Tallerkenbakt indrefilet med bacon og tørkakjøttsmør

Jeg liker ofte å bake kjøtt på tallerkenen den skal serveres på, for da går absolutt ingenting av godsakene til spille. Perfekt for enslige og kjærestepar, (Hørte jeg til Valentines?), for det er jo grenser for hvor mange tallerkener man klarer å presse inn i komfyren.

 

Det aller første du gjør er å legge biffen på benken. La den gjerne ligge der hele dagen. Den blir ikke ødelagt. Jo mindre temperaturforskjell det er på kjøttet og stekepannen, jo mindre “stresses” det, og jo kortere hviletid trenger det etter steiking for å bli mørt.

 

Tallerkenbakt “annapotet”.

Disse kan du gjerne lage dagen før eller tidligere på dagen.

Skjær potet i tynne skiver og dekk tallerkenen. Dryss over salt og pepper og klaret smør. Eventuelt, hvis du er gorre lat som meg, sprut over litt flytende margarin eller olivenolje. For perfekt resultat vender du potetene i fett og kryddder og legger dem på en ny tallerken.

 

Stekes så i 30 minutter på 200 grader varmluft.

 

Jeg elsker grillpanner! Den må være i smijern slik at den tåler skikkelig høy varme. Kjennes grillpanna lett ut, ja da har du veid den og funnet den for lett. (Jesus, den var dårlig!!!)

 

Tørk den romtempererte biffen på begge sider med et tørkepapir. Varm grillpanenn skikkelig godt opp og legg biffen rett ned uten noe form for fett. Lag grillmønster. Hvis panna er varm nok får du mønster etter 30 sekunder. Snu biffen og gjenta prosedyren.

 

Ta biffen av panna og krydre med salt og grovmalt pepper på et eget fat. Snu biffene noen ganger slik at krydderet fester seg. Snurr en skive bacon rundt biffen og fest den bed en tannpirker uten mintsmak. Nei, den kan ikke være av plast. Rull gjerne den baconsurra biffen i en vanlig stekepanne med tørkakjøttsmør (eller vanlig smør) slik at den blir litt gylden og fin.

 

Sett biffen midt på den ferdige “annapoteten”, legg på en liten klatt med tørkakjøttmør og bak i ovnene på 200 grader varmluft. Hvor lenge? Vel, en gylden regel på denne temperaturen er 4 minutter pr cm biff. Da skal den bli medium og fin.

 

Husk at biffen skal hvile like lenge som den har stekt, dvs. steikes den i 12 minutter så må den hvile i 12 minutter. Snu biffen et par gang under stekingen

 

Sett biffen inn i ovnen igjen 1 minutt før servering, gjerne med en ny klatt med tørkakjøttsmør, litt kokte grønnsaker og saften fra en sitronbåt.

 

Så enkelt, på grensen til banalt, men trolig en av de beste biffmåltidene du noen gang kommer til å spise i livet.

 

Vi smattes!

 

 

Advarsel!

Dette er en orginaloppskrift fra selveste Kokkejævel, og alle Kokkejævels oppskrifter koster 2 kroner pr oppskrift. Dette er en ordning basert på tillit, men kulinarisk tjuvpakk som nekter å betale for seg vil oppleve Kokkejævels veldig vrede, og det vil kastes en gastronomisk forbannelse over både deg og hele din slekt. Eder og galle kan også forekomme.

Har du problemer med 2 kroner som engangssum, så tilbyr vi naturligvis en nedbetalingsplan som begge parter kan være fornøyd med, og du vil være kvitt gjelden i løpet av få år.

 

Ikke gjør deg til kjeltring for et par kroner! Gå inn på Vipps og skriv Kokkejævel (ikke telefonnummer) og send over det du skylder meg. Nuh!

 

 

 

 

 

 

 

 

8 kommentarer
    1. Kunne du ha skrevet ei oppskriftsbok med påfølgende humor om hvordan det lages 🙈🤠 jeg vil gjerne kjøpe ei slik oppskriftsbok 🤠

      Mvh ei som e glad i å lag mat med humor og kjærlighet 😎

    2. To kroner??? Hva skjedde med 1.25???? I går vipset jeg 20 kroner. Regnet da ut at jeg hadde betalt for de 4 jeg har brukt til nu. Og totalt 16 stk. Ergo skulle skulle jeg ha 12 igjen 🙈 Hmmm. Men da har jeg jo bare 6 igjen.

        1. Du er nu en engel. Har sjekka litt og trur faktisk æ skal overleve to kroner også. Skal jo ikke ha på mæ at du driv forskjellsbehandling 🤣😂🤣😂

    3. Tusen takk for flotte oppskrifter😋. Har vippset 10 kr.til deg,så har eg litt å gå på😄😁. Ikke sikkert du har det før over helgen,da kontoen til vipps som vi bruker står i min manns navn😍. Som et godt ektepar,har vi felles brukskonto. Men hver sin sparekonto💕. Ønsker deg og dine en flott helg,med morsdag og kos😍

    4. Nå har jeg vippset deg og vurderer å ta betalt for gode råd ……. 🤔🤪 men siden du legger ut så gode oppskrifter og råd , og i tillegg er den kjernekaren så får det gå …. Ha ei strålende helg med dine ❤️💙 ps, jeg hadde bursdag i går … og feirer i dag med biff ….

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg