Reklame | Kokkejævel.no
Det er ikke mye som slår en skikkelig god karamellpudding, men en skikkelig god salt karamellpudding er sannelig ikke å forakte det heller!
Karamellsaus til formen
150 g sukker
5 g salt
2 ss vann
Smelt sukker og vann på svak varme i en stekepanne eller tykkbunnet kjele. Ikke rør i sukkeret før det er helt oppløst. Da har det lett for å krystallisere seg. Øk varmen til middels når sukkeret er oppløst og rør forsiktig i sukkeret til fargen blir like gyllen som skallet på en hasselnøtt. Hell karamellsausen rett i en 1,5 liters brødform og fordel sausen.
Hvis du vil kan du også bruke ferdig kjøpt karamellsaus. Bland da inn 5 g salt i 150 g karamellsaus.
- Dekk bunnen av brødformen med salt karamellsaus
- Pisk egg og halvparten av sukkeret lett sammen for hånd
- Kok opp melk, fløte, vaniljepasta og den andre halvdelen av sukkeret
- Hell den varme melkeblandingen inn i eggene mens du pisker godt
- Sil blandingen
- Hell forsiktig smeten over i formen
- Steikes i vannbad, dvs. vannet skal dekke 3/4 opp på formen og være springvarmt, ikke kokende, når du starter vannbakingen.
- Vannbak på 160 grader i 45-60 min. Rist lett på formen etter 45 min for å sjekke om den er ferdig. Den skal være løs, men likevel fast i fisken. Ev. kan du stikke en kniv helt ned til bunnen midt i formen og brette litt ut. Kommer det bare karamellsaus opp er puddingen ferdig. Blandes karamellsausen med hvit saus må den steke litt til.
- Avkjøles, dekkes med plast og serveres dagen etter
- Når du skal ha puddingen ut av formen løsner du langs kantene med en kniv og holder ned litt på skrå slik at du får hånden litt ned i den ene enden.
- Hell så karamellsausen ut av formen og over i en mugge eller noe annet egnet
- Sett et avlangt fat på formen, snu puddingen opp ned og løft vekk formen. Tilbake står puddingen der i all sin prakt.
- Hvis du skal ha krem på toppen er det lurt å dra en kniv over toppen for å få vekk det litt “sleipe” sukkerlaget som ligger der. Da fester kremen seg bedre.
- Puddingen blir aller best hvis den ikke serveres kjøleskapskald, men får lov til å stå en time på kjøkkenbenken før servering.
Salt karamellpudding serverer jeg med usøtet pisket krem med 1 ts vaniljepasta pr 3 dl kremfløte og salt karamellsaus fra formen.
På bidet har jeg dandert med salt karamell-krønsj, karamell minifudge og sjokoladedryss med karamell. Noterer meg bak øret at jeg neste gang skal bruke en lakriskule med salt karamell i tillegg. Skal det være, så skal det sannelig være!
Prøv også
Norges deiligste karamellpudding
Karamellpudding med appelsin og kvikklunsj
Denne må jeg prøve!
Men hvorfor har du ikke lagt inn en utskrift versjon? Jeg liker å skive ut, slik at jeg kan organisere oppskrifter i min «beste retter» bok!
Tror ikke det er en slik funksjon på blogg.no
Du kan jo ta skjermdump og skrive ut
Kor blei det av dei 5 gr salt i oppskrifta di på karamellsaus

Dei skal vel blandast i sukkeret
Ja, de skal blandes i karamellsausen ja
Har prøvd noen oppskrifter, men faller tilbake på den med 6 dl melk og bare 3-4 egg , blir for mye egge smak når det blir så mye egg.
Vet ikke hvilken oppskrift du tenker på. Ja, smaken er som baken, det et sikkert
Dette så helt fantastisk ut!
Klarer enkle vanlige folk som meg å lage til dette?
Ja, alle mine oppskrifter er konstruert slik at alle over konfirmasjonsalder kan lage seg de deiligste retter
Karamellpudding er den beste dessert! Og kanskje burde jeg prøve din oppskrift…. for jeg elsker TORO sin karamellpudding
!!
Men farlig godt ja!
He hvis du digger Toro sin så tør jeg ikke tenke på hvor avhengig du kommer til å bli av min…
Tusen takk den skal prøves

Du vil ikke angre!
Virkelig fristende!
og dessverre litt for god…