Tidligere i dag skrev jeg om god, gammeldags saltkjøttsuppe. Les oppskriften på den HER. At en liten pakke fløte kan gjøre så sannsyk stor forskjell…
Fløtekremet saltkjøttsuppe (til ca 6 personer)
1 kg saltkjøtt. (Oppskrift på hjemmelaget saltkjøtt finner du HER)
Kok opp saltkjøtt i 2 liter vann. Skum godt av. La kjøttet stå og syde under lokk i 60 minutter. Kjøttet avkjøles og renskes fritt for bein. Kutt kjøttet så i terninger på 1,5×1,5 cm. Veievekten på grønnsakene er ferdig skrelt.
3 dl kremfløte
2 dl vann
10 dl saltkjøttkraft
400 gram potet, ternet
300 gram gulrot,
200 gram kålrot
100 gram løk
100 gram purreløk
150 gram sellerirot
1 ts salt
1/2 ts grovmalt pepper
Alle grønnsakene kuttes i terninger 1,5×1,5 cm. Kok grønnsakene opp i vann og saltkjøttkraft og småkok i 10 minutter. Tilsett kjøttet og fløten og småkok i 5 minutter til.
Smak til med salt og pepper
Serveres med (Herre Gud!) ferske rundstykker.
THERE AIN’T NO SUCH THING AS A FREE LUNCH!
Dette er en originaloppskrift fra sjølvaste Kokkejævel, og alle Kokkejævels oppskrifter koster min. 2-3 kroner pr oppskrift, ev. 100 kr for et helt år. Dette er en ordning basert på tillit, men kulinarisk tjuvpakk som nekter å betale for seg vil oppleve Kokkejævels veldig vrede, og det vil kastes en gastronomisk forbannelse over både deg og hele din slekt sju slektsledd fram i tid. Edder og galle kan også forekomme. Trolig å både bøtter og spann.
Har du problemer med 2-3kroner som engangssum, så tilbyr vi naturligvis en nedbetalingsplan som begge parter kan være fornøyd med, og du vil være kvitt gjelden i løpet av få år.
Ikke gjør deg til kjeltring for et par kroner! Gå inn på VIPPS og skriv KOKKEJÆVEL (ikke telefonnummer) og betal for godsakene. Betaler du 100 kroner så kan du bruke så mange oppskrifter du vil i et helt år!
Vi smattes!
Kommer disse deilige oppskriftene i den nye boken din?
Det kan jeg verken bekrefte eller avkrefte
Er alle matpostene en smakebit fra den kommende kokeboken? I tilfelle ser det lovende ut
Kanskje noen, men langt fra alle
Frister!
Takk for oppskriftene! Setter pris på det