REINSDYRSLASAGNE

Mange har bedt om oppskriften på min sagnomsuste reinsdyrslasagne. Eller, hvem prøver jeg egentlig å lure? MANGE var vel å ta litt vel hardt i, TO i alle fall kanskje, pluss mor mi da, men hun teller liksom ikke, har spurt litt i alle fall om oppskriften. Mange nok for meg! Her er den i all sin prakt. Lett å lage, lett å like!

4-500 g reinskav

250 gram skivet løk

Tin skavet og fres godt i stekepanne sammen med løken til gylden, karamellisert og deilig.

 

Jevningen

75 gram smør

75 gram hvetemel

Smelt smøret og rør i melet

 

Sausen

4 dl  vann

1 dl  H-melk

1 dl kremfløte

1,5 dl seterrømme

400 g  hermetisk hakket tomat

1 ss tomatpuré

2 ss viltfond viltfond

1 vaniljestang, frø og stang

2 ts salt

1 ts rosmarin

1 ts grovmalt svart pepper

 

150 gram jevning

 

  • Kok opp sausen og pisk jevningen godt inn
  • Tilsett kjøtt og løk og kok godt opp
  • 4 lag med lasagneplater
  • Gratiner med god ost og steik som en helt vanlig lasagne

Godt med salat til, litt rørte tyttebær, godt brød og kanskje en kjærest hvis du har. Hvis du IKKE har vil jeg anbefale deg å servere dette på første date. Hvis det ikke blir kjærest, så blir det GARANTERT noe på deg i alle fall! Og det er jo godt det også 😉

Vi smattes!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

24 kommentarer

Siste innlegg