Salt karamellpudding

Reklame | Kokkejævel.no

 1. Det er ikke mye som slår en skikkelig god karamellpudding, men en skikkelig god salt karamellpudding er sannelig ikke å forakte det heller!

 

Karamellsaus til formen

150 g sukker

5 g salt

2 ss vann

 

Smelt sukker og vann på svak varme i en stekepanne eller tykkbunnet kjele. Ikke rør i sukkeret før det er helt oppløst. Da har det lett for å krystallisere seg. Øk varmen til middels når sukkeret er oppløst og rør forsiktig i sukkeret til fargen blir like gyllen som skallet på en hasselnøtt. Hell karamellsausen rett i en 1,5 liters brødform og fordel sausen.

 

Hvis du vil kan du også bruke ferdig kjøpt karamellsaus. Bland da inn 5 g salt i 150 g karamellsaus.

 

Karamellpudding

 • 7 dl H-melk
 • 3 dl kremfløte
 • 200 g sukker
 • 1 ts vaniljepasta (eller 1 vaniljestang)
 • 10 egg
 1. Dekk bunnen av brødformen med salt karamellsaus
 2. Pisk egg og halvparten av sukkeret lett sammen for hånd
 3. Kok opp melk, fløte, vaniljepasta og den andre halvdelen av sukkeret
 4. Hell den varme melkeblandingen inn i eggene mens du pisker godt
 5. Sil blandingen
 6. Hell forsiktig smeten over i formen
 7. Steikes i vannbad, dvs. vannet skal dekke 3/4 opp på formen og være springvarmt, ikke kokende, når du starter vannbakingen.
 8. Vannbak på 160 grader i 45-60 min. Rist lett på formen etter 45 min for å sjekke om den er ferdig. Den skal være løs, men likevel fast i fisken. Ev. kan du stikke en kniv helt ned til bunnen midt i formen og brette litt ut. Kommer det bare karamellsaus opp er puddingen ferdig. Blandes karamellsausen med hvit saus må den steke litt til.
 9. Avkjøles, dekkes med plast og serveres dagen etter
 10. Når du skal ha puddingen ut av formen løsner du langs kantene med en kniv og holder ned litt på skrå slik at du får hånden litt ned i den ene enden.
 11. Hell så karamellsausen ut av formen og over i en mugge eller noe annet egnet
 12. Sett et avlangt fat på formen, snu puddingen opp ned og løft vekk formen. Tilbake står puddingen der i all sin prakt.
 13. Hvis du skal ha krem på toppen er det lurt å dra en kniv over toppen for å få vekk det litt “sleipe” sukkerlaget som ligger der. Da fester kremen seg bedre.
 14. Puddingen blir aller best hvis den ikke serveres kjøleskapskald, men får lov til å stå en time på kjøkkenbenken før servering.

Salt karamellpudding serverer jeg med usøtet pisket krem med 1 ts vaniljepasta pr 3 dl kremfløte og salt karamellsaus fra formen.

På bidet har jeg dandert med  salt karamell-krønsj, karamell minifudge og sjokoladedryss med karamell. Noterer meg bak øret at jeg neste gang skal bruke en lakriskule med salt karamell i tillegg. Skal det være, så skal det sannelig være!

 

Prøv også

Norges deiligste karamellpudding

Karamellpudding med appelsin og kvikklunsj

15 kommentarer

Siste innlegg