Etter en litt salt hovedrett som ovnsbakt fenalår er det godt med noe søtt, fløyelsmykt og deilig til dessert. Da passer det perfekt med en hjemmelaget sjokoladepudding. Denne oppskriften som jeg nå gir til dere er ikke av det stive slaget som du kan drepe en sau med, men mer som en slags sjokoladekrem som formelig bare smelter på tunga. Hvis du ønsker en litt stivere variant øker du bare mengden gelatin med en eller to plater. Hvis du har lyst til å drepe en sau oppsøker du en psykolog. Lov meg det!
Vi hadde gjester i går og da serverte vi sjokoladepuddingen med en vaniljesaus, men det er også utrolig godt med en jordbærsaus til denne “puddingen”. Kjempeenkel å lage.
Himmelsk sjokoladepudding
- 6 dl kremfløte
- 4 dl h-melk
- 125-150 gram sukker
- 500 gram god sjokolade, helst med over 50% kakaoinnhold
- 1 vaniljestang
- Raspet skall fra 1 normal appelsin
- 6 plater gelatin
- Legg gelatinplatene i kaldt vann
- Kok opp fløtemelken med sukker, vaniljestang og appelsinskall
- Skru av varmen, og rør inn sjokoladen
- Press vannet ut av gelatinen, og rør inn i sjokoblandingen
- Rør til helt jevn konsistens
- Hell over i pene glass
- Sett kjølig et par timer
Jordbærsaus
- 500 gram halvtinte jordbær
- 250 gram sukker
- ½ vaniljestang, frøene
- Kjøres på blender til helt glatt saus
Enkel sjokopynt
- Putt litt sjokolade i en sprøytepose
- Legg denne i en skål over kokende vann
- Når sjokoladen er smeltet klipper du et hull i enden
- Sprøyt gitterfigurer på et bakepapir og avkjøl
Denne desserten har jeg også foreviget på film. (Mulig bak betalingsmur?)
Se filmen HER
Vi smattes!
Flere desserter finner du HER
Elsker sjokolade,men ikke mørk… i denne sjokoladepuddingen din…kan jeg bruke feks lys kokesjokolade eller aller helst Stratos ( favoritt) og hvor mye mer sjokolade for å få skikkelig smak
Nydelig dessert….
Sku gjerne tatt bilde av produktet, men den gikk førr fort….. rakk ikke. Ska prøv neste gang….



Vi laget denne, men den ble jo aldri stiv. Den har nå stått i kjøleskapet over natten og er fortsatt bare sjokoladesaus..vi fulgte oppskriften nøyaktig. Er det virkelig nok gelatin i denne oppskriften?
Ja, det skal være nok. Kokte dere sausen etter at dere hadde i gelatin?
Den så herlig ut
Denne må prøves, men jeg lurer også på hvor mange personer denne oppskriften er beregnet til
?
Kan jeg spørre hvor mange personer oppskriften er beregnet på? Mest sannsynlig kunne jeg spist opp alt alene, men hva er normalt her? Trøste spise alt alene, evt dele med 4 til 6 gode venner som også trenger trøst?
Hahaha
, hvis du har lyst til å drepe en sau oppsøker du psykolog….. ler meg skakk av disse kommentarene inni oppskriftene. Du skriver så befriende og morsomt 
Herlig oppskrift
Ser kjempegodt ut, kunne tenkt meg å lagd d idag.
Men har ikke fløte, å butikkene e stengt.
Så da blir d en annen dag.
En trusefukter! 


Den så nu veldig god ut.
Ha en fin søndag
Ahmmmm….Det så veldig godt ut
Hei. Fantastisk fristende mat du lager, blir ordentlig inspirert til å prøve de! Du er jo Norges “Jamie Oliver”! Røft dandert, men pyntet og lar hovedingrediensene selv få hovedfokus. Lekkert! Gleder meg til fortsettelsen!
Ummmm, blir til jul
+ en ladning for å prøvesmake før juø
Hei
Ser godt ut. Spiller det noen rolle om eg bruker laktosefri fløte. Noe eg bør ta hensyn til?
Nei, det går fint
Yummi