Marsipanremulade til påskelammet

Dette høres kanskje umiddelbart litt rart ut for de aller fleste, men tenk på pinjekjerner (pesto). Det er jo helt nydelig til lam. Hva er “fetteren” til pinjekjerner? Jepp, du gjettet riktig, det er mandler. Hva er så marsipan laget av? Jadda, riktig igjen!  Marsipan er laget av mandler, og da MÅ jo marsipanremulade være det helt perfekte tilbehør til påskalammet.

Marsipanremulade er også nydelig til fenalår (som på bildet) og pinnekjøtt

 

• 1,5 dl lettrømme

• 1,5 dl ekte majones

• 75 g finhakket marsipan med høyt mandelinnhold (gjerne gul siden det er påske, men vanlig funker fint altså)

• 100 gram finhakket tørka reinhjerte/tørka reinkjøtt

(Har du ikke tilgang til slik luksus så går det fint å bruke spekepølese av rein/vilt. Det finnes over hele landet. Fenalår kan også.)

• 1/2 ts grovmalt pepper

 

• Bland alt sammen mens du tenker “Herregud for en LATTERLIG idé!”

• Sett “remuladen” inn i kjøleskapet i en times tid

• Ta “remuladen” ut av kjøleskapet, rør rundt, smak på den og send meg en melding på hvilken sang som kommer ut av deg, for SYNGE, det kommer du garantert til å gjøre!

• Blir bare bedre og bedre på smak etter hvert som dagene går, men det er stor fare for at den ikke varer så lenge,, for denne kommer du til å drikke opp!

 

Se også:
Bålbakt nammelår

Ovnsbakt fenalår

 

7 kommentarer
    1. Vel, det første jeg tenker er at marsipan inneholder en hestedose med sukker, så kanskje vi kan gå omveien om å lage marsipanen selv, med redusert sukkerinnhold? Det er jo ikke vanskelig. Beslektet anekdote: Jeg hadde suksess med retten “hjortemedaljong med bittersjokoladesaus” som jeg fant i et britisk matblad på 80-tallet. Det er heller ikke noe som ser klokt ut ved første øyekast, men det funker.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg