Saltkjøttsuppe med tyttebær”bomber”

Det er kaldt over store deler av landet. Da er det godt med noe varmt og godt i magen. Dagens oppskrift er vel kanskje en av de beste suppene jeg kan få servert på kjølige dager, og litt ulikt meg, uten et eneste krydder annet enn pepper, nemlig god, gammeldags

 

Saltkjøttsuppe (Til ca 6 personer)

1 kg saltkjøtt. (Oppskrift på hjemmelaget saltkjøtt finner du HER)

Kok opp saltkjøtt i 2 liter vann. Skum godt av. La kjøttet stå og syde under lokk i 60 minutter. Kjøttet avkjøles og renskes fritt for bein. Kutt kjøttet så i terninger på 1,5×1,5 cm. Veievekten på grønnsakene er ferdig skrelt.

 

5 dl vann

10 dl saltkjøttkraft

400 gram potet, ternet

300 gram gulrot,

200 gram kålrot

100 gram løk

100 gram purreløk

150 gram sellerirot

1 ts salt

1/2 ts grovmalt pepper

 

 

Alle grønnsakene kuttes i terninger 1,5×1,5 cm. Kok grønnsakene opp i vann og saltkjøttkraft og småkok i 10 minutter. Tilsett kjøttet og småkok i 5 minutter til.

Smak til med salt og pepper

 

Serveres med (Herre Gud!) ferske rundstykker.

 

 

 

Kokkejæveltips!

Dryss gjerne over noen hele tyttebær og litt finsnittet vårløk like før servering. Ser fint ut og gir små «bomber» av syrlighet til denne nokså magre, men likevel litt kraftige suppa.

 

Vi smattes!

Prøv også fløtekremet kjøttsuppe HER

 

THERE AIN’T NO SUCH THING AS A FREE LUNCH!

Dette er en originaloppskrift fra sjølvaste Kokkejævel, og alle Kokkejævels oppskrifter koster min. 2-3 kroner pr oppskrift, ev. 100 kr for et helt år. Dette er en ordning basert på tillit, men kulinarisk tjuvpakk som nekter å betale for seg vil oppleve Kokkejævels veldig vrede, og det vil kastes en gastronomisk forbannelse over både deg og hele din slekt sju slektsledd fram i tid. Edder og galle kan også forekomme. Trolig å både bøtter og spann.

 

Har du problemer med 2-3kroner som engangssum, så tilbyr vi naturligvis en nedbetalingsplan som begge parter kan være fornøyd med, og du vil være kvitt gjelden i løpet av få år.

 

Ikke gjør deg til kjeltring for et par kroner! Gå inn på VIPPS og skriv KOKKEJÆVEL (ikke telefonnummer) og betal for godsakene. Betaler du 100 kroner så kan du bruke så mange oppskrifter du vil i et helt år! 😀

 

Vi smattes!

5 kommentarer
  1. Snodig🧐satte meg akkurat ned med telefonen, etter å ha satt salt lammekjøtt på kok😁blir suppe i morra👍 Ha en vakker aften med din fine familie🌻

  2. Dette er nesten lik sånn som eg lager kjøttsuppe! Eneste forskjellen e tyttebær det skal eg garantert prøve neste gang😋. Bruker å ta opp mye lettsaltet kjøtt og margebein,koker det ferdig. Rensket av alt kjøtt,siler krafta og fryser ned i rengjorte melkepakker. Kjøttet fryses i passe menger. Da er det så fort og lettvint å lage kjøttsuppe eller lapskaus😉.

  3. Har hatt saltkjøttsuppe til middag idag, men var litt tidligere ute, så tyttebæra «glapp» denne gang. Ellers som din – smakte fortreffelig❣️👌

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg