Reklame | Kokkejævel.no
Det er ikke mye som slår en skikkelig god karamellpudding, men en skikkelig god salt karamellpudding er sannelig ikke å forakte det heller!
Karamellsaus til formen
150 g sukker
5 g salt
2 ss vann
Smelt sukker og vann på svak varme i en stekepanne eller tykkbunnet kjele. Ikke rør i sukkeret før det er helt oppløst. Da har det lett for å krystallisere seg. Øk varmen til middels når sukkeret er oppløst og rør forsiktig i sukkeret til fargen blir like gyllen som skallet på en hasselnøtt. Hell karamellsausen rett i en 1,5 liters brødform og fordel sausen.
Hvis du vil kan du også bruke ferdig kjøpt karamellsaus. Bland da inn 5 g salt i 150 g karamellsaus.
- Dekk bunnen av brødformen med salt karamellsaus
- Pisk egg og halvparten av sukkeret lett sammen for hånd
- Kok opp melk, fløte, vaniljepasta og den andre halvdelen av sukkeret
- Hell den varme melkeblandingen inn i eggene mens du pisker godt
- Sil blandingen
- Hell forsiktig smeten over i formen
- Steikes i vannbad, dvs. vannet skal dekke 3/4 opp på formen og være springvarmt, ikke kokende, når du starter vannbakingen.
- Vannbak på 160 grader i 45-60 min. Rist lett på formen etter 45 min for å sjekke om den er ferdig. Den skal være løs, men likevel fast i fisken. Ev. kan du stikke en kniv helt ned til bunnen midt i formen og brette litt ut. Kommer det bare karamellsaus opp er puddingen ferdig. Blandes karamellsausen med hvit saus må den steke litt til.
- Avkjøles, dekkes med plast og serveres dagen etter
- Når du skal ha puddingen ut av formen løsner du langs kantene med en kniv og holder ned litt på skrå slik at du får hånden litt ned i den ene enden.
- Hell så karamellsausen ut av formen og over i en mugge eller noe annet egnet
- Sett et avlangt fat på formen, snu puddingen opp ned og løft vekk formen. Tilbake står puddingen der i all sin prakt.
- Hvis du skal ha krem på toppen er det lurt å dra en kniv over toppen for å få vekk det litt “sleipe” sukkerlaget som ligger der. Da fester kremen seg bedre.
- Puddingen blir aller best hvis den ikke serveres kjøleskapskald, men får lov til å stå en time på kjøkkenbenken før servering.
Salt karamellpudding serverer jeg med usøtet pisket krem med 1 ts vaniljepasta pr 3 dl kremfløte og salt karamellsaus fra formen.
På bidet har jeg dandert med salt karamell-krønsj, karamell minifudge og sjokoladedryss med karamell. Noterer meg bak øret at jeg neste gang skal bruke en lakriskule med salt karamell i tillegg. Skal det være, så skal det sannelig være!
Prøv også
Norges deiligste karamellpudding
Karamellpudding med appelsin og kvikklunsj
Denne må jeg prøve!😋 Men hvorfor har du ikke lagt inn en utskrift versjon? Jeg liker å skive ut, slik at jeg kan organisere oppskrifter i min «beste retter» bok!
Tror ikke det er en slik funksjon på blogg.no
Du kan jo ta skjermdump og skrive ut👍
Kor blei det av dei 5 gr salt i oppskrifta di på karamellsaus😉
Dei skal vel blandast i sukkeret 😉
Ja, de skal blandes i karamellsausen ja 🙂
Har prøvd noen oppskrifter, men faller tilbake på den med 6 dl melk og bare 3-4 egg , blir for mye egge smak når det blir så mye egg.
Vet ikke hvilken oppskrift du tenker på. Ja, smaken er som baken, det et sikkert 🙂
Dette så helt fantastisk ut!
Klarer enkle vanlige folk som meg å lage til dette? 🙂
Ja, alle mine oppskrifter er konstruert slik at alle over konfirmasjonsalder kan lage seg de deiligste retter 🙂
😀 !
Karamellpudding er den beste dessert! Og kanskje burde jeg prøve din oppskrift…. for jeg elsker TORO sin karamellpudding 😀 !!
Men farlig godt ja!
He hvis du digger Toro sin så tør jeg ikke tenke på hvor avhengig du kommer til å bli av min…
Tusen takk den skal prøves 😋😋
Du vil ikke angre!
Virkelig fristende!
og dessverre litt for god…