Norges deiligste karamellpudding

Foto: Frank Rune Isaksen

Det finnes 164 000 oppskrifter på karamellpudding, men hvis du er så heldig å tilfeldigvis velge denne oppskriften, så er du sikret den garantert beste karamellpuddingen du noensinne har smakt i hele ditt liv. Det er den store fordelen med mine oppskrifter. Hvis de ikke er de aller beste, så lar jeg simpelthen være å publisere dem. Denne ble altså publisert…

 

Karamellsaus til formen

Her kan du enten kjøpe en ferdig karamellsaus eller gjøre dette:

150 gram sukker

2 ss vann

 

Smelt sukker og vann på svak varme i en stekepanne eller tykkbunnet kjele. Ikke rør i sukkeret før det er helt oppløst. Da har det lett for å krystallisere seg. Øk varmen til middels når sukkeret er oppløst og rør forsiktig i sukkeret til fargen blir like gyllen som skallet på en hasselnøtt. Hell karamellsausen rett i en 1,5 liters brødform og fordel sausen.

 

Norges deiligste karamellpudding

 • 7 dl H-melk
 • 3 dl kremfløte
 • 250 gram sukker
 • 1 vaniljestang
 • 10 egg
 1. Dekk bunnen av brødformen med karamellsaus
 2. Pisk egg og halvparten av sukkeret lett sammen for hånd
 3. Kok opp melk, fløte, resten av sukkeret og vaniljefrø og stang
 4. Hell den varme melkeblendingen inn i eggene mens du pisker godt
 5. Sil blandingen
 6. Hell forsiktig smeten over i formen
 7. Steikes i vannbad, (vannet skal dekke 3/4 opp på formen og være lunkent, ikke kokende, nå du starter vannbakingen), på 160 grader i ca 1 time. Rist lett på formen for å sjekke om den er ferdig. Den skal være løs men likevel fast i fisken. Ev. kan du stikke en kniv helt ned til bunnen midt i formen og brette litt ut. Kommer det bare karamellsaus opp er puddingen ferdig. Blandes karamellsausen med hvit saus må den steke litt til.
 8. Avkjøles, dekkes med plast og serveres dagen etter
 9. Når du skal ha puddingen ut av formen løsner du langs kantene med en kniv og holder ned litt på skrå slik at du får hånden litt ned i den ene enden.
 10. Hell så karamellsausen ut av formen og over i en mugge eller noe annet egnet
 11. Sett et avlangt fat på formen, snu puddingen opp ned og løft vekk formen. Tilbake står puddingen der i all sin prakt.
 12. Hvis du skal ha krem på toppen er det lurt å dra en kniv over toppen for å få vekk det litt “sleipe” sukkerlaget som ligger der. Da fester kremen seg bedre.
 13. Puddingen blir aller best hvis den ikke serveres kjøleskapskald, men får lov til å stå en time på kjøkkenbenken før servering.

 

 

 

Verdens ENKLESTE karamellsaus

 • 1 pk kremfløte
 • 2 dl demerarasukker
 • 100 gram meierismør
 • ½ vaniljestang, frøene
 • Litt salt
 • Litt bringebæreddik

1. Kok alt, bortsett fra salt, til jevn fin saus. Dette tar ca 5 minutter.  Smak til med salt og bringebæreddik. Kast badevekta!

 

Sitruskrem

 • 1 pk kremfløte
 • 6 ss sukker
 • 1 vaniljestang, frøene
 • 1 appelsin, skallet
 • 1 ss sitruslikør

1. Pisk alt, bortsett fra likør, sammen til fast og luftig krem

2. Smak til med likør

3. Kjøp større bukser!

 

Vi smattes!

 

Prøv også

SALT KARAMELLPUDDING

KARAMELLPUDDING MED APPELSIN OG KVIKKLUNSJ

 

Flere desserter finner du HERhttps://kokkejaevel.blogg.no/category/kakaker-og-desserter

14 kommentarer
  1. Godt nyttår Takk for oppskriften❣️Fikk for første gang i historien en silkeglatt pudding som ikke var kornete( har bare prøvd 1 gang før 😂for 20 år siden og den ble skikkelig kornete)Ble kjempestolt over resultatet i går👍

  2. Kakamellpuddingen min ble litt kornete til jul, 125g 2 timer, like god, men savna den glatte puddingen, tenkte det var for høy varme?

  3. Ved blanding av melk og fløte oppkokt, har jeg opplevd at når den er ferdig «vannbakt» er det synlig skille mellom melk og fløte, hvordan unngår du dette? Har også funnet ut at det er viktig å la den hvile etter pisking, før steking for å unngå at den blir «pipete» har gått over til å bruke kun fløte, uten oppkok, blander alt kaldt, funker helt👍Takk for mange flotte tips😉

   1. Hei! Jeg har laget mange tusen karamellpuddinger opp gjennom, men aldri opplevd det du forteller med skille mellom melk og fløte. Skulle jeg tippe måtte det være at karamellsausen blir virvlet opp når du heller opp i formen. Når puddingen blir “pipete” har den stekt for lenge, eventuelt med for lite vann i vannbadet eller med for høy temperatur. Kjenner jeg var veldig negativ her nå, men blir voldsomt mektig med bare fløte. Dessuten passerer det grensen for creme brulee, men til gjengjeld er jo det VELDIG godt 😀

  4. Jeg gjør akkurat motsatt, avkjøler melkefløteblandingen etter oppkok – og starter med kokende vann i vannbadet 😉

   1. Ja, de fleste avkjøler melken litt før innpisking. Kokende vann vil jeg ikke anbefale, da det er mye større risiko for at puddingen “piper”, altså blir kokehull langs kanten.

    1. Siden folk i familien elsker min pudding – og jeg -hittil – ikke har hatt noen mislykkede puddinger, tør jeg ikke endre på noe!
     Kokehull langs kanten? Altså at den ikke er jevn å se på utenpå når den hvelves?

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg