake ja, men jeg anser ikke kokkejævel som svak i denne sammenhengen.
        Til «kokkejævel» Jeg skjønner ikke hvorfor du slipper slike innlegg som øverst i kommentarfeltet gjennom i det hele tatt. Såfremt du selv ikke synes det er saklige og høflige innlegg så bør du ikke tillate de i kommentarfeltet. (Og synes du min kommentar er uhøflig eller frekk, så slett min også)

        1. Fordi jeg er så fryktelig motstander av meningsdiktatur. Med mindre kommentarfeltet mitt blir helt infisert av slike kommentarer, så nekter jeg å forhåndsgodkjenne kommentarer som kommer inn. Det vil ta alt for mye tid, dessuten vil det skape usikkerhet om jeg ikke slipper gjennom holdninger og verdier som motstrider med mine. Hadde disse kommentarene vært myntet på en annen person enn meg selv, så hadde jeg slettet tvert naturligvis.

          1. Dessuten, når du bruker ulike nick så kan det virke som man snakker til forskjellige personer. Bruk samme nick i samme kommentarfelt. Dette har vi snakket om før.

            1. Ok ang. nicknavnet.
              Tja….hva kan jeg si. Om du bruker for lang tid på å forhåndsgodkjenne så ser du vel rimelig raskt hvordan kommentarfeltet utvikler seg og kan da slette innlegget/ene. Ser ikke hensikten med å la en kommentar man synes er usaklig etc etc stå for at andre skal kunne kommer med samme type tilsvar til den som kom med kommentaren. Jeg ser rett og slett ikke hensikten.

    4. Ikke for å ødelegge resonnementet ditt, men jeg tror mye handler mye om hvordan den såkalte “kritikken” blir lagt fram på, og om den, “kritikken” altså, er noe som nærmer seg saklig, (i den grad personlig kritikk kan være saklig i det hele tatt), eller om det bare er masse vrøvl som blir skrevet for, jeg vet ikke, såre, latterliggjøre, henge ut, devaluere, skade osv. ?

    5. Det samme skjer om og om igjen. En kritisk kommentar, og horden angriper i flokk! Med de samme argumentene om og om igjen. Og denne gangen ser til og med nær familie seg nødt til å gå inn å forsvare kokkejævel. Eneste som mangler no er «Monak» (hvis eg husker navnet riktig) så er forsvarsrekka komplett😊

    6. Hadde egentlig ikke tenkt å svare alle disse forsvarerne til kokkejævel, men må bare få sagt at dette er min mening. Og ja, jeg har fulgt bloggen siden dag 1 og på Facebook før det. Siden barnet ble født har kokkejævel fortalt hvor mye han jobber og når han er hjemme hver dag nesten… At dere mener at det er til det beste for et barn og se sin far knapt 2 timer i døgnet, det får bli deres problem… Men jeg er ikke av den formeningen. Det er viktig for et barn at far stiller opp for sitt barn like mye som sin mor. Der får tar del i mat, stell og pass på lik linje som dem.. at det er får som trøster og tar han med på ting.. Men di er vel av gammel garde der far skal vartes opp og være til pynt… og komme og gå som han vil.. Jeg hadde forståelse for at det var vanskelig når han hadde bedriftene, men å velge bort ungen på sin fridag når den endelig kom, det forstår jeg bare ikke… sorry, men nei.. En annen ting.. hvis man skal ut på trim og vært på jobb og borte hele dagen, da venter man til barnet er lagt og så går man, når man nesten ikke har sett han..
      Men er dere av ei anna mening, så ska ikke æ ta den fra dere.
      Men dere sier at dere har lært at har man ikke noe positivt å si, så ska man holde kjeft… les selv hva dere svarer meg… barnslig oppførsel… Dette var jo ikke en kommentar til dere engang. Tror faktisk han klarer å svare selv.
      Og til Leser: Dere alle har jo samme mening, kanskje dere er en og samme person??

      1. Linda, kanskje du bør roe ned drikkingen….overstadig beruselse er vel det eneste som kan forklare de innleggene dine? Det eller spik spenna idioti..

    7. Klart Bien og Linda vil få mye av de samme komentarene 🙂 de skriver så likt en skulle neeeesten tro det var samme person …

    8. Du er inne på noe veldig vesentlig og viktig Linda. Skjønna veldig dine tanker og betraktninger. Du vil garantert ikke få så mange tumps up her. Men som du sier .. sikker på at mange er enig med deg.. ikke i alt, men stort sett generelt . Der har du med deg den tause majoriteten av de titusenvis leserne som bare rister på hodet og tenker sitt . Om svaret mitt til din kommentar blir godkjent.. regner jeg med at kommentarer til meg er identiske som til deg 🙂

    9. Er det virkelig mulig å sende ut så mye edder og galle Linda. Kjære deg, gå litt i deg selv og din selvgodhet. Se deg i speilet og fortell deg selv hvilken godhet du sprer.
      Skam

    10. Linda og alt dette skriver du fordi DU mener det? Er det mulig og sitte å skrive slikt om noe du overhodet ikke kan bevise noe av. Må si jeg blir helt matt, dette kunne du spart deg. Er du så sint og sur på kokkejevel så styr unna bloggen. Skal du skrive slikt bør du være såpass at du skriver under med fullt navn og rett navn. Merkelig dette med at når man er anonym så vrenger du alt ut av deg og mye av dette du skriver du er noe du antar og tror 🤔. Skal du skrive så negativt så får du ha mere fakta ikke lag falske rykter !!!!! Skjerp deg eller hold munn 🤐

    11. Herlighet at nån kan lire av seg så mye dritt det forstår eg ikke. Hva vet vel ho om ka du gjør om dagen/kvelden som du ikke skriv om. Nei ikke bry deg om det ho skriv, ho er nok bare misunnelig. Ha en fin kveld sammen med konemor, klem 🥰

    12. Hvis man ikke har noe positivt å si så får man HOLDE KJEFT.Utrolig hva folk får seg til å skrive,lurer på om de hadde vært like tøffe over fire øyne.Neppe .Det er ikke rart at barn mobber når voksne folk er så stygge.Ønsker deg og din familie alt godt Kokkejævel.Syns du er en herlig fyr som snakker rett fra levra.👍😉

    13. Har du egentlig lest bloggene til Kokkejævel Linda? Tror ikke det slik du skriver. Du gulper bare opp masse dritt! 🤢 F eks så er grunnen til at han har sovet på sofaen av hensyn til konemor og lillebror- ikke seg selv. Gå og ta deg en bolle mens du skammer deg!

    14. Lenge leve janteloven og misunnelsen. Den holder oppe en del personer med komplekser knyttet til mindreverd 🙁

    15. Å kjære vene, Linda! Mi mor lærte meg at om du ikkje har nokka fint å si til folk så skal du holde munn! Eg håpa du ikkje snakka til egne unga med den munnen der, i så fall er det ikkje rart at mobbing er et samfunnsproblem! Det noen velger å dele på Facebook eller på en blogg e bare en bitteliten delmav en sjøl, og eg kan ikkje skjønne at du skulle ha noen forutsetninger til å vite nokka om kor mykje tid og krefter andre folk bruka på sin familie. Dette innlegget ditt er stygt, og kun ment for å såre. Ta deg sammen, og fei for egen dør før du velger å kritisere andre. Så vidt eg kan bedømme ut fra dette innlegget vil det si at du burde være opptatt ei stund! Og til Kokkejævel: kos deg med ditt nye liv, det tar tid å roe ned etter det rotteracet du har levd i så lenge. Ett oppriktig ønske om ei god helg fra meg!

    16. Takk for koselig samvær i dag Asbjørn😁. Det er så godt å se den nærheten du har til lillebror og den gleden både du og han viser når vi kommer. Vi kosa oss veldig den stunda vi var der. Aktiv liten skatt som holder oss alle i ånde. Glad i dere❤️

    17. Ja, du burde skjemmes når du forteller at du har vært på jobb hele dagen, når du kunne prioritert å være ilag med din lille sønn som du har nedprioritert siden han ble født… med unnskyldning om at du ikke hadde noe valg pga. jobben din. Unnskyld, du virker ikke interessert i han i det hele tatt. Du pynter på det før deg selv med at din kone og din lille sønn har så mye å gjøre og at di har vært innom hos deg 2 ganger i dag🤢🙈 Latterlig at di må det enda for å se deg, når du har solgt bedriften du har brukt som unnskyldning til nå, og endelig kan ta ditt ansvar med barnet ditt… Tror ingenting på at konemor innerst inne synes dette er så gøy…
      Og for din egen del utad er ikke dette bra… men vil du at historiene med sånn som det er med dine andre barn skal gjenta seg, ja så må du bare fortsette sånn.. Du om det…
      Tror ikke du har vært alene med sønnen din en eneste dag siden han ble født! Ikke noen timer engang… Du er rett og slett ikke interessert.. og gjettet jeg rett ligger du enda på sofaen om natta for å slippe å våkne når ungen skriker om natta.. Tror du blir irritert på han når du blir forstyrret…(dette er bare mistanker da)
      Også planlegger du flere barn?? Hvorfor? Fordi din kone vil ha det? Hun har vel kanskje lovet at det er hun som på tru og ære ska ta seg av alt med ungene, for å få fler… Hvorfor går ikke du å legger barnet ditt når du har vært på jobb hele dagen?
      Er det sånn at du må jobbe i helgene på nettbutikken, hvorfor gjør du ikke det når han har lagt seg… Posten går jo ikke før mandag uansett… Nei, du er ikke interessert… Hadde du vært det, hadde du ikke valgt å bruke dagen din der i dag!!
      Vil du fortelle oss hvor mange ganger du har tatt deg av han alene siden han ble født? Skiftet på han?Tatt han med på trilletur? Stått opp med han? Lagt han? Tipper ingen.. fordi du er ikke interessert!
      Du bryr deg om deg selv, penger, mat og drikke…
      Nettbutikken bruker du som unnskyldning for å slippe å ta del i familielivet og ta farsrollen på alvor… I stedet for å skrive om hvor mye du selger for i nett butikken og hvor mye tid du tilbringer der, skriv heller hvor mye du og din sønn gjør sammen… det ville du tjent på, for dette ser ikke bra ut utad, med di historie til di andre barna dine.. Dette er min mening, og det skulle ikke forundre meg om jeg hadde flere med meg på den…
      Og er det sånn at du får så mye bestillinger i nettbutikken at det går utover din sønn og hans tid med deg , så er det jo best at folk ikke bestiller så mye hos deg, for den lille fortjener en far som er tilstede i livet hans.. Ha en fin kveld.

      1. Trivelig type, du…
        Du burde skamme deg over at du sitter og skriver slikt til et menneske du ikke kjenner. Hadde du enda skrevet under fullt navn, men neida…

      2. Å kjære vene, Linda! Mi mor lærte meg at om du ikkje har nokka fint å si til folk så skal du holde munn! Eg håpa du ikkje snakka til egne unga med den munnen der, i så fall er det ikkje rart at mobbing er et samfunnsproblem! Det noen velger å dele på Facebook eller på en blogg e bare en bitteliten delmav en sjøl, og eg kan ikkje skjønne at du skulle ha noen forutsetninger til å vite nokka om kor mykje tid og krefter andre folk bruka på sin familie. Dette innlegget ditt er stygt, og kun ment for å såre. Ta deg sammen, og fei for egen dør før du velger å kritisere andre. Så vidt eg kan bedømme ut fra dette innlegget vil det si at du burde være opptatt ei stund! Og til Kokkejævel: kos deg med ditt nye liv, det tar tid å roe ned etter det rotteracet du har levd i så lenge. Ett oppriktig ønske om ei god helg fra meg!

      3. Wow Linda, wow …. Vet ikke om jeg er imponert eller skremt over den her kommentaren. Tror du trenger hjelp 😳

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg